De Boer: 'Wil gevoel terug dat ik bij Ajax had'

BVeenstra, 23-03-2019 om 08:30, 6180 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer wil bij Atlanta United laten zien dat hij het trainersvak nog niet verleerd is. In vijfenhalf jaar Ajax wist De Boer bij Ajax vier landstitels binnen te halen, maar daarna werd hij bij zowel Internazionale als Crystal Palace razendsnel ontslagen. Sinds enkele maanden is De Boer als trainer actief in de MLS.

'Ik wil laten zien dat ik het in een goede omgeving nog altijd kan. Na twee mislukkingen, zeg maar, wil ik het gevoel terug dat ik bij Ajax had', zegt De Boer, die in het Algemeen Dagblad de vraag krijgt of hij aan zichzelf heeft getwijfeld. 'Ik heb zeker goede dingen gedaan, maar moet ook in de spiegel kijken. Sommige dingen hadden beter gekund. Daar heb ik van geleerd.'

De Boer legt vervolgens uit wat er misging bij Internazionale. Naar eigen zeggen nam hij te veel hooi op zijn vork. 'Wilde ik de hele structuur en cultuur veranderen, omdat die club al lang niks meer had gewonnen. Daar heb ik me helemaal in verdiept, terwijl ik eigenlijk gewoon met spelers wil werken', aldus de trainer, die bepaalde spelers niet van de hand mocht doen. 'Daarin had ik het gaspedaal misschien wat harder moeten indrukken. Als je een kentering wilt veroorzaken, moet je zulke dingen in het begin voor elkaar krijgen. Misschien wilde ik te veel een allemansvriend zijn.'

Ook in Engeland bij Crystal Palace ging het al snel mis. 'Ik denk nog steeds dat we daar goed bezig waren, dat het met wat meer tijd was goed gekomen. Wat me niet aanstond was dat de voorzitter continu op de stoel van de trainer ging zitten. Hij bepaalde wie we haalden. Ik dacht dan: wie is hier nu de kenner van voetbal?'

Bij Atlanta United heeft De Boer het gevoel dat hij zijn gang kan gaan. 'Ik heb alleen met Eales en technisch directeur Carlos Bocanegra te maken. De lijntjes zijn kort. De eigenaar bemoeit zich er niet mee. Bij Inter moest ik soms met zaakwaarnemers praten. Te belachelijk voor woorden. Een van hen zei zelfs dat ik geen coach bij Inter was geweest als hij had geweten dat ik z'n speler niet zou opstellen. Dat is de invloed die ze daar hebben. Ik ben blij dat ik daar geen last meer van heb.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxfanRuben
Sinds de haarimplantaten geen autoriteit meer. Kale koppen niet te stoppen ;)
0 0
mercurius3
Frank de boer heeft altijd hart voor Ajax gehad en was ook zeer loyaal naar Ajax toen hij aanbiedingen kreeg. Hij heeft het met slecht materiaal goed gedaan, maar er kleeft anti-voetbal aan hem. Het was ook geen trainer die met verschillende culturen kon omgaan. Het is iemand van de gestampte pot, conservatief en oernederlands. Wat ie in het buitenland doet is dan ook een raadsel. Kan totaal niet met andere culturen omgaan (in tegenstelling tot zijn broer Ronald).
0 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Ajax is uniek
0 0
MankeNelis
Dat kan alleen bij Ajax Frank.
0 0
je
Ik wordt misselijk van Frank de Boer elk intervieuwgaat over Ajax op zich is dat prima maar je Bent trainer Bij ;Internazionale Milan- Crystal palace focus jezelf alsjeblieft op je allerlaatste trainers klus bij Atlanta......
1 -9
PuurGeluk
Serieus??
0 -1
Ozymandias
Van mij mag hij ooit als assistent trainer terug keren. In het eerste anderhalve seizoen van Ajax onder De Boer speelden ze in periodes dat Anita op '6' stond heel goed voetbal. Ook het seizoen daarop was het spel van Ajax nog redelijk al was het wel erg op de individuele kracht van Eriksen gericht. De seizoenen daarop werd het alleen in een rap tempo steeds minder en verdwenen de basisprincipes van de Ajax School bijna geheel uit de speelstijl. Ik denk dat De Boer een goede assistent zou zijn voor een aanvallend ingestelde hoofdtrainer. Ik denk dat Bosz hem bijvoorbeeld goed kan gebruiken om hem te helpen met de verdedigende organisatie van Bayer Leverkusen.
1 -8
je
Frank nooit meer als trainer bij Ajax Leuk 4 Landskampioenschappen op een rij geen 1 supporter ging met plezier naar het stadion met zijn anti voetbal.
7 -8
Freddy Al
Frank is een echte Ajacied, hij is de drijvende kracht achter ons herstel geweest een aantal jaren terug.
Kennelijk heeft hij zijn lessen getrokken uit de avonturen bij Inter en Crystal Palace, helaas voor hem heeft hem dat wel teruggezet in de pik-orde.
Ik ens em alle succes toe bij Atalanta.
5 -3
Schip
Frank heeft het echt nog en gaat het gewoon nog laten zien.

Zoals hij het positiespel erin kreeg bij Ajax was ongeëvenaard. Al die papegaaien die hun wijsheden van internet blogjes halen en enkel kijken naar zijn laatste Ajax jaren - die idd vreselijk waren - zien dat over het hoofd.

Vraag me of hoe de oefenstof van Frank is.
5 -5
Lagasj
Leven in het verleden is je valkuil.
Daarom misluk je altijd.
3 -7
3*stars*3
Gun hem het beste maar Frank blijft koppig.
Laatste jaar bij Ajax haalde hij Trustfull erbij, voor een meer “opportunistisch” spel.
Spel leek vaak nergens op en zeker niet met een elftal met weinig creativiteit.
Daarna koos hij weer voor Trustfull en nam hij hem mee naar Milaan, daarna met hem naar London en nu weer met hem naar Atlanta.

Ik geef Trustfull niet schuld van het falen van Frank in het buitenland en zijn stroeve start in Atlanta maar na 2x mag je toch afvragen of dat wel de juiste assistent is???
2 -1
Schip
Wat ze het laatste jaar met Trustfull erbij deden was bijna waanzin. Niet gerichte crossballen, maar opeens lange halen. Had hij dat tegen Red Bull gedaan, was het logisch.

Maar nu was het ongeacht soort tegenstander. Bizar.

En het meest rare is, beetje ondergesneeuwd geraakt, is dat hij begin van dat seizoen hoog druk wilde zetten. Zoals ze tegen Barca ook deden. En in de oefenwedstrijd in de voorbereiding - Wolfsburg of zo? - lukte dat ook. Ik verwachtte echt een terugkeer naar zijn eerste twee jaren qua speltype. Maar het werd echt een dodelijke combi tussen zijn trage opbouw en geen opbouw (hoge ballen).
3 0
3*stars*3
Mee eens.
Ja was oefenpot tegen Wolfsburg en rentree van Heitinga (jeetje alweer 4 jaar geleden, tijd vliegt!).

Grootste probleem was dat het totaal niet op Ajax voetbal leek en dat kwam vooral aan gebrek aan creativiteit.
Grootste verrassing en creativiteit kwam destijds van nieuweling Younes, die uit het niets wat kon.
Maar met middenveld met Bazoer, Klaassen en Gudelj, kon je niet rekenen op fris voetbal.
Was ook seizoen waarin goals uit het niets erin vielen, zonder goed combinatie spel maar puur opportunistisch voetbal.
Af en toe wat afstandsschoten Bazoer, Gudelj en El Ghazi.
En Milik die zijn beste seizoen ooit draaide.
1 0
Schip
Was dat de Heit? Wiens knieën elke keer op slot gingen?

Op zich heb je minder creativiteit nodig, als je a la RBS met extreme pressing speelt. Maar ze speelden ook niet meer met hoge druk... Heel raar waarom de voorbereiding in dat teken stond en ze vervolgens anders gaan spelen.

Met Cerny op rechts kwam er nog wat opportunisme, snelheid en diepte in, maar het was echt een matige selectie. Beste in jaren volgens Overmars...

Maar toch, als Cerny of een ander de 2-0 had gemaakt, had De Boer gewoon weer een titel gepakt tegen een kwalitatief beter PSV.
0 0
Liam
Helemaal mee eens.
1 0