Advocaat: 'Mannelijk spelen tegen Ajax'

BVeenstra, 21-12-2018 om 13:50, 5076 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij FC Utrecht gaat men zondag wellicht anders spelen dan normaal. Om 12.15 uur komt Ajax op bezoek en trainer Dick Advocaat weet dat de Amsterdammers voetballend de betere partij zullen zijn. Aanpassen geblazen dus, zo is de trainer realistisch.

'We zullen vooral heel mannelijk moeten spelen', citeert De Telegraaf de oefenmeester van FC Utrecht. 'We moeten duels winnen en dan hebben we met de steun van ons publiek zeker een kans. Dan zijn we een lastige tegenstander.'

Advocaat geeft aan dat FC Utrecht het zondag niet op een voetballende manier gaat proberen. 'Voetballend gaan we het niet winnen van Ajax. Dus zullen we op een andere manier het verschil moeten maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mike1
Er staat toch slechts dat hij wil dat ze “mannelijk” moeten spelen? Daar is niks mis mee toch? Ik zou me meer zorgen maken als hij ze “vrouwelijk” zou willen laten spelen :)
0 0
AFCAsphere
Wat fijn zeg, weer zo’n misogynistische opmerking. Alsof we er daar al niet genoeg van hebben op AS.

Ik zie in het vrouwenvoetbal veel minder aanstellers dan bij het mannenvoetbal, dus wat dat betreft kunnen mannen nog wat van vrouwen leren.
1 0
TontoKarnaggel
Enzijdige rivaliteit vind ik altijd zo intens sneu.
Je helemaal focusen op de grote "vijand" terwijl die vijand jouw gewoon beschouwd als 1 van de 18 andere clubs.

In utrecht hebben ze hier minder moeite mee heb ik het idee....
2 0
Catenaccio
Als Dick mannelijk bedoeld zijnde de vertoning tegen Feyenoord zeg ik “top Dick, ga zo door bij Feyenoord”.
0 0
Pierre Heno
dasar probeerden ze het nog 'voetballend'. In de Galgenwaard gaat dus duidelijk de hakbijl en de zaag er in. Met de volledige toestemming van Dickie Dik. Zou wat zijn wanneer we daar net als PSV vorig seizoen met 1-7 van het veld stappen.....
0 0
talent020
schijtclubje dat Utrecht, tegen Feyenoord slsakke lammetjes over het veld, maar als Ajax op bezoek komt, weten ze niet hoe snel ze hun noppen moeten slijpen...
0 0
JSF
Lafbekken waren het tegen 010. Vooral niet inspannen, Ajax wil men niet missen. Daarom is een kampioenschap van Ajax veel knapper dan die van 040. Tegen Ajax kunnen ze zich wel opladen
3 0
Kuningast
Net als in januari zeker toen die mongool van utrecht een doodschop uitdeelde aan Nico.

Gelukkig hebben we nu een var dat scheelt al een hoop.
0 0
Vierendertigste
Dat wordt na 5 minuten twee rode kaarten en de wedstrijd is gespeeld
2 0
AlexIbarra
Vorige keer mochten jullie wisselspelers ongestraft uit de dug out komen om wat Ajacieden een paar beuken te geven.

Als dat dit jaar weer gebeurt ga ik serieus verhaal halen bij de bond. Ik heb een prima zelfbeheersing maar als een wisselspeler me zomaar aan zou vallen zou ik hem zonder gene finaal de vernieling in trappen.

Helemaal klaar met die voorbeeldfunctie voor Ajacieden terwijl andere clubs bewust hun eigen grasmat verneuken, kakkiesupporters wedstrijden mogen beinvloeden, Tukkers kampioen worden door fraude, wisselspelers fysiek mensen aanvallen, schoppen van achteren worden genegeerd en Nijhuis en anderen niet fluiten voor overduidelijke overtredingen omdat ze vinden dat de speler aan de bal maar eerder over had moeten spelen.

We wachten af..

Zomaar een lijstje van dingen die nu in me opkomen waar de bond geen flikker aan doet.
1 0
Radie125
Advocaat had gisteren mannelijk gespeeld dan had je misschien gewonnen. Maar nee sparen want Ajax komt zondag. Wat een stelletje wijven
11 0
blueberry
helemaal mee eens die droeftoeters sparen zich voor zondag eigenlijk zielig dat ze de kortste weg naar europees voetbal laat lopen om van ajax te winnen
1 0
wendoo9
Kan iemand mij hier uitleggen waarom David Neres (prachtige speler overigens ) altijd bij zijn eerste balaanname altijd de bal terug speelt naar achteren of naar het midden ipv zijn tegenstander gelijk op te zoeken en hem voorbij proberen te gaan. Dat kan hij erg goed. Is dit een taak van Ten Hag wat hij mee krijgt zodat de linkerverdediger er over heen kan ? Zo blijft zijn directe tegenstander makkelijk overeind met deze speelwijze. ?
0 -4
Lazell
Je hebt buitenspelers die elke keer hun tegenstander opzoeken, terwijl het kansloos is. Neres herkent zijn momenten en speelt simpel als het moeilijk niet gaat. Zo'n El Ghazi zocht zijn tegenstander tig keer op, maar leed ook tig keer balverlies.

Met deze kwaliteit van Neres kom je er onder de streep ongeveer net zo vaak of zelfs vaker langs, terwijl je de bal eigenlijk nooit verliest. En als Neres de kans krijgt, gaat hij er langs.
1 0
Schwalbino
Je ziet zoiets ook veel bij City of Barca. Terugleggen, weer inspelen etc. Wil je een actie maken moet je het goede moment te pakken hebben.
0 0
FrietvanPiet
Had je gisteren moeten doen..
4 0
JPM
Die kansloze ratten gaan ons dus de wedstrijd uit proberen te schoppen.

Ik vrees voor een hele nare wedstrijd. Als we maar winnen; deze keer maakt het me totaal niet uit hoe.
14 0
AFCAsphere
Uiteindelijk maakt het niet uit hoe we die 3 punten meenemen uit Utrecht, maar het liefst speel ik ze helemaal weg met oogstrelend voetbal. Ik weet nog goed dat ik in Utrecht naar school ging en sommige FCU supporters het gevoel hadden dat er door Ajacieden op hun neer werd gekeken en dat ze een veel te grote mond hadden.

Uiteindelijk schieten Utrecht en zijn supporters zichzelf in de voet want als ze deze instelling vaker zouden laten zien tegen andere clubs, dan zouden ze serieus mee kunnen doen om plek 3 of weer eens een keer de beker winnen. Maar nee, ze kunnen het alleen opbrengen tegen Ajax.
0 0
Lazell
Hahaha. Als wij op iemand neerkijken is het Feyenoord.

Dat ze serieus denken dat wij ons bezig houden met Utrecht... Of die flapdrollen uit Den Haag.
0 0
AFCAsphere
In Utrecht en Den Haag hebben ze last van hetzelfde calimerocomplex als in Eindhoven.
0 0
Redrum
'Mannelijk spelen' is een mooie stoere term voor 'blind schoppen naar alles met een Ajax-shirt aan'. Elk jaar hetzelfde liedje in Utrecht. Gelukkig hebben we Higler om ons te beschermen tegen hard spel dat over de grens gaat. Zucht.. Gelukkig heb ik voor het eerst sinds jaren het vertrouwen dat onze jongens hier bestand tegen zijn. Neemt niet weg dat de KNVB met name zich ongelofelijk kapot moet schamen voor het feit dat ze het elke keer weer toestaan dat nietszeggende pisclubjes de enige echte club die Nederland nog kleur geeft verrot schoppen. En dan vragen ze zich met zijn allen hardop af waarom het zo slecht gaat met Nederland..
7 0
Frank1978
Voordeel is wel dat we nu de VAR hebben. Verder met je eens. Mannelijk voetbal, prima, maar een overtreding is een overtreding en die clowns (zoals Nijhuis) die dan vrolijk verder laten voetballen moesten ze nooit meer een ED wedstrijd laten fluiten. Maar het gaat goed komen zondag, heb ik alle vertrouwen in, nu Tadic en Blind erbij zijn gekomen is de hele balans veel beter in ons team. Afgelopen seizoenen was het vaak te jong en onervaren waardoor zo'n beuk(schop)ploeg als Utrecht ons vaak dwars heeft weten te zitten. Als Ajax zondag bij de les is, verwacht ik een regelmatige overwinning, maar ik hoop op een ouderwetse 0-7 bij die hypocrieten die ons oh zo haten, maar ondertussen altijd wel een of meerdere oud Ajacieden rond hebben lopen.
0 0
AFCAsphere
Ik had dit al in het topic van Willem Jansen geplaatst, maar ik herhaal het toch maar: als ik het goed heb geteld dan hebben we sinds 2008/2009 in de Galgenwaard 4 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en 4 keer verloren. Dat zijn natuurlijk teveel punten verloren aan een club die normaal gesproken al moeite heeft om te strijden om een Europees ticket. Door deze uitslagen krijgen ze in Utrecht ook ongezond veel vertrouwen dat ze wel even wat puntjes kunnen afsnoepen van die grote boze club uit de hoofstad, dus we moeten er ook voor zorgen dat ze de naam van angstgegner kwijt raken.

Erik kent de club gelukkig, dus ik ga ervan uit dat hij weet wat er nodig is om de jongens te motiveren komende zondag.
0 0
Duif63
Dat wordt dus ordinair schoppen Dick, zoals jezelf altijd deed toen er nog maar 1 camera bij een wedstrijd stond. Gelukkig staan er nu 20 camera's en hebben we ook de VAR nog.
4 0
Mark03
Ik ben in ieder geval blij dat Nijhuis geblesseerd is, die had deze pot anders sowieso gefloten.
4 0
Jaridebeste
Higler begint anders al veel Nijhuis trekjes te krijgen. Zoals tolereren dat je half verrot geschopt wordt. En als ik Advocaat zo hoor, kun je daar wel vanuit gaan.
0 0
Redrum
Gelukkig was Dennis Hitler wel beschikbaar. Die vertoont ook opvallend veel Nijhuistrekjes. Er is wel één voordeel: de VAR.
2 -1
3*stars*3
Hahaha maar die heeft zijn pijlen gericht op de klassieker, in de Kuip.
Nijhuis Will be back!
2 0
mickey2602
Als andere clubs/trainers dit nou ook eens zeiden voor een wedstrijd tegen PSV...Maar daar tegen gaan ze wel gewoon lekker voetballen en geven hen de ruimte.
7 0
MankeNelis
Dickie schroomt niet om alla Roda met 11 man in de 16 te gaan staan.
0 0
chloorbestendig
Gelukkig is er nu de VAR, dus ik voorspel een soepele 0-5.
1 0
ajax4ever01
Don't worry jongens, Ten Hag en Labyad weten goed hoe Utrecht zich voorbereiden en hoe ze Ajax denken te willen bespelen dat kan een voordeel zijn.
2 0
MankeNelis
Hoogste tijd om ze eens flink te vernederen. Mooiste uitslag ooit 1-7 in 98 of 99 Met Averladze, Litmanen en Laudrup. Wat werden ze toen weggetikt zeg geweldig.
1 0
BRAMHOUTEN
zo'n uitslag zou prachtig zijn. waar kan ik hiervoor tekenen
0 0
3*stars*3
Hopelijk beseffen de spelers dat FCU en Dick er alles aan gaan doen om hun kerstdiner te verpesten.
Gewoon ingaan met mindstate van een topduel en die gasten genadeloos afstraffen.

Reizen er trouwens uitfans mee?
1 0
FrankAFCA020
Zojuist de cocaine afgeleverd bij het stadion van FCU die zullen wel weer als de brandweer gaan dus.
0 0
Redrum
Hebben ze niet eens nodig, even lekker op elkaars fluit blazen voor de wedstrijd en ze kunnen 90 minuten lang met gesmeerde keeltjes antisemitische spreekkoren ten gehore brengen. En gaan ze hiermee over het randje? Niks aan het handje, dan mogen de fans van Ajax het jaar erop thuisblijven!!!
1 -1
Stamhoofd
Gister speelde ze als natte kranten tegen feyenoord. Zondag kunnen ze het opeens wel zeker
0 0
Web
Maak de borst maar nat
Maar is Ajax in goede doen, maken ze geen kans, nivaue verschil is veel te groot
Ziyech zal belangrijk zijn met zijn creativiteit en ik zou ook beginnen met Dolberg en anders Tadic in de spits, veel bewegende en niet plaatst gebonden spelers gaan ze het moeilijk mee krijgen
Blind achterin laten voor de opbouw, en Schone in de basis, verdeeld het spel heel goed van links naar rechts. Zou nu kiezen voor Donny boven Neres.
0 -3
Joseph
Gewoon achterin dichtzetten met Wober, zeker als die jongens fysiek willen spelen. Staat Blind ook op zijn beste positie, dan hoef je je geen zorgen te maken dat Utrecht druk gaat zetten op het middenveld.
Donny logisch, die moet altijd in de basis.
0 0
Bennyben
Bla bla bla, zijn net uitgeschakeld en heeft het alweer over Ajax. Is toch een wedstrijd die voor hun nergens omgaat.
3 0
FWAjacied
Een verrassende tactiek.
3 0
MarcoB1971
Tegen PSV gooit iedere club er met de pet naar, maar tegen Ajax is het weer de wedstrijd van het jaar. Elke x als Ajax kampioen wordt telt deze dubbel dan van PSV. Alleen omdat iedere club van Ajax wil winnen en naar PSV gaan met de hoop niet te verliezen.
3 0
Tinus
Kom op man, hou eens op met dat huilsentiment.
1 -2
AFCAsphere
Hij heeft wel degelijk een punt dat het knapper is wanneer wij kampioen worden. In Utrecht, Den Haag, Rotterdam-Zuid, Eindhoven, Alkmaar wordt er elk seizoen de wedstrijd van het jaar gespeeld tegen Ajax. Ook zie je vergelijkbare taferelen bij Heerenveen en Groningen. In die wedstrijden krijgen we veel meer weerstand dan wanneer PSV daar speelt. Waarom? Omdat Ajax nog steeds de grotere club van de twee is en als jij je kunt meten met zo’n ploeg, dan kun je daar trots op zijn. Bovendien denken sommige Nederlanders nog steeds dat Ajacieden allemaal bloedarrogant zijn en dat ze even met beiden benen op de grond gezet moeten worden.

PSV won vorig seizoen of dat seizoen daarvoor met 1-7 in de Galgenwaard. Dat zul je echt nooit zien gebeuren tegen Ajax.
0 0
Tinus
Ik vind ook dat veel clubs tegen Ajax net even wat meer kunnen geven. Maar om te zeggen dat alle clubs er tegen PSV met de pet naar gooien is regelrecht huilgedrag want het klopt niet. Bovendien zijn er ook echt wel teams die tegen Ajax teleurstellen (az, graafschap, Vitesse om er maar een paar te noemen dit seizoen). Dat slachtoffergedrag past niet bij Ajax en het zint me helemaal niets dat het alleen maar meer wordt op het forum.
0 0
AFCAsphere
Haha, leuk dat je de Graafschap noemde. Herinner je 8 mei nog? Toen zij op de laatste speeldag opeens alle energie die ze daarvoor spaarde gebruikte om ons van de titel af te houden? Het leek wel op een CL finale voor hun. Een aantal dagen later degradeerden ze alsnog, tegen een club uit de 2de divisie. Dat bewijst het punt dat ik maak maar als te goed. Tegen Ajax komen er bepaalde krachten vrij voor sommige teams, dat is geen ‘huilgedrag’.
0 0
Frank1978
Het is een feit dat voor de meeste ED clubs Ajax thuis de wedstrijd van het jaar is. Ik vraag me serieus af of er een club is (naast ons) die Psv thuis de wedstrijd van het jaar vindt? Dit kan betekenen dat het hier en daar inderdaad lastiger is voor ons, maar je kunt het ook als een compliment zien. Geeft maar weer eens aan welke club de grootste is in NL. Ik vind dat Ajax vooral naar zichzelf moet kijken wanneer een ploeg als Utrecht een serieuze Angstgegner wordt, dat zou niet zo mogen zijn gezien het verschil in begroting. Wat mij bij zo'n Utrecht en bij een aantal andere clubs wel stoort is dat hypocriete en overdreven opgefokte gedrag van die fans. Oh wat haten ze ons, maar vrijwel altijd hebben ze oud spelers van ons rondlopen...
0 0