Slutsky: 'Ajax laat wereldwijd fantastische indruk achter'

NielsOpdam, 20-04-2019 om 09:00, 6797 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Leonid Slutsky, trainer van Vitesse, is erg onder de indruk van het spel en de prestaties van Ajax in de Champions League. Hij vindt het dan ook normaal dat de KNVB het speelschema aanpast voor de Amsterdammers. Dat vertelt de Russische trainer in gesprek met De Telegraaf. 

'Ik krijg uit Rusland veel reacties op het spel van Ajax', opent Slutsky. 'Zij hebben in de wereld een fantastische indruk achtergelaten.' De prestaties verassen Slutsky niet. 'Ik ben bij Ajax-Dinamo Kiev in de voorronde geweest en toen maakte Ajax al een geweldige indruk op mij. Ik zei toen al: "Dit Ajax gaat echt een sensatie worden in Europa". Ik was verbluft door het talent en de potentie van het elftal.' De Rus ziet kansen voor Ajax. 'Voor Ajax is dit seizoen echt alles mogelijk in de Champions League.'

De KNVB verplaatste speelronde 33 naar woensdag 15 mei en dat vindt Slutsky logisch. 'Het is volkomen normaal dat je dit doet voor je beste team als het voor het eerst in lange tijd kans maakt op de finale van de Champions League.' De Russische coach ziet ook dat Ajax het gehele Nederlandse voetbal een dienst heeft bewezen. 'Vergeet niet hoeveel punten Ajax heeft gepakt voor de UEFA-ranking. Daarvan profiteren op termijn andere clubs en daarom moeten we de nadelen accepteren. In Rusland gaat het net zo. Die extra rust kan belangrijk zijn voor Ajax om de finale te halen.'

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint in Groningen? Zet dan in en krijg 8,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Sympathieke vent. Dinsdag kan hij daad bij het woord voegen. Open huis.
2 0
Aad82
Hij is een liefhebber pur sang. Hij is gewoon naar voorronde CL wedstrijden geweest van Ajax, haha!

Vitesse moet echt blij zijn met zo'n coach dan zo'n 13 in een dozijn Nederlandse trainer.

Hij heeft veel pech gehad met geblesseerde spelers in het 1 seizoenshelft.
4 0
Sterspeler
Hij is vooral logisch in gedachten gang en trekt z'n waffel open als hem iets niet zint. Wat dat betreft had ie prima in Amsterdam gepast. Alhoewel ze daar in Arnhem ook niet vies van zijn.

Slutsky had pech tegen Basel maar z'n eerste wedstrijden waren destijds zeer veelbelovend.
2 0
Redrum
Zo'n Slutsky komt hier als buitenstaander binnen en is dus objectief. Die ziet direct dat alles hier om Ajax draait en dat zij de enige ploeg zijn die echt attractief voetbal spelen. Logisch dus dat hij zeer positief is over Ajax. Mooie kerel.
4 0
SPLNDD
Zou Slutsky geen goeie vervanger voor Schreuder zijn? Ik heb het idee dat iedereen met die man wegloopt haha. Wat een held.
3 0
VanDeMolen
Belangrijker nog, Ziyech kan het heel goed vinden met Schreuder. Echt heel jammer dat die weg gaat, anders had ik wel bijna zeker geweten dat Ziyech ook bleef.
0 -1
Lane 8
Dit is oprecht een goed idee
1 0
Frank1978
Ik krijg steeds meer sympathie voor deze man, wat een verademing... Ik blijf erbij, als wij de titel pakken moet er een goeie fles wodka voor Slutsky naar Arnhem worden verzonden namens AJAX... ;-)
6 0
JesperOlsen74
Zeker en wat dacht je van namens de supporters? Deze man is louter positief over Ajax en draagt Ajax een warm hart toe en komt daar eerlijk voor uit (en dat als trainer van een andere Nederlandse club). Geweldige man, niet zo'n grijze muis of azijnpsser waar er hier al genoeg van rondlopen.
0 0
Van Reenen
Eens, maar pas na dinsdag als hij Vitesse gewoon laat voetballen tegen ons en geen bus parkeert, zoals al 16 clubs hebben gedaan.
3 0
MankeNelis
Proost Slutsky, daar neem ik een screwdriver op!
0 0
AjaxCitizen
Dat gezeur telkens over het verplaatsen van de wedstrijden. Deze man begrijpt het tenminste. Als kleiner voetballand zou je elke club die ver komt in een Europees toernooi moeten helpen. Ongeacht voor welke club je bent. Tuurlijk is het niet ideaal, maar wat het kan opleveren is goed voor het Nederlandse voetbal. Als Ajax de finale haalt en misschien zelfs wint, betekent dat meer belangstelling voor de Nederlandse competitie, meer talentvolle spelers die de Eredivisie als springplank gaan zien voor hun carrière, grotere sponsors die wellicht willen investeren in clubs etc.

Slutsky is trouwens wel een verademing met zijn karakter. Vond het mooi dat hij na zijn aanstelling als trainer van Vitesse, hij zijn huiswerk heeft gedaan en bijna alles over de club en de stad Arnhem wist. Hij zegt altijd wat hij vindt, maar gewoon op een leuke en positieve manier. Heerlijk hoe hij Gozübüyük ook even bekritiseerde. En terecht als je die dubieuze beslissingen en die arrogante houding van hem bekijkt.
10 0
RuffRhythim
Inderdaad, dit moet echt gelden voor elke Nederlandse club die Europees speelt. Die moet je helpen, faciliteren en alle gelegenheid bieden om zich optimaal voor te bereiden.
Dit moet voor de KNVB ook een les zijn om dat vanaf volgend seizoen ook maximaal mogelijk te maken voor elke Europees spelende club.
4 0
Ajacied33
Leuke vent deze Slutsky, heb ik vanaf dag 1 al gevonden. Een echte voetbaldier, prettig gestoord en sympathiek. Ik merk bij hem sowieso veel respect altijd als het over Ajax gaat
5 0
martijndepro
Deze man heeft duidelijk affectie met Ajax.

Dus Leonid, ga even overdreven veel ruimte weggeven aankomende dinsdag. Op die manier worden de kansen voor de ploeg die je 2 weken terug zo vurig bestreed weer aanzienlijk kleiner.
1 0
RuffRhythim
Precies !!
Maar helaas denkt niet iedereen daarover op deze manier en geven ze Ajax bijkans de schuld dat ze zo ver in de CL komen.
0 0
milan-jantje
Is Slutky een beetje bezig met een open sollicitatie mocht ETH tijdperk weer over zijn na hopelijk 10 jaar of zo. Van mij mag ETH de Wenger van Ajax worden hoor lekker lang binnen houden.
6 0
AlexIbarra
Haha, je bent me voor. ;)
0 0
insectenverdelg
Blijft een mooie vent. Heel Nederland is een beetje gaan houden van Slutsky.
12 0
KlasseLasse
war een toffe en eerlijke man! zegt gwn waar het op staat! als hij dinsdag ons dan ook laat winnen omdat hij zo van ons houd ben ik helemaal blij
10 0
Kake
Een man naar mijn hart. Zeer sympathiek en ook nog s eerlijk.
Hoeveel punten heeft ajax nu eigenlijk vergaard voor
NL. Weet iemand dat?
4 0
JariJari
Zie https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/ccoef2019.html

Dus 30 punten tot nu toe (gedeeld door de 5 deelnemers). De 1 voor Ajax laat zien dat dit het hoogste aantal is van ALLE clubs in Europa. Barcelona is nummer 2 met 28 punten.

Voor zichzelf heeft Ajax trouwens "maar" 25 punten gehaald aangezien voorrondepunten alleen voor je land en niet voor je club gelden. Zie: https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method5/tcoef2019.html
1 0
Rik428
Ik zat daar van de week ook al eens naar te kijken en kwam tot dezelfde conclusie, maar hoe komt het dan dat Ajax vorig jaar wel 1,5 punt heeft behaald ondanks dat ze alleen in de voorrondes hebben gespeeld?
1 0
JariJari
Omdat we uitgeschakeld werden :p

Als je je kwalificeert krijg je "bonus punten" en vervallen je voorrondepunten. (Ze willen natuurlijk wel de Barca's van deze wereld voortrekken die geen voorrondes hoeven te spelen).
1 0
AFCAMM
Mooie woorden weer van een mooie vent. Vind hem alleen al vanwege zijn interviews een aanwinst voor de eredivisie.
8 0