Directeur Atlanta United ziet Ajax als voorbeeldclub

ThijsZwagerman, 24-03-2019 om 12:50, 3972 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks de moeizame start voor Frank de Boer als trainer van Atlanta United, staat de Amerikaanse club nog altijd pal achter de voormalig Ajax-trainer. De Nederlander krijgt de tijd om het tij te keren bij Atlanta en De Boers werkzaamheden bij Ajax dragen daar flink aan bij.

Technisch directeur Carlos Bocanegra vertelt in gesprek met Voetbal International hoe Atlanta United afgelopen zomer bij De Boer uitkwam als trainer van de Amerikaanse topclub. 'Tijdens ons eerste gesprek kon je merken dat Frank iets wil rechtzetten na zijn ervaringen bij Inter en Crystal Palace. Dat is de juiste mentaliteit. We hebben vooral goed gekeken naar zijn werk bij Ajax. Daar heeft hij talentontwikkeling jarenlang gekoppeld aan resultaten. Precies zoals we het bij Atlanta United voor ogen hebben. Onze filosofie is dat wij geen sterren hálen, maar zelf sterren ontwikkelen.'

Ajax dient daarbij als voorbeeld, zo stelt Bocanegra. 'Ajax is een voorbeeldclub voor ons en Frank staat model voor die visie. Bovendien heeft hij uitgesproken ideeën over hoe hij zijn ploeg wil laten voetballen. Hij spreekt meerdere talen en zijn instelling past bij de cultuur van onze club. Dat totaalpakket maakt hem een geschikte coach voor Atlanta United. Daar doen de groeipijnen van de wisselvallige start niks aan af. Dit is een meerjarig project dat we Frank toevertrouwen. Een project waarin we ons succes van vorig seizoen willen stabiliseren en uitbouwen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
1ajaxxx11
Stuur dan gelijk Hector villaba en Jozef martinez hierheen.
0 0
eros
Ajax heeft nog steeds een hoop aanzien in amerika, en dan vooral in Florida.
Ajax heeft er denk ik slim aan gedaan om een kantoor te open in New York.
Ik hoop dat Frank het goed doet bij Atlanta, Zlatan bij LA galaxy,.... allemaal zaken die de naamsbekendheid van ajax in amerika en de wereld vergroot.
0 0
Aad82
Dan moet je Keizer, Bosz of Ten Hag halen als trainer en niet deze afschuwelijk saaie coach.
1 -2
Robeerke
Lijkt alsof Frank eindelijk de juiste keuze heeft gemaakt.
1 0
geDaante
'Staat model voor die visie'... Hoe mensen zaken verkeerd kunnen zien en totaal verkeerd inschatten. De Boers visie staat vrijwel haaks op die van Ajax.

In die van Ajax is geen ruimte voor angst, behoudendheid, zekerheid, extreme controle, 'betrouwbaarheid', 'gif' zonder creativiteit, en is balbezit een middel, geen doel. Niet breed en terug, maar naar voren, niet balverlies panisch zien te voorkomen, maar daar gebruik van maken en 'risico' nemen. Etcetera, etcetera.

Ajax is ook niet aanpassen en zeker niet consolideren, en bang lopen zijn voor andere clubs, zeker niet voor vele malen mindere clubs.
5 -3
gi0vanni
Heb je niet genoten van 't tiki breed taka terug voetbal? :D :d
1 -1