Stam: 'Wilde zeven versterkingen, kreeg er één'

BVeenstra, 30-11-2018 om 07:40, 5987 views, De Stentor |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-trainer Jaap Stam had in zijn tweede seizoen bij Reading graag gezien dat zijn selectie flink versterkt zou worden. In zijn eerste seizoen eindigde hij verrassend als derde in de Championship, maar het seizoen erna ging het een stuk minder. Gevolg: in maart 2018 werd Stam ontslagen.

Dat Reading in zijn debuutseizoen als derde eindigde schepte verwachtingen. Een tiende plek werd immers vooraf al als goed bestempeld. 'We misten promotie op een haar na, na penalty's in de finale tegen Huddersfield Town. Enorm jammer. Maar eerlijk gezegd waren er maar weinig spelers die er individueel bovenuit staken. Als team deden we dat wél', zegt Stam in gesprek met De Stentor.

De verwachtingen een seizoen later waren een stuk hoger, maar Stam kon daar met Reading niet aan voldoen. 'De tegenstanders konden zich op ons spel instellen. Ik heb in een gesprek met de eigenaren gezegd dat we veel betere spelers nodig hadden. Die dachten dat we hetzelfde kunstje met dezelfde spelers konden neerzetten. Ik wilde zeven versterkingen, maar kreeg er één. Er was geen scouting. Dan kom je uit bij transfervrije spelers, maar dat zijn niet de toppers die je nodig hebt. Dat is lastig werken. Je wilt vooruit, bent ambitieus, maar wel met minimale middelen.'

Veel interesse

Inmiddels is Stam al bijna een jaar clubloos. Hij wacht op de juiste nieuwe kans. 'Er is veel interesse. Ook uit Engeland. Al wil ik niet direct bij een club aan de slag die tegen degradatie speelt, jaar in jaar uit. En er zijn altijd clubs uit het Midden-Oosten en China, bijvoorbeeld. Maar dat wil ik nog niet. Ik sta verder overal voor open. Ook Nederlandse clubs. Waarom niet? Voorwaarde is dat het klikt en dat de club ambitie uitspreekt. Want dat doe ik zelf ook.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de collectie voor  Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Je had Clement, dan ben je geen versterkingen nodig.
0 0
Rommy
Jaap Catenaccio Stam...
0 0
erikvr
Ik vergeet nooit meer hoe Stam alle creativiteit en frivoliteit bij Jong Ajax vermoordde en kutvoetbal ging spelen! Wat een aanfluiting die Stam.
0 -2
nahfahlaar
Hij past niet bij Ajax, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen goede coach is.
1 0
AjaxPassion
Hoewel ik totaal niet gecharmeerd ben van Stam als coach, denk ik wel dat hij een toevoeging voor de Eredivisie kan zijn om de weerstand te verhogen. Hij kan inderdaad goed een team en teamspirit smeden wat het voor PSV, Feyenoord en Ajax lastig kan maken.
0 0
Ar
Ach gossie, arme Jaap zeg.
0 -1