Voorzitter Juventus: 'Ajax verdient veel respect'

GinoHaverkamp, 17-04-2019 om 09:00, 9993 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks dat zijn ploeg is uitgeschakeld en de sfeer in Turijn betreurd te noemen is, is Andrea Agnelli complimenteus over Ajax. 'Ze verdienen veel respect', laat de voorzitter van Juventus weten.

'Natuurlijk zijn we teleurgesteld', benadrukt Agnelli, geciteerd door De Telegraaf. 'Maar we moeten ook zo sportief zijn om Ajax een groot compliment te geven. Edwin van der Sar en Marc Overmars hebben deze ploeg stap voor stap opgebouwd na de verloren finale van de Europa League van twee jaar geleden.'

'Ajax heeft dit jaar Real Madrid, Bayern München en Juventus in ernstige problemen gebracht', vervolgt hij. 'En dat met fantastisch voetbal. Zij blazen een prachtig verleden nieuw leven in. Want laten we niet vergeten dat je een mooie traditie eert als je het shirt van Ajax draagt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Wat een prachtige zin, een mooie traditie eren als je het shirt van Ajax draagt.

Kippenvel.
0 0
3sterren
Als je deze woorden uit je mond krijgt na een een fikse draai om de oren, dan ben je een groot man en verdien jezelf ook veel respect.
Groots, net als de overwinning van ons aller Ajax ...
0 0
AlexIbarra
Ik heb (vooral uit historisch oogpunt erg weinig sympathie voor Juve) maar door de manier waarop ze hun verlies nemen, krijg ik wel iets meer waardering voor ze.
0 0
Kaatje
Mooi compliment.
1 0
Afc22
Moet zeggen dat de Italianen erg sportief zijn. Alegri en de kranten daar waaren ook allemaal erg realistisch.
2 0
ARUCAMBA
Kijk dat is klasse, geweldige verliezer, mooiere compliment kun je niet krijgen
2 0
JSF
Amen!
0 0
Duif63
Een Italiaan met stijl en klasse. Vergelijk dat eens met uitspraken van bestuurders van Barcelona. Wat zonde toch dat Frenkie naar zo 'n club gaat.
3 0
Joseph
Barcelona is gewoon een smerige club, die samenwerking kost ons ontzettend veel geld en maakt alleen Barcelona beter.
2 0
ziz0u.
revanche van 96! zonder doping en zelfs met een week rust itt ajax die dit weekend gewoon speelde, weggetikt!@#$(*)#@$()#@()$
0 0
trodat4030
Mooie woorden, heel sportief. Ook knap om dat te kunnen uiten na zo'n tik, wat het vast ook voor hem is geweest. Respect.
4 0
Montana
Laatste zin is geweldig. Het viel me op na de wedstrijd dat bijna iedereen z'n shirt nog had. Waar vroeger iedereen als 'kleine jongentjes' naar de tegenstander ging voor het ruilen van een shirt.

Volgens mij is het bij Liverpool toch de regel dat je NOOIT je shirt uitdoet op het veld. Je draagt het shirt met trots en doet hem niet weg zolang je op het veld staat. Ik kon me herinneren dat Balotelli (wie anders) dat een keer deed en dat de supporters helemaal uit hun stekker gingen.

Zoiets zou ik ook wel tof vinden bij Ajax.
1 0
SilverHaze
Tadic, Blind, Schone, Donny en nog een paar gooiden hun shirt het uitvak in direct na het fluitsignaal. Blind ging toen naar binnen en trok een sweater aan. Ik denk dat de sponsor dat graag heeft.
1 0
Tscheu
Prachtig compliment. Die laatste zin....
3 0
Robeerke
Mooie woorden
0 0
Ajacied33
Een grote man deze Agnelli als je zo je verlies erkent. Ook in verlies kun je stijlvol zijn
3 0
neutraaltje
prachtig om te lezen dat er respect betuigt wordt..... zo hoort het ook.
maar zonde dat het hier vaak eenrichtingsverkeer is.
ik lees hier zelden het respect voor andere clubs
0 0
SilverHaze
Toon Gerbrands is al weken positief. (logisch want Psv en de hele ED profiteren hiervan)

Op social media zijn alle Italianen de hegemonie van Juve zat en krijgt Ajax alle lof en steun, omdat het seizoen van Juve nu niets waard is. Weinig respect te vinden daar. Gaat voetbal ook niet zozeer om.
0 0
Frank1978
Het verschilt per persoon, maar ik vind Nederland sowieso een apart land op dat gebied. Neem die Feyenoord supporters die feest gaan vieren in een fontein, omdat AJAX de EL finale verliest. Ik vraag me wel eens af hoe dat in andere landen gaat. Ik kan over het algemeen best respect voor andere clubs opbrengen, maar merk ook dat er binnen Nederland veel mensen zijn die niks liever doen dan AJAX belachelijk maken, zelfs terwijl wij de afgelopen paar jaar in ons eentje zoveel hebben betekend voor de ED...
0 0
ajaxpat
Kakkies kun je zoiezo niet serieus nemen,vandaag ook weer zo'n dildo op het werk."allemaal leuk en aardig maar 020 heeft nog steeds geen prijs en wij hebben al de JC schaal gewonnen".Die beschouwen die JC schaal dus echt gewoon als een hoofdprijs.
3 0
Koekepeer
Echt he
0 0
Frank1978
Haha hilarisch en zielig tegelijk!
0 0
PaulC
Wat een prachtig om te lezen dat iemand zo goed met zijn verlies kan omgaan en respectvol alle credits aan Ajax geeft.
Prachtige woorden komen uit deze man die schoonheid weet te verwoorden als een echte Italiaanse estheet.
Nu nog de bittere reactie van Mourinho en van v.Bommel, want dan weet je pas echt dat bij de klasse die er bij Ajax vanaf druipt tot iedereen is doorgedrongen....
1 -1
Ajacied33
Als je een sportieve reactie van Bommel en Mourinho wilt horen, kun je echt lang blijven wachten. Die reactie(s) gaan er niet komen namelijk. Hoe zal Bommeltje vandaag zijn opgestaan? Hoe voelt hij zich denken jullie? Wahaahahaahahahah
1 -1
AFCA-B93
Pure klasse deze reactie. Zoals het een Oude Dame betaamt.
2 0
behangdelul
Ja dat kun je wel zeggen maar volgens een hoop Feyenoorders en PSV'ers en "tafelheren" was Juventus slecht, Real Madrid niet goed, Bayern uit vorm etc etc

fuck alle haters!
3 0
Ajaxxxisdebeste
Mooie reactie
2 0
Francisco81
Prachtig en sportieve reactie. Genieten dit
4 0
Murtagh
Heerlijk nagenieten vandaag van al deze reacties
3 0
Ajaxgek1980
Mooie woorden met respect gesproken, onze mannen hebben het geflikt, men krijgt weer angst in Europa als Ajax geloot wordt!

1995 herinneringen komen steeds meer naar boven, heerlijk!

de mooiste zin hierboven in het artikel: "Want laten we niet vergeten, dat je een mooie traditie eert als je het shirt van Ajax draagt"

kunnen nog veel voorzitters van leren hoe je een goede verliezer kunt zijn, Respect!
3 0
waayop
Vooral de laatste zin is prachtig.
6 0
Leviathan
Dat zijn een paar mooie woorden. Je staat ineens weet echt op de kaart en dat is zo belangrijk voor Ajax.. Spelers uit het buitenland zullen dit ook zien en horen en zullen Ajax wellicht ook verkiezen boven clubs met veel geld. Op naar de finale en we MOETEN gewoon kampioen worden direct weer geplaatst voor de CL om daar weer hoge ogen te gooien.
2 0
***1900***
De huidige UEFA ranking geldt voor 2020/2021. Als Ajax kampioen wordt, zijn ze komend seizoen niet direct geplaatst. Tenzij ze de CL winnen natuurlijk ;)
1 0
atalantanio
‘’Zij blazen een prachtig verleden nieuw leven in’’..

Dat zijn mooie woorden en ze kloppen ook. De manier waarop Ajax de grootste clubs van de wereld weet te verslaan doet haast denken aan die mythische jaren 70. Er is niets op af te dingen.
2 0
Oeroeboeroe
deze sfeer, mijn Deep Purple t-shirt, lp van Led Zeppelin met de nodige krassen, flesje Exota op tafel, mijn Puch met apenhanger, broek met wijde pijpen... alleen de spiegel verraadt dat ik niet ben teruggevlogen naar de jaren 70
1 0
Ajacied33
Prachtige woorden en zeer respectvol dit. Zo hoort het
2 0
Schip
Kijk, grote clubs onder elkaar. Die eren traditie.
2 0
Schöne82
Wow, kippenvel 'Zij blazen een prachtig verleden nieuw leven in. Want laten we niet vergeten dat je een mooie traditie eert als je het shirt van Ajax draagt'.........
2 0
Ajax27
Prachtige woorden! Mooi dat er zoveel respect wordt getoond over de manier waarop we hebben gewonnen. De hele wereld kijkt mee en ziet dat Ajax niet met laf anti-voetbal doorgaat, maar met geweldige combinaties, steekpasses, voorzetten en gewoon prachtig voetbal. Als dit geen visitekaartje is voor ieder groot talent om bij ons te komen voetballen, dan weet ik het ook niet meer.
2 0
booya4afca
Je kan over Juventus zeggen wat je wilt, maar dit zijn toch wel erg mooie woorden.
2 0
ETM
Wat een mooie en beetje onverwacht mooie woorden van deze man.
5 0
Rebi1968
Vooral die laatste zin over traditie en het Ajax-shirt is geweldig.
Deze man begrijpt het.
En traditie koop je niet, traditie bouw je op.
Daarom heb ik ook veel meer met ploegen als Bijvoorbeeld Liverpool, Benfica, Celtic dan clubs als PSG, City, Chelsea.
Die hebben geen hart maar een portemonnee als drijfveer.
5 0
Frank1978
Ik hoop zelf vurig op een finale tussen AJAX en Barcelona/Liverpool, ik heb ook weinig met een gemaakte topclub als City.
0 0
Schip
Nou ja, ze kochten zelf Ronaldo voor een godsvermogen. En in 96 ging het niet legaal he. Daar is zelfs een rechterlijke uitspraak over geweest en een onderzoek door anti doping experts. Ik denk dat deze man beseft dat hij werkelijk ALLES heeft geprobeerd en nu moet erkennen dat er geen kruid gewassen is tegen dit Ajax. Juist daarom komen deze woorden ook aan bij mij.
0 0
Ozymandias
Tja, aan een aantal van de Champions League overwinningen van Barcelona en Real Madrid zit ook een ernstig doping luchtje. Fuentes (de voormalige doping doctor) heeft niet voor niets gezegd dat als hij gaat praten Spanje de EKs en WKs die ze deze eeuw heeft gewonnen kwijt raakt. Dopingexperts zijn er ook overeens dat doping waarschijnlijk net zo veel voorkomt in voetbal als in andere sporten maar in tegenstelling tot veel andere sporten wordt er nauwelijks serieus onderzoek naar gedaan. Zeker nu met microdosing (wat een bewezen invloed heeft maar waar wat de huidige tests nog niet kunnen ondekken) is de kans groot dat veel van onze favoriete voetballers aan de doping zitten, zeker tijdens belangrijke wedstrijden (aangezien microdosing maar een effect heeft van een aantal uur tot een dag).

Ik vind het altijd zo vreemd hoe naief veel voetbal fans zijn over doping in het voetbal. Alsof dit de enige sport ter wereld is die daarvan is bespaart terwijl het de sport is waar wereldwijd verreweg het meeste geld in rond gaat.
0 0
Koekepeer
FdB en Edgar kunnen daar over meepraten waarschijnlijk
0 0
Schip
Fair enough. Maar zo dik als dat er op lag was niet normaal. Je zag het gewoon al tijdens de wedstrijd.
0 0
Ozymandias
Oh absoluut, no doubt in my mind dat Juventus toen flink aan de doping zat. Maar laten we niet vergeten dat een aantal Nederlandse voetballers begin van deze eeuw zijn betrapt op doping. Denk bijvoorbeeld aan Frank de Boer (die toen bij Barcelona speelde), Stam (die toen bij Lazio Roma speelde) en Edgar Davids (die toen bij Juventus speelde). Onze verontwaardiging is daardoor nogal selectief.
0 0
Schip
Nou nee, want je zegt het zelf al. Ze speelden toen bij buitenlandse clubs...
0 0
Ozymandias
Inderdaad, en ook voor het Nederlandse elftal en als het gaat om de prestaties van Oranje op het EK van 2000 heeft niemand het erover dat meerdere van de spelers van Oranje toen waarschijnlijk aan de doping zaten. Sterker nog, er is een kans dat de spelers door de medische staf van Oranje aan de doping zijn gekomen.

De Boer en Davids werden ook betrapt door een dopingtest na een wedstrijd van Oranje. Natuurlijk is dat geen bewijs dat de ze bij Oranje de doping hebben gekregen maar het is zeker ook niet uit te sluiten gezien het feit dat de betrapte spelers bij verschillende clubs speelden en toch allen op dezelfde verboden stof werden betrapt (terwijl er in die tijd meerdere vormen van doping veelvuldig voorkwamen in de sportwereld).

Net zoals dat we vinden dat er een officieel onderzoek naar het dopinggebruik van Juventus had moeten zijn voordat het verjaarde had er ook een fficieel onderzoek naar het dopinggebruik van Oranje moeten zijn. Alleen hoor je daar geen Nederlander over.
0 0
Koekepeer
Ho, eerst even verder lezen voor ik reageer zie ik
0 0
Jari_held
Poh
2 0
Bart_meer
Thanks pik!
4 0