[Update IV] Stam nieuwe trainer PEC Zwolle

NielsOpdam, 28-12-2018 om 14:10, 19948 views, PEC Zwolle, De Stentor, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

John van 't Schip is ontslagen als trainer van PEC Zwolle. De oud-Ajacied verloor dinsdagavond in de KNVB Beker met 5-0 van AZ, dat was voor de clubleiding van de Zwollenaren de doorslag om Van 't Schip te ontslagen. Dat meldt PEC Zwolle via de clubwebsite. 

De clubleiding heeft woensdagochtend in goed overleg met Van 't Schip besloten een einde te maken aan de samenwerking. Volgens De Stentor hoopt de clubleiding van de Zwollenaren op die manier een schokeffect te creëren binnen de club. Nog voor het trainingskamp in Mijas, dat op 3 januari start, wil PEC Zwolle de opvolger van de oud-Ajacied aanstellen. 

Van 't Schip was bezig aan zijn tweede seizoen en startte prima in zijn eerste half jaar als trainer in Zwolle. In de winterstop van vorig seizoen stonden de Zwollenaren op de vierde plek met 33 punten en eindigde hij uiteindelijk negende. Tijdens dit seizoen daalde PEC Zwolle echter en staat het momenteel vijftiende. Jaap Stam, oud-trainer van Jong Ajax en oud-speler van de Zwollenaren, wordt door De Stentor genoemd als belangrijkste kandidaat voor de trainerspost in Zwolle.

Update - 19.20 uur (19 december 2018) - 'Jaap een interessante kandidaat' 

De voorzitter van PEC Zwolle noemt Jaap Stam een interessante kandidaat om John van 't Schip te vervangen. 'Jaap kent de club en heeft in Engeland een brok ervaring opgedaan. Dat is dus wel een potentieel interessante kandidaat. We hebben bewust niemand benaderd, omdat ik vind dat je dan niet meer eerlijk in het proces met de huidige trainer zit. En als ik ergens een hekel aan heb, zijn het wel dubbele agenda’s', aldus Adriaan Visser tegenover De Stentor. Stam zit sinds vorig seizoen zonder club na zijn ontslag bij Reading.

Update II - 19.45 uur (24 december 2018) - 'PEC hoopt Stam deze week te presenteren'

Volgens het Algemeen Dagblad wordt Jaap Stam vrijwel zeker de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Het medium schrijft: 'Voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp openden zaterdag de onderhandelingen met Stam en zijn management, bestaande uit zaakwaarnemers Henk Timmer en Henk van Ginkel. De voorbije dagen voerden beide partijen meerdere gesprekken. Daarbij kwam onder meer de samenstelling van de selectie, de invulling van de staf en het financiële gedeelte aan bod. Na de kerstdagen hopen Nijkamp en Visser op die onderdelen tot een definitief vergelijk te komen.'

Update III - 09.10 uur (28 december 2018) - 'Stam vrijdag gepresenteerd bij PEC'

Volgens Voetbal International wordt Jaap Stam vrijdagmiddag gepresenteerd als de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De oud-Ajacied is daardoor de opvolger van John van 't Schip. Stam was tussen 2009 en 2013 al actief in Zwolle. Eerst was hij teammanager, daarna trainer van de beloften en assistent bij het eerste elftal. Na zijn tijd bij PEC Zwolle verliet Stam Zwolle voor Ajax. Hij werd in Amsterdam trainer van Jong Ajax en vertrok in 2016 naar het Engelse Reading. 

Update IV - 14.10 uur (28 december 2018) - Stam nieuwe trainer PEC Zwolle

Jaap Stam is per direct de nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle, zo meldt PEC via de clubwebsite. De oud-trainer van Jong Ajax tekent een contract van anderhalf jaar in Zwolle. Stam moet de club naar een hogere positie op de ranglijst krijgen, momenteel staan de Zwollenaren zestiende. Hij was tussen 2009 en 2013 al actief bij PEC Zwolle. Stam was in Zwolle trainer van de beloften en was onder Art Langeler assistent bij het eerste elftal.  

De oud-Ajacied is erg blij met zijn aanstelling in Zwolle. 'PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leviathan
Er riepen er hier een hoop om John van t schip na Keizer... Als je bij PEC al ontslagen wordt...
0 -2
Web
Rijkaard bij Sparta
Het over komt iedere trainer
Kijk eerst eens naar het team?
Wie zijn er wel niet vertrokken
Resultaat trainer, eerst de boel achterin organiseren dan verder kijken
0 0
PetrusKeizer
ik lees een heel ander citaat (op de NOS website), opgetekend uit de mond van de 'heer' J Stam:
"Het is een fantastisch moment voor mij om in te stappen", legt Stam uit. "Het zou heel mooi zijn als je nu stappen kunt gaan maken. Dat je weer de groei en de potentie van het elftal gaat zien. En je een aantal plaatsen kan gaan klimmen op de ranglijst."

Dat je WEER de groei en de potentie van het elftal gaat zien. Fantastisch moment om in te stappen. Mag ik zo vrij zijn om dit te lezen als een keiharde trap na naar John van t Schip?
1 -3
geDaante
Of hij doelt op de groei die Van 't Schip vorig jaar inzette.

Sowieso rare keuze dit, nergens op gebaseerd dat Stam een goede trainer zou zijn.
Bij Jong Ajax vooral kiezen voor degelijke non-voetballers ten koste van technisch-creatieve spelers, waaronder Nouri. Leek helemaal nergens op. In Engeland ook niks laten zien.

Totaal andere visie dan Van 't Schip ook, PEC is hun visie en beleid kwijt lijkt het, men had voor dit seizoen ook als slecht ingekocht, niet gericht op combinatiespel, wat je onder Van 't Schip wel had moeten doen.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk mag je dit lezen als een keiharde trap na naar Van 't Schip maar volgens mij lees je dan iets wat er niet is.
1 0
PetrusKeizer
laten we t daar maar op houden dan. Dhr Stam moet zich echter wel realiseren dat elk woord op de weegschaal gaat tegenwoordig, in dit geval het woordje 'weer'
0 -1
Web
PEC is gewoon vier sterkhouders kwijt, die vier waren zo belangrijk
Ryan Thomas
Philippe Sandler
younes Mokthar
Mustafa Saymak
PEC dacht dit even op te kunnen vangen, de verwachtingen waren gewoon te hoog
Snap niet dat Stam hier in stapt.
0 0
geDaante
Precies, en de vervangers waren geen technici, zoals deze jongens, maar degelijke, wat nietszeggende meevoetballers.

Normaal gesproken koopt PEC heel goed aan, gericht op met name techniek en voetballend vermogen. Dit jaar ineens niet, en dan ook nog eens de vreemde keuze voor Stam.
0 0
Web
Mijn beeld van Stam is niet goed.
Aan de andere kant heb ik hem nooit training zie geven.
Ik doe niet mee aan vermoedens
0 0
Ajax27
Niet meedoen aan vermoedens... Die onthouden we haha. #Nederlandsismoeilijk
1 0
Web
Vermoeden.
Een vermoeding is bewering waar van denkt dat het waar is.
Zonder daar van zeker te zijn.

Stam is een beton trainer enz
0 -1
Ajax27
Ja top, googlen kan ik ook. in de context hoe je het woord gebruikt kun je het niet gebruiken. En zelfs in het overtypen van een Wikipedia definitie maak je taal- en spelfouten, hulde.
0 0
Middenweg401
Imposante verdediger die zichzelf met niet het grootste talent heeft opgewerkt naar de top maar geen leider, geen echte fanatieke motivator (misschien wel belangrijkste kwaliteit van een coach tegenwoordig?), geen tactisch brein, en gezien zijn keuzes bij Jong Ajax geen liefhebber van/ geen kijk op mooi voetbal.
Eigenlijk is het mij een raadsel wat men in hem ziet als trainer.
0 0
MankeNelis
Japie kon zelf niet op kunstgras spelen, want dan liepen zijn benen vol. Nu staat hij de hele week op een nep veld.
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahaha. Iemand ooit Jong Ajax onder Stam gekeken?
0 0
Rommy
Japie Catenaccio Stam...
1 0
grannig mokum1
Ik wel ff zien of jaap beter kan doen dan van schip en met het zelfde materiaal wat ze nu hebben... Ik denk dat het moeilijk wordt
1 0
Bensco
Japie geeft overigens zelf aan in een interview dat hij deze winter versterkingen verwacht bij PEC Zwolle. Dat zou men overeen zijn gekomen in de contract onderhandelingen.
0 0
Ajax27
Ik denk dat Jaap juist iemand is die perfect degredatievoetbal kan spelen. Defensief alle zaken in orde maken, punten pakken tegen de kleintjes, voor het gelijke spel gaan tegen het linkerrijtje. Saai voetbal, maar alles voor het resultaat.
0 0
Liam
Ik denk voor beide partijen een goede oplossing. Jaap heeft nog geen moment laten merken een talentvolle toptrainer in wording te zijn dus mag in zijn handjes knijpen dat PEC hem de kans wil geven aan zijn ontwikkeling te werken. Voor PEC is Jaap een prima uithangbord voor de club, zeker in die regio. Daarnaast zal hij realistischer gaan voetballen en dat past beter bij de beperkte capaciteiten die er voorhanden zijn.
0 0
Babangida83
Dat heet zwalkend technisch beleid. Van t Schip en Stam, totaal andere speelstijl en filosofie. Kan je dus je selectie helemaal gaan veranderen die voor Stams voetbal wel geschikt zijn.
4 0
Ozymandias
Misschien zijn ze wel tot de conclusie gekomen dat de selectie niet geschikt is voor de manier waarop Van 't Schip wilde voetballen en dat de visie van Stam veel beter bij deze selectie past. Als ik naar de spelers van PEC kijk denk ik dat een speelstijl die gebasseerd is op een goede verdedigende organisatie en snelle counters middels snelle korte combinaties (de speelstijl van Stam) beter bij hun past dan de speelstijl van Van 't Schip. Zeker gezien de aanwezigheid van Namli en Van Crooij.
0 0
Babangida83
Dus ze hebben een selectie samengesteld die niet bij de trainer past? Hoe precies is zat goed beleid?
PEC heeft de laatste 7-8 Jaar altijd avontuurlijk aanvallend voetbal gespeeld. Van t Schip past wel in dat lange termijn plaatje. Stam totaal niet.
2 0
Web
Er zijn gewoon vier sterkhouders vertrokken
Ryan Thomas, Philippe Sandler, Younes Mothkar en Mustafa Saymak
Ik vind het niet zo gek dat PEC niet draait
1 0
Ozymandias
"Dus ze hebben een selectie samengesteld die niet bij de trainer past? Hoe precies is zat goed beleid?"

Duidelijk. De selectie is niet goed genoeg om aanvallend voetbal te spelen. Daarvoor zijn ze te veel goede spelers kwijt geraakt en de vervangers zijn niet van hetzelfde niveau. Dus hebben ze iemand nodig die meer uit deze selectie kan halen door wat verdediger te gaan spelen.

"PEC heeft de laatste 7-8 Jaar altijd avontuurlijk aanvallend voetbal gespeeld. Van t Schip past wel in dat lange termijn plaatje. Stam totaal niet."

Clubs die tegen degradatie strijden hebben niet de luxe om aan de lange termijn te denken. Als PEC na dit seizoen degradeerd kunnen al hun lange termijn plannen het raam uit. Ze moeten eerst zorgen dat ze niet degraderen en dat gaat over het algemeen makkelijker als er een goede verdedigende organisatie staat. Daarom heeft Bosz ook twee Premier League clubs afgeslagen die tegen degradatie moeten vechten omdat hij begreep dat die verdedigend moeten gaan spelen en zijn visie daar niet bij past.
1 0
vak114
Betonvoetbal al op kunstgras.
1 0
Bky
Over enkele jaren is het dus PEC - Jong Ajax. Lekker Stam zn beukvoetbal spelen in de KKD voor PEC.
4 0
Bonno1978
Een trainer die verzorgd voetbal wil spelen heeft, om wat voor reden dan ook, niet tot resultaat geleid. Dan vind ik Stam geen verkeerde keuze. Iemand uit de streek, keiharde mentaliteit en armen opstropen. Zwolle is in degradatienood en moet wat doen. Er staat wel wat voor de groep hoor...
1 -2
Eastwood
Lekker dichtbij Kampen.
2 0
Ajaxvooraltijd
Hahahaha lachwekkend beleid. Je stuurt van het Schip weg die prima presteerde met zeer matig materiaal om vervolgens de grootste floptrainer van Nederland er neer te zetten. Veel succes ook met het inpassen van talent, want alleen houthakkers zullen erin staan.
1 -5
mvdk
Ik weet nog goed toen Stam net bij ons was. Jaap ging na de training altijd nog extra buikspieroefeningen doen en al snel deden steeds meer spelers met hem mee. Je mag natuurlijk van alles van hem vinden, maar hij was wel een echte prof en een absolute topverdediger. Dit is een man waar heel veel voetballers tegenop kijken.
2 0
Liam
Ja maar als trainer viel hij door de mand bij Ajax.
2 -1
Babangida83
Zeker waar. Vind hem ook een echte leider pur sang. Dus potentie heeft hij in mijn ogen zeker.
1 0
AlexIbarra
Een half jaartje straftraining voor de jongens van PEC, met 1x in de week als hoogtepunt degradatievoetbal op kunstgras.

Ben heel benieuwd of dit gaat werken..
0 0
Peteronline
en dan te bedenken dat veel AS supporters hem zagen als opvolger van van de ontslagen vorige trainer..........elk denkend mens weet dat Schip een laagvlieger is
0 -1
geDaante
Nergens op gebaseerd, heeft nergens als trainer iets laten zien, behalve dat hij geen oog heeft voor logische opstellingen en talent, en voor goed voetbal.

PEC gaat ineens voor vechtvoetbal blijkbaar.
5 -1
AjaxCitizen
Nergens als trainer laten zien? Hij had het anders nog redelijk gedaan met Reading, waar hij in zijn eerste seizoen de finale van de play-offs haalde en net promotie naar de Premier League misliep.
0 0
Pauw
Hoop dat PEC met Stam een genadeloos hard pak slaag krijgt in de JC Arena. Dat hij geen oog had voor Nouri etc. is onvergeeflijk.
1 0
Bensco
zullen ze nu wel nodig hebben. Ron Jans bracht vermakelijk voetbal met resultaat maar Van T Schip ging voor naïef voetbal met spelers die kwaliteit ontbreken. Het gevolg is dat PEC nu moet vechten voor lijfsbehoud.
0 -1
Dibbesdeef
John heeft bij PEC een goed eerste half jaar gedraaid, daarna kwam de klad erin. En laat dat nou net het moment zijn waarop zijn assistent Dwight Lodeweges naar de KNVB vertrok. Ik heb daardoor de indruk dat de goede prestaties van PEC in eerste deel 2017/2018 meer Dwigt zijn verdienste is dan die van John.
3 0
Babangida83
Of Lodeweges had kwaliteiten die de zwakten van Van t Schip compenseerden.
0 0
OpaVerteld
Niet bij stil gestaan. Goeie observatie.
1 0
Hagmag
Tja, ze denken nu een wonderdokter voor deze selectie te kunnen gaan binnen halen.
1 0
jariafca020
Maar vijftiende is toch helemaal niet gek voor een clubje als PEC? Ze hebben de afgelopen jaren ver boven hun kunnen gepresteerd en nu staan ze waar ze horen met dat klote kunstgras.
2 -2
Maxwell5
Ecact! Maar leg dat maar aan die mafketel van een voorzitter van PEC uit.
0 0
Bjorn
Moet hij niet rouwig om zijn. Verschrikkelijk kunstgras en een matige selectie. Hij was nooit gedegradeerd, had die man lekker het seizoen laten af maken. Zwolle was gewoon veilig tussen plek 10 en 15 geeindigd simpelweg omdat er een paar nog slechter zijn.
2 0
Onpartijdig
https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/108646/spaan-tipt-van-t-schip-als-vervanger-keizer

Misschien was Ten Hag toch de betere keuze, Henk
5 0
masterrr
Zat er aan te komen, hoe jammer ook voor John die goede prestaties heeft geleverd in 2017
PEC heeft best een aardige selectie die in elk geval veel beter moet kunnen dan dit
Vraag is: wie kan het beter?
1 -2
Duif63
Fijne feestdagen John, je kunt beter met Daniëlle en Willeke op de bank zitten als op de bank bij PEC.
2 0
3sterrenAjax1
blijft een fantastische trainer. heeft het overal goed gedaan. echte cruijffiaan ook. ik zie hem heel graag als opvolger van ten hag.
2 -20
Ajax#1900
Haha nee.
0 -1
Web
Cruijf was wel gecharmeerd van hem.
2 -1
31xAjax
Die zag t ook regelmatig wel eens niet goed....
0 -2
Duif63
Dat was Cruijff ook van van Basten...
2 -1
Maxwell5
Voor dat ze allebei trainer werden, bovendien heeft Cruijff nooit gezegd dat ze goede trainers zouden zijn. De enige 2 waar ie vooraf het wel specifiek over zei dat het goede trainers zouden zijn waren Rijkaard en Guardiola.
1 -1
BrandjeXL
Jij zit duidelijk al met de kerstgedachte in je bovenkamer.
2 0
mgtow
Hooguit opvolger van Wooter.
2 0
Babangida83
Of Heitinga. Voordeel van O19 is dat de klad er niet snel in gaat komen omdat je simpelweg beter bent dan je meeste tegenstanders. Houdt het moraal hoog en behoudt de durf om de tegenstander af te blijven jagen.
0 0
trainerdv
Overdrijven kan ook. Vooralsnog lijkt het een middelmatige trainer die het overal middelmatig doet en net zoals 99% van alle trainers in Nederland geinspireerd is door Cruijff, maar qua leiderschapskwaliteiten niet in de buurt komt.
4 0
Bensco
Precies! schandalig slechte prestatie wat hij heeft afgeleverd bij PEC. v d
1 -2
chloorbestendig
John mag Jong Ajax wel kampioen komen maken.
4 -1
theflyingdutchm
Maar Jaap wil toch alleen in Engeland trainen?
3 -1
AjaxPassion
Nee.
0 0