'Houd je tegen Ajax misschien 30 minuten vol'

BVeenstra, 18-02-2019 om 08:50, 6188 views, BN De Stem |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

NAC Breda-middenvelder Mounir El Allouchi is zondagmiddag erg onder de indruk geraakt van Ajax. De Brabanders hielden het doel in de eerste helft lang schoon, maar na rust moest de club uit Breda toezien dat Ajax uitliep naar een ruime 5-0 zege.

'Bij Ajax is het constant: inspelen, doorbewegen, inspelen, doorbewegen. Dat houd je tien, twintig, misschien dertig minuten vol. Daarna wordt het lastig', legt El Allouchi uit tegenover BN De Stem. 'Iedereen heeft Ajax gezien tegen Real Madrid, ze hebben een topploeg.'

De middenvelder is dan ook erg onder de indruk geraakt van het spel van de Amsterdammers. 'Het gaat zo snel. En ze zetten zo goed druk, dat kan geen enkele ploeg. Zodra je balbezit hebt, zetten ze met z'n allen druk. Vanaf de buitenkant lijkt het makkelijk: stapje naar links, stapje naar rechts. Het gaat echt heel snel...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Litmanen85
Tja heracles wist er maar al te goed mee om te gaan
0 0
3*stars*3
Misschien ook te maken omdat Neres meedoet en er iets extra’s in de ploeg komt?
Kijk naar de potjes tegen Real en NAC, met Neres in de basis.
Geen toeval.
0 0
sjaakahz94
Sws meer dynamiek met hem in de ploeg ja én ook een speler die zeer balvast is met de bal aan de voet. Als hij dribbelt echt opvallend hoe sterk hij blijkt te zijn voor zijn postuur. Verbaasd me niet als je hem zonder shirt ziet, zit geen grijntje vet op alleen maar spiermassa.
0 0
AlexIbarra
Ik vond ons tegen VVV echt heel goed in het druk zetten.
Jammer dat die 2 keer dat ze onder de druk uitkwamen meteen ook een kans opleverde maar verder was ik het totaal niet eens met het gezeur na de 1e helft. (Weinig kansen, bla)
Tweede helft bleek VVV het ook niet meer aan te kunnen en scoorden we er nog 5.

Gisteren vond ik weer dat we 1e helft redelijk gecontroleerd de bal lieten gaan en de tegenstander lieten lopen, overtredingen maken etc. Beetje als tegen Sturm Graz of Standard. Weinig weggeven, geen 1500 terugspeelballen op Onana, niet al te snel risico nemen maar geduldig elke 5-10 min. een schietkans creeren.
Heb Donny, Frenkie, Tadic, Ziyech en Lasse vóór de goal ook al kansen zien krijgen.

Jammer dat we zelfs NAC soms nog gevaarlijk lieten worden maar ik vond ons de tactiek goed uitvoeren, voor een ploeg die zoekende is. 2e helft zie je weer dat NAC het steeds minder kan belopen en krijg je meer kansen en meer goals.
We zijn zeker nog niet top maar op zich was dit een thuiswedstrijd uit het boekje.

Nu nog buitenshuis het vereiste niveau halen. ADO-Feyenoord-AZ moeten we 3x winnen.
Scherp drukzetten en minder dom balverlies = minder omschakelen = minder je verdedigende zwaktes laten uitbuiten. Fysiek, door de lucht én op snelheid zijn we kwetsbaar.
Als dat lukt kunnen we in een goede flow naar Madrid voor een mooie bonuswedstrijd.
1 0
Schwalbino
Er wordt dan snel gezegd: in de eerste helft werd te weinig gecreeerd maar zowel tegen VVV als gisteren tegen NAC werd de tegenstander in de eerste helft stuk gespeeld door de bal redelijk snel rond te laten gaan. Precies als Allouchi zegt je kunt dat een maar een bepaalde tijd bijbenen. Daarna gaat de vermoeidheid toeslaan en komt er ruimte.
0 0
ETM
Klopt. Ik vind ook dat men over het algemeen te snel zegt dat Ajax te langzaam speelt. Zowel commentatoren als supporters. Soms speelt Ajax echt tegen een muur, dan moet Ajax gevarieerd spelen, maar spelen in het hoogste tempo gaat dan gewoon niet.
0 0
PJK54
Leuk zo'n positief commentaar zo hoor je maar hoe Ajax het spelletje eigenlijk beheerst "dat kan geen enkele ploeg" zegt genoeg. En dan die zg commentatoren die elkaar alleen maar nawauwelen die roepen dat Ajax geen kans heeft gehad in de 1e helft volgens mij 2x op de paal 1x op de lat voor hetzelde geld was het toen al 3-0
5 0
DeMeervanweleer
En een compliment voor Ten Hag...
3 -1
Ruff Rhythim
Ja daar ligt het ook allemaal niet aan, het zijn andere zaken waardoor Ajax punten laat liggen helaas...
Als dat er nou eens voorgoed uitging....
3 0
Aad82
Eerlijke jongen.
0 0