Vertonghen: 'Ajax in Premier League ook top vier of zes'

JesseTH, 21-04-2019 om 17:45, 15887 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Vertonghen weet zeker dat hij de ontmoeting met Ajax als erg bijzonder gaat ervaren. Met het Ajax-getinte Tottenham Hotspur neemt hij het in de halve finales op tegen de Amsterdammers en daarbij weet de Belg niet of zijn ploeg de favoriet zal zijn.

'Ik denk dat het een beetje fifty-fifty is', oordeelt Vertonghen in gesprek met Ziggo Sport. 'Als je het aan het begin van het seizoen had gevraagd, had ik direct "ja" gezegd. Maar als je kijkt naar hoe Ajax de laatste maanden speelt, vooral in Europa uit en thuis, dat is niet iets wat je weg kunt stoppen. Dat is de realiteit. Als Ajax in de Premier League speelt, spelen ze ook mee om de top vier of zes. Dat is honderd procent zeker.'

'Die Ajax-wedstrijden zijn super bijzonder. Zowel uit als thuis gaat dat heel apart zijn', spreekt de verdediger verder over de komende Champions League-ontmoetingen. 'Ik ken daar veel mensen, ook in het team. Ik heb een heel goede band met Daley. Hij komt uit mijn tijd natuurlijk en ook naast het voetbal gingen we goed met elkaar om. Met andere mensen binnen Ajax is ook contact geweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EazyMe
Mooie woorden van Zlaten ...!
Na jaren voor lul te hebben gestaan in Europa heeft Ajax weer het respect terug

https://youtu.be/DzxMRc9iwgE
0 0
Ajax27
Als als als... als Ajax met dit team in de Premier League zouden spelen zouden we tot de winterstop leuk meedoen. Daarna zouden we door een niet al te brede selectie en de vele wedstrijden langzaam maar zeker afglijden naar een middenmotor. Als we een 3 x zo hoge begroting zouden hebben, concurrerende salarissen, bredere kwalitatieve selectie die je langer bij elkaar kunt houden, ja dan zou je in die top-4 meedoen.
0 0
DonAdam
Het eerste jaar, ja, dat geloof ik zeker. Daarna heeft iedereen zich aangepast aan de intensiteit van de BPL en gaat Ajax meestrijden om de titel van de BPL. Na 2 a 3 seizoenen zal Ajax de BPL zelfs gaan domineren. Weet je, dan heeft Ajax namelijk ook BPL televisieinkomsten en BPL transferbedragen en kan Ajax FdJ en MdL behouden en gaan doorselecteren totdat Ajax Europa en de CL domineert.

Ik ben ervan overtuigd dat Ajax als wij in een groot land met een grote competitie hadden gewoond wat het grote geld inhoud Ajax op termijn zelfs Real Madrid en Barca van de troon zouden stoten, gewoonweg omdat ons beleid nog beter is.

Dromen is leuk, de realiteit is anders. Volgend seizoen zijn we (weer) leeggeplukt en moeten we weer een nieuw elftal bouwen, waardoor kwalificatie voor deelname aan de poulefase aan de CL zelfs een hele zware dobber gaat worden. Er zijn nadat de grote landen automatisch 4 clubs direct mogen laten deelnemen nog maar een zes tickets te verdelen in de kwalificatie, waarvan 4 voor kampioenen en 2 voor niet kampioenen uit de "kleine" competities.
0 0
ETM
Ik denk dat Jan bedoeld dat Ajax top 4 zou kunnen eindigen met letterlijk dit team. Dus niet meenemend de effecten die in de PL spelen zou hebben op Ajax.
En dan is het gewoon een groot compliment hoor.
Dat zou namelijk heel bijzonder zijn als je kijkt naar de financiele verhoudingen. Wat Jan vooral bedoeld te zeggen is dat Ajax niet bij geluk in die halve finale staat, maar gewoon echt heel goed is.
1 0
mgtow
Engelsen hebben van tactiek en goed beleid geen kaas gegeten dus met al dat gratis geld wordt je met onze filosofie makkelijk eerste.
0 0
MichelAngelo66
Heel goed Jantje, een beetje onderschatting kan geen kwaad. Ajax zou onbetwist nummer 1 zijn met hun eigen filosofie in Engeland. Dan zou elke topper bij Ajax willen spelen, maar Ajax niet alle toppers willen hebben. Alleen degene die het Ajax spel aankunnen. Ajax zou de Europese prijzen binnen harken.
1 0
GvanderK
Als Ajax in de Premier League had gespeeld dan waren waarschijnlijk Vertonghen, Suarez, Eriksen, Alderweireld gebleven en hadden we gewoon meegedaan om de titel.
0 0
MNJ7
Als je een team kan maken waarin alle sterkhouders zouden blijven

Onana/Cillessen
Alderweireld De Ligt Vertonghen Tagliafico
Blind
Eriksen Frenkie
Ziyech Suarez Tadic

Met op de bank
Sanchez ,Mazraoui ,Van de Beek , Neres , Huntelaar ,
1 -1
Sterretje73
Jan mag vanuit zijn positie ons ook weer niet te ver ophemelen dus dit doet hij goed. Voor ons en zijn eigen supporters de middenweg bewandelen. De wedstrijden zijn natuurlijk nog niet gespeeld maar als je Madrid en Juventus in eigen huis pakt mag Tott ook geen probleem zijn mits we weer zo spelen als in die voorgaande wedstrijden.
0 0
insectenverdelg
je moet alleen niet daar spelen als Groningen uit
1 -1
DanverAFCA
wij zouden rustig eerste worden vriend, en daarnaast ook de champions league in het zakkie steken.
2 0
Duif63
Pardon, top 4 of 6 ? Gewoon met City en Liverpool om de titel dualeren.
1 -1
Stibba020
Nee, hoor gewoon top 3. Ajax is ook beter dan Tottenham.
1 0
pimp
Qua spel zeker, qua breedte van de selectie waarschijnlijk niet
3 0
AjaxBaggio
Als Ajax in de PL speelde, zouden we sowieso meer TV geld krijgen.

Tottenham krijgt daar 175 miljoen. Ajax in de Eredivisie slechts 10 mil geloof ik.
Belachelijk dat het verschil zo groot kan zijn.

Des te knapper zijn de prestaties dit seizoen.
3 0
Jelephi
met de brexit is het allemaal afgelopen
0 -1
MarLuuk76
Brexit komt er nooit joh.
0 0
Michels
Denk je dat? Lijkt me er totaal niets mee te maken hebben...
0 0
Bensco
merken ze nu al de nadelen van. Er onstaan al de nodige problemen in het uitbetalen van salarissen. Spelers willen liever uitbetaald worden in euro's ipv de in waarde zakkende pond.
0 0
Michels
Ja ach, er waren in december 2017 ook ondernemers (maar ook overheidswerknemers) die uitbetaald wilden worden in Bitcoin. Heeft niets met de Brexit te maken, maar wel met gelukszoekers. Zolang de beste spelers in Engeland spelen (niet allemaal, maar wel het overgrote merendeel), zal dat genoeg aantrekkingskracht uitoefenen naar andere (bijna) top spelers. Gelukszoekers zijn er altijd geweest en zal je altijd houden. De rest van de top spelers willen gewoon graag met en tegen elkaar spelen en daar leuk voor betaald worden. Er is een reden waarom Rusland, Saudi Arabië, Quatar, Amerika, China enz enz enz nog steeds niet de super sterke competities hebben: sportiviteit is nog steeds belangrijkers dan geld. Bovendien komt Groot Brittannië (en Engeland in bijzonder) niet ineens zonder geld te zitten ofzo. De reden dat de Pond daalt, komt omdat er nog steeds geen duidelijkheid is. Je zult zien dat zodra er meer duidelijkheid is (een harde dan wel een zachte Brexit), dat alles weer stabiliseert. Er gaat echt niets ingrijpends gebeuren hoor. Wees niet bang! We hebben het over een land dat al bijna een millennium lang bovenaan de voedselkring staat. Het land waar (naar ze zeggen) het voetbal is uitgevonden... Als ik een inschatting moet maken van wat er allemaal gaat veranderen qua voetbal na de Brexit komt het neer op volgende punten: 1) buitenlandse spelers kunnen pas aangetrokken worden vanaf hun 18e (zoals nu ook het geval is met niet EU-spelers), 2) er zal een maximum aantal buitenlandse spelers per team/club komen in de Engelse competities. That's it. Meer gaat er niet veranderen. Misschien gaat Duitsland qua competitie sterkte Engeland voorbij, maar dat is echt het enige land dat eventueel de potentie heeft om dat te kunnen. Voor de rest blijft alles zoals het is... De ongelijkheid qua geld blijft (sponsors zitten overal), de talentvolle weglopers zullen blijven (die gaan dan waarschijnlijk niet meer naar Engeland, maar naar Duitsland, Spanje of Italië) en Engeland blijft een wereldmacht (behalve qua nationaal voetbal want ze kunnen daar nog steeds geen talenten opleiden of penalty's nemen...).
0 0
Sterspeler
Gewoon top 3 Jan.
Daarom zou het beter voor je zijn om nu naar Ajax terug te komen. Hoger niveau waar je nu speelt en heeft Europese prijzen gepakt. Prachtige club. Je kan er onsterfelijk worden! Alleen de competitie is kut. Maar dan kan jij met je leeftijd je volledig focussen op het winnen van de CL.
2 0