'Babel geen toegevoegde waarde meer voor Besiktas'

BVeenstra, 05-12-2018 om 07:25, 11545 views, Canli, Kartalbakisi |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Babel lijkt na dit seizoen te gaan vertrekken bij het Turkse Besiktas. Voormalig bestuurslid Erdal Torunogullari weet dat het einde voor de oud-Ajacied bij de club uit Istanbul nabij is.

Vorige week kwam Babel negatief in het nieuws nadat hij zich liet gaan op sociale media. De aanvaller werd uitgedaagd door een Besiktas-fan, waarop Babel reageerde: 'Wil je dat ik weer met je moeder ga daten?', vroeg Babel. De Amsterdammer werd door Besiktas op zijn vingers getikt en verwijderde daarna zijn Instagram en Twitter.

'Babel is een geweldige speler, maar het lijkt erop dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt', zegt Torunogullari tegenover Canli, geciteerd door Kartalbakisi. 'Na dit seizoen loopt zijn contract af. Als de speler en de club het willen, kan hij blijven. Maar gezien dat incident op sociale media is het beter als hij niet blijft', zegt het oud-bestuurslid, die met een duidelijk advies komt. 'Babel moet vertrekken. Hij is toch geen toegevoegde waarde meer voor Besiktas.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor Sinterklaas of kerst!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Speelde een paar leuke oefenpotjes met Oranje en zal in Turkije ook best aardig zijn, maar ik vind juist dat Ajax nou eens wél mag investeren. Liever een dure 22-jarige dan een tarnsfervrije 32-jarige. Hert niveau is zo enorm aan het stijgen dat we moeten doorpakken: Ook Huntelaar is niet meer goed genoeg, de Huntelaar van 10 jaar geleden zou dat wel zijn. Het wordt tijd dat we weer eens een spits hebben die er gewoon af en toe 3 inknalt en dat is al te lang niet zo.
0 0
MankeNelis
Dat kleurtje op zn pan mag wel anders: wit met rode baan.
0 0
Spuit11
Over een paar maanden zien wij Babel in een PSV shirt.
0 -2
Babangida83
Mooie voor AZ. Net te licht voor Ajax, vind ik. Kan hij daar lekker de talenten mentoren. Oranje wel prima, maar voor Ajax meen ik van niet. Past goed in het systeem en het elftal van Oranje.
1 -1
Freddy Al
Halen die gozer!
Kan voetballend nog zeker meerwaarde hebben en is een ideale mentor voor aanstormend talent zoals Gravenberch, Cerny Johnsen.
Ook als jeugdtrainer zie ik hem wel een kans maken.
2 0
Godenzoon24
Als spits zeker bruikbaar.
0 0
Dexy
Vind hem bij Oranje nu al een jaar lang heel goed en in dienst van het elftal spelen. Hij vormt een goed aanspeelpunt, is sterk in de duels en goed aan de bal, ook met zijn rug naar de goal toe. En heeft misschien wel meer dan vroeger een neusje voor de goal gekregen.

Ervanuit gaande dat Klaas-Jan ook niet meer het eeuwige leven heeft (zeker als we kampioen worden zou het mij niet verbazen dat hij zijn voetbalcarrière na afloop van dit seizoen beëindigt) is Babel zeker een interessante optie voor in de spits bij ons volgend seizoen. Dan heb je met Dolberg en Babel een uitermate goed bezette spitspositie. Daarachter kan Danilo Pereira zich als 3e spits in de luwte blijven ontwikkelen.
3 0
RedFeather
Doen
2 0
henwildie
Kan ik mijn Babel 49 shirtje weer uit de kast trekken?
1 -1
Chesterson93
Grappig, maar Babel wou al niet verlengen. Dat is ook de reden dat dit uiteindelijk gebeurd is.
2 0
Ozymandias
Transfervrij lijkt Babel me zeker een interresante speler voor Ajax. Ik begrijp totaal niet waarom Torunogullari zegt dat Babel geen toegevoegde waarde meer voor Besiktas heeft want hij is juist één van hun weinige goede spelers. Hij wordt deze maand tweeëndertig maar is nog net zo fit als een paar jaar geleden. Babel, Vertonghen en Dembélé zijn volgens mij drie dertig plussers die Ajax (mits ze transfervrij zijn) naar Amsterdam moet proberen (terug) te halen. Een transferbedrag zou ik alleen niet aan ze besteden.
9 0
PaulC
Dit is gewoon natrappen richting Babel.....
4 0
Marcao
Haal in de winter maar op voor Ajax! waarschijnlijk geen transfersom (volgens mij is hij "free agent"). Daarbij kent hij het Ajax-spel, is multifunctioneel als spits en als buitenspeler. Doen!
1 0
MH1988
Gewoon de beste bij Besiktas. Als hij niet speelt zijn ze beduidend minder.. Heeft de laatste jaren aan zijn rendement weten te werken, denk dat hij nu beter is dan 3 jaar geleden. Als Huntelaar stopt wil je Babel er echt wel bij hebben als ervaren (12e) man die voor elke positie voorin gebruikt kan worden.
8 0
Sterspeler
Je kan Babel er altijd bij hebben. Huntelaar wordt een dagje ouder, dus Babel wordt in dat geval tweede spits. Ook gaat Ziyech weg. Dat houdt in dat geval alleen Cerny Bande Johnsen en Neres over, waarvan Neres de enige 100% zekerheid is in zijn goede spel.
1 0
chloorbestendig
Heeftie nog steeds paars haar?
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Niet iemand dat je als basisspeler moet gaan halen als Ajax zijnde, maar wellicht als ervaring in de kleedkamer en als supersub.
0 0
Ajaxvooraltijd
Dat Besiktas draait voor een groot gedeelte om Babel. Als spits of buitenspeler prima voor Ajax. Anders zal je zien dat FC lamp dit buitenkansje grijpt.
6 -1
mickey2602
Moet Babel zelf ook nog naartoe willen...
0 0
AJAIXIXIXI
Vond hem erg nuttig de vorige keer dat hij terug kwam, zou in de winter wel een poging wagen.
6 -1
Vierendertigste
Die Turken zijn mesjogge
7 0
Gajes
Ideale vervanger van huntelaar, meteen contact leggen!
5 -2
Stroeve
Ja hoor, maar wel even naar de kapper.
0 0
Venta
Prima speler voor op de bank en in de kleedkamer, en kun je voorin overal kwijt.
0 -1
Ewald
Met alle respect, maar gewoon niet meer het niveau waar we op zitten te wachten. Dit was zeg 3 jaar geleden een speler die we er bij konden hebben, maar de lat mag wel wat hoger.
5 -7
SjaakWolfs
Dit. Ajax moet nu wat hoger mikken dan Ryan Babel.
3 -3
Danos
Sorry maar als je gewoon vaak basis speelt voor oranje dan ben je nog steeds van een niveau wat wij best kunnen gebruiken.

Hoeft niet gelijk basis maar vervanger van KJH is best oke toch
12 -1
nuff-said
Linksbuiten kunnen we iwmand gebruiken. Als ajax hier niet goor gaat dan weet ik et niet
7 -2
Flarkow
Mag jij mij vertellen voor wie
1 -2