Verbaasde Babel: 'Hij wilde nooit in de duels komen'

ThijsZwagerman, 20-01-2019 om 10:30, 7321 views, The Sun |

Check de casual collectie van Ajax!

Ryan Babel had aanvankelijk zijn twijfels over de transfer van Christian Eriksen naar Tottenham Hotspur. De aanvaller verwachtte niet dat Eriksen fysiek gezien in staat zou zijn om op de been te blijven in de Premier League. 

'Ik was in het begin erg sceptisch, want ik kende hem omdat we in 2012 een jaar hebben samengespeeld bij Ajax. Christian was technisch natuurlijk geweldig, maar fysiek niet. Hij wilde nooit in de duels komen', zo vertelt Babel aan The Sun. Desalniettemin paste Eriksen zich razendsnel aan en is hij inmiddels uitgegroeid tot een sterkhouder van Tottenham Hotspur.

Babel had die ontwikkeling niet verwacht. 'Tot dusver heeft hij me verbaasd. Het is een geweldige speler en hij is bovendien fysiek zoveel sterker dan hij hiervoor was.' De kans is groot dat Eriksen en Babel het zondagmiddag tegen elkaar opnemen. De laatstgenoemde maakte in de huidige transferwindow een transfer naar Fulham, dat zondag het Tottenham Hotspur van Eriksen op bezoek krijgt.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Hij was ook zo slim om zijn lichaam te sparen.
0 0
TontoKarnaggel
Daar heb ik dus juist geen seconde aan getwijfeld of hij het daar redden zou.
Van die jongen druipt gewoon de klasse af. In zijn Ajaxtijd mijn absoluut favoriete speler.Na zijn vertrek is er ook een paar jaar weinig meer te genieten geweest in de Arena. Pas in het jaar van Bosz kwam er weer echt voetbal in het spel terug.
0 0
Holleblok
Eriksen ging inderdaad totaal geen duel aan. Gelukkig heeft ie geleerd in Engeland dat wel en slimmer te doen. Was bij Ajax meer een momentenvoetballer.
0 0
Juichtoon
Tja. Er gaat dus geen groot trainer in Babel verscholen.
Dat zijn juist de beste Ryan die uit de duels blijven. Cruijff vertelde eens dat een jongetje dat helemaal niet mee deed op een Open Dag (beetje in de hoek bleef staan) ook altijd zijn interesse had.
0 -3
Benleiden
Makkelijk gezegd zo. Misschien zie jij het wel helemaal verkeerd en schuilt er een groot trainer in Babel. Kan toch ook? Of dacht je dat elke grote trainer alles ziet en niets verkeerd doet?

Voetballers die uit de duels kunnen blijven door elke keer sneller te handelen zijn inderdaad onaantastbaar. Echter is het team daar ook belangrijk in. Als hij de bal niet kwijt kan dan is het ook moeilijk om uit de duels te blijven. Hij heeft voor zijn ontwikkeling gekozen door een tussenstap te maken. Nu moet nog blijken of hij de absolute top aankan, datgene wat ze bij Ajax altijd in hem hebben gezien.
1 0