Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Feyenoord geeft groen licht voor nieuw stadion

BartVeenstra, 21-12-2018 om 15:50, 7277 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad meldt vrijdagmiddag dat Feyenoord doorpakt met de plannen voor het nieuwe stadion in Rotterdam-Zuid. De club en Stadion Feyenoord hebben vrijdag groen licht gegeven aan het voortzetten van het 'ambitieuze project', dat Feyenoord in 2023 een ongelooflijk moderne thuishaven moet bezorgen.

Het proces leek enkele maanden lang vast te zitten, waardoor het nieuws als een grote doorbraak wordt gezien. In de zomer van 2020 zal de eerste paal de grond in geslagen worden. In juni 2023 moet uiteindelijk de oplevering gaan plaatsvinden.

Feyenoord speelt sinds 1937 in de Rotterdamse Kuip. De Rotterdammers dachten lange tijd aan een mogelijke verbouwing van het stadion, maar nu blijkt dat er een nieuw stadion gaat komen. Foto's van het stadion zijn te zien op de website van het Algemeen Dagblad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Wat een hoop calimero's hier. Ik ben blij dat het doorgaat, dat Feyenoord structureel gezien financiële stappen kan maken waardoor ze straks weer tot de traditionele top 3 gaan behoren. Een klassieker die echt weer een klassieker gaat worden. 3 Nederlandse teams die structureel in Europa spelen, betere spelers verdeeld over de top 3 die de competitie interessanter maken. Gewoon erg goed nieuws voor het Nederlandse voetbal.
0 0
PJSM
Zie dat er 3 kakkerlakken duimpje omlaag hebben gegeven op mijn eerder bericht. Je zult maar 010 supporter zijn.
0 0
Babayaka
Als ze nu maar Nederlanders aan het werk zetten ervoor, en niet allerlei goedkope polen en andere oost Europeanen in die steigers laten klimmen.
0 0
HenryVakH1972
Dat ziet er best mooi uit. IN de Maas bouwen, hoe kan dat
0 0
Ajax27
Niet. Het veld zal iedere wedstrijd onder water staan. Een tactiek waarmee de kakkies thuis alles willen winnen. Uniek in Europa willen ze watervoetbal naar een hoger plan tillen. Pure innovatie, de toekonst.
0 0
Bensco
Denk wel dat het een gunstige ontwikkeling is. Dit is toch een van de voorwaarden voor Feyenoord om weer aansluiting te vinden met de top. Bo
0 0
Lagasj
Ja en.....
0 0
Pheadrus
Goed nieuws. Goed voor de Eredivisie als er geïnvesteerd wordt.
Zonder Feyenoord is er geen Ajax.
3 -1
GinoAFCA
mede hierdoor gaat die club failliet. mark my words.
0 -2
Middenweg401
Mooi. Nu weten we wat we moeten doen: uitbreiden tot 65000.
Daar lag in 2009 al een plan voor toch? Bij het liften van het totale dak zou je tot 85000 komen. Dit zou een soort tussenmodel zijn met gedeeltelijk liften van het dak.
0 0
Mikee
Raar volk daar. Groen licht in een stadion.
3 -1
xstaniox
Volgens mij is de huidige Kuip de laatste tijd niet eens uitverkocht, wat moet je dan in vredesnaam met een nog groter stadion?
5 -1
Caparzo
Goede zaak, we hebben een sterk 010 nodig in de ED, we hebben een sterke klassieke top 3 nodig. Hoe gek het ook klinkt, je hebt er niks aan als je als een soort PSG vooraf al kampioen bent. Geeft totaal geen voldoening, misschien 2, max 3 jaar, maar dan wil je weerstand.
6 -1
Redrum
Klopt wel ja, kampioen worden is nietszeggend als je de enige topploeg bent. Dan tellen alleen nog de Europese prestaties en die heeft een club als PSG voorlopig nog steeds niet ondanks alle miljoenen die ze hebben uitgegeven.
0 0
Venta
Shit, nu moeten wij ook!
1 -1
PJSM
Leuk voor ze. Kan die lelijke graftombe eindelijk met de grond gelijkt gemaakt worden.
2 -4
witchmaster11
ze hebben de energie tak verkocht , ik zei gisteren nog kijk nu komt er een stadion voor de muziek want voetballen kunnen en zullen ze nooit kunnen
2 -2
DeSlagerVanBilbao
Jammer, het mooiste stadion van Nederland. Waar Ajax in 1972 de Europa Cup I had gewonnen en we vaker de winst pakten van die stakkers in hun eigen stadion dan dat zij punten van aartsrivaal afsnoepten. Uitwedstrijden waren altijd een feestje.
4 -3
Mario65
Nieuw stadion?
Laten die losers eerst eens leren voetballen hahahaha
Wat een hoogmoedswaanzin
Volgends mij missen zij daar in 010 die goeie oude tijd dat zij diep in de schulden zaten.
8 -1
RedFeather
Vol krijgen ze dit wel
Maar betalen kunnen ze het niet
0 0
Mokum2018
Wat heeft straks een KKD club aan zo'n stadion?
2 -2
BarcoVanMasten
"Feyenoord City is niet alleen een nieuw stadion, maar de herontwikkeling van het gebied eromheen. Ook zijn er herbestemmingsplannen voor de Kuip. Met het hele plan is meer dan een 1,5 miljard euro gemoeid."

Aldus de NOS. Ik vind een verdacht luchtje aan dit zaakje zitten als het daadwerkelijk gebeurd. Natuurlijk kan Feyenoord uiteindelijk wel richting de 100 miljoen krijgen met heel veel hulp van de investeerders. En natuurlijk is dit bedrag niet alleen voor het stadion, maar ik ben wel benieuwd waar die overige 1.4 miljard ineens vandaan zou moeten komen.
4 -2
insectenverdelg
Als het hele gebied eromheen ook ontwikkeld wordt, is dit gebied niet opeens van Feyenoord. Ze hoeven dat dus ook niet zelf te bekostigen. Heeft Ajax ook niet gedaan met Pathe ArenA en de HMH.
3 0
BarcoVanMasten
Ja ik weet dat het bij Ajax ook handig gedaan is met de bouw van de Arena. Snap wat je bedoelt, dat wou ik ook zeggen met 'dit bedrag niet alleen voor het stadion'. Echter is zo'n giga bedrag van meer dan 1.5 miljard voor zo'n gebied, zonder duidelijke uitleg van de uitgaven natuurlijk wel neigend naar een handig trucje van de gemeente om Feyenoord wat extra geld toe te schuiven dat ze zelfs met de investeerders erbij waarschijnlijk niet kunnen opbrengen.
2 0
insectenverdelg
maar het budget van 1m5 miljard voor het gebied hoeft niet alleen door Feyenoord verantwoord te worden. Dat zal vooral het stadion zijn.en zelfs als daar geld van de gemeente in gaat kan dat. Van de ArenA is de gemeente ook al sinds de bouw mede eigenaar.
1 0
Schwalbino
Zijn die ook weer een tijd van de straat af.
1 0
MPAjax
in de open haard ermee
0 -2
AFCAsphere
Zal toch ook een kleine ‘cultuurverandering’ zijn voor die supporters. Ik zie de eerste ring en ik kan me niet voorstellen dat iedereen daar dan mag staan, wat op de veel kleinere eerste ring in de Kuip wel is toegestaan.
1 0
noppenkoning
Dit is een luchtkasteel.
0 0
Juichtoon
Fnoord beslist dit niet maar de gemeenteraad van Rotterdam. De basisovereenkomst is nog steeds niet getekend. Fnoord en het AD preluderen hiermee op een besluit wat nog genomen moet worden en waarvoor Fnoord belangrijke input (huiswerk) moet leveren.
0 0
jariafca020
ok leuk voor ze
1 0
chloorbestendig
Gaan ze meteen een nieuwe samenwerking met Fox aan, dat ze de lege bovenste ring NIET in beeld nemen.
5 0
OKP-AFCA
En de camera moet op een trampoline geplaatst worden, voor dat extra spring effect.

Lachwekkend hoe dat tegenwoordig bij elk shot gebeurt, zelfs in een half lege Kuip doen ze alsof er een aardbeving is.
4 0
chloorbestendig
Waarschijnlijk is dat gewoon omdat de boel op instorten staat.
3 0
DelPiero
Goed voor de competitie dit. Sterkere competitie is alleen maar goed. Ik verwacht ook meer internationale toernooien voor Nederland.
2 -2
nahfahlaar
Mooi voor Feyenoord, en voor Rotterdam. Iedereen kan wel warme gevoelens voor de Kuip hebben, maar het stadion is oud en aan vervanging toe.
5 -2
FrietvanPiet
Dit hoort op FR12, dames. Lees wel vaker Feyenoord nieuws hier. Slaat nergens op.
3 -13
Barra
Staat toch ook onder voetbalnieuws, waaronder meer niet Ajax gerelateerde nieuwtjes staan. Niet zo miepen, toch interessant nieuws
2 -1
FrietvanPiet
Dit hoort niet op Ajax Showtime. Dit kun je ook lezen op Voetbalzone etc.
0 -4
Barra
Stel je niet zo aan, dit is redelijk groot nieuws voor een Nederlandse club en van oudsher onze rivaal.
3 -1
FrietvanPiet
Tuurlijk joh. Alsof FR12 Ajax nieuws post..
0 -4
goajaxgo
Dat is hun (kinderachtige) zaak.
1 -1
FrietvanPiet
Niet meer dan normaal. Ajax Showtime is een platform voor Ajacieden FR12 voor Feyenoorders. Hoort alleen nieuws van de desbetreffende club gepubliceerd te worden. Als je nieuws van andere clubs wilt lezen, heb je genoeg alternatieven
0 -3
goajaxgo
Dat is hun (kinderachtige) zaak.
0 0
Duif63
Rotterdam-Zuid krijgt z'n eigen kasteel, een luchtkasteel
7 -1
Hobbemastraat
Lekker boeiend AJAXshowtime?
5 -6
Rockpotje
Het is nieuws dat een club in de competitie waar we in spelen een nieuw stadion krijgt toch? Je zal er toch minstens elk seizoen een keer moeten spelen.
6 -7
MPAjax
dit is fr12 niet
1 -4
GeleenAjax
Dus...?
5 -5
Redrum
Het einde van Feyenoord is hiermee nabij. Na een lange periode van ballen zuigen, billen likken en heel veel smeken, smeken, smeken en nog eens smeken is eindelijk de kogel door kerk (of moet ik zeggen de Kuip). De echte fans zijn tegen, de echte slimmeriken voorspellen een drama, maar Feyenoord zet natuurlijk gewoon door. Als je jezelf zo hebt moeten verlagen om iets te bereiken ga je niet opeens terugkrabbelen tenslotte.
4 -7
DelPiero
Ja, want bij één van de grootste investeringsbanken ter wereld
Goldman Sachs en de International Stadia Group werken alleen maar laagopgeleiden die geld stoppen in een project wat waarschijnlijk failliet gaat.
1 -3
Bky
Haha ja, Goldman Sachs doet nooit iets verkeerd.

Haha.

HAHA.
3 -1
ferrari2009
https://www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/economie/5643758/strafonderzoek-zakenbank-goldman-sachs-schandaal-maleisie.amp
0 0
ferrari2009
https://www.google.nl/amp/s/www.nu.nl/economie/5643758/strafonderzoek-zakenbank-goldman-sachs-schandaal-maleisie.amp
0 0
MikieStyle
Leuk voor ze......
5 -1