Van der Meijde baalt van mol tijdens EK 2004

BVeenstra, 27-12-2018 om 07:25, 7379 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ruim veertien jaar later baalt Andy van der Meijde nog altijd van de mol die de sfeer tijdens het EK 2004 verpeste. Dat vertelt de voormalig aanvaller van Ajax tegenover Voetbal International.

Tijdens en na dat EK ging het vooral om de wissel van Dick Advocaat. De oefenmeester wisselde de goed spelende Arjen Robben voor Paul Bosvelt, waarna Oranje een 2-1 voorsprong verspeelde en met 2-3 verloor van Tsjechië. Dat 'akkefietje' bleek niet de enige reden voor een slechte sfeer in de groep. 'Dat kwam vooral doordat we een mol in de groep hadden', zegt Van der Meijde.

'Wat tijdens besprekingen binnenskamers werd gezegd, stond de volgende dag in de krant. En die hadden wij daar allemaal, net als de Nederlandse tv-zenders. Dat moet je dus niet doen', vervolgt de Arnhemmer, die uitlegt dat iedereen een eenpersoonskamer had. 'Dan is het makkelijker om stiekem te lekken. We wisten niet wie het was en dan ga je elkaar toch aankijken: Misschien ben jij het wel… Het zou mooi zijn als het ooit uitkomt. Ik weet niet wat ik dan zou doen… Diegene heeft toch de sfeer en daarmee het toernooi verpest. Zo kun je als coach toch niet werken? Dat verdiende Advocaat ook niet. Een goeie man, heel gedreven, duidelijk en begrijpelijk. Behalve dan met die wissel van Robben, hahaha', besluit Van der Meijde, die inmiddels wel kan lachen om de wissel.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
100% van Hooijdonk
3 0
Liam
Ja...die briefde alles door naar de walking corps......Chrisje van Nijnatten.
1 0
CruijffiaansNouriaans
Wie speelde(n) er niet en had en heeft goede contacten met de media en het juiste karakter voor dit soort streken?

HOOIJDONK / WATERREUS
2 0
ST
Wie zou die mol geweest zijn? Robin van Persie, Mark van Bommel of Ruud van Nistelrooij? Uiteraard geen Ajacied ;)
1 -1
godenzonenssuper
Van Persie en Van Bommel waren er niet bij in 2004.
0 0
PetervanAmsterdam
Volgens hardnekkige geruchten is de hoofdverdachte Pierre van Hooijdonk. Pi-Air had in zijn actieve periode altijd een lijntje met een bevriende voetbaljournalist van een bekende krant, namelijk met Chris van Nijnatten van het Algemeen Dagblad.

In 2005 probeerde hij Van Nijnatten ook al bij NAC Breda binnen te krijgen als directeur Communicatie en Technische Zaken.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Van Hooijdonk wilde AD-chef sport topbaan bezorgen"

Als het aan Pierre van Hooijdonk had gelegen, was de huidige chef-sport van het Algemeen Dagblad, Chris van Nijnatten, in 2005 directeur Communicatie en Technische Zaken van NAC Breda geworden. Dat is één van de onthullingen die voormalig NAC-directeur Theo Mommers doet in zijn boek 'Randje buitenspel' dat deze week (in 2012, PvA) is verschenen.

Tijdens de contractonderhandelingen met Van Hooijdonk krijgt het bestuur van NAC tot zijn verbazing te maken met een opmerkelijke eis. Mommers: "Er werd als voorwaarde op tafel gelegd dat één van Van Hooijdonks goede vrienden, de AD-journalist Chris van Nijnatten, directeur Communicatie en Technische Zaken moest worden tegen het vorstelijke jaarsalaris van 150.000 euro." (bron: ELF Voetbal)
4 0
Ajacied33
De beruchte wissel. Wat was daar in die tijd ontzettend veel ophef over..
0 0
Middenweg401
Tja, als een speler het hele team van de tegenstander speelt op dat moment, dan moet je hem misschien maar niet wisselen. :)
0 0
behangdelul
En terecht, verziekte gewoon de wedstrijd. Ik denk historisch gezien ook de meest onbegrijpelijke wissel ooit!
6 0
Liam
Milik eruit halen bij De Graafschap en vervolgens Mike naar het front sturen (in de 60e minuut) komt erbij in de buurt.
2 -1
T.reckveugel
Ja! En El Ghazi in de spits, wat een blunder
1 0