Dankerlui: 'Gezellig, zo'n vijfde helft'

GinoHaverkamp, 01-03-2019 om 12:55, 3645 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Damil Dankerlui wordt de bekerfinale van 5 mei tussen Willem II en Ajax een bijzondere. De speler van de Tilburgers komt met Ajax namelijk zijn voormalige werkgever tegen.

'Vorig seizoen haalden we de halve finale van de KNVB-beker, waarin we met 3-0 verloren van Feyenoord in De Kuip. Nu mag ik opnieuw naar De Kuip, voor de finale tegen Ajax. Dat is heel bijzonder', laat de multifunctionele speler, Dankerlui kan zowel als aanvaller, als middenvelder, als verdediger uit de voeten, weten aan Het Parool.

Dankerlui wist niet wat hij meemaakte toen Bjørn Johnsen van AZ de beslissende penalty tegen de paal schoot. Hij rende richting keeper Timon Wellenreuther, maar was te moe om überhaupt bij Wellenreuther aan te komen. 'Toen deed ik even een paar seconden mijn ogen dicht.' Enkele ogenblikken later was hij opeens omsingeld door tientallen supporters die het veld op gerend waren. De ex-Ajacied werd zelf op de schouders meegenomen, iets waar hij zichtbaar van genoot. 'Gezellig, zo'n vijfde helft', zei Dankerlui tijdens de ereronde langs het veld.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dexy
Leuk om te zien dat die jongen het naar zijn zin heeft in Tilburg. Ontwikkelt zich de laatste tijd goed.
3 0
CDS
Die jongen heeft echt heel veel loopvermogen. En toch ook techniek. Zou deze jongen niet net als Mazraoui een redelijke back op Ajax-niveau kunnen worden?
5 0
Bonno1978
Erg mooi om de zien zo ‘ouderwets’ feestvieren op het veld. En met name de spelers die het leuk vonden en alle tijd namen voor de fans. Het kan dus nog....(daar althans)...
6 0
BokkieBokstra
Zag er geweldig uit. Vind het een van de hoogtepunten van dit voetbalseizoen, een veld vol hele blije Willem II fans.
3 0