Nijland blij met houding Nederlandse topclubs

BartVeenstra, 16-11-2018 om 08:35, 5166 views, Dagblad van het Noorden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Groningen-directeur Hans Nijland is blij met de houding van de Nederlandse topclubs tijdens de vergadering over een Eredivisie-akkoord. Waar Edwin van der Sar namens Ajax baalt van de afloop van de vergaderingen, is Nijland gematigd tevreden met de uitkomst van de gesprekken.

De topclubs in Nederland wilden graag een verbod op kunstgras, maar dat ging niet door. Nu krijgen clubs die kunstgras vervangen door natuurgras een financiële vergoeding van 3,5 ton. 'Ze hebben echt zaken weggegeven en solidariteit getoond. Dat mag ook wel een keer gezegd worden', zegt Nijland in het Dagblad van het Noorden.

Wat betreft de competitieopzet zal er weinig veranderen. De competitie blijft bestaan uit achttien clubs en daarnaast komen er ook geen play-offs om de landstitel. 'Toch ben ik heel trots op wat we uiteindelijk hebben bereikt', aldus de directeur, die na dit seizoen afscheid neemt van FC Groningen. 'In algemene zin, kijkend naar maatregelen als een gelijkmatiger verdeling van de tv-gelden en bescherming van de jeugdopleidingen, worden wij hier wel beter van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Nijland de man onder wiens leiding Groningen van een subtopper een degradant werd.
1 -3
Ajax#1900
Je weet totaal niet waar je het over hebt. Zoals bij bijna al je berichten overigens.
3 -1
Juichtoon
Hans, ben jij het?
Heb je even gegoogeld. In de discussie over wel of geen jong in de kkd schrijf je dat "de echte talenten toch wel boven komen drijven". Ja daar weten ze bij Fnoord en vooral PSV alles van met 1 eigen talent in de laatste 40 jaar (Afellay).
Zouden die clubs echt niet meer 'echte" talenten hebben dan het aantal wat er nu doorbreekt bij die clubs?
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Ja blij omdat je je zin heb gekregen...
1 -5
Ozymandias
FC Groningen (Nijland) was op veel punten juist één van de clubs die de wensen van de topclubs steunde.
5 0
rogerbandit
Je gaat op tijd weg makker Nijland! Je snapt er echt geen hout van! De clubs hebben solidariteit getoond! Wat een f*cking onzin! Eigen belang heeft gezegevierd! Niks opgeschoten met dit "akkoord"!
1 -5
Ozymandias
Hij zegt dat de topclubs solidaitteit hebben getoond. Dat klopt toch gewoon? Ze geven een deel van hun Europese inkomsten op en hebben daar eigenlijk niets voor teruggekregen.
3 0
BokkieBokstra
Het gaat altijd om eigen belang, dat geldt voor de topclubs die minder clubs en meer tv geld willen, maar ook voor de clubs die een leven in de marge vrezen. Het scheelt ook aan inkomsten, minder wedstrijden voor de kleinere clubs. Het ergste vind ik dat men er niet doorheen gekregen heeft dat kunstgras afgeschaft is.
3 0