Solari: 'Leek of Ajax alle energie voor ons bewaarde'

BVeenstra, 14-02-2019 om 07:55, 4773 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Santiago Solari is zeer te spreken over het vertoonde spel van Ajax woensdagavond in het Champions League-duel met Real Madrid. De trainer van de Madrileense club zag zijn elftal het moeilijk hebben in de Johan Cruijff ArenA, maar uiteindelijk wel met 1-2 winnen.

'Het leek wel of ze de afgelopen weken alle energie voor ons hadden bewaard', citeert De Telegraaf de oefenmeester. 'Ze bleven maar druk zetten. We zullen de return minimaal moeten benaderen als deze wedstrijd. We hebben het over de knock-outfase van de Champions League. Dan krijg je niets cadeau', aldus Solari, die opgelucht is met de zege. 'We moesten vol aan de bak voor de overwinning. We hebben gewerkt, geleden en laten zien dat we sterk zijn', wordt hij geciteerd door NUsport.

De trainer van Real Madrid zag vanaf de kant dat het doelpunt van Nicolás Tagliafico werd afgekeurd op aanraden van de VAR. Dusan Tadic zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan. 'We konden het op dat moment niet beoordelen, want we hebben op de bank geen beelden tot onze beschikking. We vertrouwen op wat de VAR en de scheidsrechter beslissen', aldus Solari.

'Vooral in de Champions League draait het niet alleen om mooi voetbal'

Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos was na afloop eveneens opgelucht met de 1-2 overwinning. 'We wisten dat het moeilijk zou worden tegen een ploeg met veel jonge spelers. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we speelden wel als team en hebben geprofiteerd van de kansen die we kregen.'

De ervaren verdediger weet dat je niet altijd mooi voetbal hoeft te spelen om goede resultaten te behalen. 'Vooral in de Champions League draait het niet alleen om mooi voetbal. Je moet weten hoe je je tegenstander moet bespelen en profiteren van de ruimtes die ontstaan, al moesten we daar vanavond geduld voor hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PaulC
Wat een ondankbare hond.. Je hebt een prachtig cadeau gekregen!
0 0
Ajax114
Baggerclub dat Madrid. Grootste club met negatieve speelwijze daarom altijd fan van Barcelona die door invloeden van Cruijff altijd een positieve speelwijze hebben gehad.
4 -1
Leviathan
Onder Zidane speelden ze vaak best leuk hoor alleen Mourinho was natuurlijk drama
3 0
Ronaldinho020
Negatieve speelwijze? Je bedoelt parkeer de bus ofzo? Want dat spelen ze al jaren niet meer en dat heeft ook helemaal niet heel lang geduurd.

Dat barca altijd streeft om het korte combinatie spel te spelen dat klopt. Maar om nou te spreken van “negatieve” en “positieve” speelwijzen. Beetje kortzichtig en vooral jammer voor jou als je maar van 1 soort tactiek/speelwijze kunt genieten.

Maar vooral je goedrecht om voor barca te zijn hoor.
0 -1
3sterren
Niet alleen geduld vriend, maar ook een heleboel geluk en medewerking van de scheids ...
1 0
Ronaldinho020
Hij zegt volgens mij niks verkeerd, zegt dat Ajax een goede ploeg is en dat ze flink aan de bak moesten. Je weet daarnaast dat Real of Barca of city etc. Van het kaliber zijn dat als ze een kans krijgen, het gelijk hangen is.

Recht je rug is man, dit was alles behalve een schande. Met wat meer geluk voor ons had je 3-1 gewonnen, maar dat is voetbal.
0 0
pinballmagic
Andersom was die treffer van taglio gewoon goed gekeurd
Niemand protesteerde dat zegt al genoeg
3 0
EuforischeRealist
"Je krijgt geen cadeaus in de CL" en "We vertrouwen op de VAR en scheidsrechters"

Wat een verschrikkelijk vies en eng spelletje wordt er gespeeld zeg!
3 0