Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

[Update IV] 'Riedewald wijst Real Betis af'

BartVeenstra, 23-01-2019 om 09:10, 26593 views, Teamtalk, La Voz de Galicia, Sky Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jaïro Riedewald zou, zij het tijdelijk, kunnen terugkeren naar Nederland. De linksbenige oud-Ajacied komt bij zijn huidige club Crystal Palace niet aan spelen toe en omdat de Londense club graag ruimte wil maken voor nieuwe spelers, staat Riedewald op de nominatie om verhuurd te worden.

Volgens het Engelse medium Teamtalk zou Riedewald opties hebben om terug te keren naar Nederland. Daarnaast heeft hij ook aanbiedingen uit Spanje en Frankrijk en vanuit Engeland zou Middlesbrough, dat uitkomt in de Championship, interesse hebben.

Crystal Palace wil zich in januari graag versterken met Victor Moses en John Obi Mikel. Eerstgenoemde komt bij Chelsea weinig aan spelen toe, terwijl Mikel een transfervrije speler is na zijn vertrek bij Tianjin Teda.

Update - 11.10 uur (15 januari 2019) - 'Riedewald onderweg naar Celta'

Spaanse media melden dat Celta de Vigo de nieuwe club van Jaïro Riedewald gaat worden. Het Spaanse La Voz de Galicia meldt dat de onderhandelingen tussen Crystal Palace, Celta de Vigo en het management van de oud-Ajacied goed zijn verlopen. Alleen de handtekeningen ontbreken nog. Of Riedewald eerst gehuurd wordt door de Spaanse nummer zeventien of direct wordt gekocht, is nog niet duidelijk.

Update II - 15.25 uur (17 januari 2019) - 'Celta huurt Riedewald met optie tot koop'

Het Engelse Sky Sports heeft in navolging van de Spaanse media laten weten dat oud-Ajacied Jaïro Riedewald inderdaad op weg is naar Celta de Vigo. De Spaanse club huurt naar verluidt Riedewald tot het einde van het seizoen. Celta de Vigo heeft in de overeenkomst met Crystal Palace bovendien een optie tot koop bedongen wanneer de club zich weet te handhaven in La Liga.

Update III - 11.40 uur (22 januari 2019) - Celta de Vigo hengelt Hoedt binnen

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, maar de kans dat Jaïro Riedewald naar Celta de Vigo vertrekt is kleiner geworden. De Spaanse club huurt namelijk Wesley Hoedt van Southampton tot het einde van het seizoen. Dit meldt Celta dinsdag via de eigen site. Hoedt is net als Riedewald een linksbenige verdediger, die voornamelijk in het centrum speelt.

Update IV - 09.10 uur (23 januari 2019) - 'Riedewald wijst Real Betis af, ook Celta gaat niet door'

Het Spaanse medium El Desmarque meldt woensdag dat Jaïro Riedewald een transfer naar Real Betis heeft afgewezen. De verdedigend ingestelde speler zou niet het gevoel hebben dat de Spaanse club hem voor de basis wilde halen. Ook Celta de Vigo lijkt geen optie meer nu die club Wesley Hoedt heeft overgenomen van Southampton. Riedewald mikt nu op een club waar hij wekelijks kan spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Dat Frank de Boer hem nog niet gehaald heet naar Atlanta.
0 0
Web
Ik had hem er zondag graag bij gehad.
Niet handig om je spelers die net niet goed genoeg zijn te verkopen.
Viergever dito, wekelijks degelijk bij PSV, laat je nooit in de steek.
Maakt PSV sterker.
1 -1
mickey2602
Wat Viergever betreft ben ik het met je eens. Maar Riedewald wilde zelf weg omdat hij niet op de bank wilde zitten,idem nu bij Betis.
1 0
X-RaY
Toch vind ik het nog steeds zonde. Die jonge kan echt wel voetballen maar miste net dat stukje mentaliteit/vechtlust wat het verschil zou maken. Teveel spelers bij Ajax teren op het technische talent wat zij bezitten. Zodra er even iets anders gevraagd word vallen zij als eerste door de mand. Daar is nog zoveel winst te behalen bij Ajax. Lastig verhaal ook om dat 'besef' bij die jonge gasten over te brengen, de jeugd denkt tegenwoordig al de hele wereld gezien te hebben als ze een paar munten in hun zak hebben. Helaas komen er vele later pas achter en dan is het te laat. Ajax heeft niet voor niets altijd een goede opleiding gehad. Beetje vertrouwen moet je gewoon hebben.
1 0
Web
Dat komt omdat ze het veel te makkelijk in de jeugd hebben
Daarom ben ik een voorstander van spelers in hogere teams te laten spelen.
Mooi voorbeeld Jong- Ajax tegen RKC, Gravenberch leert daar alleen maar van.
Beter dan alles op je slofjes te winnen.
0 0
Babangida83
En voetbalinzicht
1 0
X-RaY
Ook dat inderdaad. Nog jong natuurlijk net zoals dat dromerige wat hij had. hoop dat hij het oppakt het is geen vervelende jongen geweest integendeel. Ongeduldig dat wel anders ga je niet zo snel weg lijk mij.
0 0
Adam24
Riedewald en Klaassen zijn een beetje hetzelfde verhaal. Gaan naar het buitenland, gehaald door een NLse trainer die een bepaalde (voetballende) speelstijl voor ogen heeft, speelstijl werkt niet, trainer wordt ontslagen, nieuwe trainer die minder van balbezit houdt en de spelers verdwijnen op de tribune. Wanneer Riedewald naar een club gaat die graag met Libero speelt kan hij de weg omhoog wel weer vinden. Duitsland en Spanje zijn competities waar hij echt wel uit de voeten kan. Engeland is dat absoluut niet (Daley Blind als voorbeeld, die heeft het dan nog oke gedaan).
0 0
X-RaY
De samenloop van omstandigheden heeft ook niet meegeholpen inderdaad.
Het feit is gewoon dat hij te snel is weggegaan en dat is jammer. Volgens mij had hij nog wel een periode dat hij wat vaker speelde op een gegeven moment bij Crystal Palace of niet?
0 0
Babangida83
Klaassen ging als aanvoerder met ervaring. Riedewald als wissel zonder ervaring. Daarom is Klaassen er weer bovenop gekomen en gaat Riedewald het moeilijk krijgen.
0 0
Ajax27
Kom lekker terug naar Nederland, ga hier naar een ploeg waar je jezelf weer in de picture kunt spelen, wekelijks spelen, speel jezelf nodig in de kijker bij de top-3 van Nederland, en maak via een redelijke omweg nog wat moois van je carriere. Nog genoeg jaren te gaan. Zou jammer zijn om in het buitenland ieder jaar van club naar club te hoppen.
1 0
Sunny
Ik weet niet wat hij moet kosten maar kan nooit veel zijn dus een huurcontract met optie op koop lijkt me haalbaar.
Na het vertrek van Wöber en het (wederom) ongeschikt blijken van Sinkgraven kunnen / moeten we iemand erbij hebben voor de LB en CV.
Jairo heeft in principe de mogelijkheden, zal geleerd hebben van het verleden en heeft de jeugdopleiding gevolgd.
0 0
Leviathan
Spelers terug halen die nergens geslaagd zijn op basis van wellicht hebben ze ervan geleerd.... Het is geen liefdadigheidsinstelling he. En hij ging weg als bankzitter als je nou nog iemand terug haalt die als absolute basis speler weg ging alleen buitenland niet red vooruit...
0 0
Sunny
Ik volg je maar het is niet alleen o.b.v. liefdadigheid maar juist op basis van zijn talent / potentie.
En met een huurconstructie en optie koop heeft hij een half jaar de tijd om het te bewijzen.
0 0
AFCAsphere
“Riedewald mikt nu op een club waar hij wekelijks kan spelen”

Dat gaat bij ons niet lukken omdat Blind en Magallan hoger in de pikorde staan.
0 0
b.hulshof
Verthonghen, Stengs, Odegaard etc, genoeg geld om er vooor te zorgen dat er voor elke positie twee spelers staan waarvan 010 alleen maar kan dromen.
1 0
Schip
Ajax wordt pas kampioen als ze de waarde begrijpen van een type Wouters, Davids, Anita.

DIE moet je aantrekken. Een type Kanté. Naast een goede keeper.
1 -1
Sunny
Matusiwa. Is verhuurd aan de Graafschap en maakte daar afgelopen weekend een zeer verdienstelijk debuut.
0 0
X-RaY
Eens. Een goede stofzuiger in de selectie is bittere noodzaak.
0 0
b.hulshof
Het leven als bankzitter in het prachtige warme Sevilla lijkt me toch een stuk prettiger dan in Engeland.
0 0
Red Devil
Hij mag blij zijn dat Betis hem wil hebben want zo goed is hij niet.
1 0
Adam24
Wat was ik fan van Riedewald! Meer dan van Bzoer, Tete of El Ghazi. Hoop dat hij snel weer speelt, liefst in de eredivisie. Ik zou het als AZ zijnde wel weten.
2 0
behangdelul
Nou PSV, kom er alsnog maar in dan!
5 -1
Sunny
Ik vrees van wel ja want ze wilden hem eerder ook al hebben
0 0
pizzapunt
Uit de hoge Hoedt getoverd!
0 0
Ajacied33
Het ga je goed Riedewald
1 0
Web
Gelukkig geen PSV
7 0
Babangida83
Bij Celta zijn ze wel wat meer gewend, dat wordt snel einde carrière met zulke beslissingen. Kan beter naar een Utrecht of Zwolle gaan voor de 6 positie.
0 -3
Hagmag
Hij is te lief voor een verdediger.
Als middenvelder was ik ook niet echt fan van hem.
Prima goser, maar wordt niet gemist bij Ajax.
1 -1
GrandMasterFlex
Ja mooie keuze, gaat vast goedkomen.
1 -1
AjaxCitizen
Ben niet echt overtuigd van Riedewald als verdediger. Aan de bal wel prima, maar in de duels loopt hij af en toe te slapen. In de lucht is hij ook niet sterk.

Als 6 zou hij wellicht wel door kunnen groeien. Zeker in een voetballend team. Dan lijkt Celta mij wel een prima club. Spelen meestal wel aanvallend voetbal.
6 0
iammike
Zou daar een goede opvolger kunnen zijn van Lobotka.
2 0
iammike
Cassierra naar Willem II in 3,2,1...
2 0
KJHuntelaar25
Spaanse voetbal ligt hem beter. Succes Jairo!
0 0
Patrick78
Celta is een prima club voor een bank / tribune speler van Palace...
0 0
Ardoe
Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die het in hun hoofd halen om te opperen dat Ajax een poging moet wagen. Riedewald is gewogen en te licht bevonden, ging keer op keer in de fout en heeft aantoonbaar niet de mentaliteit van een topsporter. Als je een speler terughaalt moet hij wat toevoegen, niet je selectie uit balans brengen.
2 0
Sunny
Wel eens gehoord van ontwikkeling?
Genoeg voorbeelden van voetballers bij wie (via een omweg) op latere leeftijd alsnog hun potentie tot volle wasdom kwam.
En potentie kan je Riedewald niet ontzeggen.
0 -1
Ardoe
Wel eens gehoord van iemand ook daadwerkelijk volgen voordat je een domme uitspraak doet? Zoals Lazell hieronder al zegt, om te ontwikkelen moet je spelen.
0 -1
Sunny
Wel eens gehoord van potentie en vervolgens die potentie nieuwe kansen geven om te ontwikkelen. Nadat je zo dom reageert; zoals ik al aangaf ontbreekt het Riedewald niet aan potentie. Nu nog de kansen om tot wasdom te komen.
0 0
Ardoe
Hahaha je maakt jezelf volstrekt belachelijk. Ga daar niet eens meer woorden aan vuil maken, maar bedankt voor t vermaak zonneschijntje ;)
0 0
Lazell
Om te ontwikkelen moet je spelen.
1 0
MPAjax
had met van der hoorn bij swansea kunnen spelen maar zat liever bij crystal op de bank
0 0
Web
Misschien is Ten Hag wel gechameerd van Riedewald.
Zou een prima zet zijn, hij is heel veelzijdig, je kan hem op veel plaatsten neer zetten
Misschien niet direct voor de basis
Of droom ik nou, omdat ik Riedewald een goede voetballer vond
1 -5
ghouleseddik
Twee goals in de slotminuten bij je debuut, dat zijn ze in Eindhoven natuurlijk niet vergeten.
2 -1
jackwolf
Roda
0 0
Cruijff4ever
Eindhoven?
0 0
trodat4030
En een tegengoal ingeleid in de EL finale door een debiele inworp (wat je vanuit Amsterdam aan zag komen), dat ben ík niet vergeten.

Verder vraag ik me af wat Eindhoven hier mee te maken heeft.
2 0
oudzuid2
Bouy, Kishna, Emanuelson, Van Rhijn, Bazoer en nu Riedewald.... al die gasten die wel dachten in het buitenland te slagen komen een voor een terug bij een of andere middenmoter uit de eredivisie
2 0
Ar
Misschien wisten ze allemaal dat ze het net niet hebben en hebben ze gedacht dan maar de portomonnee een paar jaar te vullen.
1 0
Linksbuiten
Emanuelson hoort niet echt in dat rijtje thuis. Speelde zeven seizoenen bij Ajax en heeft het nog best redelijk gedaan bij AC Milan en Fulham.
8 -2
3*stars*3
V Rhijn imo ook niet.
Speelde 4 jaar in het 1e, werd oranje international, kwam in een dipje en werd er later uitgespeeld door Veltman/Tete.
5 -2
HeavenlyDivine
En ging naar Club Brugge, niet naar Chelsea
0 0
MPAjax
heel veel ajax spelers gingen niet naar het eerste van chelsea, de laatste was mario melchiot geloof ik en castillo moet het nog maar zien of hij het eerste haalt
0 0
talent020
PSV Heerenveen of Utrecht vermoed ik,
0 0
Ar
Als je kijkt naar hoe Frenkie positioneel speelt, met de backs soms diep als middenvelder, in een soort 3-4-3, met De Ligt, Blind en De Jong als de 3 achtersten, dan zou Riedewald heel geschikt kunnen zijn als vervanger van De Jong. Ik zie geen andere speler die de rol van Frenkie zo kan invullen, behoudens Eitingh, maar dan is het niveau verschil met Frenkie nog wel heel groot en is Jaïro verder. Al zou Schuurs daar misschien ook kunnen.
0 -4
trodat4030
Het enige waarin Riedewald verder is dan Eiting is fysiek en verdedigende kwaliteiten. Qua voetbalinzicht loopt Jairo echt lichtjaren achter op zowel FdJ als Eiting.

Riedewald kan in geen jaren ook maar ergens vaag gaan lijken op FdJ.
2 0
Jornnn
Ik denk dat Eiting verder is dan Riedewald.
5 -2
Babangida83
Lichtjaren.
0 0
Kaatje
Ze willen zo graag (snel) weg als ze vinden dat ze basisspeler moeten zijn. Waarom toch steeds..?
1 0
Stibba020
Slappehap niet terug halen AUB
1 0
MPAjax
psv of utrecht?
0 0
Sunny
Ik zou zeker een balletje opgooien bij Riedewald want met het vertrek van Wöber, is de spoeling op links dun geworden.
Riedewald is een kind v.d. club, heeft in principe veel potentie om te slagen en zal inmiddels wat volwassener zijn.
Dit soort spelers moet je gewoon proberen terug te halen net zoals Fosu Mensah.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald (beide partijen)
4 -5
MickS
'n kind van de club die niet wist hoe snel hij weg moest wezen toen hij eventjes op de bank kwam te zitten ipv knokken voor wat hij waard is en bewijzen dat hij in het 1e thuis hoort(de), en dus echte Ajaxmentaliteit toont.
Hij zal altijd kind van de club blijven, doch met zijn mentaliteit (en nu al paar jaar stilstand in ontwikkeling) heeft hij voetballend hier nu in ieder geval niets te zoeken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Aldus mede mogelijk gemaakt door ASV, Amsterdamse Sport Vereniging
0 0
amthree
Laat me raden psv???
3 0
Linksbuiten
Onbegrijpelijk sommige negatieve en hatelijke reacties jegens Riedewald. Wat heeft die jongen ooit misdaan? Het enige wat je hem eventueel kan verwijten is dat 'ie niet is gebleven om te knokken voor een plek, wat nog steeds een persoonlijke keuze is. En als je na een jaar bank zitten opeens een shirt met nummer 36 kreeg terwijl je eerst met 4 speelde, snap ik best dat je dat als een teken aan de wand ziet en je opties gaat overwegen. Ajax had hem ook aan zijn contract kunnen houden als ze hem zo graag hadden willen behouden.
Heeft volgens mij nooit iets negatiefs gezegd richting Ajax, maar als je sommige reacties zo leest lijkt het alsof hij met opgestoken middelvinger over het Ajax-logo heeft staan pissen of zo.
13 -2
Ajacied33
Ik heb helemaal niks tegen Riedewald, vind hem nog steeds een mooie speler. Ik vermoed alleen dat Psv hem binnen gaat halen. Die zijn gek daar op alles wat met Ajax te maken heeft
3 0
Schwalbino
Mee eens. Hij had er beter aan gedaan om te blijven maar ieder mens maakt foute keuzes. Je bent dan niet opeens een hondelul.
0 0
Schwalbino
In het begin onder Bosz de vaste keuze voor de 6 met twee aanvallende middenvelders voor hem. Maar omdat het hele team in die beginfase niet draaide maakte hij op 6 niet veel indruk. Bosz zag in dat hij op 6 iemand nodig had die rust op het veld bracht en kwam zo uit bij Lasse. Die deed dat prima. Ik had Riedewald graag onder Bosz zien spelen ipv Viergever. Niet dat Nick het verkeerd deed maar voetballend was hij wel de minste van het team.
1 0
Babangida83
Viergever is misschien technisch de minste van het team. Maar was voetballend één van de beteren. Speelde altijd naar voren en naar waar de ruimte lag. Dat is heel veel waard. Onder FdB leek hij veel balverlies te lijden. Echter was dit omdat het middenveld nooit klaar stond om de bal te ontvangen, want verwachtte een balletje breed of stond continu met de rug naar de goal van de tegenstander. Viergever was de enige die begreep dat je vooruit moest spelen. En werd daar dan op afgerekend omdat De Boer dit als risicovol zag. Omgekeerde wereld. Niet voor niets dat hij bij Bosz snel op het wedstrijdformulier kwam.
0 0
Ferd
De kansen die riedewald kreeg pakte hij ook niet echt
0 0
Koekepeer
Bazoer en Tete zullen wel volgen nog. Edit : naar PSV
0 0
insectenverdelg
bazoer is al terug. El Ghazi eventueel mog.
0 0
Bky
We hebben toch nog mooi 9 miljoen gevangen voor deze prutser.
5 -15
Rentokill
Je bent zelf een prutser, prutser.
12 -3
Bky
Ik vind het altijd zo raar op dit forum. Eigen spelers zoals Veltman die loyaal zijn voor hun club worden voor van alles en nog wat uitgemaakt op dit forum. Echter, een speler zoals Riedewald, die is vertrokken via de achterdeur, niet wilde knokken voor zijn plek, lekker heeft janken achteraf (over zijn rugnummer bijv) en naar mijn inziens aantoonbaar de grootste fout van de afgelopen jaren heeft begaan met zijn ingooi in de EL finale een prutser noemen gaat dan weer te ver op dit forum.
3 -1
Stibba020
Het is ook een prutser was blij toen hij vertrok, maar mensen hier op AS hebben het geheugen van een weekdier. Moet je niks van aantrekken..
1 -2
Ajacied33
Oke Riedewald dus terug in de Arena......eenmalig op 31 maart..
4 0
ajaxxcied4life
Joh! Dat verwacht je niet hè jongens!
1 0
Ajax95Duivendrecht
Die gaat naar PSV, dat kun je nu al zo'n beetje uittekenen...
4 0
Stibba020
Bergwijn, Rosario, Viergever, Jozefzoon, Kluivert, Reiziger, de Jong vergeet er vast nog wel een paar. Ze zijn daar gek op Ajacieden.
0 0
Koekepeer
Je haalt me de woorden uit de mond
0 0
mgtow
De bodyguard branche is blij met zulke uilskuikens.
0 0
RayJordaan
Haha lampies natuurlijk!
3 0
Frank1978
Zou mij ook niks verbazen. Ze beginnen vuur te spugen bij het zien en horen van de naam AJAX, maar oh wat hebben die hypocrieten onze oud-spelers toch graag...
4 0
3*stars*3
@behangdelul Zei het hier laatst ook na transfer van Isimat.
Die gaan aankloppen bij Riedewald.
En Obispo die ouder is dan De Ligt en volgens Aad, zelfs beter dan De Ligt...Moet maar blijven wachten.
6 -1
amthree
Echt hoor dacht dat die obispo zo goed was?
0 0
MaximilianRosse
Dat heeft Aad inderdaad gezegd. Wat een grap is dat. Zou Aad toen aan de drank hebben gezeten? Zie PSV wel aankloppen voor Riedewald. Zou me niks verbazen.
0 0
behangdelul
Na het vertrek van Isimat is de kans groot de PSV weer de rejects op gaat harken.
5 0
f*ck010
Toch mooi om te zien dat Tete, Bazoer en Riedewald keihard zijn mislukt nadat ze zich te goed vonden om voor hun plek bij Ajax te vechten. Bewijst maar weer eens dat mentaliteit zo belangrijk is. Waarschijnlijk hebben die boeren, Ado, Utrecht en Feyenoord nog wel interesse in 2e rangs Ajax spelers. Grotere haat voor onze club dan liefde voor hun eigen club maar zodra ze een mislukte Ajax speler op kunnen pikken...
3 -5
jariafca020
PSV 100%
4 0