'Organisatie Go Ahead werd gek van Ten Hag'

JesseTH, 22-03-2019 om 20:20, 9789 views, RTV Oost |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft in zijn beginperiode bij Go Ahead Eagles menig lid van de organisatie 'gek' gemaakt, zo vertelt toenmalig voorzitter Edwin Mulder. De oefenmeester was strikt in zijn eisen naar het bestuur toe, maar creëerde ook enthousiasme toen het daadwerkelijk begon te draaien.

'De organisatie werd in het begin gek van Erik ten Hag', vertelt Mulder bij RTV Oost. 'Ik kreeg een lijstje. Daar stond bij wijze van spreken op dat het ballenrek iets meer met een afschot moest. De dug-outs moesten een paar meter verplaatst worden, er moesten vakken op het trainingsveld komen, er moesten ramen in zijn kantoor. En er zijn ook nog dertig veldbedjes gesponsord, want de jongens moesten slapen en meer trainen.'

'Zijn bijnaam was De Kleine Generaal', vertelt de oud-voorzitter verder. 'Maar toen iedereen zag dat het begon te werken en er een topsport klimaat ontstond, was iedereen enthousiast. Tot op de dag van vandaag is er geen betere trainer meer geweest dan Ten Hag, als je het de gemiddelde medewerker en supporter bij Go Ahead vraagt. Hij heeft echt wel iets neergezet.'

Inmiddels werken Marc Overmars, eveneens door Mulder aangetrokken bij Go Ahead Eagles, en Ten Hag samen. Voor Mulder kwam dat niet als een verrassing. 'Dat Marc een keer naar een grotere club zou gaan, lag wel voor de hand. Hij is natuurlijk ook oud-speler van Ajax. En ik wist dat Marc heel erg gecharmeerd was van Erik ten Hag.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Heel goed dat Ajax een hoofdtrainer heeft die ervoor zorgt dat de gehele club naar een professioneler niveau toegroeid. Hij heeft sinds de periode bij Go Ahead Eagles bij Bayern Munchen kunnen zien hoe er op dat niveau word gewerkt en waarschijnlijk eist hij nu dus nog veel meer. Het zou mooi zijn als Ten Hag voor Ajax kan doen wat Michels en Van Gaal ooit voor Ajax hebben gedaan. De grote bijdrage van Michels was niet de tactiek (dat was eigenlijk gewoon het voortzetten van de speelstijl die onder Vick Buckingham was ingevoerd en door de kwaliteit van de spelers zelf vorm werd gegeven) maar het feit dat hij van Ajax een professionele club maakte die op veel punten voorliep. Van Gaal deed hetzelfde en ook dat leverde een aantal zeer succesvolle jaren op. Misschien dat de veeleisendheid van Ten Hag precies is wat Ajax elke 20 jaar nodig heeft.
2 -1
Spuit11
Nee, dat mag je niet zeggen hoor. Want als Ajax verliest, ligt het aan Ten Hag vanwege het feit dat hij een beetje schors is!
0 0
Spuit11
Wat een leuke titel voor dit stukje.

Jullie hadden ook kunnen kiezen voor "Geen betere trainer gekend dan Ten Hag.", maar die zal niet zoveel clicks hebben opgeleverd?
6 -1
Nieuwelichting
Die titels hier mogen inderdaad best wat transparanter, ik ga dit soort artikelen vanaf nu dan ook negeren.
1 -1
Stroeve
Alleen weet je op voorhand niet dat het ‘zo’n soort artikel’ is.
0 0
033AFCA
Ja Ten Hag is rare voor de camera, maar het is een op en top toptrainer is wording, met de juiste spelers staf en het vertrouwen van ons(supporters) denk ik dat hij best wel op een hoog niveau kan brengen. Wil niet zeggen top top maar niveautje eronder( niks mis mee naar mijn mening)
2 0
Gecko
Generaal Hag
Kampioen worden.
Meer verlangen we niet
4 0
daniajax1
Ajacieden verlangen altijd meer. Kampioenschappen onder De Boer vergeten? Liever leuk voetbal en tweede was toen de algehele opvatting. Er wordt goed voetbal verlangd, Europees goede jaren én prijzen. Ook ik wil Ajax weer kampioen zien worden, maar deze seizoenen (EL finale, CL kwartfinale en wie weet meer) met legendarische wedstrijden hebben mij zoveel meer trots, passie en liefde voor Ajax gebracht dan een paar kampioenschappen onder De Boer.
2 0
Kuningast
dan is het toch vreemd dat hij tijdens wedstrijden waar het niet loopt als een dood vogeltje langs de kant staat en niet, of te laat ingrijpt.
3 -7
AJAIXIXIXI
Tja het is er eentje, onze Erik.
6 -1
Schwalbino
Ijverig, net als Marc. Dat is geen slechte eigenschap.
4 -1