Molenaar: 'Brengen Onana was logisch'

NielsOpdam, 20-12-2018 om 09:35, 5470 views, FOX Sports, Voetbal Inside |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Robert Molenaar, trainer van Roda JC, vond het inbrengen van André Onana voor Kostas Lamprou een begrijpelijke wissel van Erik ten Hag. Dat vertelt Molenaar in gesprek met FOX Sports.

'Ik zag Onana de warming-up doen', begint Molenaar over de wissel van Ajax. 'Toen dacht ik al dat dat een logische wissel was.' Voor de oefenmeester was het op een geven moment ook duidelijk dat het penalty's werden. 'Want we kregen niet zo heel veel open kansen tegen. Zo'n wedstrijd krijgt dan de contouren dat er niet gescoord gaat worden en daar geloofde ik wel in, dus wij hadden de lijstjes al gauw klaar voor de penalty's.'

Molenaar zag dat zijn ploeg dichtbij een stunt was tegen Ajax. 'Maar degene die het rustigst blijft, gaat er met de prijs vandoor. Helaas heeft net niet zo mogen zijn, maar ik ben wel trots op de jongens. We hebben het Ajax echt moeilijk gemaakt. In de verlenging hebben we nog even gewisseld om ze te verrassen, dat lukte nog bijna.'

Henk Dijkhuizen

Rechtsback Henk Dijkhuizen was trots op zijn ploeg, zo vertelt hij tegenover Voetbal Inside. 'We hebben er alles uitgehaald. We kunnen onszelf een heel groot compliment maken.' Dijkhuizen hoopte stiekem op een stunt tegen Ajax. 'Maar zij hebben zoveel kwaliteit. Over het algemeen hebben wij het heel goed gedaan. Wij gingen van ons eigen plan uit en ik moet zeggen dat de trainer dat goed heeft gedaan.'

Dijkhuizen merkte dat Roda JC steeds meer in de wedstrijd kwam. 'Zij probeerden de hele tijd rond te spelen, maar kwamen er niet doorheen. Hoe langer dat duurt, hoe meer vertrouwen wij krijgen. De Ajax-spelers werden een beetje boos op elkaar, maar ik denk dat dat ook aan ons ligt. Als je de spelers van Ajax hoort ouwehoeren tegen elkaar, dan geeft dat een extra boost.'

Donderdag geen verzendkosten bij een bestelling in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
..::Rootje::..
Wat een ontzettende pussy die Molenaar.
Alleen de gedachte al dat een club als Ajax met een b-ploeg naar je toekomt, moet al de trigger zijn om alles te geven wat je in je hebt.

En om daarna de doelman te laten warm lopen lang voor het eindsignaal is gegeven.. dat je dit soort arrogantie niet afstraft, daar snap ik totaal niets van.

Daarnaast waren kreeg Roda zeker kansen om de wedstrijd in hun voordeel te trekken. Maar ja, kwaliteit gaf de doorslag gister.
0 -4
Marcao
Tja, kwaliteit... alleen bij de pingels. Verder was het nivootje likmevessie ;o)
1 0
..::Rootje::..
Dat bedoelde ik ook.

Wat is ;o) trouwens?
0 0
Ajax#1900
Een emoji die staat voor verbazing
1 0
JPM
Ik lees het als een emoji met een knipoog, waarbij de ";" de ogen vormen, de "o" de (pipo de clown) neus en de ")" de smile.

(:
0 0
..::Rootje::..
Wie is Pipo de Clown? Trainer van Feijenoord?
0 0
Knalpot
Zjelko Petrovic
0 0
Marcao
Trouwens een godswonder dat die Dijkhuizen de wedstrijd mocht afmaken. Hij probeerde Tadic uit de wedstrijd te schoppen, maar die ijdele Turkse fluiter deed alsof hij het niet zag en gaf geen kaarten. Die scheids zat er trouwens bij beide pingels naast.
1 0
Marcao
Nuttige wedstrijd, want we kunnen nu duidelijk doorselecteren. Kristensen: dramatisch zwak, wegdoen. Wöber: hooguit als invaller in de verdediging, middenveld kan hij niet, wegdoen. Labyad: komt simpelweg tekort, exit. Lamprou: te klein en te onzeker. Eiting: komt net terug van blessure, maar de twijfel slaat toe... verhuren?

Geld zat, ik neem aan dat Overmars al bezig is met vervangers.
1 -3
niquedegraaff
Ajax heeft het vooral zichzelf moeilijk gemaakt, maar dit zijn goede wake up call wedstrijden waarin veel punten van verbetering boven komen drijven. Ik denk dat zo'n wedstrijd van gisteravond nodig was een precies op het goede moment viel.

Nu gaan de jongens met een andere overtuiging richting Utrecht.
3 0
Redrum
Ja dat is waar, gelukkig hebben ze de penalties goed genomen en zijn we daardoor schadevrij uit de wedstrijd gekomen. Was het fout gegaan waren we toch met een kutgevoel naar Utrecht gegaan. Nu hopelijk met het gevoel dat ze alles moeten geven. Nog één keer knallen en met een heerlijk gevoel de winterstop in.
2 -1
Dexy
Excuus voor de min, had een plus willen aantikken. Even niet opletten...
0 0