Suárez: 'Gerrard voorkwam transfer naar Arsenal'

BVeenstra, 15-03-2019 om 11:00, 5469 views, Otro, Sky Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het scheelde niet veel of oud-Ajacied Luis Suárez was in de zomer van 2013 van Liverpool naar Arsenal getransfereerd. De Londenaren deden een bod van 40,000,001 pond om zodoende de clausule in het contract van de Uruguayaan te activeren, maar uiteindelijk besloot Suárez - na een goed gesprek met aanvoerder Steven Gerrard - bij Liverpool te blijven.

'We kwalificeerden ons voor de Europa League, maar het seizoen eindigde slecht', zegt Suárez in gesprek met Otro, geciteerd door onder meer SkySports. 'Ik stond op het punt naar Arsenal te gaan, forceerde mezelf om te vertrekken, maar toen vertelde Steven mij dat als ik zou blijven ik het jaar erna naar een club als Bayern München, FC Barcelona of Real Madrid kon vertrekken. Ik moest nog een jaar blijven, want ik zou bij Arsenal niet beter af zijn.'

Voor Suárez werd het een enorm belangrijk gesprek, want hij gaf erna bij zijn zaakwaarnemer aan te blijven bij Liverpool. 'De woorden van Gerrard overtuigde mij op dat moment. De woorden kwamen van een persoon die om mij gaf, die het beste met mij voor had, die zag dat ik het zwaar had tijdens de training en zag wanneer ik het moeilijk had. Het waren woorden van een echte aanvoerder en dat had een enorme impact op mij.'

En de woorden van Gerrard kwamen uit. Een jaar later vertrok Suárez inderdaad naar FC Barcelona voor een bedrag van tachtig miljoen euro. Bij de Catalanen is hij nog altijd een van de sterren in het elftal van trainer Ernesto Valverde.

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
En ze leefden nog lang en gelukkig.
2 0
Hagmag
Tja ook een Ajax Icoon.
Overmars moet naar mijn mening Suarez gaan betrekken in de deal met Matthijs de Ligt.
Afspraak maken met Steven Gerrard. Laat hij Suarez overtuigen terug te gaan naar Ajax, hij heeft zo te lezen invloed op Luis. Zou te mooi om waar te zijn.
0 0