[Update] Ronaldo komt weg met een boete

BVeenstra, 21-03-2019 om 15:55, 13867 views, UEFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Juventus-aanvaller Cristiano Ronaldo moet vrezen voor een schorsing in de Champions League. De doelpuntenmachine wordt mogelijk gestraft voor zijn wangedrag tijdens het duel met Atlético Madrid (3-0) van vorige week.

Nadat Ronaldo zijn ploeg op 3-0 zette en zodoende Juventus een plek in de kwartfinales bezorgde, maakte de Portugees een obsceen juichgebaar. De UEFA is nu een onderzoek gestart, waardoor een schorsing tot de mogelijkheden behoort. Op donderdag 21 maart komt de zaak voor.

Mocht Ronaldo geschorst worden, mist hij een of meerdere duels met Ajax. Op woensdag 10 april speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA, terwijl de return in Turijn voor dinsdag 16 april gepland staat.

Diego Simeone

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone werd onlangs voor hetzelfde obscene gebaar gestraft. De trainer kreeg een boete van 20.000 euro, maar werd verder niet geschorst. Naar Ronaldo wordt nu door de UEFA hetzelfde onderzoek volgens artikel 11 van de Europese voetbalbond gedaan.

Update - 15.55 uur (21 maart 2019) - Ronaldo komt weg met een boete

Juventus kan in de kwartfinales van de Champions League tegen Ajax 'gewoon' beschikken over Cristiano Ronaldo. De Portugees is door de UEFA gestraft vanwege een obsceen gebaar in de wedstrijd tegen Atlético Madrid, maar wordt niet geschorst. De sterspeler komt, net als eerder Diego Simeone, weg met een boete van 20.000 euro.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Wie gaat bij Ajax dat gebaar maken als we Juve uitschakelen?

Moet nu wel een soort traditie worden.
0 0
Ajax34
Dat is het zelfde als ze jou of mij een boete van €2 geven.
0 0
ferrari2009
Anders heeft UEFA weinig kijkcijfers, daarom schorsen hem niet, dat is de enige reden meer niet.
0 0
Klasseman
We zijn weer aardig genaaid minstens 2 wedstrijden schorsen. Ik vind dit competitie vervalsing. Het is een grote schande.
0 0
GvanderK
20.000 euro boete is voor hem 2 cent.
0 0
DaHool
Maar owee als je je shirt uitrekt, er een banaan door het publiek gaat of dat je FF uitpuft op de trap! UEFA=MAFFIA
0 0
Bky
Gelukkig maar, je zal er toch niet aan moeten denken dat deze prutser er niet bij is. Past makkelijk in de broekzak van Veltman.
0 0
Leviathan
Terecht zou belachelijk zijn als je hiervoor een schorsing krijg. En daarbij maakt Ronaldo alleen maar Simeone er even belachelijk mee het sloeg natuurlijk nergens op, maar dan even een koekje van eigen deeg is wel mooi.
1 0
markk
Ronaldo verdient 100 miljoen per jaar dus dit is 1/5000e van zijn salaris. Deze boete is dus vergelijkbaar als Jan Modaal een boete krijgt van 7,20 euro omdat hij iets obsceens deed. Het verrast mij niet maar met zo'n marginale boete is de kans groot dat andere spelers dit ook doen.
1 0
Red Devil
Ik had niet anders verwacht.
Ze snappen niet bij de UEFA Maffia dat ze hem met een schorsing veel harder straffen dan met die boete want daar lacht hij om.
1 -2
ajax4ever01
Ach joh maakt niet uit, Ronaldo zit in de achterzak van Veltman en de Ligt, makkie!!
0 -2
SamW
Mooi! Anders kregen we achteraf dat geleuter weer dat we geluk hadden dat Ronaldo de eerste wedstrijd geschorst was. Nu kan niemand iets afdingen op de overwinning. :-)
5 -1
deeftherave
Precies. Beter winnen of verliezen met hem.
0 -1
Bobbaasje
Mooi zo, ik zie graag Ajax winnen van Juventus met Cristiano Ronaldo, dan zonder Ronaldo. Anders krijgje achteraf weer het gezeik van; jamaar Ajax won zonder de grote Ronaldo.

Ik heb het al eerder gezegd, het is juist mooi om zulke voetballers te zien in de Arena. In de kuip zien ze dit soort voetballers nooit... die krijgen altijd gebroeders Seuntjes te zien.
4 -3
mgtow
Niet te vergeten El Mahdioui. Afgevallen bij jong Ajax, niet goed genoeg voor ADO en nu spelend bij de nummer 9 van Slowakije Trencin u weet wel de angstgegner van de kakkerlakken.
2 -1
Bobbaasje
HAHAHAHAHAHA 4-0 Trencin!!!

https://www.instagram.com/p/BmRN-41jtm9/?utm_source=ig_web_copy_link
1 -2
Aeter
Was te verwachten en zou ook raar zijn. Tevens is het ook pas echt een prestatie als je wint met Ronaldo erbij natuurlijk.
2 -1
Bobbaasje
Precies.
1 -1
Gecko
Stelt niets voor. Die heumeu is multi miljonair

Triest!
1 -1
Ronaldinho020
Simeone niet natuurlijk, triest!
0 -2
Ajaciedvooraltijd1434
Gelukkig dat ie meedoet. Tuurlijk is het lastig als Ronaldo er bij is maar als liefhebber wil je toch zulke voetballer zien.
2 0
geDaante
Mooi, je wil Juventus verslaan mét Ronaldo.

Zoveel mogelijk de aanvoer naar hem en andere linkerts afkappen door fel en vroeg druk te zetten, hoog op het veld.
3 -1
MPAjax
Té milde straf. De UEFA geeft een signaal af dat het obsceen gedrag van spelers toelaat want een bedrag schrikt niet af.
2 -1
Mikey Stormram
Was te verwachten, dan maar Juventus mét Ronaldo uitschakelen. Eitje toch? :P
1 0
MrPink
Kleingeld voor hem.
0 0
Mario65
Gaat nergens over.
Voor Ronaldo is dat wisselgeld en de UEFA weet dat.
Simeone kreeg een boete maar er is wel een verschil.
Ronaldo deed het in de richting van Atletico Madrid supporters en had hij ook een rel kunnen uitlokken met alle gevolgen van dien.
Dat mag zwaarder worden bestraft.
0 0
Leviathan
Als er wel iemand fout zat was het Simeone als trainer moet je toch wel de wijste zijn en een voorbeeld voor je spelers lijkt me.
0 0
Mario65
Juist maar hij is niet Ronaldo's trainer.
0 0
Ronaldinho020
Jij leeft echt in een fantasie wereld met je rellen uit lokken, zo ken ik er ook wel een paar.

Geniet er gewoon van dat je de mogelijkheid krijgt om een topploeg met hun topspeler uit kunt schakelen.

Of ben jij zo iemand die kampioen wilt worden van de armoede om maar kampipen te worden?
0 0
Mario65
Vertel er dan een paar simpele ziel.
En leer spellen "kampipen"
0 0
Ronaldinho020
Dat er zoveel ‘kan’ gebeuren, beetje hetzelfde woord als ‘als’. Je schetst een scenario, wat zich totaal niet heeft afgespeeld.

Maar heel tof van je om een typfoutje te bestempelen als niet kunnen spellen, wetende dat de ‘p’ naast de ‘o’ zit op je toetsenbord.
Gefeliciteerd je bent het zieligste figuur van de dag. Fijn weekend.
0 0
Ruff Rhythim
Had niks anders verwacht dan een boete ter hoogte van een mis te lopen ijsje (naar zijn financiële standaard dan).
1 0
PJK54
zo dat zal even zeer doen €20.000 :)

Wat is dat voor hem 15 minuten?
1 0
AlexIbarra
Ik heb nog nooit zoiets ergs gezien, ben echt ontzettend geschrokken..

Weet niet wie dat knulletje is maar als ik de UEFA was, zou ik deze enorme schandvlek op het blazoen van de CL zo snel mogelijk wegpoetsen. Eigenlijk mag hij nooit meer voetballen maar laten we hem in afwachting van het onderzoek iig alvast voor dit seizoen schorsen.

Kei-hard optreden tegen deze verloedering van het voetbal!
0 0
Kuningast
Zou wel geniaal zijn 2 wedstrijden schorsing. Maar hij zal wel wegkomen met een boete
0 0
Koekepeer
En terecht. Hij schopt niet Tagliafico knock out of zo
0 0
noahdepoah
Laat hem ajb niet geschorst worden. Anders ligt het straks daar weer aan dat we doorgaan. Want dat wij doorgaan tegen Juve ben ik van overtuigd.
1 -1
Santiago
Gewoon nee. Als Ronaldo speelt, zij we nagenoeg kansloos
1 -1
JesseMKB33
Wat een onzin.
0 0
Raoul14
Mats hem nou maar, 2 wedstrijden (onvoorwaardelijk)
is voldoende vind ik :-)
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Weet niet of hij bij de uefa of fifa een keer niet kwam opdagen omdat hij de prijs toch niet gewonnen had, niet dat dit ergens wat mee te maken heeft. Maar wie weet heeft hij al eerder wat dingen gedaan in vorige jaren en tellen ze het allemaal op. Als hij een straf krijgt zal hij nog wel in beroep gaan en zeggen dat simeone alleen moest betalen. Je kan het ook zo zien Een obsceen gebaar is een obsceen gebaar. Als je dit mag doen zoals ronaldo en simeone, en ronaldo krijgt ook geen erge straf, dan betekent het dus dat elke speler een obsceen gebaar mag maken en 20k moet dokken wat neer komt op 1 uurtje werken voor die gasten.... Dus als ronaldo geen straf krijgt zoals een schorsing, dan kan elke CL speler dus zijn middelvinger opsteken naar het publiek of wie dan ook, want dit is van dezelfde orde en valt ook onder obsceen.
Hoop dat de uefa dit meeweegt in hun beslissing. Krijgt ronaldo dezelfde straf als simeone dan weet de hele voetbalwereld dus dat je wat kleingeld moet betalen en dan kan je lekker je middelvinger opsteken etc.
0 0
markk
Ik snap niet waarom mensen zeggen dat Simeone hetzelfde heeft gedaan, Simeone illustreerde dat Atletico ballen heeft terwijl Ronaldo iets heel anders liet zien. Daarnaast heeft UEFA een duidelijk signaal afgegeven dat het niet kan en des te erger is het als iemand het vervolgens ook doet alleen dan nog erger. Laat staan als het voor veel een rol model is. Ik denk dat Ronaldo zwaarder gestraft wordt dan Simeone maar verwacht niet meer dan een boete en een voorwaardelijke straf jammer genoeg.
0 0
Red Devil
Hopen dat de UEFA Maffia hem 2 wedstrijden schorst.
Messi heeft meer klasse in zijn kleine teen dan die Ronaldo ooit in zijn hele lijf zal krijgen.
2 0
Raoul14
Is zeker waar, maar Ronaldo heeft de beste instelling ooit.
0 0
Nicoonzeredder
Hou toch op
0 -1
MPAjax
Het is aanstootgevend obscene gedrag en zou moeten bestraft worden aangezien het publiek ook uit jongeren bestaat en hij een voorbeeld functie heeft.

Twee wedstrijden schorsing in de Champions League zou moeten volstaan.
7 -1
Keizer020
Dat is mijn oordeel en daar moet u het meedoen.
3 0
Nicoonzeredder
Waarom zou hij voor 2 wedstrijden geschorst worden als Simeone voor het zelfde een boete kreeg?
1 0
MPAjax
Het is een zwakte bod maar wel logisch dat hij een boete krijgt omdat het eerder ook zo was gegaan maar ik zou zeggen bij nog zo een overtreding een zwaardere straf.
0 0
ZeeuwsAjax34
1. Ronaldo heeft een enorme voorbeeldfunctie naar zo’n beetje elk twaalfjarig jongetje. Simeone is, net als de meeste trainers, enkel bekend onder de mensen die het voetbal actief volgen, en daar doen maar weinig kinderen de moeite voor.
2. Simeone’s gebaar was een impulsmoment van pure vreugde. De hele wedstrijd zat het tegen met de var en ze stonden er nu zowaar goed voor. Ronaldo’s gebaar was een kinderachtig, spottend na-aap gebaar om te willen bewijzen dat niemand boven hem staat.
3. Ik, als Ajacied, hoop gewoon enorm dat Ronaldo tegen ons geschorst is en zit ook maar naar redenen te zoeken.
4 0
hakkietjakkie
Sorry maar ik vond dit juist tof dat hij dit deed want die Atletico coach had eerder hetzelfde gedaan.
Ik had hetzelfde gedaan als ik hem was! Die shit zou mij ook tripleren! Vond juist mooie wraakactie! Ziyech deed ook Asensio na toch toen hij return tegen Real scoorde?
1 -4
Ajacied33
Echt niet. Ziyech was uitzinnig van vreugde en sprong in de armen van Tadic. Die foto siert de cover van VI
3 -1
xstaniox
Volgens mij deed Ziyech dat niet hoor, vierde het volgens mij met Tadic.
2 0
AjaxPassion
Waaruit maakt AS op dat een schorsing tot de mogelijkheden behoort?

Simeone kreeg voor hetzelfde een boete...
0 0
NegentigMinutenLang
NOS spreekt daar ook over: UEFA onderzoekt wangedrag Ronaldo tegen Atlético - https://nos.nl/l/2276530. Neem aan dat dit is opgenomen in de regelementen.
1 0
jariafca020
Zou heel overdreven zijn om hem hiervoor te schorsen. Ik vond het wel humor eerlijk gezegd. Ff die Simeone op z'n plek zetten.
1 -1
Barra
Gaan ze toch niet schorsen, de superster met enorme commerciële belangen
2 -1
Klasseman
Schande, zoiets doe je niet. Minimaal 2 wedstrijden schorsen. Dan wordt het echt een eitje voor ons.
1 0
Mokum31
Bluf dat ze hem schorsen
3 0
IboAFCA
Ja zeer ongepast gebaar natuurlijk, schorsen voor 2 wedstrijden graag :)
7 0