Kluivert: 'Word gezien als een volwassen jongen'

JesseTH, 29-12-2018 om 22:05, 8943 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Justin Kluivert is nog altijd dolblij met de transfer die hij heeft kunnen maken naar AS Roma. Zaterdag speelde hij voor het eerst de volle negentig minuten op bezoek bij Parma (0-2) en voor hem is dat een bekroning op de stappen die hij in Rome al wist te zetten.

'Ik ben tevreden over mijn eerste halfjaar bij de club', spreekt Kluivert na de wedstrijd tegenover ELF Voetbal. 'Zowel op als naast het veld word ik gezien als een volwassen jongen en daardoor heb ik al flink wat stappen gemaakt. Dat is ook nodig, want de Serie A is geen makkelijke competitie. Het verschil tussen de Eredivisie en de Serie A? Hier moeten we elke wedstrijd heel hard knokken voor de drie punten. Er zit in een heel seizoen geen eenvoudige wedstrijd tussen.'

Dat er in Nederland getwijfeld wordt aan zijn keuze om zo vroeg naar het buitenland te vertrekken, snapt Kluivert. 'Maar ik sta nog steeds volledig achter mijn keuze om naar Roma te vertrekken. Ik maak hier mijn minuten, zet stappen en ook als team spelen we wekelijks beter. Het eerste halfjaar is persoonlijk goed voor me geweest en ik denk dat ik zowel persoonlijk als met het team nog heel veel meer in 2019 kan gaan laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wat boeit ons dat kind nou?
1 -2
kaashaas
Jongens we moeten god op onze blote knieën danken dat Kluivert vertrokken is!! Ik ben die piza punt en kluivert nog steeds ontzettend dankbaar.. mede dankzij zijn vertrek speel je nu nog voor alle prijzen mee !! Dit is toch heerlijk!!
Ik meen dit ook gewoon echt!! De focus ligt nu op het voetbal en met die dikke en Kluivert had Ajax nu nog om hen gedraaid. Het mooie is dat je er ook nog eff 17 miljoen voor hebt gekregen en een echte topper kunt halen als tadic en geen kind meer hebt die denk dat hij Ronaldo is..

Wat een geluk !!

Hoe meer AS plaats over Kluivert hoe gelukkiger ik word, want ik word er dan lekker steeds aan herinnert hoe bevoorrecht we zijn...
Als tip geef ik mee geniet ervan..
@ Ajax showtime blijf aub stukken schrijven over Kluivert elke echte Ajacied neemt dit in dank af.. thanks
Verder hoop ik dat onze spelers het ook lezen en volgen want ook zij kunnen hieruit een lering trekken en hebben een voorbeeld hoe je je carrière naar de klote helpt .
Kortom hier maakt Kluivert het team ook weer beter.
Hij is nu nog steeds voor ons van waarde..

Justin bedankt dit noem ik nou echte clubliefde!
4 -3
Alderweireld3
Precies.
1 -1
trodat4030
Nee Justin, dat is niet het verschil tussen de eredivisie en de Serie A, maar tussen een topclub en een middenmoter. AZ moet ook elke week heel hard knokken voor de 3 punten, precies hetzelfde als Roma.
3 0
Ajaxadept
Tja als je voor het geld gaat, moet je wel met dit soort reacties als speler komen! Wellicht zit er toch wat jaloezie en frustratie bij dit mannetje nu hij ziet hoe gaat het gaat bij "zijn cluppie" sinds hij weg is! Zoals JC ooit zei: elk nadeel heb zijn voordeel....! Als een echte Ajaxcied laat je "je cluppie" niet in de steek voor een paar rotte Italiaanse euro's!
0 0
Hagmag
Hij vindt zich zelf volwassen.
Speelt daar de pannen van het dak.
Iedereen op de banken.
En zelf ook de meeste tijd.
Die 18 miljoen voor hem, was toch gewoon gevonden geld en nu loopt Tadic daar op zijn plek.
We hebben gezien wat het verschil is.
3 0
insectenverdelg
wel een domme volwassen jongen.
3 0
kaashaas
Ajax is een topclub en zou in Italië gewoon een top 3 club zijn.... kluivertje. Over 2 jaar moet je basis afgedwongen hebben.. ik zou vast een pen zoeken , dan kan je het op je buik schrijven.. sterkte knul..
6 0
AnsB
Ik denk ook dat Kluivert de juiste stap heeft gemaakt. Om verschillende redenen.
1. Bij Roma moet hij veel meer laten zien en is hij één van de vele talenten - dat is voor hem prikkelender dan hier als groot talent te worden gezien dat toch wel vaak zijn basisplaatsen meepakt. Met zijn ietwat gemakzuchtige karakter (zo schat ik hem tenminste in) maakt dit hem sneller een volwassen speler.
2. Idem wat betreft dagelijks meetrainen met geharde voetballers als Dzeko e.d. én zich in een andere omgeving/land zien te redden. Hij moet veel harder werken en dat is goed voor zijn verdere vorming (karakter-/mentale vorming en speltechnische vorming).
3. De Italiaanse competitie is veel sterker dan de eredivisie dus de weerstand is ook veel groter.
4. AS Roma behoort tot de clubs die op een verantwoordelijke manier omgaan met jonge talenten. Ze krijgen de ruimte en de tijd om zich te ontwikkelingen en kansen om ervaring op te doen.
6 -8
Joseph
5. In de sterkere selectie van Ajax, zou hij geen basisplaats hebben.
10 -1
AnsB
Maar de vraag is wel wie er wel/niet was gekomen als Kluivert was gebleven.
Ik denk Tadic wel (voor Ziyech) en Labyad niet. Maar dan had je dus de vervelende situatie gehad dat Tadic een groot Ajaxtalent in de weg zat (omdat Ziyech toch bleef). Dat zou vooral veel onrust hebben gegeven in een periode dat Kluivert nog als 'kind van de club' en Ten Hag als 'geen Ajax-trainer' gold.
Ik ben dus oprecht blij dat Kluivert is weggegaan: voor beide partijen goed.
0 0
Ferd
toen hij vertrok was de basis van Ajax nog niet zo sterk. En bij Roma heeft hij ook geen basisplaats.
2 0
Joseph
Meer geld om op de bank te zitten, juiste keuze.
0 0
Pheadrus
Hij doet het beter dan ik had verwacht. Hij speelt vaker en maakt meer minuten dan ik had ingeschat. Verder moet iedereen zijn eigen pad kiezen, zelfs als anderen vinden dat je "onverstandige" keuzes maakt. YOLO.
5 -2
Bennyben
Triest om over jezelf te zeggen dat je volwassen bent.
6 -2
Lazell
Waar staat dat?
0 -1
Bennyben
in Dit artikel
1 0
WantAmsterdam
Nog steeds niet de slimste zo te zien...
4 -2
swing
hahaha die Kluivertje
2 -4
Ricbun
Geen makkelijke wedstrijd in een heel seizoen, hou op man. De laatste 8 van het rechter rijtje van de serie A is net zo goed als die van de eredivisie man.
6 0
Bensco
Ze winnen eindelijk eens 2 wedstrijden op een rij maar met Roma zelf gaat het ronduit belabberd. Het spel ziet er niet uit en 2 weken terug mochten ze nog de 10e plek aanhouden. Kluivert zelf doet het overigens niet onverdienstelijk. Hij maakt redelijk wat minuten bij Roma maar weet op een paar goede momenten na niet echt te overtuigen.
5 0
Koekepeer
Roma maakt geen schijn van kans als ze tegen ons zouden moeten
3 0
Bensco
denk het niet nee. Helaas ontlopen we ze maar in de CL groepsfase werden ze alleen maar 2e omdat de rest zo bar slecht was.
0 0
Schwalbino
Volwassen jongen!
1 0