'Feyenoorder' Buijs keek met blij gevoel naar Ajax

BartVeenstra, 19-04-2019 om 13:15, 4461 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-trainer Danny Buijs mag dan warme gevoelens koesteren voor Feyenoord, maar de 'bewondering' voor het optreden van Ajax tegen Juventus in de Champions League won het van zijn supportershart. Zaterdagavond speelt 'zijn' FC Groningen tegen Ajax in de Eredivisie.

'Het klinkt misschien raar uit mijn mond', citeert het Algemeen Dagblad over de trainer van FC Groningen, die tussen 2006 en 2009 bij Feyenoord speelde. 'Maar ik heb echt met een blij gevoel naar Ajax gekeken. Ik zat met mijn twee zoontjes op de bank te kijken. Het was niet zo dat we zaten te juichen, maar we hadden wel een gevoel van: yes. Deze prestatie van Ajax is gewoon fantastisch voor het Nederlandse voetbal.'

Zaterdag speelt FC Groningen in eigen huis tegen Ajax en de Amsterdammers zijn gewaarschuwd. 'We hebben na de winterstop alle zeven thuiswedstrijden gewonnen', geeft Buijs aan. 'We moeten tegen Ajax in de persoonlijke duels komen. Daar ligt onze kracht. Ik hoorde voor de Champions League-wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid en Juventus steeds meer mensen zeggen dat Ajax een goede kans had om door te gaat. Het knapste vond ik: Ajax geloofde er zélf ook in. Ik hoop dat dit morgenavond ook voor ons geldt.'

Deze week op Ajax Showtime: de Onze Trots met Diederik Ebbinge, bekend als directeur Anton uit De Luizenmoeder. Lees zijn verhaal, met mooie anekdotes over Klaas Nuninga, Frenkie de Jong, Louis van Gaal en Juf Ank hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Morgen is zeer belangrijk. Je zet een reuzenstap richting de titel als je deze pot wint. Die jongens van Groningen gaan erop klappen. Zaak voor ons om hetzelfde energie erin te leggen en de volledige focus erop. Dan voorzie ik een 0-3 overwinning
0 0
de-Ajacied
Hoe gek het ook klinkt het wordt tegen Groningen vooral mentaal veel zwaarder dan tegen Juventus
Vermoeidheid in de benen,een tegenstander die niet wil voetballen een slechtere scheidsrechter

Maar als we winnen komt het kampioenschap heel dicht bij
0 0
Schwalbino
En vergeet ook niet dat het idee dat je zoveel beter dan de tegenstander bent ook weer tot gemakszucht kan leiden. Dat is een valkuil waar spelers altijd weer intrappen (niet alleen die van Ajax maar van bijna alle ploegen). Onbewust heb je die wedstrijd al gewonnen voordat je hem speelt en de tegenstander springt er bovenop.
0 0
JSF
Wedden dat op z’n minst z’n zoontjes zaten te juichen. Jammer dat velen zo schijterig doen...
0 0
arigold
Mooi potje morgen. Woon zelf in Groningen. Zit in het Groningen vak, vol altijd met Ajacieden. Krijg je met al die studenten.

Koester weinig goede herinneringen aan Groningen - Ajax, vooral die 1-1 door het niet fluiten van Nijhuis, dat kostte ons het kampioenschap. Onana had die bal ook weg kunnen trappen natuurlijk.

Desondanks denk ik dat dit Ajax veel te goed is voor Groningen. Ze zijn de laatste wedstrijden weer een beetje uit vorm geraakt, ontstaan na die verliespartij in Eindhoven. Tegen Heerenveen, De Graafschap en Excelsior was het niveau om te huilen, telkens 1 goal ook maar. Omdat wij altijd wel 3x scoren met deze voorhoede, denk ik dat het 1-3 minimaal wordt.

En vergeet die geweldige grasmat niet, perfect voor ons Ajax.
0 0
geronimo
Juventus is geweest nu is Groningen belangrijk , hij probeert de boel af te leiden
1 0
AFCA-B93
Als Groningen erin wilt kleunen zullen ze ruimtes open laten liggen, vooral als Ajax het fysieke gevecht weet te omzeilen. Komen zij een stap te laat en dan begint het Ajax spelletje
0 0
Aspers73
Ben er niks gerust op! Maar de interviews met Buijs zijn vaak erg leuk en open. Voelt zich niet snel aangevallen en antwoord altijd met een glimlach.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax moet zo bij de les blijven het gaat veel over CL, voordat je door hebt sta je in Groningen zonder punten of verliespunten en dan is het over voor de schaal. Kop erbij houden, grote rol voor de staf en co.
1 0
Labrador
Wat ik dan mooi vind is dat daar intern op gehamerd wordt. Witsche riep het al in de kleedkamer : Omkleden en naar Groningen! Wij lezen alleen de berichten in de media en vandaar dat ik ook vind dat er te weinig focus ligt op Groningen maar ik mag hopen dat de selectie wel de focus heeft
1 0
AFCAMM
Nette reactie. Ik vind het ook mooi dat Groningen het sinds de winterstop zo goed doet. Ik heb er met veel plezier gewoond. Zaterdag zal hun reeks echter eindigen.
0 0
Ajacied33
Mooie reactie van een gozer die ik in zijn Feyenoord tijd zo erg hekelde. Ik denk dat er morgen onbewust anders naar onze spelers wordt gekeken door de Groningers. Een gevoel van respect en ontzag denk ik. Die hebben allemaal voor de tv Ajax Juventus vrij simpel zien verslaan in eigen huis. Maar allemaal leuk en aardig, morgen 100% focus en de juiste mentaliteit tonen. Dan moet het goed komen
2 0
Labrador
Prima reactie. Denk dat wij het erg lastig gaan krijgen morgen. Die gooien de beuk er in. Ben nog niet zo zeker van een resultaat.
3 -1