Escudé: 'Wöber heeft alles om te slagen bij Sevilla'

BVeenstra, 08-02-2019 om 12:40, 3695 views, Mundo Deportivo |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voormalig Ajacied Julien Escudé wenst een andere voormalig Ajacied, Maximilian Wöber, het beste toe bij Sevilla. Eerstgenoemde speelde zelf jarenlang voor de Zuid-Spanjaarden en nu maakt ook Wöber deel uit van de Andalusische club.

Escudé legt in gesprek met Mundo Deportivo uit dat hij het belangrijk vindt dat Wöber jong, sterk en linksbenig is. 'Daarnaast komt hij van Ajax, een erkende voetbalschool. Ik benadruk dat hij jong is, want hij heeft tijd nodig om zich aan te passen. Hij komt uit een heel ander land en een heel andere cultuur. Ik kwam bij Sevilla toen ik 26 was en ik ben Frans, dat ligt qua cultuur erg dichtbij de Spaanse.'

De Franse oud-verdediger zag Wöber onlangs debuteren tegen Levante (5-0) en dat beviel Escudé goed. 'Hij heeft de toekomst', aldus de oud-Ajacied, die ook zelf uitgebreid met Wöber sprak. 'Ik heb hem verteld over mijn zes uitzonderlijke jaren bij Sevilla. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt, de stad is geweldig en dat als hij zijn plekje verovert, hij echt een geweldige tijd zal hebben. Sevilla is een grote club in Europa en hij heeft alles om te slagen. De tijd zal daarna uitwijzen of hij nog een sprong vooruit kan maken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SpursAjax
Ik baal hier nogsteeds echt van. Had naast de ligt moeten staan centraal! En dan met blind op het middenveld naast de jong.. echt zonde
4 0
Web
Ajax heeft het netjes gedaan tegen over Wober
Wober wou meer spelen en dat moet ook op die leeftijd, hoe je het ook wend of keerd met ruimte in de rug is hij kwetsbaar, dan moet je eerlijk zijn naar elkaar toe

Hij wilde in eerste instantie ook niet Ajax, wilde garantie hebben dat hij speelde, kwam verandering in toen Sanchez weg ging, maar hij heeft niet kunnen overtuigen, op een wedstrijd na, Bayern uit, maar daar speelde hij het meest in zijn eigen zestien meter gebied, en dan kun hem wel gebruiken
0 -2
mercurius3
Wober wou helemaal niet weg, gek.
0 0
Redrum
Ik weet het niet met Wöber. Hij heeft absoluut goeie dingen laten zien, maar hij is ook regelmatig volledig door de mand gezakt. Het blijft een twijfelgevalletje en als je die dan kan verkopen voor 12 miljoen terwijl je net een nieuwe verdediger gekocht hebt, dan snap ik dat eigenlijk wel van Ajax. Dat dan direct na zijn vertrek de verdedigers met bosjes uitvallen had ook niemand kunnen voorspellen. Meer pech dan slecht beleid in mijn ogen. Dat hij het bij Sevilla gaat redden moet ik nog maar zien.
0 -2
ajaxinho
Alleen Tagliafico.

Maar de impact was enorm:
- Sinkgraven noodgedwongen basisspeler tegen Heerenveen
- Magallan te zwak tegen Feyenoord

Ik neem deze spelers niet kwalijk voor hun "wanprestaties".
Ik neem Overmars kwalijk voor het verkopen van een belangrijke reserve.
2 0
Bky
Met Wober hadden we die punten ook gewoon verspeeld hoor, maak je maar geen illusies. Het hele team faalde daar en Wober is nou niet bepaald een speler die boven het niveau uitstak, die ging mee met de rest.
0 -1
ajaxrulesz
Deze jongen had ik graag nog 2 jaar langer gezien bij ajax. Naast magallan zou dat een zeer complementair duo zijn geweest volgend seizoen waarin de ligt zeker weg is. Ten hag had hem gewoon iets meer speeltijd moeten geven op regelmatige basis, dan had hij nu niet het hazenpad gekozen want het is niet voor niks dat sevilla bij hem aanklopt met 11 miljoen is gewoon veelbelovend talent, sterk /groot fysiek. Is ten hag schuld aan dat hij nu weg is.
6 -1
appeltje
Wöber wilde weg omdat Magallan gehaald is. Daardoor was kans op speeltijd nog geringer. Ik had ook liever gezien dat Wöber nog een half jaar was gebleven, maar ik snap ook waarom deze keuze is gemaakt. Dan heb je net de pech dat Tagliafico direct na de winterstop geblesseerd raakt, waardoor Magallan voor de leeuwen moet worden gegooid terwijl hij nog niet goed genoeg ingespeeld was. Je had Wöber kunnen houden om de inpassingsperiode van Magallan te overbruggen, maar ik snap dat Wöber geen trek heeft om na een paar weken 3e keus te worden. En dat Ajax dat ook snapt van Wöber, en daarom meewerkt aan een mooie transfer voor hem.
1 -2
BokkieBokstra
Nou, als Ajax zegt dat Wober blijft, dan blijft hij gewoon. Voor Ajax was het goed, ze vangen wat en meer geld dan ze voor hem betaald hebben. Sportief een oliedomme zet.
2 0
ajaxrulesz
Denk dat je de macht van spelers en zaakwaarnemers onderschat.
0 -1
ajaxrulesz
magallan zouden ze tog wel gehaald hebben daar zijn ze al een jaar mee bezig ..wat ook als opvolger voor de ligt zou worden. er zal nu toch wel een nieuwe cv aangetrokken moeten worden als de ligt vertrekt, Schuurs acht ik nog niet rijp en blind vind ik geen echte cv, bovendien vind ik veltman te licht voor het centrum.
0 0
mercurius3
Hoeveel moet er nog verbrast worden? Tijd voor een trainer die spelers gewoon vertrouwen geeft. Bij PSV staan ook niet de twee beste verdedigers ter wereld in het centrum, maar ze krijgen vertrouwen en stijgen boven zichzelf uit.
0 0
appeltje
Er komt een nieuwe CV die de Ligt gaat vervangen. Schuurs is inderdaad nog te licht. Botman is er nog lang niet klaar, als hij dat ooit wordt. Blind is inderdaad verdedigend niet geweldig.

Er gaat dus 1 CV weg, dat zal worden opgevangen.
2 0