[Update] 'Bazoer moet voorlopig gewoon zijn mond houden'

GinoHaverkamp, 30-01-2019 om 13:35, 11298 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Riechedly Bazoer debuteerde zondagmiddag voor FC Utrecht. In het met 0-1 verloren duel met Willem II werd de Wolfsburg-huurling echter al in de rust gewisseld. Dat had de 22-jarige niet zien aankomen.

'De eerste 45 minuten gingen wel aardig. We hebben genoeg kansen gecreërd om te scoren. We moesten geduld houden, want je zag dat Willem ll veel uitzakte op hun eigen helft. Daardoor kregen we kansen om 1-0 te maken. Dan ga je de rust in, zeg je tegen elkaar dat je geduld moet houden en besluit de trainer je om tactische redenen te wisselen', zo vertelt een verbaasde Bazoer tegen RTV Utrecht.

De dynamische middenvelder was niet de enige die werd verrast door de wissel. 'Andere teamgenoten waren ook verbaasd toen hij (Dick Advocaat, red.) zei dat ik eruit moest. Hij zei alleen dat ik niet slecht speelde, maar dat het een tactische reden had. Ik ga morgen (maandag, red.) wel even vragen wat er precies aan de hand was, want dit had ik natuurlijk niet verwacht. Dit vind ik wel apart, eigenlijk.'

Update - 13:35 uur (30 januari 2019) - 'Riechedly moet voorlopig gewoon zijn mond houden'

'Riechedly moet voorlopig gewoon zijn mond houden', dat zegt zaakwaarnemer Irchandly Bazoer tegen Voetbal International over de uitspraken van broer Riechedly na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Willem II. De 22-jarige middenvelder werd in de rust naar de kant gehaald en wilde verhaal halen bij trainer Dick Advocaat over waarom hij gewisseld werd. 'Ik wil ook niets weten van excuses of de schuld leggen bij anderen. Zo zit ik niet in elkaar en Riechedly ook niet', vervolgt de belangenharter zijn betoog. 'De komende maanden bij FC Utrecht moet hij gewoon vlammen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Het is vooral het toontje en woordgebruik waar het mis gaat bij hem (en dat hij het nog zo meent ook). Ik bedoel: ik snap best dat hij er van baalt dat hij er af moest. En ik snap best dat hij graag van de trainer wil horen waarom precies, en hoe dat tactisch werkt, zodat hij het snappen kan (das wat anders als er mee eens). Vanuit dialoog en zonder dat je je verontwaardiging in de pers uit. Dat is ronduit dom. Hij mag Advocaat op zijn blote knieën danken dat hij uberhaupt bij Utrecht aan de bak mag met zijn track record sinds zijn vertrek bij Ajax.
0 0
Aeter
Zijn broer heeft duidelijk meer verstand dan Riechedly zelf. Hij klinkt zelfs wat geagiteerd. Wat aangeeft dat Riechedly nog steeds naast zijn schoenen aan het lopen is en er mentaal echt een knop om moet, wil hij nog wat van zijn carrière maken, alvorens hij verpietert in de KK-divisie.
6 0
Joseph
Bazoer mag ontzettend blij zijn met deze trainer, Riechedly vind zichzelf maar wat goed, maar hij moet gaan leren dat hij een speler is die in dienst van het team moet spelen. Hij moet het vuile werk opknappen en een speler worden die niet zeikt.

Hij moet heel goed naar Seedorf gaan kijken, dat moet zijn voorbeeld zijn, niet een Rijkaard, waar hij wel eens mee vergeleken werd.
2 0
Hagmag
Wat een afgang eigenlijk. Hij speelde de sterren van de hemel, na zijn overstap en 1/2 jaar straf van pisvee naar Ajax.
Hij dacht dat hij het gemaakt had en rook het grote geld.
Na deze winterstop, komt mij dit gedrag bekend voor.
0 0
Dolblij
Zit Riechedly hier zelf overal die minnetjes uit te delen bij de doorgaans nuchtere en goede commentaren?
0 0
Red Devil
Die broer is eindelijk wakker geworden en gaan inzien dat zijn broetje overal voor problemen zorgt met zijn gedrag en maar bar weinig presteert.
Advocaat heeft sowieso maling aan dit soort zichzelf overschattende spelertjes. Presteren of anders lekker banken.
1 -1
Ajacied33
Verstandige broer en tevens zaakwaarnemer..
4 -1
3*stars*3
Big bro, heeft nu van fouten geleerd uit het verleden en nu ook wel zat dat zijn broertje niet naar zichzelf kijkt.
Veel valt of staat bij een goede omgeving en Riechedly is lange tijd duidelijk gepamperd.

Heb trouwens nooit de absolute toptalent in hem gezien en de nieuwe Pogba.
3 -1
Schip
Zou dom zijn geweest om dat te doen, maar de verslaggever vond het ook een (zeer) opmerkelijke wissel. En zijn broer begrijpt het, dus misschien gaat het kwartje nog een keer vallen.
0 0
Luie
Misschien had Dick Mazraoui er wel uitgehaald in de rust
4 -4
MickS
Dynamische middenvelder?
6 -1
BokkieBokstra
Minder praten, beter voetballen.
4 -1
31xAjax
Tactische wissels bestaan niet, als je goed speelt wordt je niet gewisseld....
3 -8
trodat4030
Ja, vraag maar aan Robben...
7 0
***1900***
Dat is natuurlijk onzin :')
4 -3
Noxin
Gerucht is dat Bazoer heeft gehoord van het borstbeeld van Cruijff en er nu ook eentje van zichzelf eist bij de Galgenwaard.
9 -1
RickyAFCA
Tactisch van dicky, kijken wat voor vlees ie in de kuip heb. Blijkt maar weer dat hij een flinke bord voor z'n kanis heeft
5 0
Gooseman
Kun je je aub op een andere manier verwoorden? Na gisteren wil ik die woorden nergens lezen!
1 0
Oliveira
Blij zijn met je debuut en niet zeiken. Hoeft niet eens aan jou te liggen. Dick Advocaat heeft al bewezen dat hij soms achterlijke wissel tactieken heeft.
5 0
10Sneijder10
Wow die heeft echt een enorme plaat voor zijn kop. Het word maar weer eens bevestigd uit wat voor hout hij gesneden is en dat dat niet gaat veranderen.
16 0
Bazenvan95
Wow wat een gast
14 0
Wesl
Ongelofelijk.. deze jongen is gedoemd om te mislukken met zo een belabberde mentaliteit
16 0
ajax0916
Deze man heeft echt last van zelfoverschatting
15 0
Labrador
Hij begint nu al
17 0