Koster verwacht: 'PSV wordt kampioen'

BVeenstra, 05-11-2018 om 07:15, 8045 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem II-trainer Adrie Koster denkt dat PSV opnieuw kampioen wordt dit seizoen. De Eindhovenaren hebben op dit moment een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax en staan er dan ook goed voor. 'Dat verschil is in deze competitie te groot om nog goed te maken door Ajax', denkt Koster in gesprek met De Telegraaf.

'Beide clubs gaan onderweg nauwelijks tot geen punten verspelen. Alleen onderling en misschien bij Feyenoord', vervolgt Koster, die inziet dat als Ajax en PSV het verschil niet 'als team' kunnen maken, er altijd nog spelers met individuele klasse zijn om wedstrijden alsnog te beslissen. 'Ik vind PSV als team wat stabieler dan Ajax, maar qua spelers is Ajax wat klasserijker dan PSV.'

Koster, die afgelopen zaterdag met 'zijn' Willem II met 2-0 verloor bij Ajax, sluit verrassingen verder uit. 'Met mijn Ajax-achtergrond en die van mijn assistent Gery Vink dachten wij dat Ajax kwetsbaar zou zijn als je ze vastzet en achterin één op één speelt, met drie verdedigers dus. Niet dus. Na 22 minuten stonden we 2-0 achter en heb ik er een vierde verdediger bijgezet om de schade te beperken. Dat Ajax daarna niet meer scoorde, zegt me niets. Je kan hier zoals FC Emmen met elf man voor de pot liggen en dan verlies je ook met 5-0. PSV en Ajax bepalen hoe hoog hun overwinning uitvalt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Ik vond FC Emmen nou niet bepaald met 11 man “voor de pot liggen” . Die gasten probeerden nog een soort van mee te doen, uiteraard krijg je dan ook op je kloten, maar ik vond de intentie om te voetballen wel mooi met die dikke bierbuiken van ze.
0 0
PJSM
Koster, neem lekker 3 doosjes valium.
0 0
Pointer1
PSV en Ajax zijn wel heel veel sterker dan de andere teams. Feyenoord kan op gepaste afstand zeker derde worden maar de rest is wel heel erg zwak dit seizoen. Ja 5 punten is dus al veel. Het is nog wel mogelijk maar t is wel een hele kluif. Echter de basis elf van PSV is goed. Maar als ze een paar mutaties hebben dan krijgt ook PSV het lastig. Dus gewoon alles blijven winnen en het positief blijven inzien.
0 0
Markopantelic007
Wat een onzin weer dit zeg! Volgens mij staat het record van meeste aantal punten op 93, bij PSV op 87. Dus in hun allerbeste seizoen verspeelden ze 15 punten. Ja natuurlijk dat gaat dit PSV wel even verbeteren. Laat me niet lachen. Beide clubs gaan nog punten verspelen. Ook in deze competitie, die toch al jaren slecht is? Net als in hun seizoen met 87 punten. Geen zorgen, Ajax wordt kampioen. 100%
1 -3
geendagsvlieg
In het 3 punten systeem is het puntenrecord van Ajax 89 punten en van PSV 88 punten.

PSV ligt 6 punten voor op het eigen schema van de 88 punten in 2014/15. Daarnaast heeft PSV geen bekerverplichtingen meer en ligt het op schema om Europees te worden uitgeschakeld.
0 0
AjaxPassion
Ik heb er ook zeker vertrouwen in. Maar de competitie is dit jaar wel zó zwak dat het niet uitgesloten is dat er puntenrecords gebroken worden.
1 0
Web
Koster weet het, dat is toch de trainer die met een verkeerde taktiek begint tegen Ajax.
Alleen op de 5 punten gebaseerd. Ik kijk naar het spel
Ajax heeft het publiek niet vermaakt, maar dat komt omdat het team steeds meer vorm krijgt en niet meer tot het uiterste moet gaan om te winnen.
PSV zakt wat weg, die moeten alle zeilen bij zetten om te winnen.
Ze moeten nog naar Amsterdam PSV, in december naar Feyenoord.
Dit PSV zo als het nu speelt wint daar niet zo makkelijk, überhaupt al nooit in de kuip
0 0
geendagsvlieg
Dit PSV is beter dan het PSV dat vorig seizoen met 1-3 in de Kuip won.
0 0
Aspers73
5 punten is helemaal niks. En waar Ajax nog steeds prima voor de dag komt, wordt het bij PSV echt steeds matiger.
2 0
Adios
Ik word een beetje moe van het omlaag praten van de eredivisie. Ajax doet het fantstisch tegen Bayern en Benfica. PSV doet het wat minder, maar tegen Inter zat het ook niet echt mee. Terwijl Inter, Bayern en Benfica gewoon bovenin meedoen in competities die volgens iedereen zoveel beter zijn. Bij VI lachen ze zich rot als een vrije trap of aftrap misgaat, terwijl ik dit vaak genoeg zie gebeuren in de Premier League. Zolang je zelf je eigen competitie niet serieus neemt, zal dit internationaal ook niet gebeuren.
7 0
Ajacied33
Precies idd, erger me daar ook altijd aan. Gijp is daar volgens mij mee begonnen. Ik vind de wedstrijden in de ED heerlijk om te zien. Sterker nog, vind de PL, volgens velen de sterkste competitie ter wereld, maar saai op zn tijd
0 0
Maus1978
Precies dit idd..
1 0
Leprechaun
Er zijn dit seizoen al talloze wedstrijden aan te wijzen waarin PSV punten had kunnen laten liggen. Ook zaterdag weer tegen Vitesse. Ajax is sinds het verlies bij PSV echt vele malen dominanter in haar wedstrijden dan PSV.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Laat pisvee maar lekker de favoriet zijn. Kampioen gaan we worden! Pisvee gaat echt nog wel punten laten liggen en Ajax niet.
0 0
Caparzo
P=v maar ook wij gaan echt nog wel ergens morsen, er gaan schorsingen komen, blessures, vormdippen, de kampioen zal wel meer als 90 punten gaan halen denk ik, uiteindelijk denk ik dat wij dat zijn.
0 0
AjaxPassion
Volgens mij is het nog maar 1 of 2 keer gebeurd in meer dan 60 jaar Eredivisie dat een club 90 punten (doorberekend) of meer heeft behaald. En dat was zelfs nog in de tijd van het 2-puntensysteem (2x ergens tussen 70 en 73).

Dan is het natuurlijk niet uitgesloten dat het dit seizoen weer gebeurd, maar dat geeft wel aan dat de kans héél klein is.
0 0
PJK54
1 gelijkspel en het staat weer gelijk, ik ga ervan uit dat we thuis dat P=V verslaan natuurlijk, alleen zijn ze zaterdagavond vergeten het gat in het doelpuntenverschil te verkleinen.
1 0
Ajacied33
Psv gaat echt wel punten verspelen hoor, en je ziet/ voelt gewoon dat dat niet heel lang meer gaat duren
1 0
AltijdGelijk
Hahaha dat verschil is te groot???

Ik zie wel vaker van dit soort reacties.

Mensen denken echt dat PSV geen punten meer gaat verspelen, maar dat is onmogelijk!!!

Het is zaak dat wij geen punten meer verspelen!
1 0
AjaxPassion
Juist. Als Ajax thuis van PSV wint, dan is het gat nog maar 2 of 2,5 punten (indien doelsaldo niet wordt rechtgetrokken)
0 0