Zoet sluit bizar scenario in titelrace niet uit

BartVeenstra, 07-01-2019 om 07:19, 7369 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het zou zo maar eens kunnen dat PSV na de winterstop opnieuw zestien van de zeventien wedstrijden wint, eindigt met een puntentotaal van 96 en toch geen kampioen wordt. Dat gebeurt namelijk wanneer Ajax álle wedstrijden, ook thuis van PSV, na de winterstop wint.

'Zo'n scenario kan en dat zou ongelooflijk zijn', zegt PSV-keeper Jeroen Zoet in het Algemeen Dagblad. 'Maar we gaan daar niet vanuit. Ik vind de strijd met Ajax sowieso mooi. Dit is nu al een andere titelrace dan anders. En ik verwacht dat-ie alleen maar intenser wordt.'

PSV won de landstitel in de laatste vier jaar liefst drie keer. Ajax daarentegen won de landstitel voor het laatst in 2014. 'In 2015 pakten wij met PSV de eerste titel na zeven jaar. De hunkering naar succes was toen zó enorm. Nu is het Ajax dat al vier jaar wacht op de schaal', zegt Zoet, die denkt dat het goed is dat PSV dit seizoen een andere trainer heeft. 'Ik bedoel niet dat je Van Bommel en Cocu moet vergelijken in termen van beter of slechter. Maar gewoon het feit dát er een andere trainer is, zorgt ook bij ons voor nieuwe energie en scherpte in zo'n race.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Zoet: een PSV-er met realiteitsbesef.
Wie had dat gedacht?
Hij weet nu ook wat wij al vanaf het begin weten, namelijk: Ajax wint vanaf nu alle wedstrijden in de eredivisie en zal aan het einde van dit seizoen met de schaal kunnen pronken.
Een terechte aflossing van de wacht ...
0 0
Pheadrus
De competitie is eigenlijk al over want de echte prijzen zijn al vergeven; dat zijn de 2 voorronde CL plaatsten. Feyenoord staat al 10 punten achter en gaat dat niet meer inlopen. Wie krijgt de Schaal? Wie krijgt de Beker? Ach wat doet het er toe? Ook Europees is de buit al binnen; plaatsing 2e ronde. Door naar de kwart finale? Dat is dan de kers op de taart maar de finale is uitgesloten. Het meest spannend is de Youth League en of Ajax een serieuze gooi gaat doen die te winnen.

Rest nog om te genieten van de wedstrijden en mooie voetbalhoogstandjes, het volgen van de aankopen en de ontwikkeling van de jeugd.
1 -5
trainerdv
Ga je nou serieus het kampioenschap bagatelliseren?? Dat is (na CL winst) de belangrijkste prijs voor Ajax, man.
2 0
Pheadrus
Ik gun iedereen bij Ajax het kampioensfeest en de beker er bij. Zelf houd ik niet van grote bijeenkomsten en grote stadions. Ik kan niet tegen grote mensen massa's. Ik wil alleen zeggen dat als Ajax 2e wordt het geen ramp is. Sterker nog; als ze tweede worden gaan ze volgend jaar nog harder hun best doen!
0 0
jariafca020
Ik denk dat de titelstrijd steeds minder spannend wordt. Ajax dendert er snel overheen denk ik. Ajax behaalt overwinningen door dominant aanvallend voetbal en scoort daarbij aan de lopende band. PSV is al in zoveel wedstrijden goed weggekomen. Ze winnen vaak onterecht en dat kan niet goed blijven gaan voor ze. Als PSV en Ajax beide hadden gekregen wat ze verdienden op basis van het vertoonde spel in de eerste seizoenshelft, stond Ajax al 9 punten voor.
1 0
Kaatje
Ik hoop dat Ajax al voor de wedstrijd tegen PSV ruim voor ligt. Niet om dan een beetje achterover te leunen, integendeel. Het ligt er ook een beetje aan wie goed of beter uit de winterstop komt. Laten we niet vergeten dat we sowieso van iedere tegenstander moeten winnen. En Ajax heeft alles nog te spelen en daarvoor hebben we iedereen en alles nodig en moet alles ook een beetje meezitten.
1 0
AFCAPolarBear
Groot verschil is dat Ajax (alweer) versterkingen gehaald heeft, en PSV moet vrezen dat sterkhouders niet weggaan. Zal dom zijn vanuit hun perspectief als ze een bod van 20 miljoen op een speler (muv Lozano) zullen afwijzen. Ajax wordt er naar mening alleen maar sterker op en hierdoor constanter en dominanter. Ajax-PSV wordt denk ik het kampioensduel. Fijn dat we die nu eens in het eigen huis hebben.
0 0
wendoo9
We moeten zorgen dat we 31 maart er staan en vloer met Psv aanvegen in de Arena ,anders wordt het een moeilijk verhaal !
2 0
Vazajax
Het hoogst aantal gehaalde punten ooit in de eredivisie is 93 punten in 1972.
De kans is dus groot dat er nog wel punten verspeeld gaan worden.
0 0
Aspers73
Hopelijk raakt een van hun verdedigers geblesseerd en hebben ze geen vervanger meer over.
0 -1
behangdelul
Na het vertrek van Isimat (helaas, die kon er echt geen klote van) zullen ze waarschijnlijk eindelijk Obispo gaan doorschuiven. Als dat nu niet gebeurt kan die beter weggaan en dan hopelijk naar ons. Is geen verkeerde verdediger namelijk.
1 0
behangdelul
Als je kijkt naar het gemak waarmee Ajax zijn wedstrijden de eerste helft van de competitie won en dat PSV het toch een keer of 5 met zijn hakken over de sloot heeft gehaald denk ik dat Ajax aan het langste eind gaat trekken en met 5 punten verschil kampioen gaat worden.
2 0
Rsv
Dat valt mee, PSV won aan het begin alles dik en wij vooral de laatste wedstrijden voor de winterstop
1 0
EuforischeRealist
Ik ben het met je eens en oneens te gelijk eerlijk gezegd. Bij mij leeft ook sterk het gevoel dat het bij ons een stuk soepeler loopt. Aan de andere kant hebben zij wel 2 punten meer en ontloopt ook het doelsaldo elkaar weinig, dus is het dan wel echt zo...?

Feit blijft dat wie er ook kampioen wordt je heel veel punten nodig gaat hebben.
1 0
3*stars*3
Zou gewedildig zijn en klopt idd.
Voor PSV zat het in een aantal duels erg mee.
Tegen Az hadden ze thuis niets in te brengen tot die lucky 1-1.
Met alle geluk ook gewonnen in Sittard, door dom verdedigen van Groningen kon Dumfries zo 1-2 maken en ook onterecht in de slotfase gewonnen in Zwolle .
Ook niet de 2 duels vergeten tegen Vitesse en Heerenveen, waar ze door rode kaarten in de wedstrijd kwamen.

Zo gemakkelijk ging het niet voor PSV en zal het in 2e seizoenshelft ook niet gaan.
2 0