PSV loopt één punt uit op Ajax na gelijkspel

JesseTH, 10-02-2019 om 18:40, 60883 views, AS |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

PSV heeft zondagmiddag door met 2-2 gelijk te spelen puntenverlies geleden bij FC Utrecht, maar loopt daarmee toch één punt uit op Ajax. Eerder op de dag won Fortuna Sittard van Excelsior, knokte FC Emmen zich langs ADO Den Haag en ging Vitesse onderuit bij FC Groningen.

FT | Fortuna Sittard - Excelsior (4-1)

Opstelling Fortuna Sittard:

Koselev; Ciranni, Ramírez, Rodríguez, Ospitalieri; Balic, Diemers, Smeets; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Opstelling Excelsior:

Damen; Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Burnet; Koolwijk, Schouten, Messaoud; Edwards, El Hamdaoui, Bruins.

Doelpunten: 

1-0 Lamprou (13')
2-1 Lamprou (34')
2-1 Messaoud (55')
3-1 Diemers (64')
4-1 Novakovich (90')

FT | FC Emmen - ADO Den Haag (3-2)

Opstelling FC Emmen:

Scherpen; Gronsveld, Lukic, Bakker, Cavlan; Bannink, Bijl, Chacon, Jansen; Braken, De Leeuw.

Opstelling ADO Den Haag:

Zwinkels; Troupee, Malone, Kanon, Meijers; Bakker, El Khayati, Immers; Becker, Necid, Lorenzen.

Doelpunten: 

1-0 Bannink (6')
2-0 Braken (24')
2-1 Goossens (72')
2-2 Necid (78')
3-2 Janssen (88')

FT | FC Groningen - Vitesse (2-1)

Opstelling FC Groningen:

Padt; Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker; Reis, Bruns, Bel Hassani; Doan, Sierhuis, Warmerdam.

Opstelling Vitesse:

Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Clark; Serero, Bero, Ali; Ödegaard, Darfalou, Foor.

Doelpunten: 

1-0 Sierhuis (13')
1-1 Darfalou (34')
2-1 El Hankouri (90')

FT | FC Utrecht - PSV (2-2)

Opstelling FC Utrecht:

Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Gustafson, Overeem, Van de Streek; Kerk, Kramer, Boussaid.

Opstelling PSV:

Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, Pereiro, Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.

Doelpunten: 

1-0 Van de Streek (7')
2-0 Kerk (38')
2-1 De Jong (57')
2-2 De Jong (86')

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
We komen goed weg met dit gelijkspel, volgende week mogen ze naar Heerenveen, kan dus weer punten kosten en daarna krijgen ze Feyenoord op visite en dat kan ook wat opleveren.
Zaak is dat we zelf de punten gaan pakken,wat mij betreft nu eerst resultaat dan pas schoonheid.
1 -2
Pierre Heno
Ze krijgen Feyenoord het weekend voorafgaand de halve finale KNVB beker op woensdag. Die beker is voor Feyenoord naast de eerdere setwinst in de klompetitie een volwaardige prijs. Ze laten het gewoon lopen tegen PSV daarmee tegelijk ook superdom want dan rest Ajax ook niet veel meer dan de KNVB beker. Ze doen er dus juist goed aan PSV punten af te snoepen zodat Ajax nog aan die 34e landstitel blijft denken en minder gefocussed zullen zijn op de halve finale KNVB beker. Ajax zou ook een deal kunnen maken met Feyenoord: "wanneer jullie van PSV winnen of daar gelijk spelen komen wij met een B-team naar De Kuip voor die halve finale. Zo niet dan kegelen we jullie uit het beker toernooi".
0 0
7172AFCA7395
Pro VAR, hier en daar een aanpassinkje...
1 -2
apeldoorner
Benieuwd welke club nou de grootste is (weten antwoord natuurlijk al). Na pingel moment Lamprou ging het 3 dagen daarover in oa pers. Nederland was te klein. Het grote Ajax was gematst. Nu vlak voor 2-2 overtreding op die debiel Kramer en vlak voor tijd pingel moment. Gok dat na vandaag niemand het er nog over heeft. Hoort bij spelletje en Nederland ligt er niet wakker van. Okay...Ajax dan niet de beste op het moment. Wel de grootste (al hebben we daar nu ff geen ruk aan)
0 -3
ditisdebeslissing
CALIMERO. they all hate us. we don't care. wzawzdr!
3 -1
apeldoorner
Hoezo nou calimero dan ? Ik zeg toch alleen dat we de grootste zijn door zulke dingen ? verbaas me er soms over (meestal niet) lezen dus..GROOTSTE en calimero was niet zo groot toch, of hou je van het modewoord calimero ?
Lees zovaak mensen die beginnen over naaihuis, en onana bij groningen en we zo kampioenschap verspeeld hebben toen, dat is meer calimero dan dit lijkt me. Ik vind het alleen zo'n "verschil" Vond het zwaar overdreven om 4 dagen lang over die pingel te lullen bij Ajax - Heerenveen...maar goed... Oja, om even af te sluiten AJAX heeft het volkomen zelf verneukt tegwen Heracles, PSV, Heerenveen, Feyenoord en wederom Heracles dus niets calimero, onze eigen schuld.... zo goed grote smurf ?
1 -1
TontoKarnaggel
Waarom ben je nou eigenlijk een calimero als je verbaasd bent over het verschil in aandacht voor dit soort momenten? Bij Lamprou besteedde het AD 6 volle pagina's verdeeld over 3 dagen aan de niet gegeven penalty. Vanochtend werd de niet gegeven penal voor utrecht niet eens vermeld in het wedstrijdverslag. Alleen een zijstukje over dat beide ploegen zich verbaasde over de arbitrage. Dat is toch best opmerkelijk?
1 -2
apeldoorner
precies dat dus...maar kijk uit, nu ben jij ook bijna een calimero ;-)
0 -1
TontoKarnaggel
Dat zal dan haast wel. whatever....
Ik constateer alleen en verbaas me erover. klaar en weer door....
1 -1
apeldoorner
precies ;-)
0 -1
Cello
Volgens mij staat er in de spelregels mbt overtredingen niets vermeld over intentie (of iets expres gedaan wordt, per ongeluk gebeurd oid).
En daar gaat het dan al heel snel fout als scheidsrechters en nu ook VAR dat gaan meewegen. Dat kan niet, want dan wordt het MARCHANDEREN met de regelgeving. Dan geldt het ineens voor de één wel en de ander niet.... En dat kan niet!.

Je ziet het soms ook terug in de ED bij wedstrijden van ons, dat er scheidsrechters zijn, die de tegenstanders net iets meer vrijheden geeft dan de ajacieden. En dan ga je het vroeg of laat gewoon afleggen, want dan kan een tegenstander bijv. met een gedoogde overtreding de bal onderscheppen en gelijk in de omschakeling gevaarlijk worden, terwijl diezelfde scheids voor vrijwel dezelfde overtreding gemaakt door een ajacied wel gelijk affluit. Dat soort gemarchandeer komt echt vaker voor dan je misschien zou verwachten.
Alleen al op deze manier kan men wedstrijden manipuleren, want populair heet het dan dat de scheids de grenzen aangeeft tot hoever je kan en mag gaan, maar de scheids kan door zulk minder opvallend gedrag wel de één of de ander het momentum in de wedstrijd geven, één ploeg sterker maken.
Blijft verder overeind, dat Ajax zich veel meer als mannen moeten verweren en minder als juffers aan de kant moeten laten zetten.
0 -1
DaHool
Volgende week "Lammers maakt eigen goal in de laatste minuut" PSV gaat er met de overwinning vandoor!
1 0
Ginoajax1
Het wordt met de week dramatischer aan die tafel daar . In plaats dat die van Hooydonk nou eens serieus NAC op de rit gaat zetten, trapt hij alleen maar open deuren in onder leiding van druiloor Egberts. Ik vraag me steeds weer af waarom ik hier naar zit te kijken. Maar ja, je moet de feiten constateren, anders kun je niet oordelen. Egberts moet echt aan de medicijnen, wat een ongelofelijke onkunde straalt deze minkukel uit.
5 -1
Ginoajax1
Die Egberts, ik heb het ook gezien. Wat doet die vent bij de nos? Wat een randdebiel. Van Gangelen is erg. Maar deze despoot is nog veel erger. Die denkt echt dat wij seniel zijn. Hij zou zichzelf eens terug moeten zien. Hij moet zich toch kapot schamen. Er komt werkelijk niets zinnigs uit deze vent.
De rest aan tafel overigens ook niet. Maar dat terzijde. Van het Schip, zonde man. Ga daar toch niet zitten man. Je laat je toch niet zo verlagen. Schijnbaar liegen die vergoedingen er niet om. Wat kan hem het schelen. Het is echt verschrikkelijk met die Tom Egberts.
Onbegrijpelijk dat ze deze hersenloze sukkel daar handhaven. Zo'n programma neem je toch niet serieus.
3 -1
Pierre Heno
Voor wie behoefte heeft aan een braakmiddel kijk even naar Studio Voetbal want daar zit met name Tom Egberts de niet aan PSV toegekende penalty uit te venten waar Luuk de Jong aan zijn shirt werd getrokken en meteen naar de grond ging toen hij zag dat hij de bal niet meer kon halen. Tom Egberts gaat de ruwe geluidsopnamen van de VAR nog nader opvragen en maakt er zo te horen een queeste van waar Don Quichotte jaloers op zou zijn geweest. Vervolgens wordt het niet geven van een penalty aan FC Utrecht afgedaan als een min of meer begrijpelijk goedmakertje van Van Boekel en die kan met zijn zachte 'G' gewoon zeggen dat Dumfries niet de bedoeling had om de overtreding te maken....(!!)...dùs géén penalty. Tja.
Tom Egberts........misschien nog wel èrger dan JJvG.
7 -4
RayJordaan
Die man is een regelrechte ramp, een wonder dat hij nog steeds dat programma mag presenteren..
4 -1
Puurvoetbal
Ik lees hier boven een gevalletje ‘selectieve waarneming’

Neem je rustgevende pilletje in man. Dan ga je weer een beetje helder kijken en denken
1 -3
Pierre Heno
'selectieve waarneming ' zou het pas zijn wanneer het je nìet zou zijn opgevallen. Het komt me voor dat jij zo'n zelfde pilletje reeds achter de huig had nog voordat je Studio voetbal ging kijken. Nu zie je 'ns wat zoiets met je doet Pv. Je gaat er dingen van denken die je helemaal niet weet te plaatsen. En dan is Pierre Heno ineens de lul.
0 0
Jood79
Die opmerking over vd Beek.. Gaat die egbers een beetje proberen van 't schip af te troeven. Die vent heeft zo weinig verstand van voetbal
5 0
Pierre Heno
Ah ..jij zag 't dus ook gelukkig. Ik vraag me steeds weer opnieuw af waarom ik er naar kijk zodra ik er weer eens naar kijk.
4 0
Ajacied33
Pettersson1964 kwam een tiental minuten terug hier met een stukje dat TH morgen zijn congé zou krijgen. Vraag me af waarom hij het geplaatst heeft, en waarom hij het zo snel weer verwijderd heeft. Het zou van de TG komen...
0 -1
..::Rootje::..
TG en VI, volgens hem.

Waarschijnlijk dwaalde hij wat af, toen hij zichzelf afrukte bij zijn dagelijkse portie pornofilmpjes.
0 -4
rattaplan01
Jammer dat wij het zo laten liggen in de laatste weken, denk dat we dit niet meer goedmaken. Knap hoe PSV zich toch nog naar een gelijkspel knokt. Denk dat het niet meer valt in te halen, vooral omdat het bij ons niet op vechtlust kan als het even voetballend niet lukt. En een trainer die niet echt goed ingrijpt wanneer het niet loopt. Juffertjes als De Jong die balletjes breed leggen en alleen 100% pass nauwkeurigheid halen wanneer er 10 meter in de buurt geen tegenstander is heb je niets aan in dit soort wedstrijden, niet meer opstellen a.u.b.
4 -3
Pierre Heno
Je kunt natuurlijk ook zeggen dat die verdediger van FC Utrecht zich 2x als een pupilletje laat piepelen door Luuk de Jong die er internationaal geen bal in krijgt maar in de kleredivisie al op een score van 20 staat. Ra ra hoe dat kan. Iedereen weet zo'n beetje hoe Luuk de Jong speelt, opzichtig manipuleert èn vooral ook acteert (zodra hij tijdens een persoonlijk duel merkt niet meer bij de bal te kunnen laat hij zich vrijwel altijd vallen en begint veel ophef te maken). En toch laten ze zich wekelijks steeds weer op dezelfde wijze door hem piepelen. Dan ontbreekt het toch wel aan enige intelligentie bij de tegenstander. Dat de penalty niet wordt gegeven -zelfs na bestuderen van de beelden!- is te bizar voor woorden. Die zachte 'G' van Van Boekel komt daarmee toch enigszins in een bedenkelijk daglicht te staan.
1 -1
TontoKarnaggel
Hahaha, hoor zojuist de reactie van polletje. Hij geeft utrecht geen penal omdat dumfries de overtreding per ongeluk maakte. WTF.... zullen we voortaan de eigen doelpunten dan ook maar niet meer tellen, neem aan dat die ook per ongeluk gaan. Echt ongelofelijk.....
7 -1
niquedegraaff
Er mag wat mij betreft een onderzoek komen naar de arbitrage rond PSV wedstrijden. Ja ik weet het, het klinkt Calimero achtig maar het is toch geen toeval meer dit. Die hoekschoppen en vrije trappen die ze onterecht kregen. Bijna nog een inworp, die na nog net geen stoeltjes regen van de tribune toch maar eerlijk alsnog aan Utrecht werd gegeven. De 2-2 die uit een overtreding van PSV voortkomt.

Het is volslagen idioot wat er gebeurd op de velden met deze bond.
9 0
WeerDinges
Ergens snap ik je. Psv met de rare beslissingen en Fey met de lotingen in de beker. Maar als wij gewoon van Heracles en Heerenveen hadden gewonnen, wat je van dit team toch mag verwachten, was er niks aan de hand geweest en stonden we bovenaan. Zelfs na de toppers die verloren zijn gegaaan. En ook wij hadden tegen heerenveen en ook een keer tegen Venlo dacht ik, niks te klagen over arbitrage. Dus laten we ons niet verlagen hoe frustrerend de laatste jaren ook zijn. Een goed Ajax wint van iedereen inclusief de hulp van de arbitrage die de anderen eventueel ontvangen.
0 0
Bramzel
Helemaal gelijk gewoon naar het handelen van de KNVB in het algemeen. Doe maar een onderzoek naar matchfixing!
1 0
insectenverdelg
Dat kan alleen bij hands. Bij al het overige doet intentie niet ter zake. Hij belemmerd op onrechtmatige wijze het spel dus overtreding. geel oid hoeft niet. niemand ook over horen praten.

Maar ik heb gehoord dat van Boekel deze winter op de curses is geweest : ' hoe schrijf ik mijn eigen spelregelboek. ' De curses werd gegeven door Nijhuis.
1 0
Bramzel
Heeft hij dat echt gezegd? Ik heb het interview namelijk niet gezien, maar dat zou wel erg belachelijk zijn. Zeker omdat ze het weekend ervoor een Fortuna speler er met zijn tweede gele kaart eraf sturen voor aangeschoten hands dat is dan helemaal per ongeluk, want daar kan je helemaal niks aan doen dan alleen je arm eraf zagen.

Maar dat is het natuurlijk niet de KNVB probeert gewoon bepaalde clubs te helpen, namelijk PSV in de competitie en Feyenoord in de beker.
3 0
Flarkow
Var volkomen amateuristisch regelen
1 -1
Pierre Heno
Hun De Jong scoort er opnieuw 2. Toch knap ( ook al vinden wij het niet leuk en blijft het een eerste klas aansteller). Als verdediger van Utrecht zou je je daar misschien enigszins op kunnen voorbereiden......maar nee. Hadden wij maar een spits die zo vaak weet te scoren. Ajax moet gewoon de beste spelers uit de kleredivisie inkopen -óók die van PSV ja- en dan sla je twee vliegen in één klap: je verzwakt de concurrentie en maakt met de veel grotere titelkansen ook veel meer kans om rechtstreeks tot het CL toernooi te worden toegelaten. Nee ...Overmars laat zich veel liever strak in het pak naaien door een K clubje uit Mexico en de twee gabbertjes Lainez- Guardado. Resultaat: de 5 op een rij komt met de week dichterbij. Een unek lustrum voor onze club....met de groeten van Marcus 'Aurelius' Overmars.
2 -3
AFCZlatan
Ja, laten we het volle pond betalen voor tweederangsspelers van PSV... Zij krijgen dan een berg geld binnen, waarmee ze veel betere aankopen doen. Of snap je niet hoe dat werkt?
2 -1
Pierre Heno
Het volle pond...je biedt ze gewoon een veel hoger salaris dan gaan ze vanzelf wel mot maken ? Haal je de beste spelers elders in NL dan vist PSV ook daar achter het net en zyllen ze voor veelmeer geld in het buitenland spelers moeten zien te halen. Dan ga je daar ook de prijs van helpen omhoog stuwen zodat PSV nog meer kwijt is. Uiteindelijk win je dat altijd. Bayern Munchen doet het in Duitsland al decennia op die manier....waarom zou dat ineens niet in NL kunnen dan? Je moet het alleen niet in handen geven van Overmars want die kan dat niet. Je moet een Toon Gerbrands hebben want die heeft bewezen het wèl te kunnen.
0 -1
Bky
Hadden wij maar twee spitsen die het samen ongeveer net zo goed doen in samen ongeveer evenveel minuten als De Jong.

Oh wacht, die hebben wij, statistieken Eredivisie:

Luuk de Jong, speelminuten: 1890, goals: 20, assist 7.
Huntelaar en Dolberg, speelminuten samen: 1833, goals samen: 18, assist 4.
1 -2
CL=5
bij ona wordt n pingel terug gedraaid omdat de grote teen van kasper een kwartier daarvoor buitenspel hing... Gisteren weer overduidelijk hands, ga je met 1-1 rusten, wordt het toch anders. Tegen feyenooit werd ook alles geooeloofd terwijl bij ons bij de lichtste aanraking al werd gefloten. Het is gewoon iets systematisch wat maar niet ophoudt, hoe kan dat toch?
1 -2
DirkvanDam
hoe dat kan? 16 clubs in de eredivisie hebben liever psv kampioen dan ajax. dus vinden ze - als ze zelf worden benadeeld- het schijnbaar minder erg omdat psv daarmee punten pakt waardoor ajax geen kampioen wordt....fortuna, Groningen en nu Utrecht dat gepakt wordt door psv/knvb. daar kan de hele eredivisie weer trots op zijn! of zouden ze nu eindelijk tegengas geven?
1 -1
Salamis
Pol van Boekel, afkomstig uit een dorp 25 km van Eindhoven dacht zijn favoriete club vandaag weer even te moeten helpen. Wat een SCHANDALIGE beslissing. Waanzinnig gewoon, hij staat er nog bovenop ook. Ok, De Jong had ook een penalty kunnen krijgen, maar dat was toch niet zo overoveroverduidelijk als dit? Die man is niet goed bij zijn hoofd. Dit is echt heel bizar.
4 -2
Gerrr
Ach, die psv pijpers die hieronder bezig zijn ,
zonder de gemeente had psv nu in het rechterrijtje gestaan.

Dat wordt snel vergeten........
5 -1
Frank1978
Ik ben van Psv ook totaal niet onder de indruk, het hele seizoen al niet en zeker na de winterstop niet. Ze zijn misschien net iets constanter in de ED, maar wij kunnen, zonder enige twijfel, een hoger niveau halen. Ik denk dat Psv in onze CL poule hooguit derde geworden was. Bij Psv lijkt alles echter altijd alleen maar om de ED te draaien. Ze kunnen bij wijze van spreken zes keer verliezen in de CL, op eigen veld uitgeschakeld worden voor de beker, maar als er vervolgens in de competitie met hangen en wurgen gewonnen wordt van Groningen, lopen ze in de polonaise. Het is zo jammer dat AJAX in de competitie te vaak niet thuis geeft. Maar het kan gewoon nog!
1 -4
komopajax777
Utrecht had natuurlijk wel een strafschop moeten krijgen vlak voor tijd.Dat hij het niet expres deed doet niet ter zake.Hij ontneemt zo Gustafson wel een doelkans.
3 -1
Ajax2020
Ik heb gisteren net als iedereen met verbazing gekeken. Met een beetje geluk schiet Huntelaar die kans er natuurlijk in. Of de kans van De Jong. Of het feit dat er gewoon gehandbalt mag worden in het strafschop gebied van Heracles zonder dat de VAR ingrijpt...

Maar eigenlijk is dat allemaal totaal onbelangrijk als je ziet wat er in de eerste 25 minuten gebeurt. De Jong, Blind, Kristensen en Onana stonden te spelen alsof ze voor het eerst in het eerste van Ajax stonden. Geen idee waarom, maar dat betekent dus dat er op de training totaal niet geoefend wordt op "hoog spelende"/druk-zettende ploegen blijkbaar. En dat valt Ten Hag gewoon aan te rekenen. Net zoals het feit dat Tadic en Ziyech totaal, totaal niks presteren en toch gewoon blijven staan. Of dat je Neres er niet inzet die tegen een ploeg als Heracles het verschil echt wel kan maken. Wel Labyad, geen Neres? Onbegrijpbaar.

En dit komt na PSV uit vorig jaar, PSV uit dit jaar, Feyenoord uit dit jaar. Tegen Benfica thuis kwam Ten Hag al enorm goed weg met zijn opstelling godzijdank maar hij blijft keer op keer fouten maken. En het lijkt me dat Ajax 1 toch echt een trainer nodig heeft die dat niet doet en de zaken op scherp stelt.

Onze beste wedstrijd dit jaar? Met Blind op het middenveld, Wober en De Ligt als CV en Neres en Ziyech op de vleugels. Zonder De Jong. En dan wordt Wober verkocht, ene Magellan gekocht die gelijk geblesseerd is omdat hij blijkbaar het tempo niet aankan en moet Kristensen spelen. Godsallemachtig, wat moet dat woensdag worden? Zet gvd Neres op Marcelo ipv krampachtig aan je opstellinkje vasthouden wat op papier het beste is. De taak van een trainer is om goed na te denken hoe hij zijn team op kan stellen maar OOK om te kijken wat wel of niet werkt en vervolgens aanpassen en dat kan Ten Hag blijkbaar niet. Aanpassen aan de werkelijkheid is geen zwakte, het zorgt ervoor dat je gvd wint.

In short: ik ben alle bullshit wel zat bij Ajax. De holle, domme uitspraken, "we're back", ambitieuze uitspraken doen maar dan een selectie hebben waarbij Kristensen basis speler is. En Wober die voor een paar centen verkocht wordt. En dan Neres waar Euro 43 miljoen voor geboden wordt, behouden en dan op de bank zetten. Tegen f8cking Heracles. Wat is het budget van f*cking Heracles? Een trainer die Neres tegen Heracles bij 0-1 op de bank houdt. Een De Jong die geen bal meer raakt. Een Blind die absoluut niet in de verdediging mag/kan staan. Een Tadic die alleen maar zijn ego bij de F Side wil opkrikken maar tekort komt als het erop aankomt. Onana speelde onbegrijpelijk slecht gister, onbegrijpelijk.

Net als iedereen, ben en blijf ik Ajax fan, voor altijd.

Maar ik heb er geen enkel vertrouwen meer in dat het nog goed komt met dit team met deze trainer.

Ik zou dolgraag een schokeffect wilen zien: gooi Ten Hag eruit, ziet LVG neer voor een half jaar als trainer en laat hem dan de technische zaken runnen. Hij zal de zakken van Ajax niet zo goed vullen als Overmars, nog sterker ik hoop dat hij die zal legen zodat dan eindelijk het kapitaal op het veld staat en niet naar Valencia vertrekt en/of spelers alleen in het veld staan om voor zichzelf een transfer te regelen (hallo Ziyech!). Geen idee of het zou werken maar dit werkt ook niet.

Onze technisch directeur is de afgelopen maanden alleen maar bezig geweest om de waarde van De Jong te maximaliseren. Heel belangrijk, begrijp me niet verkeerd, maar het allerbelangrijkste is dat er een ploeg op het veld staat met een trainer op de bank die bijna elk jaar kampioen van Nederland wordt. Uit alles, echt alles blijkt dat de spelers op het veld doorhebben dat kampioen worden niet echt belangrijk is (wat men ook zegt, als dat wel zo is, dan ga je niet zo af als tegen Heerenveen, Feyenoord en Heracles) maar dat het belangrijk is dat je voor jezelf een dealtje scoort.

Ik ben benieuwd woensdag, dan gaan die gasten er wel voor omdat ze hun marktwaarde kunnen opvijzelen maar ik ben echt benieuwd of ze wel uit deze self-inflicted spiraal kunnen komen.

We moeten natuurlijk Ajax steunen, door dik en dun, en kijken of we die gasten tegen Real er maar doorheen kunnen schreeuwen maar ik houd mijn hart vast met Ten Hag op de bank op dit moment.
14 0
niquedegraaff
Maar het gaat nu even om de overige wedstrijden toch? Ik begrijp dit soort verhalen als reactie op wedstrijden van andere clubs niet zo. Dus omdat wij zelf kut spelen mogen we niet kijken naar andere clubs en constateren dat er eentje weer behoorlijk wat voordeel krijgt? Los van de positie van Ajax, los van de wedstrijd van gisteren. Wat er in Utrecht gebeurde kan óók tegenover de andere clubs in de Eredivisie niet. Het is iedere week weer raak met PSV. Rare rode kaarten voor tegenstanders, géén rode kaart voor Lozano, vandaag géén 2x geel voor Lozano. Bizarre vrije trappen, inworpen en hoekschoppen voor PSV terwijl daar geen hout van klopt, en dan weer een strafschop moment die overduidelijk op beeld staat, de 2-2 waar een overtreding van PSV aan vooraf gaat terwijl Utrecht er gewoon uit kon komen met een gevaarlijke counter..

En dan schrijf jij een heel verhaal over Ajax en hoe kut het wel niet is met de directie en bestuur en noem maar op.. Min of meer omdat we naar ons zelf moeten kijken? het zal allemaal wel, prima! het klopt, maar het heeft helemaal niets te maken met het onrecht dat in de Eredivisie plaatsvind ten voordele van PSV. Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat mensen dit samensmelten en dan onze wedstrijd als reden gebruiken om misstanden elders op de velden maar te censureren... Bizar.
2 0
Ajax2020
Je hebt gedeeltelijk gelijk: ik was zo f*cked up van wat er afgelopen weekeinde gebeurd was dat ik dit maar hier opschreef. Het was beter geweest het ergens anders neer te zetten.

Maar aan de andere kant: wat PSV of Feyenoord doet, interesseert me ook geen fluit. Zolang Ajax niet laat zien dat ze willen winnen, dan is het wat mij betreft niet zo interessant wat er bij PSV gebeurt. Eerst zelf weer eens winnen en wilskracht laten zien, en dan eens kijken wat er bij Pisvee gebeurt.
0 0
ajaxrulesz
Thuis loopt het helemaal de spuigaten uit daar daar krijgt zowat iedereen wekelijks rood in dat stadion, ik weet niet wat dat is of wat ze daar doen. De tegenstanders vervallen in de meest lachwekkende fouten als ze in dat stadion spelen, eigen goals bij het leven, terwijl de tegenstander in de arena juist excelleert vaak. AJAX he, spreekt aan, niemand heeft nooit enige zin om in dat stadion in ehv te voetballen ze willen er altijd zsm weg daarom schieten ze maar in eigen doel..
0 0
Mocrodammerr
het leven is tekort man. bespaar ons je nonsens.
1 -14
Ajax2020
Het leven is inderdaad kort. Om nog een seizoen niks te wiinen. Weet ik veel, sommigen gaan zuipen als ze kwaad zijn, ik schrijf het even van me af ...
7 -2
JanTa
Aan het solliciteren bij de VI?
0 -3
Ajax2020
Dan zou in ook naar Pisvee en 010 moeten kijken dus nee, dank je..
1 0
AFCAHOOLIGAN
mand
1 0
COYS
Typ examen aan het voorbereiden?
0 0
Engeltje
We leven nog, maar vanaf nu MOET het beter dan hebben we nog steeds een kans
0 0
swing
Heerlijk die opportunisme,.ik ga daar mee in.
1 0
Boer Gijs
Het gaat niet gebeuren.
1 0
Labrador
Hou op zeg.
2 0
ajaxwestland09
Je hoort en ziet niks meer vandaag over onze slapjanussen
2 0
Bky
Jawel hoor, PSV heeft gewoon gespeeld toch?
1 -3
ajaxwestland09
Nee de selectie geen enkele speler hoor je vandaag extreem rustig ook op de website van Ajax
1 0
Mario65
De VAR en interim baas Wiedemeier zeggen strafschop voor Utrecht maar Pisvee fan v. Boekel besloot anders
Tja... destijds liet men Nijhuis geen F.C. Twente meer fluiten en terecht.
Waarom wordt hier niets aan gedaan??????
Hier wordt een vies spelletje gespeeld en daar is geen "bel-Chinees" op de tribune voor nodig
Alles mag zolang Pisvee maar kampioen wordt...
Misselijker kan het niet !!!!
8 -2
Ajacied33
Tering, dat Benfica doet een "Feyenoordje", maar dan andersom. Ze winnen met 10-0..
3 0
3*stars*3
En 1 punt achter op koploper Porto.
Bayern 2e en 5 punten achter op Dortmund.
Maar we kregen te horen dat Ajax in een zwakke poule zat.

Hoop dat Ajax snel weer vorm van 2018 pakt.
Was echt genieten.
Maar mentaliteit van onze jongens is sinds jaarwisseling triest...
2 -2
trooop
Beetje kinderachtig. Het zat ook gewoon echt mee op dat moment. Benfica lag op z'n gat, niet voor niets dat de trainer er sinds een paar weken uit ligt. Bayern lag op z'n gat, niet voor niets dat de bayern-bonzen hardop hun steun aan kovac moesten geven etc. En Ajax was juist op z'n top. Niet voor niets dat iedereen nu zo verbouwereerd is over ons huidige spel.
2 -2
Ajacied33
Was voor de winterstop zeker genieten en daarom doet dit zo'n pijn nu
1 0
mercurius3
Als PSV nog twee keer verliest in 13 wedstrijden mag Ajax dus niet meer verliezen. Als Ajax nog een keer verliest mag PSV nog drie keer verliezen in 13 wedstrijden. Kortom, de competitie is gespeeld
6 -2
Suarez16_
Als Ajax van psv wint moet Ajax in de overige 12 duels 3 punten goed maken op psv. Er is dus zeker nog niks gespeeld, maar ik heb er weinig vertrouwen in helaas als we zo blijven spelen.
2 0
JBxxx
Het zijn er eigenlijk 3, Doelgemiddelde lijkt psv te gaan winnen! Dus gelijk eindigen is dan ook henoeg!
1 0
WeerDinges
3-0 thuis tegen de lampjes en doelsaldo is weer van ons. ;-)
0 0
AFCAHOOLIGAN
ach en als 010 wel wint van 040 dan verspelen wij wel punten tegen ado of zo
1 0
AgeM
Misschien interesseert Ajax het kampioenschap wel niet .
1 0
JesperOlsen74
Zo lijkt het. Is al jaren het geval dat als de concurrentie punten verspeeld, Ajax daar geen gebruik van maakt.
Dieptepunt is de Graafschap uit.......
Het lijkt een structureel probleem bij Ajax.
6 0
Bijgoochem
Die VAR is toch ook een aanfluiting, zitten er een paar staatsmongolen elkaar af te trekken in een caravan en af en toe mogen ze de scheidsrechter vertellen dat ie het moment terug moet zien. Dan gaat de scheids op een schermpje kijken terwijl hij weet dat er tig duizend mensen in z'n nek zitten mee te kijken, dus hij is verre van objectief. Hij kan een beslissing niet meer gooien op dat hij op slecht zicht had op de situatie of dat het allemaal ff te snel ging. Gedoemd om verkeerde beslissingen te maken.
3 -2
Boer Gijs
De Var moet eindbeslissing krijgen en niet pisvee supporter van Boekel. Schande dat zo'n partijdige man zo de competitie mag beïnvloeden
2 0
Ajacider
Een aanfluiting. Leuk gevonden :)
Het probleem is dat de VAR nog steeds niet wegneemt dat beslissingen worden gemaakt door mensen die schijnbaar niet objectief kunnen oordelen. Niet omdat ze voor de uit- of thuisploeg zijn, maar scheidsrechters hebben ook een "eigen bv-tje" zoals ze dat noemen. Gewoon geen scheids meer op het veld, voorkomt een hoop gezeur, dichtlopen van passlijnen en scheidsrechters worden niet meer (in)direct beïnvloed door spelers. Zoveel camera's tegenwoordig. Er zijn wel meerdere banen komen te vervallen door de technische revolutie.
0 0
AFCA0492
de VAR moet gewoon boven de scheids komen te staan. overleg moet zeker mogelijk zijn maar als de var zegt dat het een pingel is moet het ook een pingel zijn.
2 0
niquedegraaff
Klopt. de VAR heeft namelijk de beelden. En de scheids niet. De VAR hoort de baas te zijn. En dat geneuzel over dat de scheids eindverantwoordelijk is mag ook de prullenmand in want dan vervangen we dat gewoon met "de Bond is eindverantwoordelijk". De scheids wordt veel te belangrijk gemaakt. De scheids moet gewoon de wedstrijd goed fluiten in dienst van (eerlijk) voetbal en niet andersom!
0 0
insectenverdelg
Wat deed de VAR dan verkeers? die brengt dit toch naar voren? Alleen van Boekel gaat niet mee. net zo als in eerste instantie. Zonder VAR was t ook geen pingel geweest. niet de VAR, maar van Boelel is in deze een aanfluiting.
2 0
Boer Gijs
Psv boeit niet Ajax bakt er zelf niks van. Ik ben nog steeds boos en teleurgesteld over gisteren. Met een beetje vechtlust win je alsnog of speel je in elk geval gelijk. Veel van onze spelers interesseerde het geen bal. Ik zie aan niks dat ze kampioen willen worden. Laat ze heel gauw naar de trainer luisteren, al faalt die ook, maar onder elke trainer is het mis bij deze verwende gastjes. Er is nooit en een klik en resultaat.
8 -1
Gecko
Een goede coach had al die transfergeruchten de kop ingedrukt. En een goed team gesmeed. Nu is iedereen met een transfer bezig. Trn Hag is een slechte coach
0 -1
Wieno
Nou we leven nog. Of je er nu 5 of 6 achterstaat maakt geen ruk uit. Feit is dat Ten Hag zijn poep eens uit de ogen moet wrijven en de poppetjes op de juiste plek zet. Die lampen zijn echt geen betere ploeg, zoals ik hieronder lees. De Jong kan scoren omdat zij wel vleugelspelers / backs hebben die in dienst van hem spelen. Dolberg en Hunter staan op een eiland door onze Vedettes Ziyech en Tadic. Het is aan Ten Hag om hier iets aan te doen, door in ieder geval Neres neer te zetten en schaduw v/d Beek eens weg te halen naast onze spitsen. Dan is er diepgang en meer ruimte in de punt. Dolberg kon bij Bosz uitblinken door Traore, die meerdere mensen bezig hield, ruimte creërde en/of Dolberg regelmatig bediende. Maargoed Ten Hag is te eigenwijs om dit toe te geven, de twee trekpoppen ernaast zeggen er niks van en ook etages erboven wordt de mond niet open gedaan. Er moet toch iemand zijn die gisteren na de persconferentie tegen Ten Hag zegt dat hij hard uit zijn lult...
13 -3
niquedegraaff
Ik mag hopen dat ten Hag ook zwaar op z'n klote krijgt van bovenaf.
0 0
Bky
Neres voorin neerzetten gaat niets helpen aan hoe dramatisch het team staat in de opbouw en in de omschakeling.

Beter nog, de omschakeling gaat een veel groter probleem worden als je Neres voorin zet, aangezien Ziyech dan op het middenveld staat en die van nature altijd risicovolle ballen speelt, ongeveer de reden dat hij niet op het middenveld speelt. Als het team dan net zo slecht staat als de afgelopen wedstrijden, pleeg je nog brutere zelfmoord.

Dus nee, even Neres in de basis zetten gaat weinig oplossen.
1 -5
Wieno
Wat een onzin. Bij Bosz, vorig seizoen en ook dit jaar in Europa was Ziyech heel vaak degene die ook verdedigend overal te vinden was. Als hij op het middenveld staat dan MOET hij juist meedoen. Je kunt ook Ziyech laten staan en Tadic op middenveld erbij zetten. Neres is in mijn ogen juist een must, zeker in samenwerking met Mazza of Nico. Daarbij moet of Blind of v/d Beek op 6. Blind is gewoon geen verdediger, maargoed zelfs als Ten Hag dat doet heeft ie met V/d Beek een speler die het vuile werk voor Ziyech kan opknappen. Al denk ik dat het niet nodig is.
1 0
niquedegraaff
Het probleem van Ziyech is dat hij zó veel fouten maakt, dat hij inderdaad vaak uitblinkt in verdedigende taken. En dat is juist het probleem van het huidige Ajax. De aanvallers verdedigen en de verdedigers vallen aan.......
0 0
Bky
Wat ik probeerde te zeggen is, dat het niet uit maakt wat je doet, als het team zo debiel staat zoals het nu staat, blijf je de problemen houden. Poppetjes verschuiven maakt niet uit.

En Tadic op 10 wordt een hel, die man loopt nu al de kantjes er vanaf op belangrijke momenten.
0 -1
Wieno
Jij hebt de Europese wedstrijden toch ook gezien? Volgens mij heeft hij ons toch aardig erdoor gesleept. Dus het staat debiel, maar poppetjes schuiven naar hun beste positie heeft geen zin? Normaal kom je met vrij goede posts, geen idee wat er vandaag met je aan de hand is.
1 0
Labrador
Tegen Vitesse speelden we onze beste wedstrijd in NL Met Neres. Toeval of niet, Neres was tegen Bayern geweldig. Waarom krijgt hij de kans niet?
6 -3
Wieno
Ja geen idee wat Neres heeft gedaan. Wie weet loopt hij de kantjes er vanaf op de training nadat de transfer niet is doorgegaan? Ik zou niet weten waarom Ten Hag zo blind is en hem ernaast blijft zetten.
0 -3
Ansjo
Tadic nam zelfs rugnummer 10 over van Ziyech. Nu staan de oude en nieuwe nr 10 vast op de vleugels. 2 middenvelders. Nou dan heb je nog de 3 op het middenveld plus Mazraoui en Blind wat eigenlijk ook middenvelders zijn. Dan speel je met 7 middenvelders. Schöne is eigenlijk ondertussen al een tijdje over the hill en kan zeker niet verdedigend spelen.
3 0
HansBeus
Hier is geen woord Spaans bij en helemaal waar!
1 0
HansBeus
van Boekel praat zelfs Eindhovens!..............
3 -2
michaellaudrup
Een heel groot verschil met Ajax is dat pisvee een spits heeft die scoort die hebben wij al sinds Siggy niet meer gehad, die er trouwens ook helemaal niets van kon.
7 -1
Bky
Behalve dan zoals ik hieronder zei, Dolberg en Huntelaar hebben samen iets van 100 minuten minder gespeeld dan de Jong, maar samen bijna evenveel doelpunten gescoord als de Jong.
2 -3
marty21
Iedereen is bezig met volgend seizoen. Wat denk je dat Frenkie zich nog conctreren op spelen in Almelo? Zo zijn er nog 4-5 die denken aan volgend seizoen. Slechte move van de directie.
6 -1
Bky
*Overmars verkoopt belangrijke spelers*, AS: "Weg met die vent, hij verkoopt altijd belangrijke spelers".
*Overmars houdt een team met belangrijke spelers nog een jaar bij elkaar*, AS: "Slechte move van de directie, nu concentreren ze zich niet op Ajax".
1 -2
DeBaller
Wat V Bommel zegt is gewoon correct. PSV is een team, die vechten voor elkaar. Wij hebben een 11 tal met 7 eigen BV’s.
15 -2
AjaxCitizen
Waan van de dag. Voor de winterstop hadden wij volgens velen ook gewoon een team dat voor elkaar vocht. Als voorbeeld de 3-3 tegen Bayern. Nu het iets minder gaat, hebben we het gelijk weer over een elftal met 7 bv's.
1 -2
Bky
En volwassen.

Heel volwassen.

PSV is namelijk geweldig inderdaad.

Tegen Emmen waren ze een team.
Tegen Utrecht waren ze een team.
In de beker waren ze een team.
In de CL campagne waren ze een team.
1 -10
Moozz03
Ah kom op nu, ik heb de CL wedstrijden gezien en hoewel ze er voetballend weinig van bakten hebben ze wel elke wedstrijd keihard met zn allen gestreden (net zoals wij). En van 2-0 terug komen naar 2-2 laat wel een stuk meer ruggengraat zien dan wij tegen Heracles hebben laten zien toch? Ik vind dit geen rare kritiek op ons team hoor
8 -1
Illegaal
Ik heb hem niet gehoord maar die mening ban ik ook toegedaan... als een team kunnen spelen is een kwaliteit, Ajax heeft dat ook even gekend maar dat is nu totaal weg en dan krijg je klappen en dan komt ook tevoorschijn dat PSV meer kwaliteit heeft, niet alleen leuk voetballen is een kwaliteit.
4 -2
CruyffFootball
Gisteren 14.
De complete basis en 3 invallers waren vooral met zichzelf bezig (al dan niet door onkunde)
4 0
HansBeus
Na de klap van gisteren kan ik hier nog niet echt blij mee zijn!.... de schade valt dan gelukkig nog mee maar de inzet en winnaarsmentaliteit zal na de 2 zepers in twee weken toch niet in een paar dagen totaal veranderen,
of heeft Ajax drastisch ingegrepen?..
6 0
Labrador
Die keeper van Utrecht kan best ballen
2 -2
Chesterson93
Hahahahahahah
0 0
Labrador
;)
0 0
Concrete
Luuk de jong kopen en opstellen in het tweede
3 -1
Illegaal
nee meteen in het eerste, wij hebben bij verre niet ene rondlopen met de kwaliteit van Luuk, Klaas is over the hill, Dolberg is niks
6 -1
CruyffFootball
Psv heeft gelukkig (nog) niet de genadeklap uitgedeeld.
Al is 6 punten achterstand weer ouderwets kut.

Psv volgende week naar Heerenveen, die zullen wel weer lekker naief gaan aanvallen.
Die ideale schoonzonen kunnen niet opbrengen wat Utrecht deed op defensief vlak.
4 0
HansBeus
Met de huidige instelling en mentaliteit (na de winterstop) is dit wel de genadeklap ben ik bang dit Ajax kan de rug niet rechten bij een tegenslag.. we roepen steeds moord en brand als Psv weer in de laatste minuten toch nog een resultaat haalt...... dat bedoel ik dus.. inzet en mentaliteit samen er voor gaan.... dat missen wij en niet een klein beetje ook!
7 0
Frank1978
Toch heeft Psv het vaak lastig bij Heerenveen, terwijl Utrecht uit meestal een simpele overwinning oplevert...
1 -1
Frank1978
Na gister ging ik uit van acht punten achterstand op Psv, maar het zijn er dus "slechts" zes... Wat mij betreft is dit een laatste strohalm en het is nu aan AJAX om die aan te grijpen. Het kan nog, maar dan moet NU echt de vorm van voor de winterstop terug komen... Een ideale manier daarvoor zou een stunt tegen Real zijn. Kom op, AJAX!
10 0
Stroeve
Van Bommel erkent dat Utrecht een penalty had moeten hebben, maar vindt dat PSV in de eerste helft ook penalty had moeten krijgen.
7 0
Bobbaasje
Is Erik Ten Hag al ontslagen?
10 -2
..::Rootje::..
Want dat maakt alles natuurlijk meteen beter?
2 -5
michaellaudrup
zeker weten
4 0
Jood79
Ja, veeel beter!
6 -2
Zuiderling
En zo nee waarom niet ?
3 -1
je
Ja Reiziger ervoor
1 -3
behangdelul
Ik heb een of twee reacties hieronder gezien, maar verder wordt ie er vakkundig uitgeknip bij zowel de NOS als bij FOX: de overtreding op Kramer bij de 2-2. Utrecht houdt de bal maar helemaal in hoek en daar komen ze niet uit waarbij PSV de bal afpakt en scoort...waarom wordt hier niet voor gefloten dan? En geen penalty voor utrecht is natuurlijk ook waanzin....ja het was per ongeluk....de helft van de penalties is geen opzet. Behalve als je Fortuna bent in de kuip en op de bal valt bijv.
3 -1
Illegaal
haha dat heeft heel nederland gezien... ook van Boekel zag dat alleen hij gaf onterecht voordeel, de utrecht speler stond op een gevaarlijke positie onder druk van 3 PSV spelers en dus was dit geen voordeel.... maar jij weet het schijnbaar nog niet.....zuiderling van Boekel is een psv aanhanger, dat is hij al sinds zijn komst in het betaalde voetbal en hij is tevens een Ajaxhater
2 0
unis
Van boekel hondenlul

Was een strafschop en die redding van zoet had ook best op de stip moeten liggen
2 0
Litmanen85
Als dat geen penalty meer is dan kunnen we beter ophouden... Met 2 armen een speler onderuit halen....
2 0
Gerrr
Klopt, maar eerlijk is eerlijk, Jankmuil de jong had ook een pingel moeten hebben.
4 -3
Illegaal
NEE.. die overtredingen gebeuren 20 xper wedstrijd... en die hoef je niet te geven of je moet bij al de 20 gevallen een strafschop geven
1 0
Ajax114
klein beetje shirtje trekken. Gebeurt zo vaak zonder dat er iets voor wordt gegeven
2 0
Adamoost
Zeker kan je hem geven, het is alleen zo dat dit soort situaties minstens 3, 4x per wedstrijd voor komen. Afgelopen wedstrijd tegen heracles werd huntelaar 1 keer zeker onderuit getrokken en bijna altijd erg zwaar vastgehouden werd. Ook tegen Heerenveen had je bijna identiek aan de situatie van de Jong van vandaag waar De Ligt werd vastgehouden. Bij elke corner zou je wel een pingel kunnen geven. Daarom erger ik mij ook enorm aan fox die zo'n moment extreem groot maakt en daarom een 100% pingel voor Utrecht bagatelliseert op een veel crucialer moment. Goed maskertjes moet je absoluut niet accepteren.
0 0
Illegaal
vaker dan 3 tot 4 maal moet je maar een opletten bij alle corners en vrije trappen, altijd wordt er vastgehouden, alleen de scheids bepaalt wanneer is de grens overschreden... bij de jong was licht vastpakken en dit was geen strafschop als je voor alle andere lichte gevallen ook geen geeft
0 0
behangdelul
Vond ik niet. De jong ging zelf door de knieen waardoor het shirt omhoog ging. Ja hij had zijn shirt niet vast mogen hebben maar dat is altijd in de 16.
1 0
BokkieBokstra
Heb al vaak een penalty zien geven via de Var voor dit soort grappenmakerij.
1 -1
Sonofafca
Dat pisvee stelt ook niks voor. Wat een k.t competitie echt lachwekkend.
10 0
Illegaal
Als je die niks vind voorstellen... wat vind je dan van Ajax?... ik heb de wedstrijden Ajax heerenveen... feyenoord- ajax en Heracles- Ajax nog vers in mijn geheugen.

Ik moet tot de conclusie komen dat PSV beter dan Ajax is... alweer eens... het doet me pijn om dat ieder jaar weer te zeggen maar het is niet anders.

En zolang je 20 miljoen voor tribuneklanten of prutsers als Blind blijft uitgeven zal je ook nooit het niveau van PSV kunnen bereiken.

Viergever werd ernaast gezet bij Ajax.... maar hij laat zien dat hij een veel betere verdediger is dan slak Blind... Ajax heeft zich met de koop van de overbodige prutser Blind laten bespelen door pa Blind,.. dezelfde pa Blind die de reden was dat deze langzame prutser bij manU terecht kwam door zijn vriendschap met van Gaal.

Met slappe trage hap spelers als Blind verlies je uiteindelijk tegen de harder werkende en snellere jongen.
3 -1
suarez30
Blind had hoge hakken aan tegen almelo
Totaal geen cv .......ten hag is blind
0 0
3*stars*3
PSV is niet beter.
Beide ploegen en clubs zijn niet met elkaar te vergelijken.
Ook PSV heeft ontzettende kutpotjes gespeeld en liep ballen weg te rossen en tijd te rekken, in eigen huis tegen Groningen.

Instelling bij PSV is vooral na de winter wel beter dan Ajax.
Ajacieden lieten in de 1e seizoenshelft wel zien dat ze voor elkaar door het vuur gaan maar dat is helemaal weg momenteel.
2 0
MarLuuk76
Dat gezeik om Luuk de Jong is echt erg. 2 seizoenen hiervoor 13 en 9 goals. Puur omdat hij nu weer aanvoer heeft scoort hij weer, gast kan echt niks zelf creeeren.
3 0
VanDerVaart1983
Wat boeit het dat iemand zelf niets kan creëren als die persoon er wel 20 in legt in 21 wedstrijden? We mochten willen dat we iemand hadden die er 30 inlegt in een seizoen.
2 0
MarLuuk76
Als je geen ballen krijgt van andere spelers kan je ook niet scoren. Ook Luuk scoort niet bij Ajax, zolang hij geen ballen krijgt. En die krijgt hij niet van Onze buitenspelers. Dolberg is echt gewoon beter, mijn mening. En nogmaals zoals ik al zei, 13 en 9 goals in de seizoenen hiervoor. Maar goed jij mag het anders zien.
0 0
HansBeus
Alleen z'n inzet zou bij ons al heel veel veranderen!..
2 0
Illegaal
En zijn lengte cq kopkracht, en de kwaliteit van d bal in bezit kunnen houden als spits zijnde.

Onze spitsen zijn van aanzienlijk mindere kwaliteit, we hebben met Klaas een 35 jarige die het nog goed doet maar het is niet meer de klaas van 8 jaar terug... en Dolberg... is een nutteloos mietje, die kan werkelijk niks.... die jongen wordt met de mond omhoog gepraat door anderen, maar hijzelf bakt er werkelijk niks van.
2 0
Illegaal
hah die gast zorgt constant voor dreiging, die hoeft niet zelf te scoren, de dreiging wat die brent is ook al van onschatbare waarde, die heeft alles in de lucht.

Ajax heeft die niet, Huntelaar was een aardige kopper vroeger maar niet van het Kaliber de Jong... en Dolberg is een mietje die heeft helemaal niks te zoeken bij Ajax in de spits...met Dolberg in de spits speel je met een man minder, hij is overal behalve daar waar de bal is daar is hij niet en hij wint ondanks zijn lengte geen kopduel en presteert bij elke hoge bal niks.... die is spits onwaardig, misschien zal hij bij een counterploeg beter passen, maar bij een ploeg als Ajax die in de kleine ruimte spelen heb je niks aan hem
2 0
Bky
Dit klopt gewoon niet.
0 0
Bky
Valt wel mee hoe goed Luuk het doet. Onze spitsen doen samen niet minder.

Luuk de Jong, speelminuten: 1890, goals: 20, assist 7.
Huntelaar en Dolberg, speelminuten samen: 1833, goals samen: 18, assist 4.

Maar over dat laatste hoor je niemand, want wij hebben "zogenaamd" een spitsenprobleem.
0 -2
sucre
samen...dat scheelt nogal of niet? De Jong samen met Bergwijn of Lozano?
0 0
Bky
Nee, want De Jong speelt alles, Dolberg en Huntelaar wisselen elkaar af, daarom zet ik speelminuten er ook bij. Samen hebben ze minder minuten gespeeld, maar lopen ongeveer gelijk met aantal goals met de Jong.
0 0
sucre
ok, snap hem. kan me alleen niet aan indruk onttrekken dat De Jong meer belangrijke goals heeft gemaakt
1 0
Chesterson93
Klopt helemaal.
0 0
Murph
Hoeft toch ook niet met aanvoer
2 0
Elheffe
Ze hebben het bij Fox alleen maar over de pingels maar hoor niks over Lozano die met 2 keer geel er af had gemoeten
8 0
Bramzel
Tuurlijk niet alleen bij Ajax gaat het over dat soort dingen als iemand van ajax twee keer geel had moeten hebben en dan hebben ze het daar weken over. Voor dat soort dingen bellen ze zelfs de KNVB daar bij Fox Sports, zodat ze de weken daarop niks meer aan Ajax geven.
0 0
Gecko
Hoe kan je nu als Ajax 5 punten verspelen tegen Heracles
Het is toch diep en diep droevig
Win je de pot gisteren ziet de wereld er heel anders uit
Als je ziet hoe Luuk de Jong er voor gaat. Dat mis ik bij de Ajax spelers
17 -1
..::Rootje::..
Wie zegt dat PSV vandaag gelijk had gespeeld als Ajax gisteren gewonnen had?

Stop toch met dat wijvengelul.
0 -4
Nijmegenaar
De enige reden dat PSV al jaren kampioen wordt en wij niet is omdat zij wel de goede mentaliteit hebben en Ajax enkel uit individuele bv’tjes bestaat. Zodra we dát aanpakken, maken we pas weer kans op prijzen.
1 0
Stroeve
Als je geweldenaars in de selectie hebt ipv Luuk ‘Middelmaat’ de Jong, Daniel ‘Grijze Muis’ Schwaab en Jeroen ‘Idem Dito’ Zoet, dan houd je dat niet tegen.
0 -2
afcas
egoisme er gewoon direct uitrammen.
1 0
Broekzak
Hoop dat meer teams dit spel gaan spelen tegen PSV..ze hebben weinig tot geen spelers die goed zijn in de kleine ruimtes waar ze nu in moesten voetballen. wel belangrijk om de kopduels met de Jong te blijven winnen.

viel me ook op de de backs van PSV eigenlijk constant op 1 lijn staan met de centrale verdedigers. groot verschil met Ajax waar de backs als vleugelspitsen staan opgesteld.
1 0
Petterson1964
Yes, geen 8 maar 6 punten!
De wereld ziet er nu heel anders uit dankzij die 2 puntjes!

Ten Hag is een topper, we worden gewoon kampioen en pakken de beker.
Nu psv niet heeft gewonnen heb ik plots ook weer vertrouwen in de wedstrijd tegen Real.
9 -4
..::Rootje::..
Goed zo jongen! Verstandige reactie.
0 0
Bky
We winnen de CL, vergeet dat ook niet.

Tripple ligt binnen handbereik.
1 -4
Petterson1964
Met hoofdrollen voor Dani de Wit en
Zakaria “goed in spelhervattingen” Labyad!
3 0
..::Rootje::..
En met Petterson1964 aan lager wal.
0 0
Murph
Zakaria doet dat (lachend)
0 0
Bky
Dani deed anders tegen Kiev alles goed. Geweldige invalbeurt.
1 -3
Murph
Vandaag de lolbroek aan
1 -1
Bky
Nee hoor, we maken gewoon kans op de CL en ik heb er vertrouwen in. Snel onze vorm terugvinden en Real is een heerlijke tegenstander om dat voor elkaar te krijgen.
0 -6
Murph
Haha sorry
0 0
KennethVermeer69
Het waren allebei penalty's.

Slechtste scheids ooit.
1 -1
shachalnur
VAR staat voor Veel Aangenamere Resultaten.

Het is beter voor de KNVB,of bijv de Spaanse bond dat de competitie interessant blijft,centjes ,weet je wel.

Vandaar geen pingel voor Leuk de Jong.

Daarna kan van Boekel geen penalty geven aan Utrecht,want dan breekt de pleuris uit.

Zolang de VAR zich bezig houdt met beoordelen van overtredingen zijn de mogelijkheden tot manipulatie onbegrensd.

Elke voorzet of corner liggen er twee spelers te huilen op de grond,hopend op een fotogeniek geval van truitje trek.

Dit zal doorgaan tot er een team,die bijvoorbeeld net degraderen door gedoe met de VAR, beslist naar de rechter te stappen wegens het niet gelijk toepassen van de regels.

Is in de VS met American Football ook gebeurd,en daar besloot men uiteindelijk de VAR niet te laten beslissen bij overtredingen ,tenzij zware overtreding met gevaar voor gezondheid van spelers.

De WK was een voorbeeld van hoe de VAR letterlijk een heel tournooi kan 'runnen'.

De VAR penalty voor Real Madrid gisteren was bijv ook een lachertje,maar nodig om de competitie leuk te houden.

Ik schat over een jaar of twee dat het hele gebruik van de VAR op de helling zal gaan.

Tot dan toe zal manipulatie en gedoe met de VAR de aandacht afhouden van wat er werkelijk gebeurt:

Een enorme daling in de breedte in niveau van de nieuwe generatie 'supersterren'.

Topteams hebben moeite te winnen van middelmaat,dus de VAR kan voorlopig een handje helpen dit te verhullen.

Voetbal is meer een product dan een sport momenteel.

Helaas.
0 0
insectenverdelg
Zondet VAR was t nooit terug gekekekn. Dat t terug gekeken wordt komt door de VAR. dus je kan de VAR er niet de schuld van geven. Wel t willekeur van hesluiten van scheidsrechters. Dat komt hier duidelijk naar voren.
0 0
Murph
Van Boekel bestraft?
Ik zeg stenigen.
4 -1
SuperJ00d
Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik hoor dat Utrecht een 100% penalty is ontnomen. Blijven die idioten van Fox hier ook zo lang over doorgaan net zoals bij ons altijd. Ik gok namelijk weer van niet..
4 -2
Illegaal
niet 100% maar 1000% en de VAR roept van Boekel ook op om te gaan kijken... maar toen wist ik genoeg, zuiderling van Boekel staat al sinds jaar en dag bekend als PSV aanhanger en dus wist ik dat hij hem niet zou geven

maar niet lang daarvoor schenkt hij PSV ook de 2-2 er werd duidelijk een overtreding gemaakt op een speler van utrecht voordat die goal viel.

PS Utrecht is niet genaaid door de VAR maar door van Boekel, de VAR zag een strafschop in de overtreding... maar van Boekel als enige in Nederland niet , nou ja enige en alle psv supporters dan ook natuurlijk
2 0
Toon meer reacties