Benfica grijpt in en ontslaat Vitória

BartVeenstra, 04-01-2019 om 08:10, 4536 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Benfica heeft 'eindelijk' ingegrepen door trainer Rui Vitória te ontslaan. De Portugese trainer stond al tijdens de Champions League-duels met Ajax onder druk, maar heeft het nog enkele weken langer kunnen volhouden. Nu is het ontslag alsnog een feit, zo meldt Voetbal International.

In de Champions League verloor Benfica de strijd om plek twee van Ajax. In Amsterdam wist Ajax dankzij een goal van Noussair Mazraoui in de blessure tijd met 1-0 te winnen van Benfica. In Lissabon werd het vervolgens, mede dankzij een treffer van Dusan Tadic, 1-1. Voor Benfica betekende het een vroegtijdig afscheid van het miljardenbal.

Ook in de Portugese competitie draait het niet goed bij de topclub. Woensdag werd er met 2-0 verloren van Portimonense en dat betekende de welbekende druppel. Benfica staat op dit moment op een vierde plaats en heeft liefst zeven punten minder dan koploper FC Porto.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Dit was nou een interessante club geweest voor de Boer. Het is geen topcompetitie, maar wel altijd present in de CL, prachtig stadion, dito stad, mooie historie als club. Maar ja, denk sowieso niet dat Benfica aan de Boer had gedacht. Zou wat zijn als ze Mourinho aanstellen als 'Porto' mannetje
0 0
EuforischeRealist
Koeman was de laatste niet-Latijnse trainer daar in 2005/2006 en dat beviel ze niet erg best. Sindsdien hebben er alleen Portugezen en 1 seizoen een Spanjaard het stokje in handen gehad. Ben het met je eens dat dit een mooie club zou zijn voor De Boer, maar ik denk dat ze simpelweg een ander profiel hebben.

Op zich wel opvallend dat zo'n club zo snel (relatief gezien) wegzakt. Die Portugese competitie lijkt me nou niet enorm veel sterker dan de Nederlandse en hier is het toch onvoorstelbaar dat Ajax binnen een half seizoen ineens wegzakt naar plek 4/5.
1 0
Ajacied33
Klopt, denk dat er in de Portugese competitie net iets mínder verschil is tussen de top 3 en de rest als bij ons. Ajax of Psv kunnen hier gewoon met 6 a 7-0 winnen van een laaggeklasseerde broeder, zul je in Portugal niet snel zien. Ze verkopen hun huid net wat duurder dan bij ons( lijkt het)
1 0