Advocaat: 'Belachelijk dat Ajax meer rust heeft'

NielsOpdam, 07-11-2018 om 13:25, 18004 views, RTV Utrecht |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Dick Advocaat vindt het belachelijk dat Ajax een dag meer rust heeft - na de achtste finales van de TOTO KNVB Beker - dan FC Utrecht voor het duel tussen beide ploegen. Dat vertelt Advocaat tegenover RTV Utrecht.

Ajax speelt op woensdagavond 19 december uit tegen Roda JC voor het bekertoernooi. FC Utrecht speelt een dag later een uitduel met Feyenoord. Beide ploegen ontmoeten elkaar zondagmiddag 23 december en dus is Advocaat boos dat zijn ploeg minder rust heeft. 'Het is een belachelijk besluit om onze wedstrijd op donderdag om 20.45 uur te zetten. Nu komen we midden in de nacht terug, terwijl we zondag om kwart over twaalf alweer tegen Ajax moeten spelen.'

Advocaat heeft een voorstel. 'Waarom spelen we niet ook op woensdag, net als Ajax? Dan heeft iedereen evenveel rust. Er wordt niet gekeken naar de belangen van de clubs.' De KNVB heeft in een reactie laten weten dat het zich aan de regels vasthoudt. 'Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten. FC Utrecht is donderdag om half elf klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over twaalf. Dat is voldoende.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik heb Advocaat nog nooit gehoord toen Ajax in de EL op donderdag speelde en de zondag erop weer een competitie wedstrijd. Toen was het zeker wel eerlijk! Ouwe brombeer.
0 0
Rik428
Wat is het toch sneu als je maar één wedstrijd in het jaar hebt om naar uit te kijken
1 0
RusselWestbrook
Advocaat heeft hierin gelijk. De KNVB kan zich wel achter de 48 uurs regel gaan verschuilen, maar die regel is gewoon kut. 48 uur is te weinig.
0 -1
ziz0u.
wij speelde ook op zaterdag en vervolgens op dinsdag CL tegen bayern niet geheel onverdienstelijk?
ze moete nie janken..
0 0
ajaxpat
ach joh,er moeten zoveel ploegen op donderdag en zondag spelen dus Dickie moet niet miepen.
0 0
Simon1
Nu al beginnen met zich in te dekken.
0 0
Robeerke
Evenveel rust? Tegen wie moet Utrecht Europees dan?
0 0
RusselWestbrook
Gaat om de beker. Staat letterlijk in de tekst.
0 0
witchmaster11
dikkie kan alleen euro.s tellen in plaats van wedstrijden
0 0
ajaxpat
wat een zeikerd,wat kan Ajax eraan doen dat Utrecht op donderdag speelt.Kakkies spelen toch ook weer zondagmiddag uit bij ADO en zelfs die hoor je niet klagen.
0 0
RusselWestbrook
Hij legt de schuld toch helemaal niet bij Ajax, of wel dan?
0 0
swing
haha die Dickie met zijn jankmuil
0 0
Good Luck
Jaaa Dickie, welkom bij de grote mensen wereld. Ik zeg PSV-Ajax in in 2017 na de verlenging van de EL wedstrijd tegen Schalke. Niet zuren Dickie en niet nu al proberen stemming te maken voor die éne wedstrijd van het jaar tegen Ajax. De competitie, Dickie, omvat 34 wedstrijden dus probeer je club ook voor de andere wedstrijden op scherp te zetten.
0 0
ARUCAMBA
maar Dickie, hoeveel meer wedstrijden heeft ajax al gespeeld dan utrecht
0 0
M.Olsen
Ben het er mee eens. Vind ik ook raar hoor. Nu is het voor ons gunstig maar vaak ook niet helaas.
0 -1
BRAMHOUTEN
weet je wat een schande is, 1 mln euro ontvangen en als trainer toch armoedig voetbal voorschotelen. van seumeren betaald hem gewoon buiten de begroting om.
0 -1
geendagsvlieg
Het is maar net hoe je het bekijkt. Met Advocaat heeft Utrecht in 6 wedstrijden 4x gewonnen en dat is net zoveel als in de 16 wedstrijden daarvoor.
0 0
JCr14
Dickhead
0 0
JCr14
Tottenham speelt in 12 dagen 5 wedstrijden.
En dankzij het Europees voetbal heeft Ajax veel minder rust als de rest.

Lekker B elftal opstellen dick
0 0
Rentokill
Zij zijn groot en ik is klein. En dat is niet eerlijk. Ooooh nee.
1 0
Frank1978
Tja, je kan iemand wel uit Psv halen, maar hoe haal je Psv uit iemand?
2 0
Jari_held
Hahaha ik ga stuk
0 0
Bky
Hiep hiep hoi
0 0
TontoKarnaggel
6 weken van te voren al helemaal uit je plaatje omdat Ajax maar liefst een hele dag extra rust heeft.
Dan ook nog even voorstellen om het hele bekerprogramma om te gooien zodat beide ploegen evenveel rust hebben voor "el classico " utrecht-Ajax.
Maar voor de rest zijn ze daar helemaal niet bezig met ons hoor.....
2 0
Nouwske
Hahaha. wat een sneue vent. Had hem nog enigszins hoog zitten. Wat mij betreft verliest hij alles en vertrekt met de staart tussen de benen uit het voetbal
1 0
meerzicht
Dick vergeet ff gemakshalve een paar dingetjes. AJax heeft door de CL en de voorrondes een veel zwaarder seizoen en veel meer al gespeeld dat die provincie club van dickie. Daarnaast is Ajax hofleverancier in zowel oranjs als jong oranje. Dus nog meer wedstrijden voor veel spelers. Maar dick zijn jongens komen een keertje laat thuis van een doordeweekse wedstrijd en holland in last. Wat een amateurs.
4 0
Redrum
En dan nog klagen over dat Ajax zou worden voorgetrokken, hoe haal je het eigenlijk in je hoofd? Maar het probleem is dat Dick dit gewoon zonder consequenties kan roepen. Hij zou nu in de media en door de knvb gewoon keihard op zijn plek gezet moeten worden. Maar dit gebeurd niet, dus de volgende calimero angsthaas die tegen Ajax moet komt weer met een vergelijkbaar onzinverhaaltje. Zo wordt de publieke anti-Ajax opinie weer lekker gevoed en in stand gehouden.
2 0
Litmanen85
Spelen ze ook een keertje 2 wedstrijden in de week.. hou toch op man
2 0
AFCA2211
HUILEN Dick!
2 0
Vierendertigste
Belachelijk, dat ie met 75 nog steeds bij een club (nou, ja, club...) zit.
Hoort achter de geraniums te zeuren over vroeger
0 0
Cello
Stel.... we zouden uitgeschakeld zijn voor de Dennenappel zou hij dan geopteerd hebben om voor Ajax een extra wedstrijd in te gelasten?. Immers....Ajax zou dan de hele week rust gehad hebben en zij zouden dan gespeeld hebben.....dat is niet eerlijk!. Tog?. Hahahaha.....man man man.

Ik hoop iig niet dat we een scheids krijgen, die er zgn. de wedstrijd de wedstrijd wil laten worden en daarmee eerder geneigd is overtredinkjes maar door te laten gaan. Dat is immers in het voordeel van de teams die het puur moeten hebben van 'inzet' en daarmee regelmatig over de schreef gaan en er bij dit soort scheidsrechters sneller mee wegkomen. Dus dan maar ff geen Van Boekel en al helemaal geen Bas Nijhuis.
0 0
Libero
In januari was het Makkelie, die had toen ook het Nijhuisvirus. Inderdaad hopen dat we nu een ref krijgen die vroeg paal en perk stelt en acties als die van Görtler adequaat bestraft worden. De aanwezigheid van de VAR zal daar wellicht een goede rol in gaan spelen. Wie weet zelfs bij voorbaat ervoor zorgen dat ze minder fel in de duels komen.
0 0
HansBeus
Denk Dikkie nou werkelijk dat hij met dit Utrecht ook maar één klein kansje maakt tegen dit huidige Ajax?.. of begint hij ook al Calimero gedrag te vertonen en is hij zich nu al aan het indekken voor een inmaak potje?... ik denk het laatste
0 0
Gonzo
Zet hem even een eierdop op zn kop.
0 0
Libero
Ach, geef die man zijn zin. Heeft ie ook geen excuses meer als ze van ons verliezen.
0 0
..::Rootje::..
Hij doet net als of Ajax een concurrent is van Utrecht.
0 0
laling
Calimeroooooooooooooooo
0 0
fanforeffer
De Hetze is begonnen. Advocaat zeurt .Alles om zijn ploeg als wilde beesten straks tekeer tegaan. De Knvb zal er Naaihuis of van Boekel wel op zetten . 2 scheidsen met weinig ruggegraad.
0 0
AFCAMM
Tijd voor een nieuwe buschauffeur als deze je midden in de nacht terugzet na een avondje Rotterdam.
1 0
DirkvanDam
en dat moet Nederland vertegenwoordigden in Europa volgend jaar? niet 2x per week kunnen spelen? wij moesten ook seizoenen lang na donderdag Europese wedstrijden uit naar feyenoord, Groningen, Utrecht enz. ook niet eerlijk toch? man man man...
2 0
Red Devil
Die graaier heeft zeker niets beters te doen dan janken.
1 0
Ruff Rhythim
Ja handig ook he dat die utregters altijd rond lunchtijd willen voetballen tegen Ajax, dag hoor....
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ouwe jankerd!
4 0
geronimo
ja dat is hij
0 0
voorkennis
midden in de nacht thuis, ligt de Kuip ergens in het oostblok ?
Hoewel als je ooit door Zuid rijdt, lijkt het er idd wel...1 grote achterstallige bende...zeg maar vergelijkbaar met de kakkies
1 0
ajaxpat
Kutrecht gaat mss wel op de fiets
0 0
Oliveira
Dick Advocaat begint seniel te worden. Ajax heeft een drukker programma met meer duels. Dus als een wedstrijd op een andere dag is komt het waarschijnlijk omdat Ajax niet lang van tevoren een duel heeft.
3 0
Ferd
Niet zo jammeren Advocaatje. Je vergeet dat Ajax een veel vollere agenda heeft dan jouw Utrecht.
4 0
Fredschuit1
Och. Utrecht moet ook een keer 2 wedstrijden in de week spelen. Gelijk piepen.
5 0
MM1974
Dick het de wedstrijd van het jaar voor utrecht,dus heeft utrecht totaal geen rust nodig hoor.:)
0 0
Redrum
Misschien is Dick een beetje vergeetachtig, maar als ik het goed zie dan heeft Utrecht op woensdag 31 oktober zijn bekerwedstrijd gespeeld tegen een amateurclub. Op 4 november hebben zij thuis in de competitie gespeeld tegen Ado. Datzelfde Ado heeft op 1 november om kwart voor 9 zijn bekerwedstrijdje uit in de Kuip moeten afwerken. Met de logica van Dick heeft de knvb Utrecht dan ook voorgetrokken. Of werkt dit alleen zo als Ajax in het spel is?
11 0
Mokum2018
Dat heet een selectief geheugen....
2 0
Redrum
Precies ja, eigenlijk zou de knvb gewoon een reactie moeten sturen waarin ze hem met zijn neus op deze feiten drukken. Ben wel benieuwd wat Dick zijn reactie dan is.
1 0
Pierre Heno
Ach Advocaat begint nu al met het oppeppen van zijn ploeg. De oude trucendoos moet blijkbaar weer volledig open.
1 0
3*stars*3
Ow Ow, hier scoort hij ook punten mee bij de aanhang hoor.

Advocaat was trouwens zelfde trainer die coëfficiëntpunten liet lopen om met psv vol op de competitie te richten.
Misschien kan hij dan wat spelers rust geven in de bekerpot tegen Fey en vol focussen op wedstrijd van het jaar...
6 0
Redrum
Ja dilemma's voor Dick. Laat hij de enige kans op een prijs met zijn clubje schieten voor de wedstrijd van het jaar? Of toont hij ballen en probeert hij gewoon Feyenoord te verslaan op volle oorlogssterkte?
1 0
3*stars*3
Haha dilemma voor Dick en FCU.
Ajax is wedstrijd van het jaar en beker is natuurlijk enige optie om een prijs te pakken.
Ze weten ook dat 2x vol gaan in een week, teveel is voor hun.

To be continued...;-)
0 0
Redrum
Feyenoord mag in zijn handjes wrijven, want zij treffen Utrecht op een perfect moment. Die zijn alleen maar met de wedstrijd tegen Ajax bezig dan. Ik zeg nou wel dat de beker de enige optie op een prijs is voor Utrecht, maar eigenlijk is winnen van Ajax daar al een hoofdprijs. Het zou mij niet verbazen dat ze voor elke overwinning op Ajax een soort mooie herdenkingsplaat laten maken en die op een mooie plek neerhangen ergens in het stadion.
0 0
EuforischeRealist
Ze spelen ook 1x twee wedstrijden per week hoor. Nou Dick dan gaan ze de hele week voorafgaand maar een half uurtje eerder naar bed.

Lekker met pensioen gaan als je je hier druk over maakt.
7 -1
Redrum
Wow, Dick, op deze leeftijd nog zo zielig bezig zijn? Kom op man. Een dagje minder rust voor zijn clubje? Wij hebben dit jaar al 9 wedstrijden gehad waarin we 2 of 3 dagen minder rust hadden dan onze tegenstander. Geloof niet dat we daar ooit over hebben geklaagd.
6 -1
didierajax020
Wat een gelul Dick. Wij spelen ook nog Europees, dat laat ook zo zo'n sporen na.
5 -1
noppenkoning
Je kan de Calimero wel uit PSV halen maar de PSV'er niet uit Calimero
14 -1
Aeter
Dick is niet echt een psver, ADO is zijn club.
0 -3
3*stars*3
In Eindhoven hebben z e hem wel het 1 en ander bijgeleerd...
5 -1