Dijks: 'De trainingen zijn veel en veel zwaarder'

JesseTH, 05-02-2019 om 23:15, 4283 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Mitchell Dijks geniet van het spelen voor Bologna. Na wisselvallige periodes in zijn carrière werkt hij hard om zijn draai te vinden in Italië. Het harde werk was nodig, want de vleugelverdediger merkt een duidelijk verschil met de Eredivisie.

'De trainingen zijn wel veel en veel zwaarder. Ik ben groot en lichamelijk sterk, maar moest de eerste weken wel aanpoten', verklaart de verdediger in gesprek met De Telegraaf. 'Maar vooral tactisch is het anders. Je speelt tegen heel grote namen en daar leer je als jonge jongen ontzettend veel van. Je mag je meten met de top.'

Na periodes met wisselend succes bij Ajax wil Dijks niets van het toeval af laten hangen en dus doet hij alles in zijn macht om zijn Italiaanse avontuur tot een succes te maken. 'Ik doe er alles aan om hier te slagen. Ik leef als een monnik, doe voor de groepstraining krachtoefeningen in de sportschool en daarna heb ik een schema met allerlei stretchoefeningen.'

Ondanks het feit dat Bologna momenteel op de achttiende plaats staat in de Serie A, heeft de linksback een positief gevoel over handhaving op het hoogste niveau. Een even goed gevoel ervaart hij momenteel aan het spelen bij de club. 'Het is heel erg fijn om weer te worden gewaardeerd en te merken dat het Italiaanse spel goed bij me past. Het publiek is positief over me. En dat stukje vertrouwen had ik even nodig. Van hieruit wil ik stappen gaan maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Mooi voor hem. Altijd een goeie gozer geweest die hard heeft gewerkt. Was ook altijd erg open over de extra dingen die hij deed zoals Yoga om beter in balans te zijn. Ik wens 'm het beste daar. Mooi om te zien dat ie de laatste 6-7 wedtrijden basisspeler is. En ook al speelt ie bij een laagvlieger, hij speelt en speelt evengoed tegen spitsen van Juve, Napoli, Inter, AS Roma, en AC Milan. Niet de minste namen met de minste spitsen, dus daar zal ie als verdediger zeker van groeien.

Het ga je goed Mitchell!
6 0
SamW
Dijks deed in zijn AJax periode er ook alles aan om te slagen. Ik heb enorm veel bewondering voor jongens zoals hij die, ondanks wat minder aanleg, alles uit hun carrière proberen te halen door kei- en keihard te werken. Daar zouden die verwende knulletjes in de jeugd die denken dat het je allemaal aan komt waaien, een voorbeeld aan kunnen nemen.
6 0
Stibba020
Ajax zou een Bologna van de mat spelen, maar hey ze trainen wel harder dan Ajax en ze staan 18e.
2 -5
Sanalologo
Zure reactie zeg, Dijks is niet goed genoeg voor Ajax, maar doet er nu bij Bologna alles aan om te slagen. Mooi toch voor die gozer? Ik gun het hem.
4 0
HZMKK
Gaat het niet om.....
0 -2
Ronaldinho020
Wat dan? Om het feit dat die zegt dat de trainingen zwaarder zijn in het buiteland, joh.. dat is echt de eerste keer dat we dat horen.
0 -1
Santiago
Dit zijn gewoon typische AS reacties hoor. Er zijn hier nou eenmaal een heleboel mensen die zodra iemand iets zegt wat ze negatief kunnen interpreteren zure reacties gaan plaatsen.
0 0
Aspers73
Ze trainen waarschijnlijk zo hard dat ze in de wedstrijden geen puf meer hebben.
0 0
Ajax-4-ever
Ah, het bekende 'de trainingen zijn veel zwaarder' verhaal. Origineel. Wel goed dat hij zegt meer te leven voor de sport ipv elke nacht uit te gaan. We zullen zien of hij het meent of dat het loze woorden zijn.
3 -2
Ferd
Als alle spelers die naar grote competities vertrekken hetzelfde zeggen, zou er dan iets van waarheid in kunnen zitten? En dat het dus geen 'verhaaltje' is?
0 0