Wijnaldum ziet voordeel PSV in strijd met Ajax

Georginio Wijnaldum denkt dat een wedstrijd afwerken vóór de concurrent dat doet een voordeel kan zijn in de titelstrijd. De Nederlander zit zelf met Liverpool in een gevecht om de eerste plek verwikkeld met en ziet in die zin gelijkenissen tussen de Premier League en Eredivisie.

In Nederland maken Ajax en PSV de dienst uit. De Eindhovenaren spelen vaak voordat Ajax speelt en dat ziet Wijnaldum, die zelf met PSV een landstitel veroverde, als voordeel, zo laat hij in een terugblik weten aan Sky Sports. 'Het is lastig om te zeggen, maar het voelde als een voordeel toen ik bij PSV zat. We dachten dat we Ajax onder druk zouden zetten wanneer we een wedstrijd wonnen.' 

'We speelden, probeerden om plezier te hebben en de wedstrijd te winnen. Aangezien we bijna alle wedstrijden wonnen, hielp het veel. We concentreerden ons op onze eigen wedstrijden en dat is het enige wat je kunt doen', geeft de international indirect een advies aan zowel zijn ex-club als Ajax. De Amsterdammers staan momenteel slechts twee punten achter de Eindhovenaren. Het doelsaldo is exact gelijk. Ajax heeft de eerste plek in eigen hand, aangezien Erik ten Hag en consorten de kampioen nog treffen in Amsterdam.  

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcjc
Wanneer teams gelijkwaardig aan elkaar zijn kan dit een voordeel zijn, maar dit Ajax heeft zoveel meer kwaliteit dan PSV. De verloren wedstrijd in Eindhoven was een incident. Ik verwacht dat Ajax geen punten meer gaat verspelen en ook gaat winnen van PSV. Het kwaliteits verschil tussen Ajax en de rest van de eredevisie is simpel weg te groot.
0 0
JanTa
Wat kan mij die ex-PSVers schelen want die zijn toch bevooroordeeld en wie deze club langer volgt weet dat ze kampioenen zijn in het zichzelf rijk rekenen. Die houding heeft ze al een parkeerplaat en als het grond onder de gestapelde stenen gekost meer hebben ze niet meer in de aanbieding aan de gem. Eindhoven.
0 0
AFCAPolarBear
Op dit moment is het juist andersom, want PSV ziet juist dat het erg goed loopt bij Ajax en als ze zelf ook kritisch zijn, loopt het wat stroever bij PSV. Dus dan is het juist extra druk als je eerder moet spelen. Jij moet eerder, de tegenstander weet wat jij al hebt gedaan en kan dat kopiëren/verbeteren. Kijk naar de 0-4 van PSV bij Heracles en dag later wint Ajax met 8-0 van Graafschap. Op dit moment zit nog in hun hoofd dat ze Ajax in eigen huis hebben verslagen, maar hoe gaat dan straks? Als Ajax van PSV wint? Dan is het vertrouwen broos en dan wil ik nog wel eens zien of ze nog steeds zo graag eerder willen spelen!
0 0
Kilum
Het doelsaldo is niet echt exact gelijk. Eigenlijk is het doelsaldo van Ajax hoger. Wanneer PSV gelijk speelt en Ajax wint waardoor je op punten gelijk zou komen (Wanneer doelsaldo doorslaggevend wordt) dan staat Ajax minimaal 1 doelpunt voor.
0 0
Jariiii
Nou, da's mooi dan, want ik begreep dat Ajax in de tweede seizoenshelft vaker eerder speelt dan PSV dan andersom.

Geloof trouwens ook wel degelijk dat het een licht voordeel is. Je merkt het als supporter zelf al. De druk van het absoluut niet mogen verliezen omdat de achterstand anders nog groter wordt, hebben we de vorige seizoenen toch vaak genoeg ervaren.
0 0
Caparzo
Je kunt ook positieve energie halen uit “jagen”, dat moet Ajax steeds doen als de lampen gewonnen hebben, bovendien zijn de spelers daaraan gewend en is het nog geen één keer gebeurd dat we “onder de druk bezweken” zijn. Het is een “algemeen erkend” nadeel, maar dat is grotendeels te managen denk ik, vooral voor ons supporters is het “zwaar”.
0 -1
Ajax_026
Klinkt logisch maar is totale bullshit als je eerder speelt ga je onbevangen maar gefocust aan de wedstrijd beginnen zoals je gewend bent. Als achtervolger ben je gebrand om het gat te dichten en als zij verliezen klap je erop om een inhaalslag te maken. Je kunt denken we moeten winnen en dat is extra druk maar je moet ALTIJD winnen.

Dit verhaal kan ik ook vice versa typen in PSV's voordeel. Dus nogmaals totale bullshit je moet gewoon altijd winnen dat is topsport. Je word kampioen door je eigen prestaties niet door die van iemand anders.
0 -4
HZMKK
Nee, het is een mentaal voordeel als je elke week achterover kunt leunen na een gewonnen pot. Ik vind het (puur gevoel) ook zwaar irritant om zovaak na PSV te moeten.
2 0
Labrador
Wij hebben een voordeel dat wij in 3 toernooien actief zijn en meer dan 11 basisspelers hebben. Zo blijven de jongens scherp en leren ze met de week. Geloof mij maar, als je in 3 weken tijd tegen Emmen,Excelsior en VVV (bij wijze van ) speelt en toch wel zeker bent van je basisplaats dan train je toch anders dan dat er een concurrent in je nek hijgt.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Waarom mag dat eigelijk telkens...vraag ik mij af
2 -1
Ajacied33
Het kan een voordeel zijn om eerder te spelen ja
5 0