Ajax ook hot in VS: 'Ze grepen Real bij de strot'

GinoHaverkamp, 20-03-2019 om 07:50, 7634 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De overwinning van Ajax op Real Madrid (1-4) in het kader van de Champions League heeft ook Frank de Boer geïnspireerd. In gesprek met Voetbal International vertelt hij wat die overwinning voor hem en zijn Altanta United heeft betekend.

De Boer zwaait vandaag de dag de scepter bij Atlanta United, de regerend kampioen in de Major League Soccer, en ook daar is de Champions League-zege ook het verhaal van de dag. 'Ik heb de prestaties van Ajax bij mijn spelers aangedragen als voorbeeld. Van waartoe je in staat bent wanneer je met bravoure en overtuiging voor de dag komt. Ajax speelde in Madrid met de borst vol vooruit. Ze grepen Real bij de strot en gaven ze geen tijd om te ademen.'

Al is de oud-trainer van Ajax zich er wel van bewust dat Ajax een gemankeerd Real Madrid tegenkwam in de achtste finale van het miljardenbal. Zo was sterverdediger Sergio Ramos geschorst. 'En ze moeten wel beseffen dat dit niet meer het Real Madrid van Cristiano Ronaldo is. Dan nóg hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Op deze manier spelend kan Ajax van bijna iedere tegenstander winnen. Toen de nieuwe koers bij Ajax werd ingezet, hebben we er altijd in geloofd dat internationaal succes nog steeds mogelijk is. Als je in een seizoen grote jonge talenten kunt koppelen aan een paar goede geroutineerde aankopen.'

Bij Atlanta United loopt het nog niet op rolletjes. In de Noord-Amerikaanse Champions League is het uitgeschakeld, terwijl in de MLS nog geen wedstrijd gewonnen is. De regerend kampioen heeft twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, waardoor het op de negende plaatst staat in de Eastern Conference. 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Ajax is overal hot. Kom met iets nieuws..
0 0
geDaante
Dat hoef je je spelers niet voor te leggen, maar jezelf. Je zet alles zo neer en met zo'n angstige insteek, dat je spelers er helemaal geen tempo en overtuiging in kunnen leggen. Je zou maar eens balverlies lijden!

Deze man heeft echt een bord voor zijn hoofd, het ligt nooit aan hem. En dat nekt hem wat betreft zijn trainerscarriere, zo groeit hij nooit als trainer. Ook maar vast blijven houden aan de doodsaaie balbezit om balbezit houden en balletje breed en terug gedoe. Ongelooflijk, dan vraag je er ook om te falen.

Hij denkt ook werkelijk Ajaxvoetbal na te streven. Terwijl wat hij doet haaks staat op AJaxvoetbal.
2 0
Mario65
Frank de Boer kennende is dit niet bedoeld om de boel te bagataliseren, want daarvoor heeft hij te veel respect voor Ajax en is hij nog altijd een Ajaxcied.
Mensen zijn momenteel maar wat graag negatief over iemand die zeer veel voor Ajax heeft betekend
Gewoon belachelijk en ondankbaar.
1 -1
je
Hij houdt ervan om over Ajax te praten.
En nu zelfs de 1-4 Real Madrid-AFC Ajax te baggataliseren.
1 -1
mercurius3
In de Verenigde Staten heeft men respect voor Ajax, een van de weinige nog authentieke clubs in de wereld. De manier waarop Amerikaanse commentatoren en analisten over het Ajax-voetbal spreken is altijd met ontzag en waardering.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Dacht dat Ramos er wel bij was in Amsterdam waar we ze ook van kastje naar de muur speelde en onterecht verloren.
8 0
Ajacied33
Echt he. Mensen proberen op de een of andere manier de schitterende zege van Ajax op een absolute grootmacht mijnder te maken dan het is
3 -1