Van Bommel: 'Ajax meer geïnvesteerd, zijn favoriet'

BVeenstra, 11-01-2019 om 08:05, 9292 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

PSV-trainer Mark van Bommel ziet Ajax nog altijd als favoriet voor het veroveren van de landstitel. De trainer voegt er in het interview met De Telegraaf wel aan toe dat een favoriet niet altijd de uiteindelijke winnaar hoeft te zijn.

De oefenmeester krijgt de vraag of Ajax een betere selectie heeft dan PSV. 'Die vraag kreeg ik in de zomer ook. Toen zei ik hetzelfde als nu: Ajax heeft nog steeds meer geïnvesteerd dan wij. Zij zijn favoriet, maar de favoriet wordt niet altijd kampioen', zegt Van Bommel, die weet dat de financiële kloof tussen Ajax en PSV (mogelijk) steeds groter wordt. 'Het is de realiteit. Financieel worden de verschillen groter, maar Ajax heeft altijd meer te besteden gehad dan PSV. Dat kunnen wij moeilijk veranderen. Maar het past ook bij PSV. Kijk maar naar het aantal titels sinds 2000.'

Waar PSV onlangs bankzitter Nicolás Isimat-Mirin voor 350.000 euro verkocht aan Besiktas, vertrekt Maximilian Wöber bij Ajax voor een bedrag van ongeveer veertien miljoen euro. 'Isimat had nog meer een half jaar contract', geeft Van Bommel een veilig antwoord.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
‘Ajax heeft altijd meer te besteden gehad’. Ajax was bijna failliet terwijl Philips poen in de club stak. Lulkoek dus
1 0
Ajax_026
Van Bommel is echt een lafaard zeg gewoon dat je kampioen moet worden als je in winterstop eerste staat en tegen de nr 2 hebt gewonnen. Laffe tak!
1 0
Lane 8
Alles wat die man uitkraamt werkt mij op mijn zenuwen.
1 0
onderkantlat
Als je jezelf een topclub wilt noemen hoor je jezelf favoriet te noemen vind ik als Amsterdammer
0 0
Redrum
Vind ik ook, als Amsterdammer. Als je jezelf een grote club vindt, dan kan je daar ook voor uitkomen. Maar in Eindhoven mag je jezelf blijkbaar een super grote jongen vinden en alsnog keihard in de underdog positie kruipen als een laffe hond.
1 0
MankeNelis
Kruipen dat zijn ze gewend daar, gelijk korte metten maken straks in de JC Arena.
0 0
T.reckveugel
Kneus
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Die Duitser heeft gelijk, we moeten ook kampioen worden.
2 0
MPAjax
echte counter taal, het psv systeem zit in zn bloed

psv is niet de underdog, ze staan bijna het hele seizoen bovenaan..
komt hij met zo een uitspraak, jaja
0 -1
Juichtoon
Ze staan al 3,5 jaar bovenaan.
0 0
PaulC
Zijn uitspraken zijn net zo lafhartig als het voetbal van PSV.
De enige visie die PSV uitstraalt is 'Ajax van het landskampioenschap afhouden'. Iets anders haal ik er niet uit.
Bah, club zonder visie, geen eigen porem of identiteit.... Doet me een beetje denken aan V&D die in z'n laatste jaren alles deed om de Bijenkorf na te doen....
4 0
Redrum
Klopt helemaal wat je zegt. In Eindhoven zijn ze maar met één ding bezig: kampioen worden ten koste van Ajax. Europees voetbal en de beker kunnen daarbij de tering krijgen en zijn slechts bijzaak. De CL wordt alleen gebruikt om centjes te incasseren en meer niet. Hoe ze voetballen en hoe ze zaken doen interesseert ze geen reet: als ze maar kampioen worden. Ze denken hiermee te kunnen bewijzen dat niet Ajax, maar zij de grootste club van Nederland zijn. Helaas voor hun zijn ze op alle gebieden nog lichtjaren verwijderd van het predikaat de grootste club van Nederland. Een paar titels op de counter gaan hier heel weinig verandering in brengen. Sterker nog: zelfs het armoedige Feyenoord met zijn enkele schamele titeltje deze eeuw heeft nog steeds meer aanzien en uitstraling dan psv.
2 -1
PaulC
I.p.v. op 'reageer' drukte ik per ongeluk op het duimpje omlaag sorry....
Zou PSV ooit de trotse drager worden van de 'Badge of Honour'. Dat moet je dus gewoon inleveren als je naar als Ajax-speler naar PSV gaat....
0 0
Redrum
Haha maakt niet uit. Precies, Ajax staat voor alles waar psv totaal niets van in huis heeft. Trots, eergevoel, passie, aanvallend voetbal, bluf, branie en eigen kweek. Ajax staat voor iets en waar Ajax voor staat heeft ze meerdere grote successen opgeleverd en wereldwijd aanzien. Ga je van Ajax naar psv dan spuug je op alles waar Ajax voor staat. Dan ben je het prachtige Ajax-shirt nooit meer waard.
1 0
bollejan1
Zoveel maakt het allemaal niet uit Ajax moet ook altijd meer betalen dan PSV, dat is ook de realiteit.
2 0
Middenweg401
Waar bemoeit die vent zich mee? Ajax heeft een jaartje geld uitgegeven terwijl PSV al vele jaren niks anders heeft gedaan, en ze werden ook flink gesponsord door de gemeente. Dus laat het element geld aub er buiten.
2 0
Redrum
Als ze in Eindhoven ook maar een greintje ambitie hebben om echt een fatsoenlijke en grote club te worden dan moeten ze zich misschien ook eens serieus gaan afvragen hoe het kan dat Ajax zoveel meer geld heeft terwijl zij de afgelopen jaren steeds CL hebben gespeeld en wij niet. Iedereen kan heel hard roepen en gillen dat Ajax al 4 jaar niks gewonnen heeft, maar ondertussen zijn wij op financieel gebied wel weggehold van de concurrentie. Terwijl psv alleen maar heeft lopen graaien en plukken hebben wij lopen zaaien. Het oogsten gaat nu beginnen.
0 0
Redrum
Van Bommel is echt een uniek soort teringleier. Zoals hij kom je ze eigenlijk zelden tot nooit tegen. Bij psv zijn ze altijd al enorm hypocriet en schijnheilig geweest (eigenlijk zijn dit samen met lafheid en schaamteloosheid misschien wel de belangrijkste kernwaarden van die club), maar van Bommel slaat echt werkelijk alles. Hij doet zelf letterlijk elke wedstrijd niets anders dan janken bij de vierde man om kaarten en geeft Erik Ten Hag dan een grote bek omdat hij iets zegt tegen de vierde man. Dan ben je echt een hele zeldzame bloedhond. Niks wat deze man zegt komt vanuit een goed hart, alles heeft een bijbedoeling. Gewoon echt een hele nare vent in alle opzichten. Die arme Bert van Marwijk.
2 0
JordanAFCA
Psv is niks zonder Bergwijn en Lozano zij zitten teveel te leunen op hun.
0 0
Ajax412
Deze man gaat de publieke opinie tegen zich krijgen als het even fout gaat. Als je dat bijdehante houdingkje en dat wijze toontje nu al aan hoort, dat word alleen maar erger als ze hem ergens op aan weten te pakken.
1 0
Ajacied33
Klopt Mark, wij zijn de favoriet. En de favorietenrol wordt nu al waargemaakt qua voetbal, nog een paar maanden en dan hebben we eindelijk de felbegeerde titel ook binnen
0 0
Mokum31
Goed hoor poepie
0 0
meerzicht
Vreselijke man die van bommel. Narcist eerste klas.
1 0
M.Olsen
Onzekerheid slaat daar ook toe whaha
0 0
goajaxgo
PSV is favoriet want bij een schorsing of blessure van Onana kunnen we het shaken.
0 -2
chloorbestendig
Feyenoord is favoriet, want als lozano, de jong, bergwijn, zoet, Onana, Ziyech, Neres en Frenkie verkocht worden of geblesseerd raken en Ajax en psv verliezen alles en Feyenoord wint alles dan worden ze kampioen. Slaap lekker.
0 0
Redrum
Tenzij bij feyenoord ook enkele grote spelers verkocht worden zoals eh, eh...
1 0
Ajax412
Ach als daar De Jong geblesseerd raakt zijn meteen de twee buitenspelers en twee backs een heel stuk minder rendabel. Alles loopt om zijn duel en koopkracht heen, waar de backs altijd de ballen op voor kunnen gooien. Die Argentijn zal best een groot talent zijn als je er 10 miljoen voor betaald, maar het oppertunitsiche spel met De Jong laat slechtere voetballers om de spits heen ook beter fungeren.
0 0
Redrum
Ik heb het al vaker gezegd: Luuk de Jong is de belangrijkste speler van psv.
0 0
AlexIbarra
Bij Mark kun je zo te zien beter multiple choice vragen stellen.
"Heeft Ajax een betere selectie dan Psv."

A. Ja
B. Nee
C. Even goed
D. Weet niet / geen mening

Nu komt Mark weer met een lulverhaal over investeren waar hij laatst ook al met Ten Hag over in discussie was (en zijn eigen domheid toonde). Wat zegt investeren over beter zijn?

Als wij 5 topspelers voor 250 miljoen verkopen en 50 miljoen investeren in 5 matige spelers, zijn we dan beter geworden dan als we geen 5 topspelers verkopen en 0 euro investeren?
Volgens mij niet.

Zelfs als je netto investeert (dus meer uitgeeft aan transfers dan er binnenkomt) is dat geen garantie voor kwaliteit. Bandé kostte veel geld maar heeft ons nog niet beter kunnen maken.
Schöne is niet mijn favoriete Ajacied maar kostte niets en levert al jaren.
3 0
1434
Die gozer past wel perfect bij die zielloze club. Altijd maar in de underdogpositie kruipen. Zij staan bovenaan en zijn nog maar op 1 front actief. Spreek het dan gewoon eens uit. En het argument dat wij meer geïnvesteerd hebben dus favoriet zijn is natuurlijk grote onzin. Fulham heeft meer geïnvesteerd dan Tottenham maar dat maakt ze nog geen favoriet. Maar prima, wij kunnen wel met die favorietenrol omgaan. Ik kan niet wachten op het huilende gezichtje van Mark als het fout gaat.
2 -1
chloorbestendig
Ik hoop dat von bommel per ongeluk een stuk rauwe kip eet.
3 -1
Redrum
Hahaha dat zou fijn zijn ja. Misschien dat een paar weken op de wc die galbak wat fatsoen kunnen bijbrengen.
1 0
Kees999
Ik word zo moe van die man. Speelt nu in één keer de underdog. Zeggen altijd niet meer te kopen deze winter transferperiode. Maar let op, plotseling halen ze toch versterking als Ramselaar is verkocht. Van welk geld is steeds de vraag bij PSV. Denk wel dat ze Brands missen met zijn netwerk.
0 0
GvanderK
Bommeltje graaft zich alvast in voordat hij met PSV naar de Johan Cruijff Arena komt :-)
1 0
Jariiii
Aandoenlijk doorzichtig.
2 0
ajaxxcied4life
Ja Bommeltje, klets er maar lekker op los.
1 0
DirkvanDam
pff.. de underdog rol pakken als je zelf alleen nog maar voor de competitie hoeft te voetballen... ongelofelijk.....
1 0
Redrum
Ja daar moet je behoorlijk schaamteloos voor zijn. Maar ja, daar kan je bij psv altijd wel blind op vertrouwen! Die bewijzen elk jaar weer hoe ongelofelijk schaamteloos ze wel niet zijn.
0 0
Bullmajor
En dit zegt de man ie jaren geleden na een nederlaag in Brussel liep te klagen over het boerenkoolvoetbal van de tegenstander. WHahaha
0 0
Redrum
Ja een psv-er die klaagt over het voetbal van een tegenstander, hilarisch gewoon.
0 0
Bonno1978
Volgens mij zegt hij niks geks. Met dit materiaal en investeringen zijn we ook favoriet en moeten we ook kampioen worden. Wij kunnen nu van alles gaan roepen over zijn uitspraken, maar feit is dat wij al vier jaar niets hebben. Dat wij in staat zijn om meer geld te spenderen en (nog) geen kampioen worden, geeft gewoon te de denken, simpel zat. Van Bommel legt de vinger op de zere plek, en dat vinden ze in Eindhoven natuurlijk geweldig. Enige remedie is kampioen worden...
0 0
Kilum
Ik geloof dat PSV in 2018 meer heeft geïnvesteerd dan Ajax. Mensen lijken Maxi Romero nog wel is te vergeten. Maar die koste ook gewoon 10 miljoen. Dus dat is gewoon onzin wat van Bommel hier uitkraamt.
2 -1
Bobbaasje
Ze kruipen alvast in de underdog.
1 0
Red Devil
Mevrouw v Bommel is zich al aan het indekken.
1 -1
Juichtoon
Kijk maar de titels va 2000? Ja de eerste 5 werden gewonnen dankzij de Eindhovense financiele trucendoos. Spelers halen en betalen met geld wat er niet was en later de gemeente voor vele miljoenen dit gat laten dichtlopen.
We hebben het hier over 80 mln in 4 jaar tijd wat er niet was en waarmee toch gespeeld werd. PSV was eigenlijk failliet.
3 0
Redrum
Ja dat soort kleine details worden nooit benoemd in Eindhoven.
1 0
Alphazero
Met andere woorden: Hij vindt dat Ajax een beter team heeft.
2 0
AFC34
Wat een kneus, echt wat een kneus. Heb gewoon ballen en zeg dat je de titel wint lafbek. Altijd maar weer dat indekken.
4 0
Ajacied0591
hahahaha zichzelf weer even in de underdog positie plaatsen
2 0
masterrr
Sneue uitspraak
PSV leidt gewoon niet genoeg goede talenten op, simpel zat. Maar hand in eigen boezem steken hebben ze moeite mee in Eindhoven
3 0
Duif63
Ajax investeert nog steeds veel te weinig, dat is de reden dat Psv de laatste jaren meer titels pakt als wij. Van de zomer leek het tij te keren, maar deze transferperiode toont weer aan dat Ajax in oude fouten vervalt.
2 -6
chloorbestendig
Moet jij niet eens lichttherapie proberen, of aan de anti-depressivia ofzo. Jij bent een soort eeuwige regenbui op de zonnige weides van AS.
1 0
Duif63
Gek hè, als je supporter ben van een club die sinds 2014 niets meer gewonnen heeft.
1 0
chloorbestendig
Ik vind dat best wel gek ja.
0 0
Cohiba
Kom op boys. Laat je niet opnaaien door hem en dit soort suggestieve berichten. Wij zijn Ajax! We dont care!
4 0
3*stars*3
Tuurlijk en als Ajax kampioen wordt, hebben ze alvast een excuus.
Schijnheilige, gore boertje.
Met z’n Ajax heeft altijd meer te besteden gehad.
Dat clubje van hem kon aan hand van papa Philips, Ajax spelers in de jaren 80 wegkapen, Gullit bij Fey en shoppen in Brazilië.
Tot 2010 had PSV veel meer te besteden en toen hield Philips ermee op.
Hij vergeet erbij te vermelden dat Ajax onder Frank, weinig uitgaf.
In de tussentijd gaf zijn clubje na die gemeentedeal
miljoenen uit en haalde hem als speler ook ff terug....

Maar hij bespeeld zijn publiek en de mensen met een korte termijn geheugen heel goed...
8 0
Juichtoon
Ja vooral dat spelers kopen met geld wat er niet was bovenop de begroting.
0 0
Redrum
Ja het is altijd heel verwonderlijk hoe selectief het geheugen van pisvlekken en kakkerlakken is. Ze zijn nooit in staat om naar het grote geheel te kijken en om dingen sowieso realistisch te bekijken. Dit soort kinderachtig en kortzichtig gelul verwacht je nog van supporters, maar de trieste realiteit is dat dit letterlijk in alle gelederen van die clubs voorkomt. Zelfs de directeuren en trainers doen mee aan het calimero gelul. Het hele jaar hoor ik alleen maar excuusjes uit die hoek over hun extreem zware loting in de CL en over dat Ajax veel meer geld te besteden heeft. Walgelijk.
2 0
Murph
Jankerd
1 0
Redrum
Ik mis Cocu gewoon. Wat een ongelofelijk sympathieke gozer is dat toch vergeleken bij deze extreem gore engnek. Van Bommel is echt met ruime afstand de grootste viespeuk die er in Nederland actief is in de voetballerij. Natuurlijk is hij werkzaam voor psv, hoe kan het ook anders.
0 0
3*stars*3
Een heel, heel eng mannetje is v Bommel.
Cocu was en is als coach een mietje maar qua teksten, nooit zuigend en oncollegiaal bezig.
V Bommel doet mij denken aan die boeren trolletjes op sites als VZ en primeur en zelfs op AS.
Die beginnen ook telkens met indekken of wijzen naar prestaties van PSV, sinds 2000.

Manier van voetballen en filosofie van beide clubs, staan gelukkig ver uit elkaar.
Ajax kon minimaal 5 titels erbij hebben (of meer) als het zo’n laffe tactiek zou hanteren.
Maar dat pikken de Ajacieden en NL media ook niet
0 0
Redrum
Absoluut, bijna elke titel die psv deze eeuw gepakt heeft ging gepaard met verschrikkelijk laf countervoetbal en heel veel geluk. Een Ajacied zou zich kapot schamen voor zulk voetbal, maar daar vinden ze alles prachtig als ze maar winnen. Psv kan op deze manier nog 10 keer op rij kampioen worden, uiteindelijk heeft niemand echt respect voor ze. Maar psv gaat niet nog 10 keer op rij kampioen worden gelukkig. Het is nu weer tijd voor Ajax.
0 0
Van Reenen
Dat is ook een reden dat Ajax voetballers voor veel hogere transferbedragen kan verkopen. Bij Ajax worden er goed opgeleide voetballers verkocht. Bij PSV worden er goed opgeleide hardlopers verkocht. Een uitzondering daargelaten.
1 0
Redrum
Precies. Wij hebben meer te besteden omdat onze spelers simpelweg meer waard zijn. Dat is een verdienste van Ajax zelf. Onze opleiding, onze naam en onze manier van voetballen zorgen hiervoor. Bij psv wordt geen enkele speler echt veel beter over het algemeen. Je leert ook niet heel veel van dat simpele reactievoetbal waarbij vooral de lange bal naar voren wordt gehanteerd.
0 0
migilo
Mark zit thuis te genieten van deze briljante opmerking, "al zegt hij het zelf", maar ondertussen wil je dit als team toch helemaal niet horen van je trainer? Lekker om te weten dat je in kwaliteit gewoon minder bent als je nog naar Amsterdam moet.... :-)
0 0
Ardoe
Goedkope manier om de druk bij je eigen club weg te nemen en je in te dekken haha
0 0
stefanwillem
Echt engerd? Ik dacht dat jullie net zo goed waren als Barcelona, Inter en Tottenham.
0 0
AsensioWillemsen
Calimero zijn zit nou eenmaal in je bloed
0 0
El Mas Mejor
Calimero..
0 0
insectenverdelg
ajax heeft altijd meer te besteden gehad? van Bommel moet zichiss verdiepen in t team van 88 denk ik.
0 0
Caparzo
Klopt Herr Marcus von Bommel, wij zijn favoriet, en we gaan dat ook waarmaken.
1 -1
mvdk
Ik kan niet wachten op die huilende smoel van hem in de Johan Cruijff Arena. Na het eerste doelpunt van Ziyech in de 3e minuut wacht hem een horror wedstrijd.
1 -1
Dubbelvla
weer dit non-bericht. het is geen schande om te investeren in je eigen kwaliteiten. al dokken we 100 miljoen per jaar, we zijn in Nederland intrinsiek de favoriet. Daar hoeven we ons niet voor te schamen.
2 0
Toon meer reacties