Van Bommel: 'Mooi dat Ajax-spelers over ons praten'

JesseTH, 21-04-2019 om 21:30, 13393 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Eredivisie loopt, met Ajax aan kop, op z'n einde, maar bij PSV slinkt het vertrouwen nog maar amper. Captain Luuk de Jong hoopt vooral op een Amsterdamse off-day, maar bij Mark van Bommel en Denzel Dumfries ligt het vertrouwen nog hoger.

'Het is mooi dat ze na een gewonnen wedstrijd over ons praten', spreekt de trainer van PSV tegenover FOX Sports. 'Dat is alleen maar goed. Als spelers van Ajax over ons praten, betekent dat dat ze niet honderd procent zeker zijn. Wij moeten drie keer winnen en dan ben je er normaal gesproken.'

Dumfries, rechtsback van PSV, ziet ook het doelsaldo nog als mogelijkheid om de titel te winnen, maar wil vooral gefocust zijn op zichzelf. Door dat te doen, denkt de verdediger de titel binnen te slepen. 'Je kijkt altijd eerst naar het moeten winnen en erna denk je aan uitbouwen. We gaan voor de titel en zijn gefocust op het winnen van onze wedstrijden. Het worden drie finales en het wordt spannend. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat de titel naar Eindhoven gaat.'

Tot slot spreekt ook De Jong over de titelrace. In de ogen van de topscorer van de Eredivisie is kampioen worden op doelsaldo vrijwel uitgesloten. 'Zij scoren ook nog, dus dan moet je nog meer dan elf goals gaan maken. Dat is denk ik onoverbrugbaar, maar het kan nog gek lopen. Ajax moet haar wedstrijden nog winnen en wij ook. Er kan dus nog van alles gebeuren. Hopen op een misser is de beste kans om nog kampioen te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Hoor ik daar een lama schijten?
0 0
korem
Pfff PSV win eerst donderdag maar in tilburg ! En van AZ al hebben ze het geluk dat die nergens meer voor spelen maar gelukkig nu niet de laatste wedstrijd dan zou az misschien spelers sparen voor plat off
0 0
PuurGeluk
Jammer dat er geen kaarten meer zijn voor morgen. Al vanaf januari niet meer overigens maar dat terzijde.
0 0
Vierendertigste
"Wij moeten 3x winnen en dan ben je er normaal gesproken" ????????
Wel eens van doelsaldo gehoord, Markje?
En dat dat doelsalso bepaalt? En dat dat doelsaldo een beetje veel in je nadeel is?
Markje? Ben je er nog?
0 0
Klasseman
Vind het toch niet echt geweldig als we alleen op doelsaldo kampioen worden, maar ja als het zo moet dan moet het maar zo
0 0
Schip
Toon een beetje klasse in de laatste duels zou ik zeggen. Dit is echt zo desperate.

Hij heeft het laten liggen en probeert wanhopig de druk bij Ajax te vergroten. Want PSV gaat daar namelijk zelf geweldig mee om.
0 0
Maarten79
Lekker doorzichtig van Van Bommel inderdaad. Hij ziet dat zijn ploeg voor geen meter draait. Lozano en Bergwijn gaan niet zo lekker meer samen. Pas laat kunnen ze de wedstrijd beslissen. Zwichten voor het publiek dat om 'Guti' roept, geeft ook aan dat je zelf de weg nogal kwijt bent. Na morgen wordt de druk op PSV alleen nog maar groter.
0 0
RedFeather
Mathijs krijgt een vraag over PSV
Wat moet je dan zeggen?
0 0
afca95
Als voetballer een lul en als trainer een nog grotere. Wat een rare snuiter. Wat een wrok moet hij hebben tegen Ajax. Omdat Ajax hem niet wilde hij heeft nooit bij de aller beste gespeeld van NL. Daar zit zijn ergernis en frustratie.
1 -1
Klasseman
Dom gelul van een gefrustreerde zogenaamde Ajax supporter
1 0
martijndepro
Ze zijn bij PSVau wel net zo stellig als toen in '15/'16. Willems met z'n 99% zeker dat PSV kampioen ging worden terwijl Ajax alleen nog naar De Graafschap moest...Weten zij iets meer dan de rest of zo? Wtf. Als we toch zo beginnen; totale onderschatting van hun tegenstanders. Daar hebben ze De Graafschap al mee gemotiveerd (met de San Marino kreten). Hopelijk heeft het ook z'n werking op Willem 2 en zien we eenzelfde resultaat als vorig seizoen voor ze daar.

Toen er nog 6 wedstrijden waren zeiden ze dit, nu zijn het er nog 3. Het enige waar ik nog tegenaan liep is de korte rustpauze tussen Groningen en Vitesse. Vanwege commercie moeten Ajax, Feyenoord en PSV op verschillende dagen voetballes i guess...Maar goed, Vitesse heeft zelf nog tot later moeten voetballen op zaterdagavond.

Ik hoop dat het publiek Ajax morgen onwijs opzweept en extra energie kan geven. Snelle goals en weten dat het goedkomt. Maar met deze selectie heb ik eigenlijk geen vrees voor een slecht resultaat. De dubbel komt hoe dan ook naar Amsterdam. Nu die derde nog.
1 0
10Sneijder10
Hahaha zelfbenoemde psycholoog. Iedereen ziet de druk bij marcus von bommel en hij probeert deze druk vervolgens te verleggen naar Ajax met zijn zogenaamde stabiele en zelfverzekerde uitstraling. Wat een triest figuur, als voetballer al maar nu als trainer ook.
0 0
ajax4ever01
Zijn er nu nieuwe samsungs S10+ aangeboden aan de Graafschap? Gaat helaas niet werken Bommeltje.
1 0
JariHeijden
Wel lollig, die Van Bommel: 'Wij moeten drie keer winnen en dan ben je er normaal gesproken.'
Nou, normaal gesproken niet! Want normaal gesproken winnen wij ook nog drie keer... Wat een oelewapper! :-)
0 0
Ajacied33
En trouwens, wie is er bezig met wie? Begon hij niet met dat Ajax een discutabele beslissing mee had gekregen tegen FCG de dag ervoor?...
1 0
Tinus
En vervolgens een verhaal beginnen dat er veel fouten worden gemaakt door scheidsrechters. Maar intussen heeft hij dan toch nog even gesuggereerd dat Ajax bevoordeeld is. Vervelende klier is die man. Wat hoop ik dat die vent aan het einde seizoen Ajax moet feliciteren met de schaal (en beker en CL).
0 0
Ajacied33
Ja echt he. En Ajax feliciteren gaat hij niet doen, 100%
1 0
MankeNelis
De psychologische druk wordt opgevoerd door von Bommel en Dumbfries met twee uitwedstrijden voor de boeg. Het ging alles behalve van harte tegen twee hekkensluiters. Wie een kuil graaft voor een ander..
0 0
Redrum
Ik ben niet verbaasd als psv niks meer wint.
0 0
Ajacied33
Ik denk dat ze Heracles thuis nog wel winnen. Maar moet gek lopen willen ze W2 en AZ nog verslaan...
0 0
VinAmsterdam
AZ wint het niet van PSV . winnen doen ze amper van de top 2
0 0
Ajacied33
Bommeltje is angstig en erg onzeker. Hij hoort natuurlijk ook de berichten vanuit alle hoeken van de wereld om Ajax te omschrijven in de pers. Ajax wordt de hemel in geprezen en we zijn halve finalist CL!!! We zijn op koers op kampioen te worden, en met heerlijk aanvallend voetbal. Allemaal dingen die Ajax hater Bommeltje niet kan verkroppen. Tel daarbij op hoe zijn kut club speelt, ja, dan staat het huilen je nader bij dan het lachen...
0 0
Raoul14
Bommeltje, wij hoeven nog 5 van de eventueel 7 wedstrijden te winnen voor de triple :-)
0 0
PuurGeluk
Dat is afgunst Mark!
0 0
Eastwood
Hij probeert de rust zelve uit te stralen en de druk op Ajax op te voeren met dit soort plaagpraat. Maar we kunnen allemaal zien hoe uitgelaten blij hij uit zijn dugout springt als PSV scoort tegen, met alle respect, de kleinere clubs uit de Eredivisie. Onze trainer doet dat ook, maar dan bij de winnende goal tegen Juventus.
0 0
Caparzo
Voorop gesteld dat wij moeten -en hopelijk gaan- winnen, pisvee heeft het altijd lastig in Tilburg, in de helft van de gevallen draait het op puntverlies uit. Willem II gaf ze vorig jaar zelfs met 5-0 op de broek. Hopelijk zijn de praatjes van Marcus von Bommel donderdag weer achter de rug!
0 0
Rsv
Rare opmerkingen telkens uit Eindhoven, zou prachtig zijn als ze lekker naast de titel grijpen
2 0
Redrum
Morgen is weer een hele belangrijke wedstrijd. Winnen en psv gaat met een klotegevoel naar Tilburg, om er met een nog slechter gevoel te vertrekken. Alles geven morgen en dan een week 'rust'. Voor Ajax een zeer grote luxe in deze fase van het seizoen en ook zeer welkom denk ik.
1 0
Patajax
andersom praten jullie net zo hard en misschien nog wel meer over Ajax.
0 0
Frank1978
In Hongarije (als ik me niet vergis in Boedapest) ligt het Nep Stadion. Wij hebben hier met Psv een Nep club.
1 0
Huntelaar020
Wat praat hij een onzin er werd de ligt wat over PSV gevraagd hij beging er niet over.
0 0
Ginoajax1
Van Bommel irritante kwal. Heeft de pot tegen Groningen niet gezien. Je ziet aan zijn gluiperige rotkop dat hij staat te liegen. Geloof maar dat hij in zijn broek schijt nu het einde nadert. Op naar niks voor hem dit seizoen, Hij slaat volledige wartaal uit. Rommelt wat met zijn opstelling. de Jong op het middenveld. Malen in de spits, daardoor fantasieloos middenveld. Te schijterig om die Lozano eruit te donderen, is alleen voor zichzelf aan het ballen. idem trouwens die Bergwijn. Zet Guttierez erin om het publiek te pleasen. Ging meteen verdedigend in de fout. Niks meer aan doen zou ik zeggen.Lachen man. Nee, hij heeft het niet meer.
1 0
Redrum
Bommeltje heeft na de winterstop slechts twee uitwedstrijden gewonnen: Excelsior en VVV. Beide met hangen en wurgen. Toch heeft hij nog een heleboel praatjes terwijl hij nu op bezoek mag bij Willem 2 en AZ. De kans is groter dat Ajax er nog 3 wint dan dat zijn simpele ploeg dat doet. Het zou beter zijn dat hij zijn mond eens gaat houden.
0 0
Frank1978
Ik hoop oprecht dat deze kwal met lege handen staat en de schaal weer naar Amsterdam komt. Het zou gewoon verdiend zijn en meer dan dat. We moeten echter op onze hoede zijn, moet er niet aan denken dat deze engnekken weer hun ritje op die debiele platte kar mogen maken. Psv is een eer- en gewetenloze club, heeft zich ook dit seizoen weer enkel op de ED gericht. Moet je nagaan, ze spelen al dit hele kalenderjaar maar een wedstrijd per week en nog is het zo armoedig. En bij FOX maar kwijlen op dit zootje en vooral AJAX bashen waar het maar kan. Kom op, AJAX, zorg dat die schaal naar huis komt!
3 0
S_020
Aldus dom, dommer en domst
0 0
Frank1978
Wat een stel mafkezen.
0 0
Staaf78
Van Bommel begint wel wat te ijlen.
0 0
HenryVakH1972
Inderdaad gewoon niet over PSV hebben!
0 0
noppenkoning
Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
1 0
Ozymandias
Het is volgens mij duidelijk dat ze bij PSV niet meer denken kampioen te kunnen worden op doelsaldo. Keer op keer zeggen spelers en trainers van PSV in de media dat als ze alles winnen ze kampioen worden. Ze lijken zich dan ook te richten op puntverlies van Ajax en niet op zelfs met zo veel mogelijk doelpunten verschil te winnen.
0 0
3*stars*3
Het mooie is dat die hypocrietjes altijd hun smoel vol hebben over arrogante Ajacieden.
Maar ze hebben het wel over die 3 potjes die ze gaan winnen.
Alsof het al gespeeld is en ze ff gaan winnen van Willem II, Heracles en Az.

Ik twijfel niet aan kwaliteit van Ajax maar hoop dat ze fit blijven en dan pakt Ajax die schaal.
Hoop in speelronde 33 in Amsterdam.
0 0
meerzicht
Wie gisteren de wedstrijd psv ado heeft gezien moet toch bekennen dat als psv zo tegen willem 2 voetbalt zij hetbecht heel lastig krijgen. Het niveau was bedroevend en ado was absoluut geen tegenstander van formaat. Nee, ik denk dat pav tegen willem 2 zo wie zo punten laat liggen en daarbij als je als coach zegt dat je onzekerheden bij je concurent ziet zonder je eigen spel kritisch te beoordelen dan ben je slechts bezig met je eigen angsten uiten.
0 0
Meso
Laatste 3 seizoenen:
Willem II 5-0 PSV
Willem II 0-0 PSV
Willem II 2-2 PSV

Ze hebben nu ook een aardig team met die Isak. ZIe PSV wel punten laten liggen..
0 0
ETM
Verschrikkelijk irritante kerel. Ik kan me zelfs geen trainer indenken in de eredivisie, in al die jaren, die ik zo vervelend vond. Inhoudelijk, zn uitstraling, zn kop, alles..
De situatie is gewoon heel heel spannend. Kun je zeggen, dat is leuk, maar ik zou het echt niet trekken als dit PSV nu weer kampioen wordt.
Ik lees alle voorbeschouwing, maar eigenlijk kun je er niets over zeggen. Dat Ajax veel meer kan dan PSV is wel duidelijk, maar wat heb je eraan mbt het kampioenschap? Nog 3 wedstrijden. Tegen Willem2, Heracles en AZ kan PSV punten verliezen, of niet. Tegen Vitesse, Utrecht en de Graafschap kan Ajax punten verliezen of niet. Op doelsaldo gaat het niet meer beslist worden.

Zoals media en supporters van Groningen uit de cruciale pot hebben gemaakt vind ik heel apart. Ja uit of thuis is anders, maar Vitesse en Utrecht zijn op papier sterker dan Groningen. Vitesse verdiende een dikke overwinning op PSV onlangs. En die CL campagne is weldegelijk van invloed. De vermoeidheid bij Ajax was tegen Groningen zeer evident. Iedere wedstrijd exact het zelfde benaderen. Het kampioenschap zal uit de tenen moeten komen. PSV speelt heel stroef, en Willem2, Heracles en AZ kunnen zeker punten pakken, maar ik kan niet ontkennen dat ik ze evengoed alles zie winnen. Dat is immers het verhaal van PSV dit seizoen. Ik hoop tenzeerste dat Ajax tegen een aanvallend Vitesse gewoon makkelijk wint. Dat Willem2 PSV verrast. Want ik heb lucht nodig. Ik wil gewoon lekker naar de CL wedstrijden toeleven. Weg met dat oer PSV-achtige PSV. Met V. Bommel, Lozano, en Luuk de Jong. In CL bewezen ze al de titel kampioen van Nederland niet waard te zijn, en dat gaat op korte termijn zeker niet veranderen..
4 0
goajaxgo
Helemaal eens.
0 0
Adios
Bijzonder dat er bij PSV helemaal niet over Ajax wordt gepraat, of heb ik iets ocer het hoofd gezien Mark?
1 0
MrPink
Bommel, jij begint steeds over Ajax, engnek.
1 0
Ajax-4-ever
Oké jongens, wat gokken jullie? Hoelang krijgen we nog dezelfde uitspraken van bommel en dumfries?

'Als we nog 2 wedstrijden (finales) winnen dan zijn we normaal gesproken kampioen.'

'In 2 wedstrijden kunnen we nog wel het doelsaldo goedmaken.'

Als we nog 1 wedstrijd (finale) winnen dan zijn we normaal gesproken kampioen.'

'In 1 wedstrijd kunnen we nog wel het doelsaldo goedmaken.'

Na de laatste wedstrijd: (Dumfries) ik denk dat we nog kampioen worden.

4 0
Meso
Na de laatste wedstrijd: (Dumfries) "we gaan dit niet meer weggeven"
1 0
HenryVakH1972
Hahahahaha
0 0
Redrum
Op dit soort momenten besef je pas echt wat voor een ongelofelijk sympathieke vent Cocu is.
6 0
Ajax114
Met bluffen proberen ze Ajax wat aan te praten. Toch zal het niet makkelijk zijn tegen Vitesse en Utrecht. Vind de wedstrijd van Vitessse wel heel snel komen. Hoop dat de spelers fris zijn om de drie punten te halen. Hoop dat er een CL sfeer zal zijn om de spelers naar de zege te helpen. Als we dinsdag winnen kan het eigenlijk niet meer mis gaan.
2 0
MPAjax
Spelers praten over PSV? Over de CL of wat dan? Zou niet weten waar er over te praten valt?
1 0
Redrum
Ik zou ook niet weten waar hij het over heeft eigenlijk. Bij Ajax is het doel heel helder: alles winnen. Dankzij de pure lafheid van psv is het doelsaldo geen issue meer. Dat weten ze zelf ook en daardoor dit kansloze gelul. Het trieste is dat ze zelf waarschijnlijk de komende twee potjes niet gaan winnen, dat roepen ze ook over zichzelf af door dit soort dingen.
1 0
MichelAngelo66
Hahaha wat zielig zooitje is het daar toch. Lijkt wel kleuterklas...
Gewoon je minderwaardigheidscomplex die ze daar al hebben vanaf begin jaren zeventig wegpraten door te zeggen dat in Amsterdam altijd over PSV praten. Mijn God wat is van Bommel een idioot. Ken weinig mensen met een dikkere plaat voor zn kop.
2 0
AJAXTHELEGEND
Van Bommel en Dumbfries zouden het liefst keihard van de daken schreeuwen . Dit om zich zelf moed in te praten.
Daadwerkelijk zijn ze moedeloos , en voelen ze de bui al hangen ,AJAX KAMPIOEN !
1 0
IboAFCA
Gelukkig praat Mark nooit over Ajax
2 0
mgtow
Trainen ze daar in een xtc lab dat ze zulke lachwekkende poeppraat uitkramen?
4 -1
SjaakWolfs
meth lab eerder
0 0
TontoKarnaggel
Van mij mogen ze zoiets rustig zeggen, geen enkel probleem mee. Wat het zo sneu maakt is dat ze zelf (en heel eindhoven met hun) volkomen uit hun stekkertje gaan als een Ajacied ook maar de helft zegt van wat hun roepen.
1 0
ErikAjax1983
mark wie?
3 0
Redrum
Dat je gewoon het lef hebt om dit te zeggen terwijl je net met de grootste moeite Ado en de Graafschap thuis hebt verslagen bewijst wel hoe extreem schaamteloos men bij psv is. Ik hoop dat ze mee lezen in Tilburg en Alkmaar.
8 0
Patrick-19
Ach ze moeten wat zeggen
0 0
mgtow
Nou liever niet.
1 0
Beer
Je ziet die van Bommel denken. Wat kan ik nou nog eens verzinnen. Ik geloof er zelf ook niet meer in, maar iets beter dan dat schiet me ook niet te binnen.
7 0
GdlT
Waar het elftal van Mark van Bommel de komende twee weken op zoek is naar tegenstanders om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, speelt Ajax twee wedstrijden halve finale Champions League en de bekerfinale.......
4 0
Danny.S
En dan zijn wij 'arrogant'.....
5 0
Toon meer reacties