Koolwijk: 'Ajax gewoon een maatje te groot'

JesseTH, 14-04-2019 om 16:20, 4857 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ryan Koolwijk gelooft niet dat de 6-2 nederlaag van Excelsior tegen Ajax voortkwam uit een off-day van zijn eigen ploeg. De linkspoot wilde drukzetten met Excelsior, maar zag dat de Amsterdammers simpelweg te goed waren.

'Ik denk dat Ajax gewoon een maatje te groot was', spreekt Koolwijk eerlijk tegenover FOX Sports. 'We wilden in het begin met volle pressie spelen, maar ik denk dat dat er niet goed uit kwam. Zij vonden Frenkie de Jong goed, hij was de hele tijd vrij. Als je hem de bal geeft, weet hij wel wat hij daarmee moet doen.'

'Aan de zijkant kregen we wel een mogelijkheid, waar zij een goede overtreding maken. Anders denk ik dat je een honderd procent kans kunt krijgen', beschouwt de middenvelder de wedstrijd verder. 'Verder heeft Ajax genoeg kansen gehad om in de eerste helft al uit te lopen. In de tweede helft krijg met bij 3-1 nog een goede kans. Als die erin gaat, ben je weer terug, maar dat neemt niet weg dat het een lastige dag was.'

Ook gaat Koolwijk in op twee persoonlijke momenten. In de eerste helft ontving hij na een overtreding op Donny van de Beek een gele kaart, terwijl ook een rode kaart tot de mogelijkheden leek te behoren. De middenvelder zelf echter, vond de gele kaart de juiste straf. Het andere moment waarop hij inzoomt, was het moment waarop Matthijs de Ligt een penalty verdiende. 'De scheidsrechter gaf aan dat ik eerst de tegenstander raakte en daarna de bal, maar volgens mij gevoel was dat echt niet zo.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Probeerde nu al voor het vierde duel achter elkaar een speler van Ajax bewust te blesseren. En geen scheidsrechter die ertegen optreedt.
0 0
Aad82
Jullie werden helemaal weggeblazen mongool
1 -1
T.reckveugel
De overtreding op vdBeek en de penalty voor de Ligt vlak voor rust hebben de samenvatting van de staatsomroep NOS gek genoeg niet gehaald. Vorige week uitgebreid 3 dagen lang discussie over vermeende elleboog van Tadic. Nu niet eens op tv. De bloedirritante vBoekel heeft de standaard trekveer in zijn arm om alles weg te wuiven. Dit kampioenschap is volledig door Ajax alleen uit het vagevuur gesleept. Zo hebben ze de kakkerlakken ook kampioen gemaakt, die kregen alles cadeau.
0 0
Gonzo
Wat een mongool die koolwijk. Totaal geen motoriek en schopt alleen maar tegen benen. Hij had wel vier keer geel mogen hebben gisteren.
2 -1
ajax0916
Je schoenen zijn volgens mij ook een maatje te groot idioot. Trapt alleen maar op enkels heel de wedstrijd
1 -1
3*stars*3
Een maatje?

Het is dat Juve wacht want anders was het vol gas en dubbele cijfers.
Koolwijk schopt er trouwens aardig op los in de duels tegen Ajax.
3 0
Bramzel
Ik zat in het stadion en mij leek de overtreding op van de Beek ook rood maar ik heb het niet terug gezien in de herhaling.
0 0