Feyenoord heeft nieuw plan voor Jong-teams

BVeenstra, 15-03-2019 om 07:45, 5929 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Feyenoord heeft een compleet nieuw plan bedacht waarmee de doorstroming van talentvolle spelers naar de eerste elftallen van Eredivisie-clubs plus een aantrekkelijke competitie voor Jong-teams wordt gecreëerd, zo schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. Feyenoord-directeur Martin van Geel heeft het voorstel dat de Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde Divisie weer competities worden zonder Jong-elftallen.

Veel clubs spreken door de aanwezigheid van Jong Ajax, Jong PSV, Jong FC Utrecht en Jong AZ over competitievervalsing. Van Feyenoord is - vanwege geldgebrek volgens Van Geel - geen Jong-elftal aanwezig in het betaalde voetbal. Een nieuw plan is nu ook ontwikkeld waarbij de jeugdcompetitie, die nu elftallen tot negentien jaar telt, opgerekt moet worden naar elftallen tot twintig jaar. 

Verder zou er een competitie moeten komen voor reserveteams op maandagavond, waarin de hele top tien van de Eredivisie in actie zou komen. Van Geel denkt aan meerdere divisies met een promotie- en degradatieregeling. In die reservecompetitie kunnen dan de beste spelers, die in het weekeinde niet in de basis stonden, in actie komen. Middels een schakelprogramma bij FOX Sports - zoals op vrijdagavond bij de Eerste Divisie - moet het aantrekkelijk worden voor het grote publiek.

Ajax-trainer Erik ten Hag en PSV-coach Mark van Bommel balen ervan dat sommige spelers vanwege de reglementen nu niet bij de Jong-teams in actie mogen komen. Van Geel ziet daarom voor Ajax en PSV een oplossing met het nieuwe plan. 'Jongens als Sinkgraven of Veltman, die van lange blessures terugkeren, kunnen nu geen wedstrijden spelen.'

Bovendien zou het nieuwe plan ook goed zijn voor de andere Eredivisie-clubs. Zij moeten nu spelers huren van buitenlandse clubs, omdat Ajax en PSV hun spelers liever laten spelen bij de Jong-teams in de Eerste Divisie. Met het nieuwe plan zou hier verandering in moeten komen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
Ze kunnen zichzelf niet in de KKD kopen dus pleiten ze maar voor een goedkopere oplossing voor henzelf wat alleen maar in het nadeel van de beloftenteams werkt die nu in de KKD uitkomen. De enige die hier financieel mee word belast is de KNVB die weer een hele nieuwe competitie op poten moet zetten volgens van Geel. Daar gaan de teams die nu uitkomen in de KDD natuurlijk niet mee akkoord. Zeker niet nu de regels zijn aangescherpt. De KKD is de beste competitie om beloften de overstap naar de ED makkelijker te maken, dat is met een aantal spelers die nu bij ons in de basis staan maar weer eens gebleken. Ook met voorgaande lichtingen.
0 0
MrPink
De wanhoop, wat een armoede daar.
4 0
trainerdv
Waardeloos. Het is topsport, geen breedtesport. Niemand van de selectie wil in de reservecompetitie spelen. Dat is bij de amateurs ook al zo. Iedereen die een beetje kan ballen wil niet in de reserve competitie spelen, maar in het eerste en in de standaard. Moet je nagaan hoe het voor de profs is.
2 0
JariHeijden
Idd bijzonder. Met de clubs is afgesproken dat - om de weerstand te vergroten - jong teams meedoen in eerste, tweede en derde divisie. Vervolgens gaat Feyenoord een plan bedenken om terug te gaan naar een reserveteamcompetitie. Op hoeveel bijval kan dit rekenen? Toch heel erg weinig lijkt mij. Armoede ten top.

Feyenoord heeft aan de nieuwe opzet niet meegedaan, en plukt daar nu de wrange vruchten van. Een erg goedkoop plan. Dat geldgebrekverhaal is toch ook onzin. Waarom kunnen Utrecht en AZ het dan wel? En in de tweede divisie Sparta, Vitesse en Almere City? (En in de derde divisie Groningen en Volendam.)
Ze hebben gewoon een verkeerde inschatting gemaakt. Hun jong-spelers hebben te weinig weerstand, en dan moet je dat verschil op deze manier corrigeren? Dan zet je alleen maar weer stappen terug.
0 0
Sallons@AS
Jong AZ heeft zich via promotie vanuit de 2e divisie de KKD ingespeeld.
0 0
Victor
jong 010 mag gewoon in 2de divisie starten net zoals alle anderen en niet door een nieuw plan te geven dat ineens proberen te omzeilen
1 0
Boer Gijs
Wat een onzinnig plan. In plaats van aanhaken bij het bestaande gaat ie het afkraken. Er is een veel logischer en eenvoudiger route voor ze.
2 0
Mokum2018
Omdat 010 de boot voor de 1e divisie gemist heeft worden er nieuwe ideeën geopperd??
2 0
Koningtoto
Geen geld voor een beloften elftal, maar wel een stadion van 444 miljoen willen bouwen. Iets klopt er niet.
1 -1
AnsB
Ik probeer me voor te stellen hoe dat in z'n werk zou gaan. De reserveteams, wie zouden daar dan in moeten spelen behalve de echte reserves (want dan heb je nog geen 15 spelers)?
Daar moeten dan weer jeugdspelers bij, lijkt me. Hoe zit dat dan met de jeugdselecties die een aparte competitie spelen? En op welke dagen dan? Of moeten soms de reserves van de jeugdteams samen met de reserves van de eerste teams een elftal gaan vormen?

En wat als de eerste teams ook doordeweeks spelen, dan hebben de reserves dus maar weinig rustdagen.
Nog buiten alle theoretische bezwaren over b.v. weerstand van jeugdspelers in jeugdcompetities i.p.v. de KKD lijkt me dat er veel praktische bezwaren kleven aan dit plan.
0 0
Juichtoon
Ga weg Van Geel. Beetje een goed idee (jong elftallen echt met weerstand confronteren) afknallen omdat Fnoord daar geen geld voor heeft. En het dan framen als competitievervalsing. Gewoon smerig.
3 0
Web
Van Geel weet maar al te goed dat ze fout zaten
Toch blijf ik het wel een punt vinden, dat spelers die terug komen van een blessure geen ritme op mogen doen in KKD. Niet alleen maar voordelen dus.
Sinkgraven is er zolang uit geweest, heeft zeker een halfzeizoen wedstrijden nodig, om weer terug te komen op zijn oude niveau. Dit kan dus niet.
0 0
MPAjax
Crowdfunding voor Feyenoord zn jeugdteam door financieel en sportief wanbeleid dan is die reclame van koning toto wel ironisch. Hun boegbeeld verdiend er zn centen aan maar staat zwaar voor lul net als zn club met hun clubbeleid en prestaties, laat ze maar degraderen, mij een zorg.
5 0
pizzapunt
Geen geld voor een jeugdteam? God wat is die club afgezakt. Ludiek aanbieden sportsponsor te worden voor het jeugdteam van feyenoord zou ik zeggen.
2 0
Ajax27
Helaas van Geel... die baalt er gewoon van dat ze zelf geen team daar hebben staan. De weerstand is gewoon vele malen groter in de Keuken Kampioen Divisie dan in een competitie met jonge spelers. In zo'n competitie lopen alleen de top-teams met goede jeugdelftallen, daaronder is het een en al bagger. In de eerste divisie zie je ook veel leuke spelers met eredivisie ervaring, het niveau is gewoon beter.

Kijk eens naar de hoeveelheden aan spelers die hun opleiding bij Ajax, PSV, Feyenoord, AZ hebben gevolgd. Ieder jaar stromen daar maar 1,2 of 3 talenten door naar het eerste elftal. Van de rest wordt afscheid genomen en die jongens verdwijnen bij de rest van de eredivisie of keukenkampioen divisie.

Als je al een dergelijke competitie wilt, dan zou je zoals in het buitenland een O23 competitie met 2 dispensatiespelers moeten opzetten. Dan krijg je fysiek veel meer uitdaging dan bij O21. Alleen dan nog is ons kikkerland te klein om daar genoeg volk naartoe te krijgen. Lege 'stadions' is niet aantrekkelijk. De eerste divisie met hun eigen clubs trekken gewoon meer publiek. Ajax krijgt de toekomst met interessante wedstrijden nog redelijk vol. Maar de meeste clubs zullen amper toeschouwers op de been krijgen om naar hun jong elftallen te gaan kijken.
2 0
Juichtoon
Tuurlijk juist het spelen tegen oudere spelers in de KKD is heel leerzaam. Het spelen tegen andere jong teams levert de toppers van J Ajax en J PSV geen extra weerstand meer op.
1 0
markk
itsatrap.gif

Feyenoord heeft een grote fout gemaakt door Jong Feyenoord niet mee te laten doen in de KKD. Nu proberen ze met een wanhoopspoging dit recht te zetten, bizar.
6 0
Juichtoon
Ze willen wel maar hebben hiervoor de fin middelen niet en proberen nu het gehele NLse voetbal qua ontwikkeling te stagneren.
1 0
JariHeijden
Hoezo hebben ze de middelen niet? AZ en Utrecht kunnen het toch ook? En Sparta en Vitesse?
0 0
PJK54
Lekker plan als jezelf geen Jong team in de KK-divisie hebt spelen. Ik vind dat we het gewoon het 2e team moeten gaan noemen en dat Jong eraf halen zo kunnen spelers uit het 1e gewoon weer meespelen na een blessure oid.
1 0
Ajax114
Bizar , ze doen zelf niet mee in de Keuken kampioen divisie maar willen wel even alles bepalen en veranderen. Echt bizar. Waarom bepaalt de KNVB niet zelf alles en hebben clubs zoveel invloed ? Zelfde als met kunstgras. Wil je kunstgras, ga dan maar lekker paar niveaus lager voetballen of je neemt twee spelers minder in je selectie op.
2 0
trodat4030
Relax man, het is slechts en voorstel van een panikerende Feyenoorder die van gekkigheid niet weet hoe hij deze vreselijke fout moet rechtzetten. Dit verdwijnt in Zeist vast ergens onderin een la en over een jaar of 50 vind iemand het en denkt: 'wat is een Feyenoord??'
1 0
AjaxDaniel
Nee!
1 0
Ozymandias
Mijn voorstel zou zijn dat de Eredivisie terug wordt gebracht tot twaalf clubs (die na de reguliere competitie door het midden wordt gesplitst en waarvan de bovenste zes en onderste zes nog twee keer onderling tegen elkaar spelen in een na-competitie) met daaronder een Eerste Divisie van twaalf clubs (die hetzelfde werkt als de Eredivisie) en een Tweede Divisie van tien clubs en tien 'Jong' teams. In de tweede divisie zouden ik dan een "Amerikaans model" invoeren waarbij de punten van de clubs en de punten van de 'Jong' teams in aparte divisies worden opgenomen. Dan krijgt je dus een stand van één tot en met tien van clubs en van één tot en met tien van 'Jong' teams.

Onder de Tweede Divisie zou ik dan een Derde Divisie voor (semi-)amateurclubs hebben waarvan er twee promoveren en dus twee degraderende clubs vervangen. Daarnaast zou ik een Eredivisie voor 'Jong' teams hebben waarvan er twee promoveren naar de Tweede Divisie en dus twee degraderende 'Jong' teams vervangen. Tot slot zou ik ook het bekertoernooi aanpassen en vanaf de achstefinale (met uitzondering van de finale) een uit- en thuiswedstrijd invoeren zodat de kans optimaal is dat de beste teams zo ver mogelijk komen (wat belangrijk kan zijn voor de Europese punten aangezien de kans kleiner is dat een club via de beker de Europa League ingaat terwijl ze daar niets te zoeken hebben).

Het verschil in niveau tussen de Eredivisie en de vijf "grote" competities wordt steeds groter en kleine aanpassingen zullen er alleen voor zorgen dat het tempo waarmee dit verschil toeneemt iets langzamer zal zijn. Er moeten dus grote veranderingen worden doorgevoerd.
0 -8
Francisco81
Feyenoord heeft een plan, gaaaaaaap
5 0
Duif63
Schoolvoorbeeld van 'hoe veeg ik mijn eigen straatje schoon zonder al te veel gezichtsverlies' Jammer Martin, poging mislukt.
4 0
RedFeather
Heerlijk.
Observatie van Geel: jong Feyenoord kan niet meedraaien in de KKD.
Voorstel van Geel: we halen alle jong teams eruit

Maar er zitten wel elementen in dit plan die prima zijn. Reserves, zeker van de top, een podium bieden is denk ik nog wel aantrekkelijk.
2 0
Bky
Waarom bemoeit Feyenoord zich met de Jong teams?
4 0
Ozymandias
Omdat Feyenoord zelf ook een Jong team heeft wat ze in een zo'n sterk mogelijke competitie willen hebben. Dat vind ik niet zo vreemd maar met dit plan ben ik het natuurlijk niet eens. Het is goed voor Feyenoord maar slecht voor de clubs met een Jong elftal in de Eerste Divisie. Het is ook niet goed voor de Eerste Divisie aangezien die door de aanwezigheid van de Jong teams populairder is geworden (wedstrijden van Jong Ajax horen bij de best bekeken wedstrijden van de Eerste Divisie en als Jong Ajax uitspeelt zitten de stadions voller dan bij de meeste andere wedstrijden).
0 0
ajaxxcied4life
Okay Martin, bedankt voor uw bijdrage. U mag weer programmablaadjes voor komende zondag gaan vouwen. Succes!
1 0
Radie125
de prullenbak in.
1 0
Bennyben
Klinkt allemaal heel leuk maar als Ajax midweeks ook nog speelt hebben spelers als Veltman en sinkgraven bijna geen rust
2 0
Bky
Hier heeft Feyenoord dus geen last van.
3 0
AjaxPassion
Hahaha wanhoopspoging om zijn eigen blunder goed te maken :')

Maar opnieuw gerommel in de marge. Als je Ajax structureel wilt laten meedoen in Europa moet er minstens een BeneLiga komen. Alleen op die manier zullen spelers iets langer willen blijven...
3 0
mgtow
Feyenoord gaat ons even vertellen hoe wij jeugdspelers moeten doorstromen? En wij moeten boeten voor de megablunder van Feyenoord?

HAHAHHAHA. Wordt tijd dat Van Geel wordt opgesloten in een ruimte met gecapittoneerde wandjes.
6 0
Ruff Rhythim
Dus omdat die zwervers aan de Maas geen cent te makke hebben moet Jong Ajax weer in een amateur competitie gaan spelen?
5 0
Redrum
Haha die van Geel probeert zijn eigen blunder te verdoezelen. Wat een ongelofelijke zak stront is dit toch ook.
8 0
AjaxPassion
Haha, 3 mensen die als eerste gedachte hetzelfde posten :')
4 0
mgtow
Zou Van Geel überhaupt doorhebben dat wij hem doorhebben? Het feit dat ik hieraan twijfel zegt ook genoeg haha.
2 0
AjaxPassion
Haha het is weer bijna zover dat je medelijden gaat krijgen met Feyenoord en dat is eigenlijk de ergste belediging die er is
1 0