Courtois: 'Gelukkig voor ons was de VAR daar'

BartVeenstra, 14-02-2019 om 07:40, 3147 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois is van mening dat de treffer van Nicolás Tagliafico tijdens het Champions League-duel tussen Ajax en Real Madrid terecht werd afgekeurd. Eerder al gaf de UEFA een uitleg over het afkeuren van het doelpunt.

De UEFA keurde het doelpunt af, omdat Dusan Tadic buitenspel stond bij de kopbal van Matthijs de Ligt en daarna Courtois blokkeerde, zodat de keeper niet bij de bal kon. De doelman zelf had tegenover Ziggo Sport zijn eigen uitleg. 'De Ligt kopte op goal en ik wilde de bal eigenlijk oprapen. Op dat moment probeerde Tadic naar de bal te schieten. Ik reageerde op zijn schot, maar hij miste de bal, waardoor ik verrast was. De bal botste daardoor op mijn arm en ging de lucht in. Ajax scoorde, maar Tadic stond buitenspel. De scheidsrechter ging denk ik kijken om te zien of hij mij belemmerde en dat was wel het geval, want na zijn actie moest ik reageren. Gelukkig voor ons was de VAR daar.'

Ajax speelde tegen Real Madrid een goede wedstrijd, maar daar was de Belgische keeper niet door verrast. 'Nee, ik niet. Ik ken Ajax goed, kijk vaak Nederlandse tv, dus af en toe zie ik Ajax, PSV en Feyenoord wel voorbij komen. Ik wist dat ze heel goed hebben gespeeld in de Champions League. Zeker thuis is er een geweldige sfeer. Wij hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Hun pressie was heel goed. Voor ons een bevredigende overwinning, maar Ajax heeft een heel goede wedstrijd gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cavriana
Het relaas van Boer Gijs klopt precies. En daarom heb ik gisteren ook weer ontzettend opgewonden gereageerd. Daar werd ik vanmorgen weer fijntjes op gewezen door mijn collega's.
Ik ken Thibaut persoonlijk en het is echt een rustige en realistische man.
Nogmaals ik heb een wantrouwen naar de UEFA en deze beslissing heeft daar geen verandering gebracht.
0 0
MPAjax
perfecte moment om te laten zien dat een var meer of minder niet uitmaakt vanwege sponsor belangen en welke club het meeste geld genereert waar de uefa van profiteert, op een criminele manier
0 0
PetrusKeizer
ongelooflijk lulverhaal, ben zelf keeper geweest, schande Courtois dat je je eigen fout niet toegeeft. Je had de bal gewoon niet klemvast door de stuit van de kopbal van Matthijs, dat lulverhaal over die schijntrap van Tadic naar de bal zuig je uit je duim na de beelden gezien te hebben.
2 0
JariJari
Ja Courtois maakt zichzelf enorm belachelijk. Hopelijk snel karma tijd voor Courtois.
0 0
MichelAngelo66
Hij had eigenlijk geen idee na de wedstrijd. Maakte er maar een onsamenhangend flutverhaal van. Bespottelijk en dat weet hij ook wel. Ze zijn daar inmiddels wel gewend aan cadeautjes.
0 0
TontoKarnaggel
Hahaha, Courtois werd zo "enorm gehinderd" dat ze hem na de wedstrijd hebben moeten uitleggen waarom die afgekeurd werd.
1 0
Boer Gijs
En toen had die het nog niet goed begrepen. Maar gelukkig voor hem was de Var er als nieuw middel van de Uefa Maffia om ze te helpen.
0 0
Boer Gijs
Haha, wat een lulkoek. Courtois heeft het over de 1e kopbal van de Ligt. Pas bij terugkijken zie ik dat Tadic die bal nog probeert te verlengen. Maar bij die situatie stond Tadic helemaal geen buitenspel. De goal werd afgekeurd om de situatie daarna, maar daar had Courtois helemaal geen last van, hij noemt het niet eens. En dat was ook randje wel/niet buitenspel, maar in elk geval niet hinderlijk, hij kon namelijk niet bij de bal. Echt wat een Maffia Uefa.
3 0
PetrusKeizer
en zo is t he-le-maal !
0 0
Joker
Als dat echt zo was had na de treffer echt wel anders gereageerd.
0 0
behangdelul
Aldus Courtois die van mening was dat iemand hem blokkeerde en zo op het SCHOT niet kon reageren...
0 0