'Opnieuw lijkt strakke regie te ontbreken bij Eredivisie CV'

GinoHaverkamp, 13-03-2019 om 13:00, 8118 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Er is nog steeds geen akkoord over een veranderagenda in de Eredivisie. 15 november jongstleden presenteerde de Eredivisie CV een principeakkoord, maar verdere onderhandelingen hebben tot nu toe niks opgeleverd. Dat meldt de Voetbal International.

In het in november 2018 gepresenteerde principeakkoord stond dat clubs met natuurgras gesubsidieerd zouden worden, clubs die in Europa spelen gefaciliteerd worden en dat clubs hogere opleidingsvergoedingen krijgen voor hun talenten. De afgelopen maanden is er over die punten meer vergaderd, maar tot op heden zonder resultaat. 'Daardoor ontstaat er onduidelijkheid over de praktische invullen van het akkoord', schrijft Voetbal International. Dat laatste gebeurde toen Ajax een weekend vrijaf kreeg om zich optimaal voor te bereiden op de Champions League-kraker tegen Real Madrid.

Ook is er gedoe rondom de opleidingsvergoedingen. De spelersvakbonden moeten daarmee akkoord gaan en onderhandelen al ruim een jaar met de KNVB daarover. Toen de Eredivisie eenzijdig had besloten de opleidingsvergoedingen te veranderen, voelden de vakbonden zich buitenspel gezet. Uit onvrede daarover is er nog steeds geen akkoord. 

VI: 'Opnieuw lijkt een strakke regie te ontbreken bij de Eredivisie CV, die door tal van positiewisselingen ook vleugellam is geworden. Zo legde AZ-visionair Robert Eenhoorn recent zijn commissariaat neer, omdat hij zichzelf ongeschikt vond om politiek te bedrijven. Er is voor hem nog geen vervanger aangesteld.' Een nieuwe veranderagenda in de Eredivisie lijkt nog ver van ons verwijderd te zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonnyNeres
Die hele CV is natuurlijk ruk, in het stuk staat een zin die alles samenvat: "Zo legde AZ-visionair Robert Eenhoorn zijn commisariaat neer omdat hij zichzelf niet geschikt vond om politiek te bedrijven." Het is oneindig lang doorlullen om randzaken en niks klaarspelen. We blijven dan ook de komende jaren vastzitten aan dat klote gras.
0 0
Pierre Heno
Om te beginnen er voor zorgen - al dan niet met behulp van de arbitrage- dat er dit seizoen alvast 3 kunstgras clubs uit de kleredivisie zullen degraderen. Dat scheel alvast weer 3 van die kunstgras-velden. En dan alleen clubs met natuurgras laten promoveren- z.n. óók met hulp van de arbitrage. Volgend seizoen van hetzelfde laken een pak. Sommige ku(ns)tgras clubs zullen dan mogelijk de bui al zien hangen en eieren voor hun geld gaan kiezen = stadionbreed tapijt er uit en natuurgras erin. Iedereen blij.
1 0
Ozymandias
Ik stel voor dat Ajax, Feyenoord en PSV samen duidelijk maken dat als er geen ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd ze volgende keer (wat jammer genoeg pas over een behoorlijk lange poos is) met z'n drieën hun televisierechten zullen verkopen. De rest van de Eredivisie zal zien dat hun televisierechten dan veel minder waard zijn dan dat ze nu voor die rechten krijgen. Er kijkt namelijk geen hond naar hun wedstrijden tenzij ze tegen Ajax, Feyenoord of PSV spelen. Zelfs wedstrijden van Jong Ajax zijn populairder dan sommige wedstrijden in de Eredivisie.

Persoonlijk denk ik dat de enige manier om de Eredivisie te redden is om de competitie terug te brengen naar twaalf clubs die in het reguliere seizoen tweeëntwintig speelrondes spelen. Met daarna een nacompetitie (waarbij de punten van de reguliere competitie gewoon blijven staan en niet zoals in België door de helft worden gedeeld) voor de bovenste zes clubs die (in tien speelrondes) strijden om het kampioenschap en de Europese plaatsen en een nacompetitie voor de onderste zes clubs die strijden tegen degradatie. Zo zullen de topclubs elk seizoen veel meer wedstrijden tegen kwalitatief betere tegenstanders spelen.
0 -1
trodat4030
Maar wie heeft dan de rechten als Ajax tegen pakweg PEC speelt? De rechthebbende van Ajax of die van PEC (ervanuitgaand dat de rechten voor beide partijen bij verschillende tv aanbieders liggen)? Of gelden dan de rechten van de thuisspelende club ofzo? Of mogen beiden uitzenden? In dat geval kun je misschien wel beter enkel de rechten van de onderste 15 hebben, dan zend je bijna wekelijks alsnog Ajax, Feyenoord en PSV uit, maar zonder ervoor te betalen. Ik denk dat je dan spekkoper bent.. Zomaar een lastige, praktische vraag :p
0 0
Ozymandias
Ik geloof dat het in Spanje de thuisspelende club was (t/m het seizoen 2015/16). Barcelona en Real Madrid verdiende daarmee beide 140 miljoen euro terwijl sommige ploegen maar 18 miljoen kregen. Dat toont dus wel aan dat de populaire ploegen veel meer zullen verdienen dan de rest. Als je het logisch bekijkt zullen de rechten van Ajax, Feyenoord en PSV samen minder waard zijn als de televisierechten van de rest samen. Het verschil wordt gemaakt in het feit dat Ajax, Feyenoord en PSV hun deel alleen door drieën hoeven te delen. In Spanje kregen Barcelona en Real Madrid samen 1/3 van het totale bedrag wat er voor televisierechten werd betaald en toch kregen ze per club bijna tien keer zoveel als bepaalde andere ploegen. Ik weet alleen niet zeker over dit in Nederland hetzelfde werkt als in Spanje.
0 0
mgtow
Competitie met 12 clubs hoef je dan niet eens te forceren. Dat gebeurt zo ook wel met nog minder inkomsten uit uitzendrechten en aan die clubs gaan we niks missen.
1 0
Ajax#1900
Alle kunstgras clubs er uit en je komt op 12 uit ongeveer. Lijkt mij ook prima.Vervolgens kan Heracles opeens wel een normaal veld betalen en gaan ze smeken om terug te mogen keren.
1 0