Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Emanuelson: 'Willen verrassen tegen Ajax'

BartVeenstra, 10-12-2018 om 07:50, 8632 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het gaat de laatste weken de goede kant op met FC Utrecht - de ploeg staat inmiddels op een vierde plek - en om die reden kijkt men in de Domstad al uit naar de wedstrijd tegen Ajax die over twee weken gespeeld wordt. Een van de mensen in vorm bij FC Utrecht is voormalig Ajacied Urby Emanuelson.

Zondag tegen Heracles Almelo viel Emanuelson in positieve zin op door en goed te spelen en een mooie goal te maken. 'Natuurlijk zit dat er nog steeds in', stelt hij in De Telegraaf. 'Ik speel wel op een andere manier, meer gedoseerd dan in mijn jeugdige jaren. Maar qua kwaliteit kan ik nog steeds hetzelfde brengen. Als ik het vergelijk met vroeger, was ik dynamischer en dribbelde ik meer. Nu speel ik slimmer en maak ik door de ervaring andere loopacties.'

Op zondag 23 december gaat Ajax op bezoek bij FC Utrecht. Voor Emanuelson wordt het een nieuw weerzien met de club waar hij opgroeide. 'Dat blijft speciaal. Ik heb daar toch zeventien jaar gevoetbald. Dat zal altijd bij me blijven. Ajax is op dit moment fantastisch. Het zal moeilijk worden om de punten hier te houden. Maar ik weet vanuit mijn Ajax-verleden dat FC Utrecht-uit niet altijd fijn is. We zullen er alles aan doen om te verrassen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAXTHELEGEND
Emanuelson denkt dat hij nog bij Ajax speelt , sweet dreams ,keep dreaming , Urbi !
0 0
Caparzo
Er komen nog een paar echt lastige potjes aan dit seizoen, p=svee thuis, 010 uit, maar deze ook zeker..
0 0
HenryVakH1972
Dit wordt weer een zware wedstrijd! Beter is Onana fit dan
0 0
Ajaxxxisdebeste
Utrecht is in vorm en daar kan het altijd spoken wordt belangrijke pot, net als al de andere overigens. Kunnen geen steken meer laten vallen.
0 0
..::Rootje::..
Ik vind het overdreven gehuil van de Ajaciedjes, wat mij totaal niet verbaasd overigens.

Urby wordt er duidelijk naar gevraagd, omdat hij bij Ajax gespeeld heeft in 't verleden. De hoofdschuldige hier is De Telegraf.
2 -3
migilo
Dit wordt de zwaarste pot van het jaar....
0 0
TontoKarnaggel
Spannende tijden in utrecht, over 2 weken gaat de competitie van start....
6 0
Joseph
Hier gaan ze in Utrecht voor op trainingskamp in de zomer en spelen ze 32 oefenpotjes voor in de eredivisie.

Sommige clubs spelen voor het lanskampioenschap, om Europees voetbal te halen, of om niet te degraderen, Utrecht speelt om te winnen van Ajax. Je zou het ze bijna gunnen, maar ik zie het niet gebeuren dit jaar.
0 0
Woodenshoe
Zou mij niet verrassen anders, bijna standaard puntverlies tegen Utrecht.
0 0
Daveajax1976
0-3
2 0
Bky
Die wedstrijd is over 2 weken man. Zijn ze er nu al mee bezig?

Wat een calimeroclubje (joh).
2 0
RuffRhythim
Nou, die datum staat al vanaf de zomer tijdens het bekendmaken van het competitieschema in hun lege hoofden gegrift hoor.
0 -1
Frank1978
Ze zijn er al veel langer mee bezig. Kunnen die fans van hen weer lekker schuimbekken, maar ondertussen lopen er altijd wel wat oud Ajax spelers rond...
3 0
Francisco81
Idd hebben aan alles een hekel wat ook maar met Ajax te maken heeft, maar oh wat zijn ze blij als ze een exajacied kunnen binnen halen. Veel meer clubs trouwens. Onze vrienden in Rotjeknor kunnen er ook wat van
0 0
Santiago
De comments zijn weer van een laag niveau vandaag zie ik
1 -2
AjaciedNB
Als oud Ajacied wordt Emanuelson gevraagd naar de wedstrijd tegen Ajax, die binnenkort gespeeld word. Lijkt me best logisch.
uit de comments concludeer ik ook dat Utrecht voornamelijk bezig is met de wedstrijd tegen Ajax. Haha.
0 0
Redrum
Ik zou zeggen, doe eens een poging om het niveau omhoog te krikken.
1 0
Redrum
Wow, ik ben echt zo benieuwd op wat voor manier Utrecht ons gaat verrassen? Ik gok dat ze met het mes tussen de tanden zullen spelen, maar wel vanuit een hele defensieve opstelling. Met 5 verdedigers spelen en schoppen naar alles met een Ajax-shirt. Dat zal de zeer verrassende tactiek van Utrecht worden waarschijnlijk.
3 -1
RuffRhythim
En dat wordt waarschijnlijk aangevuld met het op het laatste moment niet toelaten van uitsupporters omdat hun eigen supporters er weer een rotzooi van maken en daardoor beloond dienen te worden want Utrecht "kan de veiligheid van de uitsupporters niet meer garanderen..."
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Die donderdag daarvoor speel je tegen Feyenoord. Ik zou zeggen: geef daar eens 100%, want dat is jullie enige kans op een prijs.
0 0
Labrador
Ga maar verassen. Pas je aan. Speel een systeem waar je als speler aan moet wennen tegen een team wat al weken goed draait. Goed idee!
2 0
Flarkow
Hahaha sowieso ja!
0 0
godlike
Ik zeg een verrassende 0-8
1 0
Truth
et zou ze daar in kutrecht sieren als ze dat zelfde enthousiasme eens konden opbrengen tegen de rest van de clubs en niet alleen tegen ons
0 -1
MankeNelis
Zo Urby denkt we slaan alles over dan we zijn nu alvast met Ajax bezig. Er zitten nog 2 wedstrijden tussen voor die mafketels.
1 0
off
Volgens mij is het geen monoloog van Urby, maar geeft hij netjes antwoord op de vraag van degene die hem interviewt
0 0
Redrum
Ja die zullen ze met tegenzin eerst nog moeten spelen.
0 0
3*stars*3
Ik weet zeker dat FCU eerst tegen Feyenoord moet...
3 0
geronimo
Tegen Feyenoord gaan ze verliezen want ze zijn met hun hoofd al bij wedstrijd tegen Ajax
1 0
Redrum
Je zou zeggen dat de beker voor een club als Utrecht de enige kans is op een prijs en dat ze daar werkelijk alles voor doen. Maar ik verwacht ook dat ze die wedstrijd niet thuis zullen geven. Alleen zondag telt voor dat clubje.
1 0
MankeNelis
Doe eerst Heerenveen maar uit voor de competitie komend weekend.
0 0
Cisco2
Daar vroeg de interviewer niet naar.
1 -1
Hagmag
Donderdagavond er voor ivm KNVBbeker, natuurlijk in de kuip.
Kakkerlak speelt altijd thuis.
2 0
3*stars*3
I know. ;-)
1 0
Redrum
Ja bij Utrecht begint de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ajax altijd al weken van tevoren. Daarna zit het seizoen er meteen op voor ze. Helaas voor Utrecht wordt het dit keer een mislukt seizoen.
4 0
Ajacied33
Blijft Utrecht uit natuurlijk, maar wij zijn zo sterk dat ik ons daar zeker zie winnen. Een andere optie als winnen is er simpelweg niet
5 0
KlasseLasse
we willen verrassen tegen ajax?? waarom die teksten niet eens een keer, wij willen winnen van de koploper psv? rare clubs in onze eredivisie
11 -2
Cisco2
http://www.soccernews.nl/news/41195/sc-heerenveentrainer-verbeek-we-willen-winnen-van-psv

http://www.soccernews.nl/news/234911/heraclescoach-wil-psv-pijn-doen-in-eindhoven-we-willen-winnen

https://www.fr12.nl/nieuws/8447-van-bronckhorst-wij-willen-en-moeten-winnen-van-psv.html

https://www.bd.nl/rkc-waalwijk/rkc-hoopt-op-stunt-in-beker-tegen-psv-wij-willen-de-verrassing-zijn~ab0378d0/

Hoeveel voorbeelden wil je hebben? Kan namelijk nog wel even door gaan. Altijd dat gejank dat iedereen tegen ons is, en iedereen alleen van ons wil winnen. Voordat je weer in je calimero schaal kruipt, lees geowon alle media ipv alleen de artikelen over Ajax.
6 -4
Joseph
Welke van deze berichten is met 2 wedstrijden er tussen geschreven over PSV?
0 -1
ETM
Leuk en aardig maar het is gewoon een feit dat men over het algemeen 'hoger in de motivatie zit' tegen Ajax. En dat is ook helemaal niet vreemd. Dat geld in alle competities tav van de grootste en meest besproken club. Dat ontkennen is ook een beetje raar.
En dan zijn er 3 clubs uit de randstad waarbij het nog extra leeft, Feyenoord, Utrecht en Den Haag. Daar tegenover zijn er ook een paar clubs die net een pas harder rennen tegen PSV daar in het Zuiden.
Dat Utrecht nu al zoveel jaren vaak een struikelblok vormt voor Ajax is geen toeval, maar ook een zelfversterkend gegeven. Ajax moet extra op haar hoeden zijn.
1 0
Cisco2
Ja prima. Maar ga nou niet ontkennen dat het alléén tegen Ajax is.

Er zijn net zo veel voorbeelden te vinden van spelers die zeggen dat ze van PSV willen winnen.

Oke, Ajax is de grootste club van nederland en dat is voor veel spelers een extra motivatie. Maar om nou gelijk in de slachtoffer rol te kruipen als de interviewer vraagt naar de wedstrijd tegen Ajax, de oude club van Urby. Gewoon een logische vraag, en hij geeft een logisch antwoord.

Die arrogantie dat het ALTIJD en ALLEEN tegen Ajax is komt mij gewoon de strot uit. Als wij ons nou eens lekker bezig houden met onze club, en de rest lekker laten gaan. Ipv altijd maar zoeken naar redenen om te klagen en in de slachtoffer rol te kruipen.
1 -2
ETM
Ik vind het vooral geen excuus. En natuurlijk willen clubs ook graag van PSV winnen. Er is echter ook een verschil.
Utrecht is inmiddels gewoon echt een geval apart, daar kun je niet omheen.
In de slachtoffer rol zal ik iig niet kruipen. Van mij mag iedere club hun stinkende best tegen Ajax doen. ;)
3 0
kampioen0809
Inderdaad, goed dat je een aantal voorbeelden erbij pakt. Gejank altijd.
4 -3
Duif63
Zo dan Urby is ook alleen nog maar met Ajax bezig, maar moet hij 3 dagen eerder niet een heel belangrijke bekerwedstrijd spelen ? Ik zou me daar eerst maar eens druk over maken.
9 -1
Felix Gassenlicht
we hebben echt een heel goed team, wordt dit jaar geen probleem vermoed ik.
2 0
flodder
Ja....dat wordt weer een zware wedstrijd...zoals ieder jaar
0 -1
RuffRhythim
Nou ik denk dat we juist dit jaar met dit huidige team die pot gewoon gaan winnen hoor.
0 0