Poldervaart: 'Ajax moet een slechte dag hebben'

BVeenstra, 09-11-2018 om 11:55, 5088 views, RTV Rijnmond | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart denkt dat zijn elftal aankomende zondag een hele goede dag moet hebben, terwijl Ajax een hele slechte dag moet hebben, wil Excelsior voor een stunt kunnen zorgen. Beide ploegen treffen elkaar zondagmiddag in het Rotterdamse Kralingen.

'Wij moeten echt een hele goede dag hebben, beter verdedigen dan de afgelopen weken, dat was onvoldoende', stelt Poldervaart in gesprek met RTV Rijnmond. 'En de kansen die wij krijgen, moeten er ook weleens in. Ajax moet ook een slechte dag hebben', voegt de trainer er nog aan toe.

Net als eerder deze week laat Poldervaart weten dat het aantal tegengoals hem dwarszit. Echt zorgen maakt hij zich nog niet. 'Maar het is wel opvallend, ze vallen wel heel makkelijk. En wij moeten veel arbeid leveren om te zorgen dat wij onze goals maken. En onze kansen zijn ook heel erg groot.'

Dat Ajax veel wedstrijden speelt dit seizoen door haar deelname aan de Champions League ziet Poldervaart eerder als nadeel. 'Ze worden meer belast dan wij, maar dat betekent dat ze fysiek sterker zijn omdat ze dit ritme gewend zijn', aldus de trainer, die jarenlang fysiotherapeut was bij Excelsior. Bovendien ziet hij een sterke selectie bij Ajax. 'Ze hebben genoeg spelers op de bank zitten waar ze mee kunnen wisselen. Ik denk dat het voor hen niet zoveel uitmaakt.'

Wil jij er rond de kerstdagen net als Dusan Tadic bijlopen in een echte kersttrui van Ajax? Kijk dan snel hier! 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Denk een 0-5
0 0
Heiko
Hier wordt gewoon van gewonnen. Who the fuck is Excelsior
5 0
ProfZonnebloem
Ajax heeft tegen WillemII en tegen Benfica slecht gespeeld. Eens kijken of de lijn kan worden doorgetrokken.....
0 0
Libero
Ajax heeft in de competitie vijf wedstrijden op rij de nul gehouden en gemiddeld 3,2 doelpunt per wedstrijd gemaakt. Eens kijken of die lijn kan worden doorgetrokken.....
1 0
ProfZonnebloem
Afgelopen 4 seizoen geen prijzen, kijken of die lijn ook kan worden doorgetrokken. Als de heren even geen zin hebben of weer en masse uit positie lopen en het scoren nalaten dan zou dat zou maar eens 5 jaar zonder prijzen kunnen worden. We kunnen het onszelf niet permitteren om slecht te spelen, de concurrent wint namelijk altijd (dit seizoen). We zullen het zondag zien.
1 -1
Freddy Al
Ja en dat gebrek aan prijzen de laatste 4 jaar verwijt ik Ten hag helemaal!
Maar ik ben blij dat jij die lijn ook het liefst doorgetrokken ziet!
1 0
ProfZonnebloem
Breed perspectief mis je volledig.
0 0
Libero
Hahaha zuur ventje. Het mag gewoon niet benoemd worden als het goed gaat hè?
0 0
ProfZonnebloem
Wat gaat goed dan? Er werd structureel wanbeleid gevoerd en door 2 goede aankopen is dat weer vergeten? Als volgend seizoen het halve elftal wordt leeggeroofd zul je pas de kwaliteiten van Overmars zien. We zullen zien of het structureel wordt of dat Overmars weer vervalt in het doen van miskopen.
0 0
Libero
Slappe ouwehoer, er zijn zat prima aankopen gedaan voor die twee gehaald werden. Moet ik ze opnoemen of weet je het zelf ook wel? Vast wel.
Je weet je vast ook te herinneren dat we tot een Europese finale reikten, allemaal toeval zeker?
Give it a rest.
0 0
Saanchez
Donder gewoon op hier idioot, niemand zit op jouw onzin te wachten. Ajax is binnen 10 jaar van financieel wanbeleid naar een steenrijke club die zijn zaakjes uitstekend op orde heeft. In tegenstelling tot jouw cluppie
0 0
Ajacied33
Laat gaan joh, hij kan het niet verkroppen dat het bij zijn grafclub ouderwets niets is.
0 0
Libero
Ik ga het proberen ;)
0 0
L1tman3n
Echt zo'n wedstrijd waarbij je blij mag zijn als je met 3 punten in de tas en zonder blessures de bus in kan.
3 -1
BrentTomassen
De laatste jaren is Excelsior-uit helaas niet zo makkelijk meer voor ons
2 -1
Libero
De laatste vijf keer ging Ajax vier keer met winst en een keer met een gelijkspel naar huis, dus dat valt reuze mee. En Excelsior heeft net thuis van nota bene Groningen verloren. Zou echt voor Ajax in de huidige vorm geen probleem mogen zijn. Sterker nog: een kans om aan het doelsaldo te werken.
2 -1
ProfZonnebloem
geen kat in t bakkie....eerder moeizaam.
0 -1
Libero
Want? De enige reden daarvoor zou ik de pot tegen Benfica vinden, maar daar zit vier dagen tussen.
Ik verwacht winst met minstens twee doelpunten verschil en wss meer.
1 -1
Ajax#1900
Als beroepszeiker moet je nu eenmaal alles negatief benaderen. Gewoon negeren.
2 -1
ProfZonnebloem
daar is het al (2x) te laat voor
0 -1
ProfZonnebloem
Excelsior uit is zelden makkelijk. Ondanks de opeenvolgende winstpartijen...
0 0
MM1974
vergeet niet dat het kunstgras is he
0 -1
Libero
Dat was het in de voorgaande jaren ook. Het ver onder Excelsior geplaatste Groningen speelt ook thuis op echt gras en won er toch. En Ajax wint sowieso op kunstgras minstens net zo vaak als op gewoon gras. De laatste vijf competitiewedstrijden op kunstgras allemaal winst.
1 -1
gi0vanni
Dit team moet echt winnen. Nadat ze hebben lopen roepen dat het beter moet neem ik aan dat dit een prima wedstrijd is om te laten zien dat ze er 100% voor blijven gaan dan moet Excelsior geen probleem zijn. Rot veld of niet gewoon 3 punten meenemen.
0 0
Ajacied33
Klopt, daarom teken ik vooraf voor een mooie 0-3 overwinning
0 0