Buijs looft: 'Kan Sierhuis niets kwalijk nemen'

SJvanveen, 21-04-2019 om 08:28, 6761 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Danny Buijs ziet Ajax als de sterkste ploeg van Nederland. De coach van FC Groningen ontmoette de Amsterdammers zaterdagavond in eigen huis en ging in een beladen wedstrijd nét ten onder: 0-1. 

Klaas-Jan Huntelaar was de matchwinner door de 0-1 te scoren. Een discutabel doelpunt was het wel, aangezien de spits wel of niet een overtreding maakte bij het zich losrukken van tegenstander Tim Handwerker. Buijs: 'Het moet echt overtuigend zijn, wil je tegen Ajax, PSV of Feyenoord de beslissing mee krijgen. Maar ik vind ook dat je je als verdediger mannelijker en sterker moet opstellen en als volwassen kerel niet zo snel moet omvallen', citeert De Telegraaf de FC Groningen-coach. 

Ajax en Kaj Sierhuis

Uiteindelijk verloor FC Groningen van 1-0 en dat is geen schande, vindt Buijs. 'We hebben tot de laatste minuut kans gemaakt op een gelijkspel. En dat tegen de sterkste ploeg van Nederland', laat de talentvolle trainer weten. Buijs startte met Ajax-huurling Kaj Sierhuis in de basis, de spits liet zich van zijn beste kant zien: hard werkend en dichtbij een goal. 'Hij deed er alles aan om een resultaat te boeken tegen Ajax. Ik kan hem niets kwalijk nemen, zoveel energie stak hij in de wedstrijd.' 

Sergio Padt

Ook Sergio Padt, die onlangs aangaf geen tweede keeper bij Ajax te willen zijn, was lovend over Ajax. De Groningers boden goed partij en om dat te doen tegen 'dit Ajax' vindt de ex-Ajacied knap, zo laat hij weten bij Voetbal International. 'We pompten alles erin en elke bal kwam bij André Onana, die maakte er goed gebruik van en won veel tijd. Het is een mooi compliment dat wij het hun zo moeilijk maken, terwijl ze Bayern München, Real Madrid en Juventus hebben uitgeschakeld. Laat ze het maar uitzoeken bovenin en moge de beste kampioen worden.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
In theorie zou je de Var kunnen laten ingrijpen bij de goal maar dan is de eerste overtreding nog altijd van de verdediger, die met twee armen Huntelaar vastpakt.
Een goal annuleren om vervolgens de ploeg die scoorde een penalty te geven is raar.
3 0
M.Olsen
Tot gister had ik wel respect voor Buijs. Maar al dat schoppen en tijdrekken
0 -1
arigold
In NL vinden ze dat mooi, zo moet je de grote clubs bestrijden volgens de zelf benoemde analisten. Anders winnen ze te makkelijk en dat is niet leuk.
0 -1
M.Olsen
Moet wel gewoon sport blijven. Ze hadden gister wel 30 minuten blessuretijd kunnen geven
0 0
TontoKarnaggel
Zoals Sierhuis gisteren voetbalde tegen ons en zoals lammers tegen psv, dat is het verschil tussen Ajax en psv... eergevoel.
7 0
Koekepeer
Lammers komt nog terug bij PSV. Sierhuis niet bij ons
0 -1
Maxwell5
Dat weet jij niet.
0 0
3*stars*3
Juist.
Al weet je het nooit met dat sneaky clubje...
0 0
AFCA.
Als volwassen kerel niet zo snel moet omvallen.
Hahahahahahha
Maar als het is om tijd te rekken mag die Memisevic van 2 meter wel 2x jankend naar de grond gaan in 30 seconden.
2 0
Ron403
Daar kon Lammers nog wat van leren..
1 0
Caparzo
Haha, hoorde het hem gister zeggen ja, zet zn eigen speler gewoon in de hoek als een theatrale dramaqueen.. :)
0 0