St Juste dacht: 'Wat heb ik gedaan, man?'

BartVeenstra, 06-12-2018 om 07:25, 7685 views, De Volkskrant, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste baalt nog altijd van zijn - naar eigen zeggen - domme rode kaart tegen Ajax. De rechtsback kreeg al na een minuut of zes spelen in de Klassieker een veldverwijzing, waarna de Amsterdammers met 3-0 wisten te winnen.

St. Juste legt in gesprek met De Volkskrant uit dat Feyenoord fel wilde beginnen. 'En dat lukte. Ik speel de bal te ver voor me uit, kom op hoge snelheid aan, remde, maar... ik heb mijn linkerbeen in de lucht. Hij (Tagliafico, red.) neemt die bal aan, draait weg, daardoor ziet het er iets erger uit. Neemt niet weg dat ik er dom in ging. Je moet een balans vinden. Stevig beginnen, maar niet te gek.'

Voor nu kijkt St. Juste vooral vooruit. Toch was het in de Johan Cruijff ArenA voor St. Juste moeilijk om de wedstrijd verder te volgen vanuit de kleedkamer. 'Je hoort het publiek schreeuwen, de scheidsrechter fluiten, Ajax scoren en je kunt niets doen, ja, hopen dat het niet erger wordt. Duurde lang, hoor. Dan denk je: wat heb ik gedaan, man? Iedere keer dat je daarna niet speelt, baal je.'

Zijn teamgenoten na afloop waren dan ook niet bepaald blij met de rode kaart van St. Juste. Toch kon de verdediger het wel begrijpen. 'Het was niet tegen mij als persoon gericht, maar tegen wat ik op dat moment deed', zegt hij in De Telegraaf. 'Het is goed besproken, op een correcte manier. Ik ken die boys, daarom kan je dat hebben. Ik wist natuurlijk zelf het beste wat ik had gedaan. Voor de ploeg, voor de trainer, voor de fans en voor mijzelf vervelend genoeg.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Moet fysiek te veel compenseren.
Is dus op zijn plaats bij 010.
2 0
ETM
Ik dacht ook van 'wat doe je nou, je verprutst een mooie afslachting in de maak...'
0 0
Juichtoon
Clasie: " we probeerden zolang mogelijk met 11 man te blijven staan".
1 0
Dexy
Gelukkig hebben ze die belofte tegen PSV wel waargemaakt.
1 0
Redrum
Ja nog steeds niet te geloven, als dat de intentie is waarmee je een wedstrijd in gaat dan ben je met hele andere dingen bezig dan voetbal.
0 0
Ajacied33
Zag in zijn tijd bij Heerenveen best potentie in hem, maar vind hem nu maar een blinde paard. Niet echt een speler om van onder de indruk te zijn. En verder heeft hij dat stevig spelen wat te letterlijk overgenomen
2 0
Ferd
Ik zag geen potentie en was zo blij dat Overmars niet luisterde naar de supporters en media die St.Juste, Haps en Larsson naar Ajax schreeuwden en schreven.
0 0
chloorbestendig
Bij feijenooit kan je ook niet verwachten dat een speler er beter word, de hele voetbalfilosofie daar is verkeerd. Er word meer gekeken naar hoe “hard iemand werkt” dan het zoeken naar een creatieve oplossing. Je ziet het aan de manier waarop Ajax wedstrijden tegen hun benadert; “uit de duels proberen te blijven” , oftewel, zolang ze het niet met duw- en trekwerk afkunnen spelen we ze helemaal zoek. Ik ben er van overtuigd dat gasten als een Malacia of een Berghuis een veel hoger niveau gehaald konden hebben als ze in Amsterdam gespeeld hadden.
0 0
Youri08
Yep, valt erg tegen. Niets met kuip-druk te maken, gewoon gebrek aan kwaliteit.
0 0
..::Rootje::..
Najah, gebrek aan kwaliteit..
Welke speler is er in de afgelopen tijd beter geworden bij Feijenoord? Ik bespaar je het denkwerk; geen enkele.

Ik denk dat dat meer met de trainer, en manier van spelen heeft te maken dan de speler zelf. Ook Larsson was een speler om naar uit te kijken bij Heerenveen, maar ook hij komt niet echt uit de verf.

'Kuip-druk' is er ook niet echt. Als je als supporter kan accepteren dat je club tweemaal niet weet te winnen van AS Trencin, dan is er echt geen sprake van druk.

Daarnaast moeten ze een speciale middel in het eten en drinken stoppen in Rotterdam.
3 0
Aeter
Malacia vind ik toch wel een aardig talent hoor. Verder is het allemaal een beetje middelmaat. St. Juste is nog wel aardig en Jörgensen en Berghuis, en verder niemand die ook maar hoeft te hopen op clubs groter dan Feyenoord.
0 0
Ferd
Larsson was leuk tegen laagvliegers maar de eerste die afhaakte als het niveau omhoog ging.
0 0
3*stars*3
Klopt, plafond is daar erg laag en een constante doorontwikkeling zit er gewoon niet in.
Ik moest toch ff nadenken en vroeg mij af wie zich daar doorontwikkeld maar echt niemand.
Met ups and veel downs gaat het daar maar door.

En de miljoenen die v Geel heeft weggegooid aan aankopenis bizar...
0 0
..::Rootje::..
Weet niet precies hoeveel miljoenen, maar veel van dat geld gaat naar tweederangs Eredivisiespelers, of het halen van oude spelers, zoals Clasie en Vilhena.. dan weet je al hoe laat 't is.

Daarbij kon Feijenoord Jorgensen voor meer dan 20 miljoen verkopen, maar dat hebben ze nagelaten.
(weet even niet meer waar ik dat gelezen had)
0 0
3*stars*3
Ja Newcastle was bereid om 17mil voor Jörgensen te betalen maar v Geel (de genius) had gegokt op een mooi WK.
WK liep juist dramatisch voor Jörgensen.

V Geel gaf vorig jaar trouwens 26mil uit aan een ploeg dat 4e eindigde in de CL en 4e in de Eredivisie.
Verder weinig kapitaal op het veld.
Jörgensen, Berghuis, Toornstra Clasie etc zijn allemaal eind 20 en Botteghin en Jan Arie gaan ook niet hoofdprijs opleveren.

Zoals eerder moeten de jeugdspelers, de club weer redden en rotzooi van v Geel opruimen; Bijlow, Vilhena, v Beek, Malacia etc.
Die club blijft maar in een negatieve spiraal...
0 0
Youri08
Mee eens maar ook al speelt een speler niet best, kun je nog wel zien dat er kwaliteit in zit, beetje zoals Dolberg nu bij ons. Ik zie dat bij hem niet.

Maar je hebt gelijk, ze worden daar echt niet beter (wellicht Jorgensen als uitzondering) en dat ligt inderdaad aan de trainers. Erg jammer van de jeugdspelers die daar de dupe van zijn. Ook in Rotterdam moeten ze af en toe pareltjes hebben maar waar bij ons het merendeel doorbreekt, gebeurd dat daar zelden. Wel jammer, een sterk Feijenoord is goed voor het nederlands voetbal.
0 0
..::Rootje::..
Daar heb je wel gelijk in. Maar het kan ook zelfvertrouwen zijn, of dat de trainer hem niet in zijn waarde laat spelen.

Ik vind dat ook jammer. Heel lang geleden, dat de traditionele top 3 uitmaakten wie kampioen van Nederland wordt, en mis die spanning toch wel een beetje. Daarnaast is het Nederlands elftal ook de dupe van het wanbeleid van Feijenoord. Erg triest.
0 0