Dumfries: 'Wij gaan dit niet weggeven'

BVeenstra, 08-04-2019 om 13:30, 33342 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PSV-verdediger Denzel Dumfries heeft nog alle vertrouwen in het landskampioenschap met PSV. De Eindhovenaren verspeelden zondag dure punten bij Vitesse (3-3), staan inmiddels tweede, maar de rechtsback geeft aan dat PSV de titel niet meer gaat weggeven.

Het verschil tussen beide ploegen was vorige week nog vijf punten - toen in het voordeel van PSV - maar twee duels later zijn de rollen haast omgedraaid. PSV lijkt dan ook de titelstrijd te verliezen, voor nu. 'Als je kijkt naar de afgelopen twee wedstrijden wel, maar het gevoel overheerst dat wij het niet weg gaan geven. We zaten in de kleedkamer wel met teleurstelling, maar we hadden ook zoiets van: we gaan dit niet weggeven', zegt hij tegenover Voetbalzone.

Een opvallende uitspraak, aangezien niet PSV, maar Ajax nu bovenaan staat. De Amsterdammers hebben een doelsaldo van +74, terwijl PSV op +65 staat. De Brabanders hebben het winnen van de titel in eigen hand, maar moeten er dan flink op los gaan scoren. 'We moeten toch niet meer tegen Ajax? We hebben alleen invloed op onszelf, dat merk ik aan iedereen. We gaan winnen en er vol tegenaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA7
Hij zei ook laatst 'Wij verliezen niet zomaar' voordat ze tegen Ajax moesten hahahaha sukkeltje
0 0
FreekvanBuiten
Met deze 2 voorstoppers gaat dit niet lukken Dumfries !
0 0
PJSM
Zou hij in de gaten hebben dat ze het zondag hebben weggegeven......haha
0 0
Catenaccio
Klopt. Die 2e plaats gaat PSV niet meer weg geven. Hahaha
0 0
Dexy
Nou Ten Hag, je weet wat je te doen staat. Sla deze uitspraak op, druk hem af en hang hem in onze kleedkamer op.
1 0
ferrari2009
Dumvries = dumper & dumper
0 0
Aeter
Volgens mij ben jij ook niet moeders slimste xD
0 0
Cello
Wat een labiele gast is het tog ook!.
We gaan het niet weggeven???.. Zoals het er nu voor staat heb je het al weggegeven. Van 5 punten voorsprong naar 2 punten voorsprong en dan na gisteren is het gelijk en dus een verschil van nul punten. Maar wel een kleine straatlengte aan doelpuntensaldo achter op Ajax.

Dus Dummfries leeft schijnbaar in een andere werkelijkheid, dat ie denkt dat ie nog voor staat èn het in eigen hand heeft. Niet dus!.

Gisteren hield ie zich groot, probeerde vooral zichzelf moed in te praten met zijn -we gaan er vol voor, vol voor het kampioenschap-. En herhaalde dit enkele malen achter elkaar.

Het enige wat er gisteren aan ontbrak waren de tranen....maar het scheelde weinig!.
1 0
Mike1
Hij bedoelt vast dat PSV die tweede plek nooit meer gaat weggeven. Dat komt mooi uit, want die willen wij ook niet meer :)
3 0
lauw
Het is dat deze jongen een beetje kan voetballen anders had hij bij de sociale werkplaats heel de dag knijpers zitten maken. Wat een mentaal beperkte jongen is dit zeg
3 0
AlexIbarra
Ik roep al het hele jaar dat PSv echt niet alles meer gaat winnen.
Nu ga ik er voor het gemak maar even vanuit dat wij ook niet alles winnen.

We strijden al bijna 8 maanden om 3 prijzen maar kunnen alles nog weggeven.
Laten we ajb zorgen dat visionair Dumfries straks geen gelijk krijgt.
2 0
ajaxwestland09
Wat lachwekkend lozano duikelaar bij vi iedereen strafschop haha behalve johan
2 0
DirkvanDam
inderdaad! ook uitleg.... keeper neemt risico, Lozano maakt daar gebruik van, dus penalty... want keeper neemt risico. Lozano valt slim.
hoog been psver , raakt hem niet, speler overdreef, dus geen penalty... hoezo? speler maakt toch slim gebruik van hoog been? en zo hoog inkomen neem je toch ook risico???? dit is dus hoe ze interpreteren....
0 0
Van Reenen
Ook bin VI werd door Kraag gesteld dat het been van die pisvee'er wel degelijk de schouder raakte van de Vitesse speler. Dus rood en gelijk aan Nous.
1 0
Leo252
Dumm, Dummer, Dumfries, hoe krijgen ze het daar in Lampegat iedere keer weer voor elkaar ( na Willems) weer zo 'n ongelooflijke debiel te contracteren. Hier helpen de beste cursussen communiceren niet.
3 0
Oliveira
Wees blij dat hij niet voor Ajax uitkomt. Al zitten er een aantal bij Ajax die ook niet zo snugger zijn.…..
0 -1
GinoAFCA
Op wie doel je dan?
0 0
Oliveira
Noa lang. Zal me niks verbazen als er nog een aantal zijn.
0 -1
mgtow
Verbaasd me niks. Alles wat van Feyenoord komt is labiel en hij is ook nog eens de neef van Jeffrey Bruma. Nou dan heb je de genetische loterij ook niet bepaald gewonnen.
0 -1
ajaxpat
ze selecteren bij PSV op jankerds en op spelers met hele domme gezichten (Dumfries,Brenet,Willems)
2 0
Meso
Hij praat zoals hij voetbalt, als een kip zonder kop....
0 0
ajaxminimax
Gast weet je wel dat Ajax het meer in eigen hand heeft. Als Ajax alles wint, dan is het redelijk realistisch dat het doelsaldo met 10 verbeterd wordt... Dan wordt het gat voor psv 19 goals. Dit zal betekenen dat psv gemiddeld elke wedstrijd met met minimaal 4 goals verschil moet winnen. Ik zie dat echt niet gebeuren. Ajax moet nu gewoon 5 wedstrijden vol gas, wanneer ze dat doen moet het goedkomen. En deze zelfde dumfries leverde ook commentaar op de scheids gister dan ben je echt te dom om te poepen...
2 0
cr_zuiden
Utrecht wordt wel belangrijk.
2 0
Van Reenen
Utreg komt naar Amsterdam en dat is toch van een ander niveau dan naar Utreg gaan.
0 0
Babayaka
9 goals is niet zoveel, maak me eerder zorgen om de laatste pot.
4 0
Yeshyeshyall
Ok Denzel, zet hem op he, enne.. niks weggeven hoor!
1 0
ajaxwestland09
Dumfries wie?? Oh dat dravertje waar niks zinnigs uit zijn mond komt
4 0
Boer Gijs
Heb zelfs idee dat Nederland het Ajax meer gunt dan psvar
3 -2
iammike
Balen van dat gelijkspel want dan had je bij een goed moment komende zaterdag een aantal spelers eerder kunnen wisselen. Nu zal je nog flink doelpunten moeten gaan maken. Psv met de komende thuiswedstrijden zie ik dat ook wel doen. Zeker ADO nu ze zo goed als veilig zijn zullen die de poorten wel open zetten. De Graafschap in een uitwedstrijd tegen een topclub zijn ook wel minimaal 5 doelpunten.
0 -1
Van Reenen
Je ziet wel een heel belangrijke wedstrijd over het hoofd. A.s. zaterdag Ajax-Excelsior in de Arena. Of zie jij nu al spoken?
0 0
Boer Gijs
Ik vind het juist wel gunstig. Normaal heb je de druk moeten winnen, dat is nu ook. Maar nu is zelfs de druk van genoeg scoren erin. Kan zomaar dat Ajax door het moeten scoren onbewust minder de druk van moeten winnen heeft.
1 0
mercurius3
Toch vind ik het wel een mooi figuur, die dumfries. De manier waarop hij als een domme kip zonder kop over het velt rent, het heeft iets aandoenlijks en zieligs, want hij kan niet voetballen.
1 -2
Aspers73
De thuiswedstrijden tegen Vitesse en Utrecht zijn ook niet echt makkelijk voor AJax hoor, is laatste jaren wel gebleken.
1 0
flithje
Theoretisch gezien hebben ze het natuurlijk in eigen hand. ALS het op doelsaldo aan zou komen, en voor PSV het meest gunstige geval zou zij dat Ajax iedere wedstrijd met maar 1 doelpunt verschil wint. Dan zou PSV gemiddeld met 3 (>2,8) doelpunten verschil moeten winnen. In dat opzicht ga ik er niet van uit dat Ajax alles maar met 1 doelpunt verschil zal winnen, alleen punten verspelen is je grootste gevaar.
1 0
DirkvanDam
mooie samenvatting van wat ikzelf hier al eerder plaatste. maar zelf eerst alles winnen!! vitesse, Utrecht, Groningen.... zal nog lastig zat zijn
0 0
flithje
Mijn excuses kom net van het werk dus moet eerlijk bekennen dat ik niet verder heb gekeken;). Maar goed dat we het eens zijn dat we zelf alles moeten winnen!
0 0
DirkvanDam
geeft niet. gebeurd mjj ook regelmatig.. zeker op de app zie je niet de reacties onder elkaar zoals wel op de website.
1 0
OuweDibbes
Wat een dorpsgek. Loopt de hele wedstrijden spelers kaarten aan te naaien, gedraagt zich als een wannebe gangster met zijn kwade blik. Past als regiopatser goed thuis in het gehucht.
2 0
Lories
Uiteindelijk zullen ze zeggen ' we zaten in een zware poule '
7 0
mgtow
Ze hadden op z'n minst 3de moeten worden. Eintracht fucking Frankfurt schakelde inter uit. Psv blijft een club die alleen maar met excuses komt en ondertussen ons voetbal naar de kloten helpt.
3 0
KleinMiljoen
Ik schat Frankfurt hoger in dan Inter
0 0
oudzuid2
slimme gozer...
1 0
KvD90
Ze hebben het al weggeven. Ajax gaat het niet meer weggeven zal hij bedoelen. Down with dumbfries
4 0
MM1974
nogmaals slechtste reclame ooit als dit psv kampioen wordt,hoop dat ajax aan het langste eind trekt.
7 0
X-RaY
De arrogantie en domheid straalt van hem af bij dat interview. Hoop dat Ajax dit genadeloos afstraft zodat het "voetbal" zegeviert. Laffe club en dito spel en maar kijken naar Amsterdam die calimero's.

Om misselijk van te worden.
9 0
geronimo
Hij is net zo dom als Jetro Willems
13 -1
insectenverdelg
Alleen kreef Jetro ondanks al zn domheid nog gelijk ook. Hoop dat een gewaarschuwd team voor 2 telt.
1 0
trodat4030
Haha, het was dus niet alleen bloed dat uit zn kanis stroomde, daar kwam ook het laatste beetje hersenen uit, dat kan niet anders. Hij was naast bovenstaande onzin ook nog niet blij met de arbitrage, blijkbaar vind hij dat 2 niet gegeven, 100% strafschoppen én 1 debiele strafschop mee (de laatste was wel een pingel, maar ik zie totaal het verschil niet tussen de duik van Dumb en Dumbfries van een paar weken geleden en de duik van Pasveer van gisteren, maar dat zal wel aan mij liggen) nog niet genoeg. Lachwekkend..
3 0
Erik1966
Huh, vorige week konden ze op 8 punten komen. ze geven het al weg :-)
1 0
Rdk1983
Klopt, hebben jullie al gedaan!
3 0
Victor
precies mijn gedachte LOL
0 0
markk
Natuurlijk gaan ze het kampioenschap niet weggeven, je kan niet weg geven wat je niet hebt. PSV heeft het niet eens meer in eigen hand en ik denk dat Ajax onder druk alleen maar beter speelt dus op dat vlak denk ik dat Ajax het ongeacht het drukke schema beter gaat doen dan PSV in de laatste speelrondes.
0 0
ajaxpat
hij ziet er niet alleen lomp uit,hij is het ook
5 0
Sampaoli
Deze jongen is zielig onintelligent.
4 0
ARUCAMBA
Wanhoops kreet
0 0
krachtpatser66
Sommige PSV spelers kunnen het gewoon niet hebben dat Ajax nu, weliswaar met doelsaldo, boven hun staat. En het gezegde is: als je het een andere niet kan gunnen, wordt het je zelf ook niet gegund!.
Boosheid, frustratie, irritatie, iemand anders het niet gunnen leidt allemaal tot negatieve resultaten. Ajax moet het koppie bij elkaar houden, ervan genieten dat ze 1e staan en gewoon datgene doen wat ze moeten doen: alle wedstrijden ruim winnen en dan sta je aan het eind met de schaal. Niet laten beinvloeden door deze domme media uitspraken.
9 0
HilversumNoord
Amen! goed gezegd ouwe. Zo is het. Gewoon plezier. Je ziet iedereen juichen en lachen bij elk doelpunt. Die stink Luuk keek heel heel heel zuur. Dat werkt niet mee. Prima! Hopelijk pakken we Pisvee dan een keer op doelsaldo...
0 0
Redrum
Waar Dumfries dit vertrouwen vandaan haalt is mij eigenlijk echt een raadsel. Na de winterstop heeft psv maar 6 van de 12 wedstrijden gewonnen. Van die 6 overwinningen waren er slechts twee dikke overwinningen bij. Thuis tegen Fortuna en thuis tegen Zwolle (5-0 en 4-0). Verder twee nipte overwinningen en twee keer 2-0. Er is dus geen enkele aanleiding om te denken dat ze het doelsaldo wel eventjes goed gaan maken op ons. Sterker nog, er is geen eens aanleiding om te verwachten dat ze nog 5 keer gaan winnen. Ik ben wel benieuwd wat er nu gebeurd als wij de druk opvoeren door ruim van Excelsior te winnen. Psv weet dat de thuiswedstrijd tegen de Graafschap op paiper de makkelijkste is die ze nog krijgen. Hopelijk gaan ze dan heel geforceerd op zoek naar goals, dat werkt vaak averechts.
5 0
Tijndw
Hoe kan je iets weggeven als je iets niet hebt?
5 0
krachtpatser66
Het lijkt erop dat alleen maar dompies voor PSV kiezen. Zo arrogant!. Je maakt Ajax door deze uitingen te doen hierdoor alleen maar sterker en gemotiveerder. Net zoals L.de Jong dat vorige week deed: 'Ja, maar ze hebben steeds 2 punten achter gestaan'. En ook nog: ' Ik verwacht ook niet dat ze alles gaan winnen'. Dus hij denkt zelf wel dat PSV alles gaat winnen?. Bah, wat een arrogantie!. Oerdom!. En die v. Bommel: zoveel respect had ik vroeger voor hem. Voor mij totaal door de mand gevallen. Bah, wat een irritante coach is dat toch. Die gaat echt richting Morinho. Continue mekkeren tegen de 4e officials. Schorsen deze man!
1 0
Mathobo
Holy shit die gasten hebben echt een bord voor hun kop, lachwekkend. Maar heerlijk om dit soort teksten te lezen, alleen maar extra motivatie voor ons. Kan niet wachten om die zure koppen aan het einde van het seizoen te zien
1 0
Ajax412
Ga maar lekker ruimte weggeven inderdaad, voor het eerst dit seizoen proberen om een beetje gas te geven. Gaat ze nog zwaar vallen, tegenstanders gaan scoren. Lekker bezig Dumbfries!
2 0
Vierendertigste
'Wij gaan dit niet weggeven'

Wij ook niet
2 0
Caparzo
Wij moeten waarschijnlijk sowieso alles winnen om zeker te zijn van de titel (er eerst vanuit gaan dat pisvee dit ook doet). Neem aan dat we nu zo scherp staan dat er geen steken meer gaan vallen. We zitten in de vibe van november-december vorig jaar heb ik het idee, bijna niet te te kloppen op ED niveau. Alleen blessures kunnen roet in het eten gooien, of oververmoeidheid i.v.m. de CL.

Zie pisvee niet over ons aantal gescoorde doelpunten heen gaan, dus virtueel staan we 10 goals voor (bij gelijke stand in saldo gelden de meeste doelpunten eerst, daarna onderling resultaat - in ons nadeel). Bij winst van ons kun je gemiddeld zeker van 2 goals verschil per pot uitgaan (dus plus 10 nog voor ons), lees pisvee moet meer als 20 goals maken in 5 wedstrijden om op doelsaldo kampioen te worden, nog niet gerekend met tegengoals (die gaan ze zeker nog tegen krijgen). Dat is wel heel erg lastig in hun huidige vorm en met hun uitcomplex van na de winterstop (met nog 2 lastige uitwedstrijden voor de boeg).

Geloof dus niet dat wij het op doelsaldo verliezen, als we het niet redden is het op gewoon puntverlies, maar nu komt de waarde van jongens als Tadić, Blind, Schöne en Veltman naar boven, die gewend zijn onder druk te spelen. De Ligt en De Jong lijken het begrip druk niet eens te kennen, bovendien willen zij en waarschijnlijk nog een paar alles doen om te vertrekken met de schaal. Heb goede hoop als iedereen heel blijft!
2 0
HenryVakH1972
Die gaan echt wel aan hun doelsaldo werken hoor. Als Ajax dat ook maar gaat doen.
4 -1
Ajaxbrl
Als wij Excelsior Zaterdag met 6-0 op kunnen rollen is het doelsaldo boek wel dicht hoor...
0 0
krachtpatser66
Hoe zo 6-0?. 8-0!
0 -1
ETM
Als ze in duels tegen Graafschap, ADO en in mindere mate Heracles vroeg 2x scoren, dan kunnen ze een paar grote uitslagen neer zetten omdat ze dan wat vrijer gaan voetballen tegen een ploeg die zich al verslagen voelt. Punt met PSV is dat ze niet altijd makkelijk meer scoren. De Jong kopt steeds vaker in de handen van de keeper of naast. En Lozano valt eerder dan dat hij scoort...
0 0
Ajacied33
Graafschap thuis kunnen ze het doelsaldo opkrikken. Daarna valt het mee wat betreft de zwakte van de tegenstanders. ADO thuis winnen ze ook, maar denk geen 4 a 5-0
3 0
talent020
Dumfries is nog te dom om te poepen, ookal sta je maar 9 doelpunten achter, je hebt het niet in eigen hand, ookal scoort PSV erop los dan nog zijn ze afhankelijk van Ajax dat opeens elke wedstrijd dan maar met 1-0 zou moeten winnen, dus waar hij het vandaan haalt dat het wel goed komt is mij een raadsel.
1 -1
AFCA1510
Zeer domme gast dit! ongelofelijk, viel me gister pas op, heeft lang geduurd.
3 0
S_020
..aldus Domfries
3 0
Toon meer reacties