Poldervaart: 'Ajax moet een slechte dag hebben'

BVeenstra, 09-11-2018 om 11:55, 6034 views, RTV Rijnmond |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart denkt dat zijn elftal aankomende zondag een hele goede dag moet hebben, terwijl Ajax een hele slechte dag moet hebben, wil Excelsior voor een stunt kunnen zorgen. Beide ploegen treffen elkaar zondagmiddag in het Rotterdamse Kralingen.

'Wij moeten echt een hele goede dag hebben, beter verdedigen dan de afgelopen weken, dat was onvoldoende', stelt Poldervaart in gesprek met RTV Rijnmond. 'En de kansen die wij krijgen, moeten er ook weleens in. Ajax moet ook een slechte dag hebben', voegt de trainer er nog aan toe.

Net als eerder deze week laat Poldervaart weten dat het aantal tegengoals hem dwarszit. Echt zorgen maakt hij zich nog niet. 'Maar het is wel opvallend, ze vallen wel heel makkelijk. En wij moeten veel arbeid leveren om te zorgen dat wij onze goals maken. En onze kansen zijn ook heel erg groot.'

Dat Ajax veel wedstrijden speelt dit seizoen door haar deelname aan de Champions League ziet Poldervaart eerder als nadeel. 'Ze worden meer belast dan wij, maar dat betekent dat ze fysiek sterker zijn omdat ze dit ritme gewend zijn', aldus de trainer, die jarenlang fysiotherapeut was bij Excelsior. Bovendien ziet hij een sterke selectie bij Ajax. 'Ze hebben genoeg spelers op de bank zitten waar ze mee kunnen wisselen. Ik denk dat het voor hen niet zoveel uitmaakt.'

Wil jij er rond de kerstdagen net als Dusan Tadic bijlopen in een echte kersttrui van Ajax? Kijk dan snel hier! 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Denk een 0-5
0 0
L1tman3n
Echt zo'n wedstrijd waarbij je blij mag zijn als je met 3 punten in de tas en zonder blessures de bus in kan.
3 -1
BrentTomassen
De laatste jaren is Excelsior-uit helaas niet zo makkelijk meer voor ons
2 -1
Libero
De laatste vijf keer ging Ajax vier keer met winst en een keer met een gelijkspel naar huis, dus dat valt reuze mee. En Excelsior heeft net thuis van nota bene Groningen verloren. Zou echt voor Ajax in de huidige vorm geen probleem mogen zijn. Sterker nog: een kans om aan het doelsaldo te werken.
2 -1
MM1974
vergeet niet dat het kunstgras is he
0 -1
Libero
Dat was het in de voorgaande jaren ook. Het ver onder Excelsior geplaatste Groningen speelt ook thuis op echt gras en won er toch. En Ajax wint sowieso op kunstgras minstens net zo vaak als op gewoon gras. De laatste vijf competitiewedstrijden op kunstgras allemaal winst.
1 -1
gi0vanni
Dit team moet echt winnen. Nadat ze hebben lopen roepen dat het beter moet neem ik aan dat dit een prima wedstrijd is om te laten zien dat ze er 100% voor blijven gaan dan moet Excelsior geen probleem zijn. Rot veld of niet gewoon 3 punten meenemen.
0 0
Ajacied33
Klopt, daarom teken ik vooraf voor een mooie 0-3 overwinning
0 0