Van Rhijn veelal wissel: 'Dat is lastig'

ThijsZwagerman, 20-01-2019 om 13:10, 2887 views, AZ Fanpage |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ricardo van Rhijn kan dit seizoen lang niet altijd rekenen op een basisplaats bij AZ en daar baalt de verdediger van. De oud-Ajacied stond dit seizoen tot dusver pas zes keer aan de aftrap in de Eredivisie en speelt vaak alleen bij blessures of schorsingen van anderen.

Waar Van Rhijn vorig seizoen nog op huurbasis voor AZ speelde, legden de Alkmaarders hem begin dit seizoen - na de ontbinding van zijn contract bij Club Brugge - voor één jaar vast. Hoewel Van Rhijn dus veelal genoegen moet nemen met een reserverol, was hij zaterdagavond tegen FC Utrecht als basispeler wel belangrijk met een doelpunt. Dat deed de 27-jarige goed, zo zei Van Rhijn na afloop tegen AZ Fanpage.

'Absoluut. Mentaal is het natuurlijk fijn om even in de spotlights te staan en even je momentje te hebben. Dat is voor iedere speler fijn. Of je nu veel of weinig speelt, een doelpunt blijft mooi.' Veel van dergelijke 'momentjes' heeft Van Rhijn dit seizoen echter nog niet kunnen beleven. 'Ja, dat is lastig, dat zeg ik eerlijk. Zeker omdat je weet dat je komende dinsdag weer gewoon op het bankje gaat zitten. Dus dat is gewoon vervelend. Uiteindelijk moet je het ook gewoon voor jezelf op een rijtje zetten dat je een goede indruk wil achterlaten, voor jezelf en voor de mensen hier. Dat probeer je dan te doen in de wedstrijden die je krijgt, vandaag (zaterdag, red.) was er daar een van. Het is alleen jammer dat dat niet wekelijks is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!