[Update II] 'Rabiot maakt zomertransfer naar Barça'

JesseTH, 04-01-2019 om 19:00, 27643 views, Barcelona ; The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Barcelona heeft volgens het Franse medium Le Parisien een akkoord bereikt met Adrien Rabiot. De middenvelder van Paris Saint-Germain ligt overhoop in Parijs en wil en mag vertrekken. Barcelona biedt uitkomst, wat mogelijk betekent dat de Catalanen een alternatief voor Frenkie de Jong binnen hebben. 

Al maandenlang wordt Barcelona in verband gebracht met De Jong en Rabiot. Nu langzamerhand duidelijk wordt dat de koploper van Spanje het lastig acht aan de prijs van (minimaal) 75 miljoen euro voor De Jong te voldoen, kijkt men verder. De vis die uit de vijver is gekomen heet naar verluidt Rabiot en de Frans international zou al een akkoord hebben bereikt met Barcelona. 

Mits waar, dan is de kans aannemelijk dat Rabiot al in de winter naar Barcelona vertrekt. De Fransman speelt lang niet altijd bij Paris Saint-Germain en Rabiot had geen intentie zijn contract te verlengen. Het leverde problemen op in de Franse hoofdstad, waarbij onlangs duidelijk werd dat Rabiot geen minuut meer zal spelen voor Thomas Tuchel en consorten. Barcelona biedt nu uitkomst, wat mogelijk betekent dat Barcelona de handdoek wat betreft De Jong in de ring is gegooid. Rabiot stond in een ver verleden ook in de belangstelling van Ajax. 

Update - 14.30 uur (30 december 2018) - 'Barcelona ontkent akkoord met Rabiot'

Barcelona heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op de hevige geruchten die de ronde doen over Adrien Rabiot. De middenvelder moet naar verluidt overkomen vanuit Parijs en hoewel er interesse is in de middenvelder, hebben de Catalanen middels een officieel statement naar buiten gebracht nog geen akkoord te hebben bereikt met de speler van Paris Saint-Germain. Rabiot geldt als mogelijk alternatief voor Ajacied Frenkie de Jong, die ook in de hevige belangstelling staat van Barcelona. 

Update II - 19.00 uur (4 januari 2019) - 'Rabiot maakt zomertransfer naar Barça'

Hoewel FC Barcelona een kleine week geleden nog ontkende akkoord te zijn met Adrien Rabiot, klinkt The Guardian nu anders. De Engelse krant spreekt namelijk van een akkoord tussen beide partijen over een transfer in de zomerperiode van 2019. Volgens het medium zal de middenvelder een vijfjarig contract ondertekenen in Spanje. Mocht de overgang daadwerkelijk plaatsvinden, kan de Frans international rekenen op een weeksalaris van 170.000 pond.

Tevens kan de transfer betekenen dat een overstap van Frenkie de Jong naar FC Barcelona voor nu van de baan is, al valt het niet uit te sluiten. De selectie van Paris Saint-Germain, één van de andere gegadigden voor het talent, telt als vanzelfsprekend juist een middenvelder minder wanneer Rabiot vertrekt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OpaVerteld
Haha....jaaaaaaaa....al die verhalen van FdJ en MdL gaan zeker weg volgend seizoen voor minstens 75 miljoen de man.
Heb het al eerder gezegd....op het moment dat Marc zegt 'maak de transfersom maar even over, dan zetten wij um af op Schiphol", dan wordt het plotseling heel erg stil.
Er zijn echt heel erg weinig clubs die dit soort bedragen nog kunnen betalen en ik durf de stelling aan dat er geen enkele club te vinden is die dit soort bedragen in 1 keer kan aftikken.
0 -1
Duif63
Gaat de goeie kant op. Geen Ajacieden naar Barça, hèhè
0 -1
CruijffiaansNouriaans
Mooi spel, dat “spelertje binnen halen.”

Onderhandelen regel 4

Laat zien dat je de ander niet nodig hebt en draag eventueel een alternatief aan.

Check.

Your move kamp Frenkie.

0 -1
mgtow
Dembele en Rabiot in 1 team? Een contactgestoorde gamer en een ruikeluislullo. Ja dat gaat echt helemaal goed komen.
3 -2
PetrusKeizer
t bekende vage geklets. akkoord met de speler. en de clubs. zijn die ook akkoord? of mag hij transfervrij vertrekken, die franse 'international' (1 invalbeurt in een vriendsch. pot 2016, 4x 2017 waarvan in elk geval 1 vriendsch. tegen Spanje, werd gewisseld, en 1x 2018). Dan is t niet zo moeilijk. Maar haal ik er ook niet uit. Heeft niet de intentie zn contract te verlengen, dus niet: contract IS niet verlengd. Kan dus spelletje van zn zaakwaarnemer zijn. Wanneer loopt die jongen zn contract dan af. Wil ik allemaal weten als ik zo'n stukkie lees.
0 -1
Stroeve
Shit, dan moeten we De Jong misschien wel houden.
1 -1
Web
PSG was niet voor niets in Amsterdam met een sterke delegatie, en de zakenwaarnemer van Frenkie.
Rabiot naar Barcelona
Frenkie naar PSG.
3 0
4xEC1
Vergeet dat Fair-play verhaal omtrent PSG niet, deal kan nog heel ver weg zijn.
0 0
gi0vanni
PSG kan dat mooi vergeten. Bij Ajax gaat er niemand weg in de winter.
1 -1
Bennyben
Triest dat Barcelona een paar jaar geleden neymar voor 200 miljoen verkoopt maar niet de buidel wil trekken voor frenkie
1 0
PetrusKeizer
ze hebben t geld niet. weet je nog hoeveel Mbappe gekost heeft?
0 0
Marcw1972
hij heeft het over Barcelona dat 200 miljoen voor neymar heeft ontvangen. dus Barça kan best in de buidel tasten voor De Jong.
1 0
Ajax#1900
Je bent lekker scherp Ben
1 0
AsensioWillemsen
Die buidel is al aardig leeg na dat ze overbetaalden voor Dembele, Coutinho en Malcom
3 0
Bky
Meester der logica.
1 0
Barra
Haha hoezo is dat triest, ze zijn toch niks verplicht
1 0
insectenverdelg
PSG is ff budget aan t vrij maken voor Frenkie. :)
2 0
AjaxAmsterdam
Zal het dan toch? De Jong naar PSG?
1 0