Schwaab: 'Kampioen als we ze alle vier winnen'

JesseTH, 14-04-2019 om 16:45, 19929 views, FOX Sports ; VTBL |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Daniel Schwaab is er zeker van dat PSV kampioen wordt wanneer de club alle resterende wedstrijden weet te winnen. Na de nipte 2-1 zege van de Eindhovenaren op De Graafschap liep Ajax opnieuw uit op doelsaldo en de hoop om op die manier de titel te veroveren, lijkt dan ook verdwenen.

'We weten dat het belangrijk is, maar op dit moment moeten we gewoon winnen', begint Schwaab in gesprek met VTBL. 'We hebben nog vier wedstrijden. Als we die alle vier winnen, dan weet ik zeker dat we gewoon kampioen worden. We moeten niet over dingen praten die iets minder belangrijk zijn.'

Luuk de Jong

Tegenover FOX Sports geeft ook Luuk de Jong aan dat het kampioen worden op doelsaldo voorlopig uit het zicht is. 'Dat gaat moeilijk worden, maar niets is onmogelijk in het voetbal. Er zijn nog vier wedstrijden en er kan nog van alles gebeuren. We hebben het niet in eigen hand, dus we moeten afwachten. We hopen dat Ajax nog punten laat liggen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Ajax heeft de weg naar boven gevonden en Pisvee de weg naar beneden.
0 0
gdwa
PSV uit Willem 2 en uit AZ. die winnen ze allebei niet.
0 0
Rentokill
1. PSV wint niet alles (zeker niet als Schwaab meespeelt).
2. Ajax wel.
0 0
BokkieBokstra
Ik denk dat het niet gek is wat Schwaab zegt. Alles is nog mogelijk. Ajax heef teen zeer zwaar programma, 4 angstgegners op rij. Groningen uit, alitijd zwaar, dan Vitesse en Utrecht thuis, twee ploegen waar Aja xhet traditioneel uit en thuis moeilijk heeft. En over de Graafschap hoef je eigenlijk niets te zeggen, kan heel naar zijn. Kortom, Schwaab heeft gelijk, doorgaan tot het eind.
1 -1
Redrum
Al wekenlang hoor ik alleen nog maar praatjes vol zelfvertrouwen vanuit Eindhoven. Zelfs gisteren na de beschamende 2-1 overwinning op de Graafschap nog steeds geen greintje zelfreflectie. Dit is ook precies de reden dat ik zeker weet dat het goed komt dit seizoen. Psv gaat namelijk echt niet meer beter spelen. Als je als club weigert toe te geven dat je er niks van bakt en maar blijft roepen dat alles wel goed gaat, dan gaat er niks veranderen. Op deze manier gaat psv die 4 laatste potjes zeker niet winnen. Willem 2 en AZ uit kunnen ze op hun buik schrijven en op deze manier wordt het ook ploeteren tegen Ado en Heracles. Maar goed, lekker boeiend ook echt wat psv nog doet, voor ons is het heel simpel: 4 keer winnen. Het doelsaldo gaat psv na gisteren niet meer goed maken, dus de focus kan bij ons volledig op het winnen van de wedstrijden.
0 0
Van Reenen
Groningen-Ajax 0-1 vind ik ook acceptabel.
0 0
Redrum
Ik ook zeker. Voor ons volstaat nu 4 keer 1-0 winnen. Al zou dit wel veel spanning opleveren.
0 0
Caparzo
We lagen na de rode kaart van Nous en de gelijkmaker op de mat, maar godzijdank net niet K.O., we krabbelden in de laatste seconde op, de rest is geschiedenis. Ik weet zeker dat dit een gigantische mentale dreun in geweest voor ze, het was het moment voor ze om de titel veilig te stellen, maar grepen hem niet. Doelsaldo is nu ook definitief uit beeld, weer een klap. Het enige wat ze nog kunnen doen is hopen op een misstap van ons, maar ze horen ook onze uitslagen. Ze worden langzaamaan wel zenuwachtig.
0 0
neutraaltje
ik geloof stellig dat ajax dit jaar kampioen wordt..aan het begin van het seizoen zag je zowel bij psv als ajax het spelplezier... bij allebei de grote drive om te winnen en doelpunten te maken.
om een of onverklaarbare reden was dat bij allebei na de winterstop weg.. ajax heeft het weer terug (misschien mede door de successen bij de CL) maar bij psv is het nog steeds foetsie.
ik zie ajax de komende 4 wedstrijden alleen maar ruim winnen, en psv zelfs nog n keer verliezen
0 0
Redrum
Ajax heeft dit weekend hele goeie zaken gedaan. Mijn enige angst was dat Ajax een nipte overwinning zou boeken op Excelsior en Psv dan uit zou halen tegen de Graafschap. Dan had het gat zomaar verkleind kunnen zijn tot plus 4. Dat had de eindhovenaren toch een stuk meer vertrouwen gegeven. Nu zijn wij echter boven alle verwachtingen nog 3 goals uitgelopen en is de strijd om het doelsaldo eigenlijk al gestreden. Dan moet psv dus hopen op puntverlies van Ajax, maar ze vergeten even dat ze zelf dan wel alles moeten winnen. Dat zie ik nou net niet zo snel gebeuren. Het is wat dat betreft heel lekker dat de focus van het doelsaldo af kan, want zo'n potje als Groningen uit lijkt mij er niet eentje om aan het doelsaldo te werken.
0 0
Yeshyeshyall
Het is zeker nog geen gelopen koers en psv moet er natuurlijk in proberen te blijven geloven. Denk dat we hebben gedaan wat we moesten doen: winnen en veel scoren. De kans dat psv op doelsaldo de titel wint is daarmee zo goed als verkeken. We zijn er dus weer een stapje dichterbij. Iets meer realisme had ze bij psv niet slecht gestaan maar goed ze zullen ook wel vreselijk balen na een jaar lang bovenaan staan het op het einde niet meer in eigen hand hebben.

Als ze de titel niet winnen is het ook echt een volledig verloren seizoen voor ze: lekker!
0 0
ETM
Toch wel een komische opmerking dat het doelsaldo onder ' iets minder belangrijke dingen' valt. Het is immers op basis van doelsaldo dat PSV niet op een kampioenschaps koers ligt.
Verder is het natuurlijk logisch dat ze uitspreken erin te geloven. Ook voor Ajax is het nog een lange weg.
Wel vind ik de spelers en trainer van PSV opvallend weinig zelfkritisch. Hoop dat ze dat daadwerkelijk ook zijn, want als ze vrolijk zo door gaan zie ik ze echt niet nu 4 op rij winnen.
1 0
S_020
Zijn ze allemaal aan de drugs in Eindhoven? Van de week nog Domfries die zei dat ze 't niet weg gingen geven nadat Ajax de koppositie overnam, vandaag winnen ze met de hakken over de sloot van de Graafschap en roept Schwaab dit..
1 0
Boer Gijs
Het tij is gekeerd. Heb sterk het idee dat buiten Nederland (buiten fox, merendeel scheidrechterskorps en verstokte Feyenoord fans) de titel veel meer gunt aan Ajax dan aan Psv. Mijn gevoel zegt ook dat dit geldt voor de clubs waar we nog tegen moeten spelen. Verhoudingen met die clubs zijn ongemerkt toch wel ok, er liggen diverse lijntjes. Nu Ajax eenmaal aan kop staat wil men ons daar eigenlijk niet weg hebben. Kortom Schwaab heeft ongelijk en bovendien wint psv normaal zeker niet al die wedstrijden als ze de lijn van na de winterstop doortrekken. Maar dan nog zal het voor mijn gevoel niet genoeg zijn.
1 0
krachtpatser66
Hoogmoed viert getij in Eindhoven. Dus ze gaan er van uit dat Ajax ook alles wint en zij bovenaan eindigen met een beter doelsaldo?. Ze kunnen de Graafschap thuis nog niet eens met grote cijfers verslaan!. En zo lamlendig als ze in de 1e helft speelden, dan scoor je zeker niet veel goals. Of dat Ajax niet alles wint en zij wel?. Zo, zo!. Als in ETH was, zou ik deze teksten in de kleedkamer hangen bij elke komende wedstrijd. Zielig ventje, dit. Arrogante en misplaatste uitspraken. Laat maar lekker lullen. Ajax moet daar niet opletten. Gewoon zorgen dat je 4x wint en dan ben je er.
1 0
jollie18
Het kan allemaal nog voor PSV. Paar jaar geleden ging ook iedereen er van uit dat Ajax kampioen ging worden maar toen kwam de domper tegen de Graafschap. Ik hoop dit niet nog een keer mee te maken.
1 0
Ruff Rhythim
Dit is een compleet ander Ajax!
1 0
SpursAjax
4 lastige wedstrijden nog te gaan. Vitesse Utrecht thuis is gewoon heel lastig zijn gewoon clubs waar we in de afgelopen jaren genoeg punten tegen hebben laten liggen. Graafschap uit gaat misschien in de koppies spelen met het zal toch niet weer hier fout gaan. En Groningen uit is ook altijd lastig. Ik denk dat het nog wel lastig word. Maar verwacht ook zeker dat PSV nog punten gaat laten liggen.
3 -1
Leviathan
De graafschap was een heel ander team toen
0 0
Tinus
En anders dat van Ajax wel. VdBeek was er al bij? Verder kan ik zo even geen naam noemen.
3 0
Hziyech14
Veltman en Schone.
2 0
Ruff Rhythim
Ze spelen als lafaards, ze zijn uit vorm, ze trekken (als ze al winnen) de wedstrijden met de hakken over de sloot binnen, hebben het niet meer in eigen hand, maar hebben nog steeds een levensgrote bek over hun titelkansen.

Vond Henk de Jong wel mooi vandaag na afloop. Die hooghartige instelling van die lampen vooraf dat ze zo respectloos over De Graafschap spraken en die wel eventjes met een monsterscore opzij gingen zetten.
Mooi dat ze dat niet lieten gebeuren.
3 0
mgtow
Henk de Jong is een sieraad van de eredivisie. Ik hoop oprecht dat bij nog een keer een grotere club mag trainen.
4 0
Bramble1988
Eens, onwijs sympatieke vent
3 0
Labrador
De arrogantie van Van Bommel na afloop bij de NOS. Met een lachend gezicht roepen dat je er 11 had kunnen maken vandaag.
2 0
Van Reenen
Dies scheids had zich zeker willen conformeren aan minstens 10 doelpunten, maar dan had Lozano wat vaker moet vallen binnen de 16, ook als er geen speler of bal in de buurt was geweest.
0 0
DirkvanDam
juist!! arrogantie zit in Eindhoven al erg lang!!
3 0
Redrum
Ja dan ken je dus gewoon geen greintje schaamte. Wat dat betreft zit hij goed op zijn plek bij die laffe pisclub.
3 0
tmvde
Gelukkig zijn ze hun gevoel voor humor nog niet kwijt daar in Eindhoven.
2 0
Hollister
Die Van Bommel heeft mij ook veel te veel geluk aan zijn kont hangen.. nu maar hopen dat door de gunstige ontwikkeling van doelsaldo, dit niet ten kost gaat van de focus.. 4x winnen is kampioen... maar alle clubs waar wij nog tegen moeten spelen nog ergens voor.. bij PSV ligt dat net iets gemakkelijker.. een beetje afhankelijk wat komend weekend allemaal brengt
3 0
Babayaka
Hmmm ik ben niet gerust op de pot tegen utrecht.
Ookal is het thuis.
0 -2
jollie18
Nogmaals als dat de kampioenswedstrijd is dan gaat het niet fout tegen Utrecht.
0 0
ajaxxcied4life
En ook niet die tegen Groningen uit en Vitesse thuis.
0 -1
NUL20
Daar komen Dick en Erik wel uit... geen probleem.
1 0
Boer Gijs
Precies
0 0
Ruff Rhythim
Denk jij nou echt dat als het op die wedstrijd aankomt dat Ajax dat in eigen huis met alle Ajacieden er volledig achter nog laat lopen?

Dan heb je toch niet echt opgelet de laatste tijd met grote thuiswedstrijden.
2 -1
Ar
Uitspraak met een intentie van mentale oorlogsvoering, wetende dat Ajax het de laatste keer op de laatste speeldag verspeelde.
Maar dit Ajax is dat Ajax niet.
4 0
Frank1978
Kampioen van Europa als we ze alle vier winnen... ;-)
11 0
Dolblij
Schwaab, mann, was redest du denn da für 'ne Scheisse?

volgens mij heeftie een Weizenbier teveel gedronken........
3 0
Frank1978
Dit krijg je als je een bepaalde tijd bij die club bent...
0 0
Frank1978
Tot vandaag dacht ik dat die Schwaab nog een redelijk normale kerel was...
1 0
KingJames23
Ik denk dat schwaab hier genaaid wordt door een interviewer. Ik heb Hélène Hendriks vandaag een keer v Bommel en aan Luuk de jong horen vragen of ze bij 4 overwinningen kampioen zullen worden. Dit zou waarschijnlijk ook bij schwaab gebeurd zijn, alleen die andere 2 gaven er een ander antwoord op.
1 0
Oeroeboeroe
ik vind het wel goed van zo'n club dat ze bij inkomende transfers het intellect van de speler ook meewegen.
0 0
Patrick78
Schwaab de duitse Dries Mertens...Bedankt Daniel !
5 0
AFCAPolarBear
Zo'n uitspraak was te verwachten :-) De kans dat Ajax niet alle wedstrijden wint, zie ik alleen gebeuren als Ajax na verlenging/penalty's dinsdag wordt uitgeschakeld of (na 90 minuten of verlenging) de 1/2 finale haalt van CL. Het laatste scenario is de grootste kans op puntverlies in Eredivisie. Maar ik zie PSV überhaupt niet alles winnen, had vandaag een makkelijke 6-0 verwacht en dat PSV echt druk zou zetten op Ajax. Maar de benauwde 2-1 is echt tekenend voor PSV dit kalenderjaar. Nu weet Ajax dat als ze alles met 1-0 winnen, ze kampioen zijn.
4 0
Van Reenen
Ajax scoort altijd en overal. Dus ........trek je conclusie.
0 0
Dexy
Dumfries en Schwaab zijn hard op weg om Lasse van de troon te stoten wat betreft arrogante en misplaatste uitspraken.
6 0
Boer Gijs
Precies die zei Lasse ook paar jaar op rij bij achterstand en met beroerd voetbal
0 0
soewares
Zo een zaadpot neerzetten en nog praatjes hebben.. je zou het lef ervoor maar hebben
4 0
Marcw1972
Deze teksten in de kleedkamer ophangen, Erik! Het lijkt Lasse wel met zn grootspraak altijd.
7 -1
MankeNelis
Jammer dat Zoet de kopbal van Swaab overtikte.
2 0
ST
Op doelsaldo moeten ze nu per wedstrijd 3 doelpunten inhalen t.o.v. Ajax. Dat is natuurlijk niet meer haalbaar als je ziet hoe moeizaam ze scoren en hoe makkelijk Ajax scoort. Ik zie dit Pisvee overigens geen 12 punten halen uit de komende 4 wedstrijden. Zij staan mentaal en qua vorm achter op ons. Wij zijn wat minder fit, maar hebben een bredere selectie. Komt goed mannen! We pakken de dubbel dit seizoen.
1 0
AFCAPolarBear
Niet de triple? :-)
0 0
Boer Gijs
Schaal en CL bedoelt hij denk ik, beker is voor Willem II
0 0
Fieldman
Laten wij op onze beurt niet te makkelijk doen over onze vier wedstrijden even winnen. Met name in uitwedstrijden kunnen we best een offday hebben, en dan wordt PSV gewoon kampioen.
Slaat uberhaupt nergens op dat PSV wordt weggezet als een matig team. Dan zijn wij maar iets minder matig namelijk, want we hebben evenveel punten en doen het onderling slechter tegen PSV.

PSV heeft gewoon een prima team met leuke talenten. Alleen is het een extreem onsymathieke club met mensen als Luuk de Jong, Van Bommel en paus Gerbrands. Die overal een plan voor heeft en alles beter weet.

Wij hebben een leuker team dat een hogere piek kan bereiken, maar dat vaak genoeg niet voor elkaar gekregen heeft dit seizoen. Dus laten we niet te vroeg juichen.
5 -1
Bky
Het enige punt is.

PSV wint absoluut niet haar 4 wedstrijden, wij hebben het programma mee, wij zijn in vorm, zij zijn uit vorm, hebben nog twee moeilijke uitwedstrijden.

Zelfs als we onverhoopt van Groningen verliezen, de stelling "als wij een offday hebben is PSV gewoon kampioen", is super raar gezien de vorm van PSV.
2 0
soewares
Moeten ook weten dat elk team waar we nog tegen moeten (misschien de graafschap niet door alle Ajacieden daar) alles eraan zullen doen om ons tegen te zitten
2 0
ST
Eens, maar positivisme is niks mis mee! Onderschatting wel. Denk dat niemand Pisvee nog onderschat.
1 -1
..::Rootje::..
Daniël probeert zichzelf en zijn ploeg gewoon wat moed in te praten. Niets mis mee.
0 -2
Bensco
Ik weet niet wie hem vorige week maakte maar dat PSV met dit waardeloze voetbal zolang bovenaan heeft gestaan is echt te bizar voor woorden. Het was de hoogste tijd dat wij het overnamen van die geluksvogels.
3 -1
Intec
Wij zijn er ook nog lang niet. Kan nog alle kanten op.
0 -1
AFCA.
Lasse Schöne is er niks bij met deze uitspraken
4 -1
AFCA-B93
Waarom lezen we eigenlijk nergens iets over buitenlandse interesse in PSV spelers? Die Luuk de Jong kan me niet snel genoeg verkocht worden
3 0
mgtow
Omdat geen enkele club buiten psv zo debiel is om de bezopen hoge salariering van die pipo op te hoesten.
0 0
Frank1978
Precies... Is zowel in Duitsland als Engeland keihard door de mand gevallen.
2 0
WillyBrokamp
Ach Schwabie toch
0 0
ARUCAMBA
naast dat hij een matige voetballer is, scoort hij ook een onvoldoende in rekenen, ajax staat bovenaan en blijft bovenaan staan, ook al wint psv alles
3 0
VakO
Lekker laten lullen.
1 0
mgtow
Als je dit nou zegt terwijl je gigantisch goed speelt, oké, maar PSV speelt hilarisch slecht. Hij heeft zijn intelligentie ook niet met een soeplepel gegeten zeg, zoals ze in het Duits zeggen.
0 0
ArthurG
Ik vind die reactie van de Jong hier toch iets logischer dan die van Schwaab hoor, die Duitser gaat er vanuit dat Ajax nog punten gaat laten liggen, nou ik denk niet dat je daar zomaar vanuit kan gaan hoor Schwaabje.
1 0
MM1974
en niet verslikken in de graafschap uit zoals 3 jaar geleden,groningen natuurlijk ook niet onderschatten.
3 0
AFCAPolarBear
Dat zijn wel de enige 2 risico's! Thuis moeten we als supporters erop klappen en een Europese sfeer proberen te creëren. Het zijn nog maar 2 wedstrijden in eigen huis, dus 180 minuten lang, voor onze club uit Amsterdam!
3 0
GerardAjax26
Volgens mij kunnen ze de druk niet zo goed aan daar in Eindhoven gezien de interviews van vandaag en vorige week.
2 0
krachtpatser66
Nou. Hier zit toch wel een kern van waarheid in. Mee eens. Zulke uitspraken kunnen ook 'met de druk omgaan' te maken hebben. Laten ze dit vooral blijven doen. Als de spelers van Ajax zich hierover maar niet te druk vermaken. En dat doen ze vast niet, omdat ze er toch niks mee kunnen.
0 0
Ajaxbrl
Laat ze maar lullen dit word/is ons jaar!
2 0
MPAjax
Mertens zei ook zoiets
https://www.youtube.com/watch?v=Cu6END8hhcw

Met Labyad btw en Toivonen niet te vergeten..
2 0
Superjood410
Dit soort uitspraken ophangen in de kleedkamer voor Groningen-uit. Helpt allemaal mee in het extra beetje scherpte wat nodig is in zo’n wedstrijd.
6 0
Bky
Volgens mij leven deze gasten in een alternatieve realiteit waar ze bovenaan staan ofzo.
2 0
amthree
Ze sporen daar echt gewoon niet, maar 2-1 winnen van facking de graafschap moeten nog naar willem 2 uit die ze niet zo maar effe winnen in hun doen. Het is alsof ze elke wedstrijd met 7-0 winnen ofzo.. Maar laat ze het maar denken dan is het leuker als wij straks met die schaal staan!
1 0
3*stars*3
vandaag leek het vooral in de 1e helft op dat het geluk op is voor dat kutclubje maar nee hoor, Lozano wist voor 2e duel op rij, zijn 3e pingel eruit te halen.
Die pingel voor die 3-3 was natuurlijk wel terecht en was dom van die vd Werff.

Overigens is die Schwaab itt veel van zijn teamgenoten en trainer, wel een normale gast.
Maar hopelijk heeft hij het naar zijn zin en blijft hij nog ff daar. ;-)
2 0
Bramble1988
Dit soort uitspraken laten zien dat er twijfel en nervositeit in die club geslopen is. Mooi om te zien toch!
1 -1
krachtpatser66
Klopt. Helemaal mee eens. Zelfs v. Bommel is zo blij als een hondje als ze de 2-1 scoren tegen de Graafschap en dat nog niet eens in de 90e minuut. Bij hem zie je ook de spanning. Laten ze dat maar lekker blijven doen1
0 0
3*stars*3
Zeker weten, dat juichen van v Bommel zegt alles.
Was niet zo alsof die goal in de laatste minuut erin viel maar ze hadden genoeg tijd.
V Bommel zat daar te stressen en dat juichen was exemplarisch voor stress dat daar heerst.
Die lafaards hopen nu op een vermoeid Ajax.
Armoedig zooi!
3 0
Mokum31
En wij zijn arrogant
3 0
Toon meer reacties