Alderweireld: 'Mooi dat ze het zo goed doen'

BVeenstra, 25-10-2018 om 07:55, 6790 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een teleurgestelde Toby Alderweireld - de Belg speelde woensdagavond met Tottenham Hotspur met 2-2 gelijk bij PSV - is blij dat zijn voormalige club Ajax het goed doet in de Champions League. Dat vertelt hij in een interview met FOX Sports.

Tottenham Hotspur was dinsdagavond al in Nederland en Alderweireld besloot Ajax te kijken. 'Een goed resultaat. Je kijkt daar met een bepaalde interesse naar vanwege het gevoel dat je nog bij Ajax hebt', zegt de Belg. 'Het is mooi dat ze het zo goed doen. Inderdaad, een speciaal gevoel. Ik heb er acht jaar gevoetbald, titels gewonnen. Zondag De Klassieker? Hopelijk kunnen ze de lijn doorzetten.'

Voor Alderweireld viel er woensdagavond echter weinig te lachen. The Spurs verloren op bezoek bij PSV dure punten en de volgende ronde in de Champions League is daardoor nu wel heel ver weg. Met een fout leidde de voormalig Ajacied bovendien de openingstreffer van PSV in. 'Voor mij is het een donkere dag. Natuurlijk maak ik een fout. Uiteindelijk kom je nog terug, blok ik het schot, maar de bal gaat er dan nog heel ongelukkig overheen. Iedereen is mens, dus ik maak zelf ook een fout.'

De Londenaren hadden het duel moeten winnen, vindt Alderweireld. 'Als je net iets scherper voor de goal bent, kun je de 1-3 en 1-4 maken. Dan word je daar op afgestraft. Wat we hier mee opschieten? Niet veel. We moesten winnen en dat hebben we niet gedaan. De volgende wedstrijd moeten we winnen en dan zien we wel waar het schip strandt.'

Geruchten

De laatste tijd waren er enkele geruchten rondom een mogelijke terugkeer van Alderweireld bij Ajax. Zelf liet de verdediger weten dat hij bij een eventuele terugkeer nog wel iets wil toevoegen, al lijkt een transfer op dit moment niet reëel. 'Op dit moment in mijn carrière denk ik daar nog niet aan. Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren mee kan', zei hij onlangs in De Telegraaf.

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Scoor dan nu dit unieke groepsfase t-shirt in de fanshop van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ontzettend jammer dat hij die fout maakte , dat geeft ook wel aan dat ook hele goede spelers fouten maken,ook als ze niet bij Ajax spelen.
Het zou mooi zijn als hij na Daley , verleid kan worden tot een rentree bij Ajax,geweldige speler met een hele goed instelling en in zijn hart nog steeds een Ajacied.
0 0
JDR75
Ik heb deze week al in 2 verschillende engelse kranten over een terugkeer naar Ajax gelezen. Zou een prima vervanging voor De Ligt zijn.
0 0
Ajax27
Zouden wij graag zien ja, maar voor iemand als Alderweireld die in de top van Engeland speelt is het gewoon een grote stap terug. Alleen de Europese potten doen ertoe en de potten tegen PSV en Feyenoord.
0 0
RedFeather
Als Ajax de selectie op dit peil weet te houden wordt het wel steeds interessanter om voor Ajax te spelen Toby.
0 0
MankeNelis
Alleen de kleredivisie hangt als een blok aan je been.
2 -1