'Transfer De Jong levert Brabantse clubs veel op'

NielsOpdam, 20-11-2018 om 16:00, 10230 views, Omroep Brabant |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De goede prestaties van Frenkie de Jong zijn niet alleen goed voor Ajax, maar ook voor de Brabantse clubs RKC Waalwijk en Willem II. Deze twee clubs hebben namelijk recht op een vergoeding voor een gedeelte van de opleiding van De Jong. Dat schrijft Omroep Brabant dinsdag.

Sportmarketeer Ruud van der Knaap van Triple Double ziet de marktwaarde van De Jong steeds verder stijgen. 'Als je dan ziet dat bijvoorbeeld een Frenkie de Jong makkelijk overeind blijft in de wedstrijd met Frankrijk, dan kan dat alleen maar goed zijn voor de marktwaarde.' Volgens verschillende media is de huidige marktwaarde van De Jong ongeveer 68 miljoen euro. 

De Ajacied speelde in de gezamenlijke jeugd van Willem II en RKC Waalwijk en volgens Omroep Brabant ontvangen die aardig wat geld bij een eventuele transfer van De Jong. 'Beide Brabantse ploegen zouden respectievelijk 4,8 miljoen euro en drie miljoen euro ontvangen van Ajax als die club zou besluiten om De Jong van de hand te doen. "Dat is allereerst goed voor Ajax", zegt Van der Knaap. "Maar voor Willem II en RKC is het natuurlijk ook fantastisch. Dit soort transfers kunnen ervoor zorgen dat dat soort clubs uiteindelijk ook meer kan besteden en groeien."'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
RKC Waalwijk ????

De Jong speelde bij ASV Arkel en ging in 2005 naar Willem 2 toe , om dan in 2015 naar Ajax te gaan , dus RKC ????

Door de samenwerking zal Willem 2 RKC zijn deel moeten geven niet Ajax en 7,8 miljoen is meer dan 10% doorverkoop of is er nog bonussen erbij betrokken ??
0 0
Danos
Volgens mij heeft deze vent het mis, de opleidingsvergoeding kan nooit zo hoog zijn dacht dat het max 5 % van de transfersom is dus dat is 3.4 miljoen totaal ( even de marktwaarde van 68 miljoen aanhouden dat hij zelf geeft).
Dan moet je die 3.4 miljoen nog delen over de clubs waar hij tussen zijn 9de en 22ste heeft gespeeld en hier zit weer een verdeelsleutel op, hoe ouder hoe meer je krijgt per opleidingsjaar.
Even voor het gemak gezegd er gaat maybe max 2 miljoen naar willem 2/RKC qua opleidingskosten.

Als er een doorverkoop percentage is afgesproken dan is het een ander verhaal maar deze gast heeft het puur over opleidingsvergoeding
0 0
Dwergje48
“Gezamenlijke opleiding”
0 0
Ajaxvooraltijd
De bedragen kloppen volgens mij niet.
0 0
PJSM
68 mln.......duhhhh. 120 mln komt eerst
0 0
Obnoxious
Helemaal top! Wat mij betreft betalen de topclubs in de toekomst lagere prijzen voor de talenten uit eigen land, maar komt er wel een flink doorverkooppercentage in. Minder geouwehoer bij het kopen in eigen land, meer doorstroming van talenten en uiteindelijk ook (bij doorverkoop) meer winst voor de kleine clubs.. Zo kunnen de kleine clubs overeind blijven en investeren in jeugd.

Klinkt zo makkelijk..
0 0
MitsjollAjax
Dit is nu juist het hele probleem. De kleine clubs gaan dan opleiden voor de grote clubs. Je moet de clubs juist aanmoedigen om te blijven opleiden en dan niet gelijk ze daar weghalen.
Wat als er 3 jaar geen speler verkocht gaat worden en je maar kleine vergoeding krijgt voor de spelers die je hebt opgeleid??? De positie in het eerste moeten toch opgevuld worden en dan komen ze bij dure oudere spelers of zelfs derde rangs buitenlanders. Dan heb je dubbele kosten...... Plus de Ajax jeugd speelt tegen teams waarbij ze geen weerstand krijgen omdat al die teams worden leeggeroofd.
Je kijkt te veel vanuit Ajax perspectief maar je moet de vergoeding juist verhogen wil verder komen
0 0
Youri08
Of kopen en verplicht 2 jaar terug verhuren
0 0
Ferd
Dat werkte met De Jong ook niet, die kwam niet aan spelen toe. Als hij dan verplicht nog twee jaar in Tilburg had moeten blijven hangen was dat voor alle partijen slecht geweest.
0 0
3*stars*3
Mooi voor die clubs en ze weten in de toekomst ook dat talentjes beter naar Ajax kunnen vertrekken.
Sportief om te ontwikkelen en financieel omdat ze ook wat moois eraan verdienen.
Iedereen blij behalve de zure concurrent/rivaal.
2 0
Bensco
Kan je als RKC zijnde een mooie grasmat van halen
1 0
Youri08
Dat is voor iedereen (incl. Ajax) bijna een verdubbeling van de begroting.
1 -1
Ajax4life16
Begroting is iets heel anders. Daarnaast is de begroting ongeveer 90 miljoen
1 -2
Youri08
Dat snap ik, ik trok gewoon de vergelijking.
0 0