'Als je kijkt naar Ajax van toen, zie je hand van Peter'

NielsOpdam, 15-01-2019 om 11:55, 7021 views, Kicker |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Simon Rolfes, sportief directeur van Bayer Leverkusen, vindt dat de hand van Peter Bosz duidelijk te zien was tijdens het jaar dat Bosz trainer was van Ajax. Dat vertelt Rolfes in gesprek met Kicker.

Bosz, momenteel trainer in Leverkusen, maakte indruk op Rolfes tijdens zijn jaar in Amsterdam. 'Als je kijkt naar het Ajax van toen, zie je duidelijk de hand van Peter. De spelers zijn duidelijk beter geworden en sommigen spelen nu bij andere clubs in Europa. Onder hem hebben ze grote stappen gezet in het profvoetbal. Dat heeft te maken met de kwaliteit van de trainer.'

Na zijn jaar bij Ajax koos Bosz voor een avontuur in Dortmund, maar daar werd hij ontslagen. 'Iedere trainer maakt zoiets mee', vervolgt Rolfes. 'Jupp Heynckes had ook zo'n periode voor hij bij Leverkusen kwam (hij werd ontslagen bij Bayern München, red.).' Volgens de sportief directeur van Bayer Leverkusen had Bosz bij Dortmund ook te maken met bepaalde omstandigheden. 'Het is niet voor niets dat er nu zoveel nieuwe spelers bij Dortmund zijn. Dat was zeker een beslissing die niet door de trainer is genomen.'

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
En het grootste talent liet hij links liggen. Frenkie constant in Jong...
0 -3
3*stars*3
Volgens mij draaide Ajax als een gek met middenveld; Lasse, Klaassen en Ziyech, vooral 2e seizoenshelft.
Dan ben je toch gek om te gaan kloten aan jouw basis?
Volgens mij riep Bosz destijds dat Frenkie nog wat body en inhoud moest kweken.
Frenkie en Nouri waren destijds, 18/19 en het was voor hun ff wachten op hun kans in Ajax1 en tegenstanders in de tussen tijd doldraaien in de Jup league...
0 0
Schip
Alsof die zijn kans niet zou hebben gekregen.
0 0
Schwalbino
Ik hoop dat ze hem daar de kans geven om een selectie op te bouwen die zijn spel kan uitvoeren. De Duitse voetballiefhebber smult daarvan. Bayer is wel een club die bekend staat om zijn stabiliteit. Daar vliegt een trainer ook niet zo vaak als bij veel andere Duitse teams.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Ten Hag doet het niet minder dat is wel duidelijk...
7 -5
MPAjax
ten hag doet het beter zelfs omdat we door zijn naar de CL knock out fase, dat is bosz nooit gelukt omdat hij voor meer geld in duitsland ging
0 0
geDaante
Ten Hag kon voortborduren op het voorwerk van Bosz en Keizer, dat qua intenties, drukzetten en aanvallen flinke raakvlakken met die van Ten Hag had.

En een selectie die daar meer op is ingericht.

Bosz moest het overnemen van betonvoetbalcoach De Boer, met intenties die haaks stonden op die van Bosz, en een selectie die ook niet bij Bosz' visie aansloot.

Bosz haalde met die ook een stuk matigere selectie en die zeer slechte erfenis meteen de finale van de Europa League en op een haar na kampioen in de eredivisie. Met een iets betere erfenis was ie ongetwijfeld kampioen geworden.
0 0
niquedegraaff
We zijn nog maar halverwege he.
0 0
Joseph
Knap dat je dat kan zien met op elke positie een betere speler.
3 -5
f*ck010
Niet te vergelijken.
3 -1
Ozymandias
Het aanvalspel van Bosz was fenomenaal maar zijn opbouwspel moet gevarieerder worden om in de Bundesliga te slagen. Zodra de Duitse clubs uit hadden gevonden hoe Dortmund onder Bosz altijd op bouwde konden ze door een simpele aanpassing het opbouwspel van Dortmund geheel plat leggen. Ik denk dat Bosz dit zelf ook zeker heeft gezien en daar mee aan de slag zal gaan. Bosz is namelijk een zeer talentvolle tacticus en ik hoop enorm dat hij nog ooit een keer hoofdtrainer bij Ajax zal worden.

Het is jammer dat Vd Sar niet direct naar Overmars heeft geluisterd en dat Bosz nog een paar seizoenen hoofdtrainer van Ajax was geweest en dat Ten Hag het daarna had overgenomen. Het opbouwspel van Ten Hag samen met het aanvalspel van Bosz zou bijna absurd zijn! Ik hoop enorm dat jonge Nederlandse trainers vooral naar deze twee mannen kijken voor de toekomstige ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.
6 -8